-
škoda, že tu nebola recenzia na Xenoblade Chronicles X, pretože pred touto mamutiou RPG by sa triasli aj Fallout 4 a Zaklínač 3.
-
-
Zrecenzovat Xeno X nikdo z redakce neumi, při predstave ze by to dostal do rukou třeba Smutny beha mraz po zadech, takze to mozna je lepsi tak jak to je:)
-
-
Pořád ještě můžeš napsat čtenářskou recenzi, osobně bych ji dost ocenil.
-
-
-
MGS V - Honest Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=JpQ_2yPUmrE -
-
letos to byl prostě opět japonský rok. Evropa se snažila, ale prostě to nestačí. Zaklínač se dá, ale úplné terno to není.
-
-
A proto má Witcher 3 vyšší hodnocení od hráčů na steamu i metacritics, prodal víc kopií a vyhrál skoro desetkrát víc cen "Hra roku" než MGS 5 ?
-
-
podlé této úvahy by Last of Us bylo nejlepší hrou historie. Jako Last of Us mám rád, ale ne zase tak moc, abych o tom tvrdil tyhle voloviny dle GOTY...
-
proč má Skyrim o 230 více GOTY než Dark Souls? Proč první Xenoblade Chronicles nemá ani jednu GOTY? Ty se vážně ptáš proč? Nenech se vysmát...
-
-
Zase bych ty Xenoblade Chronicles nijak nedémonizoval. Teď to hraju a zatím (asi 12 hodin) to není nic zvláštního, klasická JRPG o partě teenagerů, co zachraňují svět. Ale samozřejmě se to třeba ještě rozjede. Jen aby se tu nevytvářel mýtus bestovní hry jen proto, že ji ve skutečnosti nikdo nehrál a nikdo na to nemůže zareagovat.
-
-
Názory několika lidí jako důkaz? Tohle má možná ještě menší váhu, než nějaké GOTY, na které tady pliveš. Ty si skutečně idi*t, co si nevidí do huby. Měl by si přestat, protože už ani ta tvoje anonymita ty výrony, co tu plodíš, nezakryje. Tebe lze poznat na míle daleko. Co post, to kálení do úst a totální neznalost základů argumentace. *15* Děcko z praktický školy s přístupem na internet... *15*
-
ps. pro všechny vidláky, co neumí použít ani google pár odkazů:
http://www.gamingunion.net/features/10350/greatest-jrpgs-of-last-generation/
http://www.gamefaqs.com/boards/960564-xenoblade-chronicles/69500672 -
co směna? Zase tě tam buzerovali? Je mi tě líto, ale co naděláš, měl jsi studovat... Tak zase upaluj ty uličníku na další směnu, balíky tě potřebují.
-
"shodují se na tom skoro všichni"
Klasické hloupé nicneříkající argumentum ad populum, typické pro vidláky na diskuzích. Nastuduj si to, ať ze sebe nemusíš dál dělat idi*ta. I když tobě už asi nepomůže nic... *15* -
prosím tebe. Xenoblade Chronicles je nejlepší JRPG minulé generace, shodují se na tom skoro všichni, někteří to považují za nejlepší hru Xenu hru od Xenogears. V roce 2012 mělo nejvíce GOTY The Walking Dead: The Game, Xenoblade měl jakýsi dvě nevyznané. Takže na mě nechoďte s takovými trapárnami jako GOTY.
-
-
"proč má Skyrim o 230 více GOTY než Dark Souls? Proč první Xenoblade Chronicles nemá ani jednu GOTY? Ty se vážně ptáš proč? Nenech se vysmát... "
"mě to nezajímá, odpovídám Pavlíkovi, kteří si myslí, že nějaké GOTY určují kvalitu hry"
Hmm a proč byl tento rok japonskýcm rokem, proč je Bloodborne a Xenboblade kvalitní RPG (cough) a proč Zaklínač není úplné terno? Protože to říká anonymní haháček a pár dalších JRPG fanboyů?. KK. Holt když si někdo myslí, že má patent na pravdu...*15* -
-
1/10
-
má tvůj příspěvek i poentu? Ach Dele, Dele. Raději se věnuj těm balíkům na poště a nesnaž se diskutovat, moc ti to nejde.
-
-
koho zajímají nějaké GOTY. Pár borců v redakci si sedne k pivu a dohodne se, která hra by dle nich měla vyhrát. Je to jejich názor. Problém Xenoblade je, že je na málo rozšířené konzoli a tj. se k většině hráčů nedostane, takže pro ni ani nehlasují. Problém Dark Souls bude taky v tom, že ji hrálo míň lidí než Skyrim.
-
-
mě to nezajímá, odpovídám Pavlíkovi, kteří si myslí, že nějaké GOTY určují kvalitu hry. At se nenechá vysmát, ty nejlepší hry z poslední doby jsou na chvostu těchto ocenění...
-
-
-
-
jaj to neměla být reakce na toho vola *7* Raději mě smažte cenzore prosím...
-
-
Doufám, že nám teďka řekneš, že tento satirický trailer bereš vážně a že se tvůj názor na tuhle rozsáhlou sérii formoval jenom podle tohoto krátkého videa. To bude jak úryvek z nějaké dobré komedie. Když už jsi chtěl ukázat nějaké kritické videa, tak jsi měl ukázat nějaké, které problémy hry rozebírají do hloubky, a které nejsou nadsázka. Uvedu dva příklady.
MGSV Dissociative dissorder - https://www.youtube.com/watch?v=KO4Tusk_V2k
Why MGSV is disappoiting - https://www.youtube.com/watch?v=houDtgBNPCA -
-
můj názor na tuto sérii se formoval podle gameplaye zde na tiscali. Tenkrát jsem poznal, že to není dobré a hrát to nechci. Čím víc jsem si o tom zjistil, tím méně si to chci zahrát. Repetativní mise, hnusné žluté prostředí v Afghánistánu, díry v zápletce velké tak, že by nimi prolotěl i Ebon Hawk, a dle mého názoru nudná gameplay - pořád dokola se plížit a za vojákama a likvidovat je.
-
-
Mise jsou tak repetetivní jak si je uděláš, MGSV je stealth sandbox, a obrací klasický level design stealth her. Vhodí tě do rozsáhlé úrovně a nabídne ti nejrůznější hračky(od vodní pistolky, přes chodící kulomet až po koňské lejno). Samozřejmě v každé misi se můžeš plížit, ale proč bys to dělal když můžeš na stráže shodit elektrické dráty? K tomu navíc přispívá neskutečně hravá umělá inteligence.
Není tam jenom Afghánistán ale i Afrika, která je více variabilní. Obě prostředí jsou variabilní(poušť, bažiny, vojenské základny, džungle) a navíc poušť je poslední prostředí kde se MGS neodehrávalo.
Ano po příběhové stránce je MGSV neskutečná sra*ka, která obětovává kvalitní postavy a zápletku, jen aby fungoval plot twist, který vyřešil největší plot hole série. Ale zbytek série ne(i když Kojima miluje jeho šílené plot twisty), i přes naprosto katastrofální expozici. Této sérii nelze moc vytýkat díry v zápletce, ne že by bylo nějak extra inteligentní vytýkat díry v zápletce čemukoliv, jedná se o over the top campy bondovku, šílená zápletka je trademarkem tohoto žánru. Nehledě na to, že MGS(A MG2:SS) ukázalo hodně lidem, že hry mohou vyprávět kvalitní příběh.
Navíc ta hra má dvě velmi zajímavé nápady. Za prvé řeší klasickou otázku stealth her, a dává hráči důvod aby nezabíjel vojáky a místo toho ty dobré rekrutoval. Což vede k zajímavým situacím, kdy se hráč snaží zbavit všech vojáků jen ne toho, kterého chce. A za druhé je to hra kde každý tvůj čin má vliv, a nemyslím to v tom lživém reklamním významu jako zaklínač, když v normální hře stojíš na místě, tak se celý svět zastaví, když nic neděláš v MGSV, tak ti přibývají/ubývají suroviny a tím více vojáků se ti nakazí.
Jsem si jistý, že najdeš nejrůznější kompilace vtipných triků z MGSV. Během pár sekund hledání jsem našel třeba toto:
https://www.youtube.com/watch?v=e5jx9aYSG1c
https://www.youtube.com/watch?v=JYM-vPKyxfA -
nepsal jsi to samé o Dark Souls?
-
-
-
-
Dobrý žebříček s jedinou botou... chybí Undertale. Sám jsem byl skeptický, ale je to ženiální!
-
Path of Exile
Staršie rpg typu Baldurs gate som nehral, len Fallout 2 a nepamätám sa že by som vo Falloute musel čítať tonu textu. Podľa mňa je urobiť z hru knihu chyba. Preto sa aj trochu obávam PoE vyskúšať. Imo oldschool rpg robia vetvene dialogy (hoci tvorene kratsimi replikami) a moznosti, skôr nez samoucelna tona textu.
Ale vravim že som hral len Fallout 2 takže ak boli niektore staršie hry postavené na grafomanii tak sa ospravedlňujem. -
-
co s tym ma spolocne sakra path of exile ? btw fallout bol ukecany podla toho ako si si rozhodil body...SPOILER: v jednotke sa dal napriklad hlavny zaporak ukecat k samovrazde s dostatocnym skillom...toto bol skutocny ROLE PLAY...narozdiel od takeho zaklinaca
-
-
Sry myslel som Pillars
-
-
-
Strašně rád bych byl z MGS odvařený jak prakticky každy recenzent na světě, ale nějak se mi to nedaří. Hratelnost přímo v misích je supr, strašně mě baví vymýšlet nové způsoby jak vyřešit daný problém, ale zbytek té hry mě těžce nepřesvědčil. Prostředí je fádní a podle mě i docela ošklivé (ne graficky, prostě mi afganistán přijde jako hnusná krajina i v reálu), sem asi ve 25 hodinách hraní, takže v africe nebo kde se to pak přesune ještě nejsem, ale podle reakcí na netu je to tam ještě slabší. Příběh mi zatím přijde nijaký, nemám kvůli němu vůbec motivaci hrát dál a Snake je tak skoupý na slovo, že místo Sutherlanda ho mohl dabovat týpek co dabuje Gordona Freemana. Navíc mě štvou ty dlouhé prodlevy, kdy se nic neděje, typicky cesta vrtulníkem z mise do mise, kdy čumíme do Snakova mrtvého ksichtu, pak vykouknem z helikoptéry, kde se díváme na stále stejné žluté skály aby jsme dobře po půl minutě konečně vyskočily a začli hrát. Proč šmarja? Mother base mi přijde nejzbytečnější lokace v dějinách her, jednou za čas tam přijdu profackuju pár vojáku, osprchuju se, udělám celkem nudné mise na plošinách, které jsou od sebe z nějakého důvodu kdovíkolik set metrů a letím zpátky. Asi sem na tu hru moc jednoduchý, ale pro mě to letos byl Zaklínač a Dirt rally, hry, ve kterých nemusim hrát 30 hodin než se tam něco začne dít (teda aspoň věřím že se MGS nějak rozjede aspoň z hlediska příběhu). Neříkám že je to špatná hra, když se po deseti minutách ničeho prokoušu do mise, je to výborná hra, ale všechno kolem toho mě nehorázně nudí a co mě mrzí nejvíc je, že narozdíl od předchozích dílů mi postavy přijdou neuvěřitelně nudné. Nuž třeba se to nějak zvetí, už sem litr utratil za větší kraviny.
-
Dát hru roku něčemu jinému než W3 je jen póza.
-
-
dat witcherovi hru roku tomu zas ja hovorim degeneracia hracov a hype
-
-
Degenerace velice tezko.
-
-
ked je to tazke na tvoje pochopenie je to tvoj problem...ale hry zdegenerovali neskutocne...a hraci s nimi(cest vynimkam)
-
-
Zdegenerovaly - myslíš to, že se zbavily hloupých, nudných herních mechanik, kde si byl nucen opakovat jednu pasáž dokola a bylo to vydáváno za herní obsah? No, očividně máme naprosto jiný pohled na herní průmysl. Hry se vyvíjejí a to k lepšímu - naprostá majorita.
-
-
ak za zabavu povazujes spamovat 3 tlacidla, sledovat skvrny, nulovy vyvoj postavy, ...tak ano asi to je vyvoj lepsiemu...pre ludi ktori nedokazu pouzivat pri hre mozog
-
vidiet ze si ziadne starsie tituly nehral, takze s tebu nema cenu ani diskutovat o tom co to boli skutocne RPG hry
-
-
-
-
-
-
souhlas, všechnu čest Zaklínači, ale pokud mi letos něco přišlo jako next-gen, byl to MGS
-
-
Ironie je, že MGS narozdíl od Witchera běžel i na old-genu
-
-
Za mě na 100% The Witcher 3: Wild Hunt
-
Len otázka. Nevyšiel minulý rok náhodou aj Elite Dangerous? Že ho nikde nevidím v nomináciách.
-
-
Vyhypovaná předražená ačkoli v určitých aspektech dobrá hra.
Slyšel si někdy o Evochronu? Ne? Vsadil bych se, že redakce taky ne! Hra, která nabízí podobný zážitek, v mnoha směrem hlubší, stojící zlomek peněz. A přitom je to na Steamu už docela dlouho. -
-
Elite je levnejsi nez Evochron, jen tak v zajmu opravy tveho prispevku.
-
-
To sotva...
-
-
tvrdit ze evochron je lepsi nez elite muze jen blbec...jestli chces pozovat a bejt zajimavej tak si uvedom ze tu jsou lidi kteří ty hry znaji. Elite predrazena není, protože si v cene kupuješ přídavky na cely rok, je to season pass.
-
-
vyšiel ale ta hra je proste jednotvarna a stereotypna
-
-
btw dark souls příběh je tak dospělý jak si ho sami vymyslíte