Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem z těch her hrál jenom novou Civilizaci a Age of Wonders 3, s oběma jsem byl velice spokojenej. Dále mně pak zaujal early acces na Galactic Civilization 3 a z modu Star trek armada 3 do Sins of solar empire.
    Ještě jsem viděl na YT let´s play na nové Call of Duty a nového Wolfa, taky jsem se dobře bavil.
  • Hnisavec
    mňa by zaujímala najviac hra roka Karla Drdu...approved by Drdvol *14*
    • flash789
      tak tohle by te mozna mohlo uspokojit když maluješ ty srdíčka za jeho jmenem

jo je to von neboj:)

http://japan.wz.cz/other/chlupata_prdel.jpg
      • Hnisavec
        mužské telo je vždy krásne, ale som žiaľ čisto hetero. Srdíčkami Drdovi vyjadrujem spriaznenosť jeho neokrochanej priamej buranskej duše, nie lásku.
        • flash789
          a no jo..dyt si delam prdeel :)
          • Hnisavec
            však práve.....doslova....byť hentaký BigFoot tak som nonstop na depilácii....neznášam chlpy...pekne dohladka musí mať i holka šušku *15*
            • flash789
              tak me zase pripada zenska co ma susku dohladka jak decko, aspoň trochu porostu by tam mit mohla..ale zas to nemusi byt boubinsky prales..zejo:)
  • Nechápu jak někdo může napsat že hra roku je pro něj je FC4 jak to může někdo hrát a dohrát ?
    • Hrál jsem a dohrál jsem. Ale podruhé už bych do toho nešel, ta hra mi nic nedala a při cutscénách, které byly zbytečně dlouhé a nešly zrušit jsem měl chuť rozflákat monitor *15*. Ale na kratší dobu ta hra zabaví.
    • Mart9
      Jaký je tvůj názor na FC3?
    • Možná te to překvapí, ale každý člověk ma jiný herní vkus...
      A když už hovoris o FC4, tak kdybych nehrál prekvapive dobré COD:AW a Wolfenstein:TNO, tak bych klidně jako nejlepší akci klidne dal FC4.
    • Ristoro
      Taky nechápu, jak někdo může hrát hry, kde se hrabeš 50% herního času v inventáři a dalších 30% čteš nudné dialogy. A neberu jim to. Každého baví něco jiné.
      • Keyz
        Jj. Každého baví něco jiného a hlavně ne každý se zajímá o hry i když je hráč. Pak hraje to co vidí v reklamě apod. A když ho to baví, tak je to pro něj supr hra. Kdyby měl čas a možnosti zkusit i jiné hry tak by to asi viděl jinak. Již jen z té logiky, že by prostě měl možnost to více porovnat apod.
        • Ale ho*no ty analytiku. Jiné hry mohou být pro další lidi prostě p*čoviny od pohledu i bez reklamy, co je na tom tak nepochopitelnýho. Co chceš něco vidět, študovat a porovnávat třeba na Krajzisu, Podzemní dráze 2486 nebo celému Maž defektu a jiné podobné přeceňované kok*tině? Vždyť je to tuctová nudná hovadina, která nanejvýš dobře vypadá, jedna jak druhá. Mrknu a vidím a zcela rozhodnut o tom, že daný hry o ničem a že to z herního hlediska prostě bavit nebude a dotyčný si půjde zahrát třeba radši Maria. Pohoda.
        • Ristoro
          Jestli narážíš na mě, tak hraji to, co chci. Mám čas i možnost zkusit i jiné hry a když mě nebaví, jednoduše je přestanu hrát. Raději si zahraju hru, která mě baví 2-3x, než z donucení dohrát průměrnou hru, popřípadě hru, která mě vůbec nebaví. Herní trh znám až moc dobře a když nemám co hrát, raději sáhnu třeba po starším Hitmanovi, než hrát například Divinity, které šlo úplně mimo mě. Kdyby chtěl někdo psát, jak nehraji RPGčka a proto mě to nebaví, hrál jsem například staré i nové Fallouty a všechno to byla paráda. Ale nejraději mám stealth hry a dobré FPS a 3rd person akční hry, a proto je hraju a považuji, zdůrazňuji PRO MĚ, za nejlepší.
          PS: Ještě byste mohli nadávat, že nehraju ty pixelové ho**diny. Nové PC komponenty si kupuji na nové hry, takže už bych očekával i nějakou tu pěknou grafiku. Pixelových her je už dost i na mobil, nevidím důvod proč bych zabíjel čas takovými hrami i na PC. Doba se posouvá a vývojáři by měli taky. Dneska už udělá poměrně hodně lidí slušnou hru ve 3D, například v Unity enginu, takže ty pixelové vykopávky se dělají spíše kvůli lenosti a hodí se tam nálepka retro stylizace, a hned má hra 8-9/10.
          • Keyz
            Jo. ale řada lidí nehraje jak ty. Tedy hodně aktivně a nezná trh apod. Prostě si něco zahraje, to je baví a na víc nemá čas. Pak tomu dá tomu ve svém hodnocení třeba 10/10.
            Tedy není se čemu divit :)

Není problém, že nehraješ vše apod. Každý jedná podlé svého a to co ho baví. Jen pak nemá smysl u ankety které o tom je, řešit nějaké "jak někoho může bavit". Muže, když někdo má rád sado maso apod. Je to prostě různý a je to hlavně jedno u nějakého subjektivního hodnocení.
  • Alien Isolation jasná akční hra roku... ehm
    • walltar
      Já pro ni hlasoval... Jedna z mála her, kterou už si člověk i dneska může užít na Riftu. Jen je trošku nepříjemné dostat tím jeho hlavojazykem přímo do ksichtu.

A místy je celkem akční. Ale myslím, že žádná jiná kategorie tam nebyla, do které by se hodila.
    • oktavius66
      A co si zvolil ty ? Alien je skvělá hra. Není nejakčnější, ale má prostě parádní atmosféru a super kulisy. Mezi výběr "Hra roku" určitě patří. No, ale váhal jsem mezi Wolfem a Alienem. Pro mě tyto dvě hry byly jedny z nejlepších, co jsem si tento rok mohl zahrát. Však ať si každý hlasuje, co se líbilo jemu. Ať vyhraje lepší.
      • Wolfenstein...jasna volba
    • No jasně, co je akčnějšího než 15 minut trčet ve skřínce a čekat, než ten Alien zmizí?
  • Hmmm, z té nabídky asi nic. Chtěl jsem dát XCOM - Enemy Within, ale to už je 2013. Tak za mě asi nic.
  • sice jsem to nehrál ale nejlepší českou hru jsem dal Poldu 6
  • To by mě zajímalo, co se lidem na DA:I líbí? Combat je lehká MMO klikačka s čekáním na cooldowny (consolovejch 8 abilit); taktickej mód nepoužitelnej; poměr fetch questů ke kvalitnímu contentu 90/%10%, Party AI neexistující (consolovejch 5 pokynů), příběh stojí za starou belu - neinvenční 100 zopakovaná záchrana světa s trapným záporákem; C&C velmi povrchní až na závěrečnou slideshow, která ovšem nemá vliv na hru; kvalita psaní osciluje mezi high fantasy a něčím od Josse Whedona; loot nepoužitelnej (nekonečné klikání na "zaklínačskej" radar a sbírání surovin, protože v lootu kvalitní výbavu nenajdeš); herní svět je statickej - žádný D/N cyklus či cykly pro NPC; grafika celkem hezká, ale takové postavy jsou místy až repulzivní (naolejování, hrozné vlasy a celkový design - Sera je zločinem proti lidskosti) a některé animace poznávám až z prvního Mass Effectu... a mohl bych pokračovat. A to nemluvím o tom, že hra je uspěchaná, zabugovaná (EA to asi chtěl dostat ven před Zaklínačem) a PC optimalizace jakoby neexistovala.
    • Ja teda hram na PS4 a niektore tebou zmienene nedostatky sa ma netykaju (optimalizacia, hra nie je zabugovana, takticka kamera je pouzitelna uplne bez problemov).

Combat je presne to co ma byt, je zabavny a ze tam je len 8 abilit mi skutocne nevadi, podla mna je to dost. Nie je - a ani to nema byt - kopia DnD alebo niecoho podobneho. Jednoducho je akcnejsi, niekomu sa to pacit nemusi, ja si myslim ze to hru nezhadzuje. Zastavam nazor, ze pri combate nejde o system ako skor o prevedenie - toto je zabavne, podobne akcny combat v inych hrach nutne nemusi byt. S MMO to moc spolocne nema - skor by som to prirovnal k Mass Effectu.

Dalej sa stazujes na questy, na writing a podobne. Netvrdm ze je to to najlepsie co herny svet dokaze ponuknut, ale urcite nie je uplne tupe (vo vacsine pripadov, heh). Charaktery napriklad su napisane velmi dobre, coz je nieco co tak casto nevidime v hre ktora nie je JRPG. Ano, je to high fantasy. Lebo to ma byt high fantasy. To je ako stazovat sa, ze hokej sa hra s pukom a nie s loptou.

Jedine s cim bezvyhradne suhlasim je AI (ona je defaultne celkom slusna, ale proste by som prijal viac moznosti ju nastavit). Takisto je pravda, ze crafting je lepsi ako loot, coz nie je uplne idealne (aj ked da sa najst aj vyborny loot).

A aby som napisal ak niektore pozitiva ktore si vynechal - napriklad sa odvazim povedat ze je to jedno z najlepsich spracovani open world hry na ktore si pametam. Svet je pomerne plny vsetkeho mozneho, od bitiek medzi templarmi a magmi, cez rozne collectibles (shardy, landmarky) az po logicke hadanky (spajanie suhvezdi). Teda ta variabilia qustov nie je uplne tak ako si povedal, ze 90% je fetch questov. Graficky je podla mna krasne hlavne prostredie a ked sa clovek pozrie do dialky napr. na Redcliffe tak su to skutocne velmi pekne obrazky.
      Co by som este vytkol (co si uplne nespomenul) je character progression - pride mi nic moc, hlavne oproti hram ako Suikoden ci starsie Final Fantasy (myslim teda po stranke statov atp, nie po scenaristickej, lebo ta je celkom slusna).
      • Je to kopie snad vsech MMO her, pri prvnim souboji sem mel pocit ze hraju Guild Wars 2.
        • Tak oni se i Bioware nechali slyšet, že to původně vyvíjeli jako MMO, takže to nožství stížností na to, že se to hraje jako MMO by neměly nikoho překvapovat.
          • No to je od nich ale docela nechutné. Já jsem očekával parádní RPG ale to co dokázali v Origins už se nikdy nevrátí.
      • Aspoň někdo tu má rozumné názory:)
        • da je hra cilena na naivní divci a homosexualni publikum
          • To je ironie, protože DAI mi přijde daleko dospělejší, než takovej Zaklínač a ne jen kůly implementaci docela citlivých témat v dnešní společnosti.
            • V DA bylo cecků a zadků víc než i dost (i když mizerně vymodelovanejch, v Bioware zřejmě nikdy neviděli nahou ženskou). Ale jsem rád, že to tam dali a Biodroni jako ty teď konečně můžete hlásat jak je ta hra krutě dospělá. Škoda, že cecky s dospělostí nemají co dělat.
            • anon: To, že to tak vidíš ty není můj problém. Možná málo cecků, zadků a šlapek na tvůj vkus? Tak to zůstan u Witchera, tam se krutě nadává na šoustá a to je přece, tak Mature :)
            • "Citlivá" témata jsou do DA naroubovaný jak švestka na lípu.
          • Já teda rozhodne nejsem naivní. Ale miluju pohádky, a DAI je taková krásná pohádka pro dospělé:) je na tom něco špatného? Hororů a rubaček je prostě jako máku. DAI je jedinečná.
    • Zapomínáš, že je trochu jiná doba. Dneska nevadí, když jsou věci povrchní a mají krátkou životnost. Vznikají filmové i herní série. Proč vymýšlet něco nového, když to lidi zatím kupujou ? Konzole to časem převálcují. Lidi se chtějí bavit rychle a moc nepřemýšlet. Takže DA bude mít úspěch i s několik let starou grafikou a hloupým příběhem. Hlavně, že to má barevná kouzla *3*
    • A která hra podle tebe všechno, co jsi tady tak důkladně zkritizoval má? Dej mi tip, protože o ní nevím.
    • fallanga
      Už jsem to psal dříve v této diskuzi. Máš vesměs pravdu, ale jaksi jsi vynechal ty klady, které to mělo.
      • Taky jsem na ty klady zvědavý
      • Vogon
        Tak spusť.
        • Skvěle napsaný dialogy a dopad v nich v závislosti na rase a povolání, možnost tvořit si skrze dialogy svůj backroud a osobnost, obrovská hromada lore, textů, dialogů a drobností, smysluplný a dost těžký rozhodnutí, všech 12 společníků mohu považovat za zajímavé (rozumíš 12 zcela rozdílných charakterů. Je dva nebo tři dobrý charaktery, ale 12) skvělej level a art design, rozhlehlý a rozmanitý prostředí, zábavnej crafting systém, hudba, dabing, celková délka, dobrý odvyprávění jedný části příběhu, velká míra znovuhratelnosti...stačí?
          • Pokud jsi fanoušek sitcomů; head canon je tak pro fanoušky Sonica - na hru nemá vliv; a k čemu to všechno je, když už jsem to všechno četl v Kole času a Pánovi prstenů?; smysluplné rozhodnutí je tam jedno a to akorát změní jednoho bosse a pár npcček, na endgame nemá vliv; společníci se táhnou od zajímavejch po nudné stereotypy, art design je právě mizernej mišmaš všeho, co se jejich designerům zrovna zdálo cool (od raného středověku přes nerealistické výmysly až po armádní uniformy 19. století); to je pravda; crafting systém je dobrej, ale nevyváženost s lootem je hrozná; hudba je tuctová (pokud tedy vůbec hraje, což si myslím snad doteď neopravili), dabing je příšernej, na úrovní českého dabingu prvního Zaklínače, hlavně hlasy Inkvizitora a Cassandry; škoda že zbytek je k hovnu; jen sotva, tímhle se nemá smysl plahočit znova jen proto, abych dělal znova ty stejné fetch questy v nedynamickém světě.
            • Virgi: Vyprdni se na něj. Nemá smysl ho přesvědčovat. Nakonec je to jeho názor a má právo si myslet svoje. Samozřejmě tady na Games v odpadní žumpě zvané "diskuze" se nelze ubránit dojmu, že tu ty hejty jsou jen čistou provokací. "Něco se ti líbí? Máš smůlu mě ne, jak si můžeš dovolit mít rád něco, co já ne? Proto ti tady budu vypisovat svoje pseodo pravdy abych tě nakrkal"
            • Děkuji že máš o mě starost, ale jsem v pohodě. To je pouze tvůj názor, a vzhledem k tomu, co jsi napsal výš, z tvých úst mi to zní jako lichotka:)
            • Ten člověk pode mnou měl opravdu pravdu v tom, že hra je zaměřená na naivní ženy. Dodal bych ještě hloupé, emocionální a sexuálně nevybouřené. Freud říká, že by sis měla pořídit větší dildo, holka.
            • Buď jsi úplný blázen nebo je to provokace? To co tu píšeš, jsou totální bludy... asi ses vrátil totálně zhulenej z nějaké putyky. Pochybuju, že jsi někdy četl něco, co mělo víc stránek než čtyřlístek. Nebo ho máš malýho a svoji frustraci si vylíváš tímto způsobem? Jinak si nedovedu představit tady ty tvoje halucinace. Už se asi opakuju, ale pro tebe speciálně ještě jednou, hra má skvělé a dobře napsané postavy a je mi naprosto u prd.le kolikátá variace na pána prstenů to je. Pro mě je důležitá zábava, NE PRÁCE, té si užiju jinde až až. Grafika hry je nádherná, od prostředí až po postavy. To že ti chybí vkus, z toho neviň hru. A pokud sis nevšiml hra je fantasy, takže mám u prd.le jestli se oblíkají podle uniforem z 18 nebo 19 století, naprosto na tom nezáleží. Hudba je skvělá, ale to bys nepochopil. A tak dobrý dabing jako je v DAI je v málo který hře. Tak se jdi raději prospat z opice, ju:)
              • Chim

Reakce na příspěvek:

Kdy lidé konečně pochopí, že 100 lidí rovná se 100 (někdy i 150) názorů?
                Že tuto větu nechápe 90 % zdejších uhrovitých puberťáků je mi jasné, nebyl jsem za mlada jiný. Ale že to nechápe ani relativně logicky uvažující žena... *7*
        • fallanga
          Pěkné a rozlehlé lokace, skvělý soundtrack, výstižná atmosféra, dobře napsané dialogy se společníky. Stačí?
        • Veskoslav
          Neboj, má to rozhodně více kladů než vogonská poezie.
  • Ze svých odpovědí bych rád vypíchnul dvě - South Park a soundtrack k The Banner Saga, koneckonců, i hra samotná byla zábavná :)
  • Kdy budou ukázány výsledky ankety
  • z roku 2014 jsem hrál jen 2 hry - Divinity Original Sin a Wolfenstein New Order.
    Nějak extra mne nezaujala ani jedna z nich. Nebyly špatné (7-8/10), ale nic porozuhodného, co by mi natrvalo utkvělo v paměti. Rozhodně si mám v plánu zahrát DA:I, až na to někdy najdu čas, a možná ten Shadow of Mordor. Hororové hry mám sice rád, ale Aliena asi hrát nebudu, protože nemám rád ten subtyp hororových her, kde se člověk jen schovává a nemůže bojovat (jako třeba v Dead Space)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit