-
Velký hry v loňským roce poměrně zaostávali za menšíma. Nebyly tu pecky typu Last of Us či GTAV, proto jsem rozhodoval mezi The Vanishing of Ethan Carter a Wolf Among Us.
Za to zklamání bylo letos víc než dost. Alien Isolation a Valiant Hearts jsou ukázky malých stahovatelných her, který byly roztažený do nesmyslných rozměrů jen aby mohli natáhnout i cenu (Připomíná mi to jednu trilogii filmů).
Dark Souls II mělo lživou marketignovou kampaň a kvalitám se ani nepřiblížilo předchůdci. Přesto sklízelo stejný či lepší hodnocení.
A především Dragon Age:Inquisition, který má nejstustupidnější příběh ze všech tří dílů a navíc prokládanej největším počtem filler questů, jaký jsem kdy u single player RPG viděl.
Doufám že nejde o nějakej větší trend, protože západní RPG mám rád a nechci aby se z nich stali MMORPG, který musíte hrát sami -
-
K tomu Dragon Age Inquisition - nemůžu s tebou souhlasit, že má stupidní příběh. Scénář hry je výborně napsaný, i když příběh je variace na téma záchrany světa. To mě ale vůbec nevadí. Co je u tebe dobrý příběh? Svět DAI mě úplně vtáhl, bavilo mě poznávat společníky, jsou tam moc hezky napsané romance. Je tam hodně questů, které sami o sobě sice nejsou nějak zajímavé, ale plní funkci motivace, aby jsi prozkoumával svět a jednotlivé lokace a mě to opravdu bavilo. Dohrání hry mě trvalo 180 hodin, ale chtěla jsem si to užít a tak jsem plnila všechny questy, sbírala byliny a dělala lektvary a tak. Jinak kdo by šel jen po hlavní linii, tak se dá hra dohrát za 50 hodin. Ale já jsem ten tip hráče, co si chce hru užít. V některých chvílích jsem měla slzy v očích, jsou tam dojemné momenty. Škoda, že není víc takových her, ještě se můžu těšit na Zaklínače, ale pak se už zase možná několik let podobná hra neukáže. O to víc si DAI cením.
-
-
Můj názor na DA:I jsem napsal pár stran nazpět, takže se tu nebudu opakovat. Mě by třeba zajímalo které hry ty považuješ, že mají dobrý příběh, pokud si myslíš že DA:I má výborný scénář ?
A ještě by mě zajímalo co jsi v DA:I dělala 180h ? Já jsem ho dohrál se splněním a objevením všeho, za 88h. Což by znamenalo, že jsi v každé lokaci musela nejméně 10h strávit sledováním zapádu slunce (i když hra nemá denní cykly). -
-
za hry s dobrým příběhem považuju tyto: DAI, ME 2, a pak tpořadí následujících se mi už velice těžko hodnotí ..Zaklínač 2, ME 1, DA II, DA origins, ME3, zaklínač 1 takže zhruba v tomto pořadí. DAI je pro mě zatím nejlepší hrou co jsem hrála, i když pro mě byla velkým handicapem angličtina, což mi kazilo zážitek ze hry, protože mi zabralo hrozně moc času to překládat. Žádná jiná hra by mě nepřinutila, abych ji hrála v AJ. Takže se těším až vyjde čeština a hru si zahraju znovu. Jinak momentálně jedinou hrou která se může přiblížit zážitku z DAI je pro mě Zaklínač Divoký Hon,který se zdá být jediným konkurentem, tak jsem zvědavá, která z těchto dvou her u mě vyhraje. Každá z nich má něco, co druhá ne. V DAI je to právě ta možnost rozhovorů se společníky a můžeš si vybrat s kým půjdeš romanci. To je prostě parádní, a nebylo to zdaleka tak propracované ani v DA origins, ani DA II. V tom je DAI bezkonkurenční absolutně!!! Jinak 180 hodin mi to trvalo možná proto, že nejsem moc dobrá v boji, a třeba draci mi dali opravdu zabrat. Nejtěžšího draka se mi vůbec nepodařilo zabít. Jinak mám opravdu všechny questy, ale ani tak i když jsem sbírala byliny a kovy, tak se mi nepodařilo odemknout všechny možnosti. A hrála jsem tu templářskou linii, takže si to určitě ještě zahraju s mágama. Romanci jsem měla s Cullenem, je naprosto boží. Ženské postavy to mají ve hře podle mě lepší, víc možností na romanci, navíc třeba zrovna Cullen má nejdelší romanci ze všech postav. Jinak třeba Sera je protivná jak prdel, ale nakonec mi až tak nevadila:)
-
-
Aha, takže ty jsi to hrála kvůli romancím. Chápu..
Jen ti dám tip do dalšího průchodu. Pokud chceš jít hrou jako nůž máslem a to i na nightmare obtížnost + klidně sólo.
Udělej si knight-enchanter mága nebo si s sebou ber Vivienne. Nejpřehnanější specka ve hře. -
-
Jasně. Jak jsem řekl, mám hru hotovou na 100% takže i draky. :)
Tak si zkus Vivienne rerollnout na spirit + knight. Ve spiritu jsou dost důležitý skilly, který se ti doplňují s knightem.
+Si rozhodně sežeň ring, který ti zvýší dobu trvání bariéry o 30%
++Při souboji ovládej Vivienne, jinak má tendenci dělat věci, který si úplně nerozumějí se stylem jak by se měla hrát. Protože potřebuješ dávat dmg jen se Spirit Blade a vylepšenou Fade Cloak.
Takže by to mělo vypadat.. nahodíš bariéru > mlátíš spirit bladema > fade cloak používáš na CD (musíš stát v targetu aby dala dmg když skončí) > a akorát obnovuješ bariéru když ti vyprší, což je dost málo protože SB a FC ti ji doplňují podle dmg co udělaj.
Gratuluji teď jsi schopná si DA:I vysólovat i na nightmare. -
A podařilo se ti zabít všechny tři draky v Emprise du Lion? Mě se teda toho nejtěžšího zabít nepodařilo. A zkoušela jsem to i s Vivien, kterou mám Inferno + Knight Enchanter (chybí mi u ní jen Disruption Field). Mi přijde, že nejde zabít.
-
Když pojedeš u Vivienne spirit + knight-enchanter specky. Nenajdeš silnějšího společníka. Pokud se k tomu dokopu a rozehraji to po druhé. Rozhodně si udělam mága s těmahle skillama. Abych jak říkáš, mohl střídat companiony.
Hru jsem začínal na hard a posléze, když jsem objevil Vivienne musel jsem přepnout na nightmare. Jasně, že jsem ji mohl vyměnit abych to měl dramatičtější. Ale osobně ji považuji, spolu se Solasem, za nejlíp napsaný charaktery. Takže se mi nechtělo.
Ještě musím dodat, že souboje s draky u mě vypadaly tak.. že až na Vivienne a Cassandru (tank) mi zbytek družiny zdechl během prvních pár okamžiků. A udolával jsem je v tomhle combu, což není teda nic těžkýho. (elixíry jsem si šetřil kdyby šlo do tuhýho) -
zkoušela jsem sebou brát různé postavy, Vivien mi nepřišla lepší než ty ostatní. Hlavně ze začátku jsem sebou brala hodně Solase, protože měl to ochranné kouzlo. Ale docela jsem to střídala. A každá z těch postav měla něco, takže jsem se nechtěla ochudit tím, že budu sebou brát pořád ty samé společníky. I když zpočátku, abych neumírala jsem sebou brala toho Solase, takže v konečném součtu byl Solas můj nejoblíbenější společník. A na podruhé s ním půjdu romanci:) jinak ten konec jsem nečekala...jsem zvědavá jestli se to objasní v novém DA, doufám že bude další díl!
-
-
-
ja mam odehrano 120 hodin, takze mi tech 180 divných neprijde, ale je jasny ze když te to nebavilo tak tam logicky travit cas nebudes. Lidi mají obrovsky problém s tim ze u her všechno srovnavaji, a jejich herni nevyspelost jim nedovoluje se podivat na hru kterou hraji jako na jedinecny celek. Je uplna hloupost hrat DA:I a u toho si porad rikat jak hra XXX mela lepsi pribeh a hra YYY mela lepsi ovladani. Srovnavanim nikdy nikdo nezjisti jaka hra ve skutecnosti je.
-
-
Já nevim jestli jsi nepochopil co jsem napsal, nebo jsi jen měl potřebu něco napsat..
Za prvé nikde jsem neuvedl, že mě hra nebavila, pouze zklamala. Toho času jsem v ní strávil tolik kolik bylo třeba k tomu, abych měl vše splněno na 100%. Tři týdny jsem 'nežil' jinou hrou než DA:I a přišlo mi, že všechny mé modlitby, co jsem ohledně této hry měl, byly vyslyšeny. Jasný, že po druhý kompletně vyčesaný lokaci ti bylo jasný co bude následovat v další. I tak mě to bavilo protože jsem věděl, že za to budu nějak odměněn (kusem equipu nebo záznamem v codexu).
Za druhé nikde jsem nesrovnával příběh, ale taky si nemyslim, že scénář DA:I je nějaká vyšší dívčí. Jen jsem si stěžoval na to, že toho příběhu tam je setsakramentsky málo v poměru k filler činnostem. A teda ačkoliv jsem celkem velkej fanda DA universa, neřekl bych že DA:I je něco jedinečnýho. Ale to už je čistě subjektivní pohled na věc.
Jedinou nevyspělost tady vidím ve fanoušcích, kteří si nejsou schopní připustit objektivní nedostatky hry. Nebo to jsou jen hráči, kteří toho prostě nemají tolik nahraného. Netuším. -
-
Nápodobně.
Kdyby sis v první řadě přečetl, co jsem ve zdejší diskuzi o DA:I napsal (myslim celkové ne jen tohle vlákno). Možná by jsi reagoval jinak, než tou vykonstruovanou "chytrostí". Kterou jsem ti musel osvětlit, abys pochopil můj názor/úhel pohledu. Což se evidentně opět nestalo a teď jsme bohužel tady. Je mi líto, těšilo mě, na shledanou. -
Hmm..nikdy bych neveril ze pet let muze znamenat takovy rozdil. Kazdopadne, bych navrhoval zapnout si poklopce a jit si po svém:)
-
20 a stejně jak ty, krom handheldů na všem.
Takže gratuluji, to už máš věk na to si promyslet co řekneš/napíšeš, předtím než to uděláš. -
Pochybovat znamena houno vedet, a jelikož se nezname, tak to je zcela urcite tak:)
PS:ale rikas si o premerovani pindiku, hry hraju 25 let a to uplne na vsem, krome handheldu..a ty ?:) -
I to je klidně možný. Jen pochybuji, že ty budeš mezi nimi.
-
nebo je to taky tim ze maji nahrano o mnoho vic nez ty a diky tomu to taky vidi jinak:)
-
-
To máš úplnou pravdu:)
-
-
-
Za kvalitni pribeh v RPG povazuju Witchera 2. Nejde tam o to zachranit svet ale prezit ve svete rozvracenym konflikty, ochranit pratele na kterych vam zalezi a umet se spravne rozhodnout v situacich, ktery nejsou cernobily.
Taky se mi libili i stary Baldurs Gate, Fallouty, Kotory (obzvlast 2) a Demon's Souls, ktery jsou ale hodne odlisne pojaty -
-
I když s tebou nemohu souhlasit s tím, co jsi výše napsal o The Last of Us. Tak teď jsi mi promluvil z duše.
-
-
Last of Us je momentálně na vrcholu velkých, lineárních, příběhových her, ať se ti to líbí nebo ne
-
-
-
zahrej si ty starší hry od Bioware. V mnohem jsou lepší než ty nové, určitě lepší než oba první DA (DAI jsem ještě nehrál) - KOTOR 1,2, Jade Empire, Neverwinter Nights 2. To máš určitě zábavu na další stovky hodin, než je dohraješ. Schválně neuvádím starší hry jako Baldurs Gate nebo Planescape Torment, protože tato grafika bude pro vás mladší hráče asi dnes nehratelná.
-
-
Kotor 2 a NWN2 jsou určitě super, NWN2 bych zejména doporučil, pokud se slečně DAI líbilo, ale jde o hry od Obsidianu, ne Bioware. :-)
-
-
Kotor 1 bylo o třídu lepší než Kotor 2 (každou hru dělalo jiné studio). Postavu robota HK-47 napsal Gaider, autor DA:I. Kotor 2 byla samozřejmě taky velmi dobrá hra, ale už to nebylo tak mind-blowing jako jednička
-
-
jj, hale ke 2 ted vyslo to rozsireni, co je i v nabidce tyhle ankety, takze me to docela laka dat si znova, nejspis kotory oba *5*
myslim, ze to jsou rpg pro kazdeho, tudiz i pro slecnu (ja treba nez jsem je hral, tak jsem nesnasel star wars, ted uz je akceptuju ) *5* -
to jsou zase kecy *7*
-
-
-
-
-
má DAI víc filler questů a horší hlavní lini než Skyrim? To se mi nechce věřit. Skyrim byla sbírka tuny nudných generických questů - jdi tam a zabij tamto, jdi tam, přines tamto, a to 1000x dokola. Hlavní linie se taky skládala z těchto questů - jdi tam a zabij tamtoho draka, jdi tam a zabij tamtoho draka a jdi tam a zabij tamtoho draka. A nakonec zabij ještě jednoho draka a hra je u konce.
-
-
Skyrim nebo Witcher má plno zajímavých questů, který v DAI neuvidíš a který občas vyžadujou něco přečíst, rozluštit, zjistit z dialogů. Navíc nejsou rozvnoměrně rozesetý po mapě jako v MMO hrách.Je to prostě daleko větší dobrodružství.
Když vejdu do nový mapy v DAI, tak vim přesně co mě čeká : sbírání shardů, zavírání riftů, sbírání kytiček a hromada fetch questů. Je to normální rutina a ztráta času.
Skyrim a série TES obecně dokázala překvapit nějakými eventy a questy, který si člověk pamatuje. Jako když v Oblivionu vlezete do obrazu aby jste zachránili malíře před malovanýma trollama.
Největší rozdíl ale je v tom, že v Bioware měli dost drzosti na to aby v DAI udělali ten balast povinej k dohrání hlavní příběhový linky, protože potřebujete Power. -
-
DAI jsem nehral, ale se Skyrimem si delas ( )!( ). Jedine co stalo za neco, byl datadisk s dracim rytirem. Ale jako simulator krajinky pekne.
-
-
Náhodou... Quest, kde jsi se opil s tulákem v hospodě a probral se v městě na druhým konci mapy, později zjistil
že ses oženil a že nevěsta je hagraven byl podařenej. -
-
Přesně takový questy mám na mysli
-
-
-
-
-
-
Odvoleno, soudruzi
-
-
Domnival jsem se, ze tam bude nejaky IQ filter, ktery by resil troly jako jsi ty. Ale co se da delat.
-
-
jistě, aby mohli hlasovat je retrofilní cucáci jakoty
-
-
-
Tohle vaše měření virtuálních pinďourů... *1*
Přitom každému kdo má alespoň něco v hlavě musí být jasné, že nejlepší hra loňského roku je ta, pro kterou jsem hlasoval já, nejchytřejší, nejlepší a nejkrásnější ze všech zdejších diskutujících, já Král-božský-první-a-nafurt.
A kdo mi dá za tento příspěvek mínus, tak ať mu uhnije pytel *16* -
-
Nejchytřejší/nejlepší/nejužasnější je přeci ten, kdo je natolik chytrý a natolik nad věcí, že si žádné pinďoury poměřovat nepotřebuje.
-
-
no aspon, ze redakce zaradila tu akcni hru s RPG prvky Shadow of Mordor do kategorie akcni hry :) V recenzi totiz to autor nevim proc rval do RPG.
-
-
No jo no, ale DS2 v RPG zustalo, takze co na to rici.
-
-
Musel jsem dát hlas Prison architect. Ta hra mně stále dokola baví i od znova, když vydají nějakou novější verzi a je to fakt super hra .. snad už letos vyjde na plno :).
-
z roku 2014 jsem hrál jen 2 hry - Divinity Original Sin a Wolfenstein New Order.
Nějak extra mne nezaujala ani jedna z nich. Nebyly špatné (7-8/10), ale nic porozuhodného, co by mi natrvalo utkvělo v paměti. Rozhodně si mám v plánu zahrát DA:I, až na to někdy najdu čas, a možná ten Shadow of Mordor. Hororové hry mám sice rád, ale Aliena asi hrát nebudu, protože nemám rád ten subtyp hororových her, kde se člověk jen schovává a nemůže bojovat (jako třeba v Dead Space) -
Hlavně nezapomeňte na Might & Magic X: Legacy, je to pořád 2014 (leden) :-)
-
-
Vzpomněl jsem si na něj při položce zklamání, ale nakonec jsem to místo přenechal Unity.
-
-
Pro mě byl největší překvapení roku Stick of truth. Čekal jsem další licencovanou blbost, ale byl jsem mile překvapen, jak komplexni a zábavné RPG z toho nakonec udělali.
-
-
komplexni bych zrovna nerek, ale zabavny s tim bych souhlasil
taky bych to soupnul do kategorie rpg pro kazdeho, coz nemyslim nijak pejorativne *5*
-
-
Zajimave, ze Destiny je v nej MMO i ve zklamani roku. To by jste tam meli pripsat treba i TESO, ktere lidi taky rozdelilo na dva tabory;-) Ale jak chcete, ono to je stejne delane na to, aby se vam tu lidi zhadali a srumec na webu zvysil prijem z reklam, ze jo?:-) Mohli by jste z mistnich hlasujicich aspon vzdycky losovat vyherce nejake drobne redakcni ceny. Treba relikvie jako hrnek se zaschlym kafem od Alese , nebo Petovo vochmatanou klavesnici....
-
Jako tyhle nominace jsou veskrze zbytečné tot pravda , já se zase po po roce zasměju . Tomu kdo si myslí že to má stále nějakou váhu. *2* *1* *15*
-
-
Váhu to má pro nezaujaté hráče, kteří podle toho možná nakoupí.
-