Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nak mi tam chybi ni no kuni a jako pokazde se sebou hraji hru: copak asi redakce zvoli aby se nahodou netrefila s mainstreamem... zatim sem se netrefil ani jednou...
  • Jde vidět, že minulý rok byl na RPGčka hodně slabý, když se v nominacích objevily takový chujoviny jako Pokémoni, či Mario.
    • maros.goc
      keby si videl ake sú tí Pokémoni prepracované RPG, či trocha menej kvalitný ale stále vynikajúci Mario ...inak, medzi najlepšie konzolové RPG všetkých čias sa radí aj Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars .....takze asi tolko k Mariovi ako chujovine ...
    • Možná by see divil, ale ty Pokémoni jsou dost našlapaný RPG. Doporučuju někdy zkusit.
    • poradne rpg nevyšlo už hezkou radku let a rpg podle mojich predstav snad jeste nikdy
  • Je celkem jedno, jestli je RPG roku Ni No Kuni nebo Path of Exile. Hlavní je, že rok 2013 byl rokem prakticky bez kvalitních RPG a podle mě královský herní žánr v roce 2013 spal. Snad bude rok 2014 lepší -Zaklínač 3, Dark Souls 2, TESO, MMX, možná i z kickstarteru se něco objeví.

Každopádně 2013 špatný rok.
    • "královský herní žánr v roce 2013" To si napsal moc hezky
      *4*
      Ja cekam jen na Diablo 3:RoS, vic nepotrebuju...
    • Thorar
      A čeká se vlastně v roce 2014 nějaké RPG, které by NEBYLO pokračování, ale něco nového?
      • P3RS3CUToR
        takhle z hlavy dám Projekt ethernity, pak Wasteland 2 (to pokracovani je fakt na 0,1%) ... no a pak spousta indie her... o kerych vetsinou nevis dokud nevyjdou ze sou dobry. A určitě se něco objeví o čem ted moc nevíme. Bych se nebal. Tendle rok za me Fallout 1,5 ressurection
        • Thorar
          Ressurection, jak jsem mohl zapomenout. To u mě vyhrálo na plné čáře.
      • Pilgrim66
        Divinity: Original Sin ... v zásadě. I když to je taky vlastně prequel.

Asi Grim Dawn od tvůrců Titan Questu (Early access na Steamu), Child of Light ...

No jo no, politka pokračování...
        • Thorar
          Prequely, sequely, spinoffy, ždímání značky. Jasně, bude to bomba, ale nic originálního, nového. Grim Dawn mě asi neuchvátí, ale na ty Children of Light bych už málem zapomněl, díky.
          • Pilgrim66
            Hele zrovna hry od Larianu jsou vetsinou fakt kvalitní.
            • Thorar
              Jo tak jsem to nemyslel, já si to zahraju rád, ale prostě vim co dostanu, co očekávat. Nejsem u toho napjatej jako u čekání z toho jaký bude třeba Cyberpunk 2077 nebo Deliverance, nové značky.
    • Třeba i nové Dragon Age překvapí....Dám Bioware poslední šanci mě přesvědčit, že umí dělat svojí práci tak jako dřív....DA:O i ME3 byly dobré hry, ale v porovnání se staršími kousky od tohoto studia to už viditelně pokulhávalo a já měl vždycky rád atmosféru a u monitoru vás držící příběh, které do her dávali....uvidíme....
  • Keyz
    Za mě Expeditions: Conquistador.

Zajímavé dialogy, historické prostředí, časové omezení a následky rozhodnutích. Prostě dobrý RPG.

To co to zde vyhrálo bych jako klasické RPG nepovažoval.
  • Wow! Prvně jsem si říkal, že si děláte zádel z těch lidí co jim nervičky neunesou, že jste do ankety nevybrali jejich oblíbenou hru. Poté jsem zjistil, že si zádel neděláte. Tenhle rok by Skyrimu nikdo 10/10 vyčíst nemohl. *5*
  • Menorri
    Kdo by se dělal s RPG?....Stačí přece zkopírovat pár Cod, BF, přidat 2-3 díly AC a celý to dovršit několika nedodělanejma hrama na GreenLight a ejhle stroj na peníze je na Světě....problém RPG není v tom, že by nebyli nápady nebo čas...ale v tom, že RPG se nedají jen tak zkopírovat *4*
    • hlavne jsou strasne pracny, a kdyz konzolisti kupujou cokoliv, tak proc by se vyvojari namahali, distributori na ne tlaci, aby mrskali jeden sequel za druhym, protoze chtej mit z her housky na krame...
      • To je zase kec:)
      • kennyB
        Ty děláš, jako kdyby CoD, BF a AC na pc nebylo *1* Ale spíše zase tollujeme, že??? *1*
        • Skoda ze sis nevsiml, ze to jsou porty a jsou dumbed down kvuli konzolim... *5*
          • Jack1947
            To si ty ne, LOWEND *3*
            • Copak, uz jsi zvladl dostat svuj projev pres uroven 6ti leteho ditete? Oh wait, ze ja se vubec ptam. *15*
          • kennyB
            Jistě, jak jinak *1*
            • Ja chapu, pravda boli. *3*
            • kennyB
              Víš, co to znamená, když se o někom řekne, že je nudnej??? To s elektronikou nemá nic společného. Snad jenom to, že pak můžeš psát na internetu to, co píšeš *1*
            • Nudnej jak nekdo kdo si koupi lowend pc za cenu plnohodnotnyho, s os co nic neumi, plati za hry o 2 stovky vic, hraje je v lowres a pak je butthurt? To si me s nekym pletes... *12*
            • kennyB
              Nejseš troll, jsi nudnej *3*
            • Ano, jsem troll, protoze PCckovy BF1942 a BF2 byla stejna onebutton konzolovka jak BF3, Cod2 to samy a ty dnesni nastupci jenom pokracujou v trendu delani her pro kiddos, oh wait! Trololol. *15*
            • kennyB
              Nechci nic říkat, ale moc velkou slovní zásobu asi nemáš, že??? Tohle všechno tu už tolikrát bylo. Zkus vymyslet alespoň něco nového, když už chceš urážet. Papouškování z tebe velkýho trolla neudělá *1*
  • Nejlepsi RPG hrou roku 2013 napric vsema platformama je preci Ni No Kuni, ktera je zaroven nejlepsi JRPG vsech dob na system PS3. Shodnu se na tom nejen ja, ale i vetsina profesionalnich hernich serveru: viz IGN, GameRankings... Redakce asi system PS3 nevlastni a tuto hru asi vubec nehrala :-(
  • langustyn
    za me by se nemelo zapomenout na Rogue Legacy...
  • maros.goc
    tento rok bol na RPG slaby, ved 3 z 5 hier v nominaciach su hry z 3DSka a klasicke RPG chybaju :) ...tak ci onak Fire Emblem Awakening je takmer fantasticka :) ..ma sice chybky :) ale uzasna hra :) ....

aj ked neviem Divinity je skor crossover strategii nez RPG ...zvlastne :)
    • maros.goc
      fire emblem awakening je rovnaky zaner ako terajsi hit the banner saga ci pripravovaní Blackguards, ci tie najvacsie hity ako Final Fantasy Tactics, či Tactics Ogre, cize mix RPG a tahovej strategie, cize vo vseobecnosti RPG :D
    • zvlastni je, že tady na tiscali v recenzi fire emblem klasifikuji jako tahovou stretegii
  • smejki
    Loňská RPG http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/rpgs-in-2013.88730/
    žalostný pohled
    • Keyz
      To teda. Zahraňují to menší projekty jako Shadowrun, Expeditions: Conquistador apod..

Divím se, že Expeditions: Conquistador zde nedali. Úspěch to snad mělo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit