Přejít na výpis diskuzí
Best of 2013: Výsledky čtenářského hlasování o hru roku
30.1.2014 | Redakce Games.cz
497 příspěvků
-
Zajímavé, že nikdo nezmiňuje Antichamber. Zajímavější ale je, že nejlepší logická hra, kterou jsem kdy hrál, zde nemá ani recenzi. Vskutku zajímavé.
-
Jo, inovace a technickou stránku objektivně zhodnotit můžeš. I když neznamená to, že čim víc inovací, tim víc adidas. Porovnej třeba změny mezi Baldur´s Gate 1 a 2. V podstatě nulový, protože proč se šťourat v něčem, co funguje. Jenže krom inovací, bugů a technickýho zpracování tady jsou ještě věci jako příběh, postavy, stylizace, hratelnost, soundrack, a podobně, který objektivně posoudíš těžko, ať hraješ 3 dekády, nebo 3 minuty.
-
Souhlasím, že by bylo ideální hlavně kvůli žánrovým kategoriím nechat lidi prostě svou volbu vypsat. Vždy, když budou na výběr nějaké možnosti, tak to svádí vybrat primárně právě tam. Nebo to tak možná není a úplně zbytečně se tady z lidí dělají ovce. Pořád alespoň v koutku duše věřím, že většina prostě hlasovala podle sebe a když tam kandidáta nenašla, tak ho vypsala. :) Ale i tak ta anketa něco ukazuje. Minimálně to, že z výběru, který byl předložen, některé hry dopadly lépe a některé hůře.
-
A ještě státního notáře. Nevim jak ty, ale já hlasoval podle sebe. To nic nemění na tom, že je to jen obyčejná anketa a když to podle někoho něco nevyhrálo, tak jsou lidi ovce, výsledky jsou zmanipulované, nebo tady byla podprahová reklama. *1*
-
Naprosté vynechání Metro: Last Light je volba lidí..
-
Jsem na tom stejně, akorát nemám tu konzoli. (a ani ji nechci). Z novinek, z těch akčních her, sice rozjedu už jen pár her, ale nezávislou scénu a adventury hraju. Tak se domnívám, že běžný uživatel jako já, co si rád občas něco zahraje, tu konzoli prostě nemá, že je takových lidí pořád ještě většina než těch, co musí hrát každou novinku a vlastní více herních platforem.
Ale možná se pletu a konzoli už má dnes doma skoro každý, nevím, přece jen žiju trochu v minulosti. -
Tak tak *5*
-
Naprosté vynechání Metro: Last Light je totální fail..
-
Lidé jsou v těchto hodnocení „ovce“ a tak jakmile mají výběr z předem určených, tak po sérii vašich článků budou +/- hlasovat podobně čili větších rozdílů nenajdete. Zajímavější by bylo nechat příště hlasovat čtenáře ještě před vašimi výsledky; nedávat jim ani předvolby, jen ať se aktivně zapojí a ne pouze že slepě odklikají nějaká pole, a poté vždy během vašeho vyhlašování té či oné kategorie zahrnout i čtenářské hlasování. V mnohých případech by se zjistilo, že by rázem zvolené tituly byly zcela jiné. Mohlo by to být zajímavé a vlastně i přínosné; dostalo by se tak zviditelnění více hrám. Samozřejmě, že třeba ve hře roku by byly volby podobné, ale v těch „žánrových“ kategoriích a la OST apod. by myslím volby byly zcela jiné. A mimochodem nechtěli byste krom výsledků zveřejnit i nějaký „rozbor“; kolik hlasovalo lidí v té které kategorii, jak procentně rozdělili hlasy apod.?
-
Proti tomuto výberu už nejde vznášať námietky.
-
Dávám ti za pravdu. Napsal jsem to špatně. Potvrzuje to to, že jsou to populární, oblííbené a hráčsky vděčné hry. :) Jak jsou na tom s nějakou "objektivní kvalitou", je samozřejmě pro takové hlasování irelevantní.
EDIT: A ano, pro velkou část lidí jsou to tedy skvělé hry :)
EDIT2: Ale hru nikdy nezhodnotíš objektivně. Tohle je prostě věc, která bude vždy subjektivní, i když si najdeš sto odborníků. -
Ne, hodnotit budu subjektivně. Je mi jedno, jestli má nějaká hra lepší provedení, příběh atd., když pro mě je prostě nejzábavnější a nejchytlavější hrou roku zrovna Assassins Creed. Nepotřebuji hipstersky vytahovat něco, co mě prostě neoslovilo. Takže jsem prostě hodnotil tak, jak mě daná hra oslovila, i když vím, že by se našla spousta vad. Primární je samotný pocit ze hraní.
-
"Dvě druhá místa pro assassina a taky slušné umístění bioshocku jen potvrzuje, navzdory obsahu mnohých diskuzí, že jsou to skvělé hry"
To přece není pravda. Potvrzuj, to pouze fakt, že se lidi subjektivně rozhodli takto.
To nebyla přece volba nějakých odborníků, kde by jsi řešil jednotlivé aspekty hry. Přečti si něco o tom jak se dělají různé dotazníky a o statistice. Pak budeš vědět, tento výsledek nedokazuje, to co píšeš. Jo kdyby jsi napsal, podle většiny to jsou skvělé hry, to by ještě šlo a není co řešit.
Něco jako když lidi volili sedačky do MHD v Praze. Vyhrála to nějaká dřevěná a pak kecali, že to klouže. Kdyby to vybral, někdo jiný, tak dost možná by po zvážení mnoha aspektů vybral jinak. Taky všechny ostatní sedačky v MHD jsou jiné a ne dřevěné :) -
Lehce porovnáš inovace ve hře a lehce porovnáš, bugy a také lehce porovnáš technickou stránku hry.
Další porovnání je obtížnější ale jestli hraješ 3 dekádu tak určitě víš jak hry vyšli a nebudeš mít problém to objektivně zhodnotit. -
detekovaná ironie ... víme?
-
Co je to ta objektivně lepší možná volba? Není to náhodou tak, že tohle je záležitost čistě subjektivní a každý si vybere podle toho, co má rád? Sorry, ale já jsem hráčem už třetí dekádu, hrál jsem hromady hardcore i "normálních" her a stejně jsem jako hru roku dal Assassins Creed, protože mě prostě bavil nejvíce. A může si nadávat kdo chce, jak chce. Je to subjektivní a lidi si vybrali, co je baví nejvíce, navzdory různým pseudointeligentním diskuzím.
-
To je tak strašne hloupý názor. Myslíš, že většina těch, kteří nakupují jen podle obalu, chodí pak hlasovat tady o nejlepší hry roku? Ale no tak :)
-
Na těchto výběrech je "nejhezčí", že ať dopadnou jakkoliv, stejně se kolem toho bude trollovat, naříkat a nadávat. :) Já jsem spokojený. Dvě druhá místa pro assassina a taky slušné umístění bioshocku jen potvrzuje, navzdory obsahu mnohých diskuzí, že jsou to skvělé hry. Ale je mi to jasné, je to prostě mainstream a "hlasující třída" nedokáže rozpoznat skutečnou kvalitu. ;)
-
Nejlepší online hra
5. Neverwinter
rly ? RLY ? Vzdyt to je uplna parodie na MMORPG ! -
Neberte to tak vážně. Ti co hlasovali, hráli pár her co loni vyšlo. A král lemplú jsem já - hrál jsem 2, slovy dvě hry - Raymana a Old Gods. Legends stejně jako předchůdce vynikající. A Old Gods? Hraním CK 2 sytím několik žánrů najednou a tudíž nezbyl čas na ostatní. *1*