Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • michaliuz18
    Az moc precenovana hra, zasluzi si sice pozornost aj rozne ocenenia ale uplnou hrou roku urcite nie, do top 5 by som ju ale zaradil, no na prve miesto nikoliv. Tam patri jedine zaklinac. MGS 5 proste slaby
    • Hral jsi to?
      • michaliuz18
        ano hral ale nedohral prestalo ma to bavit po prvom akte, kedze druhy bol to isté len tazsie ,repetivne hratelnosti moc nemusim. Ja nesudim hry pokial ich nehram
  • Rád bych se přítomných "kritiků" a "znalců" zeptal, jak by definovali "dospělý příběh".
    • Když ma hra spatnou hratelnost, spatne herni principy, nemotivuje, tak ji sebedospelejsi pribeh nepomuze. lPlno hracu si od dob baldurs gate a podobne zvykli ze hru musí určovat pribeh, coz je samozrejme velky omyl, pribeh by mel byt u her doplněk který urcuje směr kterym se hra ubira, ale stavet ho nad prvky které hry urcuji od samotného pocatku je nesmysl. Pristup hra ma nic moc pribeh tak to hrat nebudu je spatny, ale velice rozsireny..ale komu není rady tomu není pomoci...hmm
      • ps. Umíš si představit Torment bez dobrého příběhu, ta hra je jinak poměrně tristní po herní stránce...
        • nj..však taky torment je slavnej jen kvůli tomu pribehu, herne to zadna slava není, taky me nikdy moc nebavil..me proste k tomu aby me hra bavila pouze pribeh nestaci. To je presne problém prave zaklinace 3, herni principy jsou tak spatne vymyslene ze po nejakem case jsou spis na obtiz a neprinaseji naprosto nic, a pak to tahne jen ten pribeh a postavy, coz je proste dle mého nazoru malo.
          • U Zaklínače je pak docela i průser, že to od Novigradu a pak hlavně od Skellige netáhne ani ten příběh a ani ty postavy. Hratelnost je průměrná, to už nemá cenu ani zmiňovat, to se pořád opakuji. Propojení dobré narace a dobré hratelnosti je ten Silent Hill 2...
      • jak kde... U Morrowindu či Dragon' s Dogma příběh není stěžejní, jelikož tam jsou dobré mechanismy, které zabaví, u Zaklínače, kde nejsou herní mechanismy ok, tak je příběh stěžejní.
    • KOTOR2, Torment, Dark Souls, Vagrant Story, Deus Ex, když vynecháme občasnou sebeironii tak MGS3 má dospělý příběh, Legacy of Kain, Lost Odyssey.

Něco si z toho zahraj a pochopíš, co je dospělé story...
      • Vojta_Ilavsky
        Pár názvů her... To je definice "dospělého" herního příběhu?
        • VOJTA: To jsi vystihl přesně a proto jsem ten dotaz položil. Většina lidí začne vyjmenovávat hry, které jim připadnou "dospělé", ale jen střílejí od boku a žádnou definici "dospělého" příběhu nemají. Je to celé argumentace na vodě.
          • dospělý příběh má nějaký přesah do reálného světa/života, donutí tě třeba se zamyslet nad svým vlastním životem. Třeba Planescape Torment bylo takové, kladlo si otázky o tom, co dokáže změnit člověka, zda jde utéct před svou minulostí atd. Pokud je člověk dítě, tak ani některé problém světa nechápe, takže dospělé hry ho neosloví. Trvám si na tom, že třeba PoE byla mnohem dospělejší hra než Witcher 3, přestože neobsahovala jedinou sexuální scénu nebo sprostá slova. To samé platí pro Undertale, To the Moon, The Cat Lady atd.
            • Ja toho o zivote moc nevim ani po tricitce, a to zivim nejen sebe, ale i zenu na materske a dve deti. Ale jedno uz jsem za ty roky precejen pochopil - z videoher se o zivote nic nedozvim, zato si u nich muzu bezvadne odpocinout.

Co je to "dospely pribeh" jsem prestal resit, kdyz mi zacal rust knir.

:)
            • TheGGG
              chápu, deně se posedává v čajovně, vyspává na přednáškách na FFUK, jednou si zahraje na atari, naroste mu strniště a už se má za protřelého světapána...
              holt jsi jeden z těch lidí, který už je moc "dospělý" než aby ho bavily normální hry...
              tak šup šup, tady to není hnízdo artových teplometů, běž si hrát na dospěláka někam jinam...
            • právěže v 15-ti ještě o životě moc nevíš, proto ti zamyšlení nad ním připadá hloupé. Ještě nevíš co je to starat se sám o sobě, vydělávat, ještě jsi nezažil smrt blízkých. Všechny tyto problémy se tě nedotýkají, protože jsi nedospělý, teda tě neosloví ani ve hrách. To není nějaké povyšování se, věk není žádná zásluha. Taky tam jednou budeš. jinak další skvělý příběh měl třeba Silent Hill 2. Některé hry jsou zase užasně satirické, třeba Earthbound nebo Anachronox.
            • TheGGG
              ne, dospělý příběh nemusí být nutně hloupé deep zamyšlení nad smyslem života... to si jen myslí artoví všeználci z filmových indie festivalů...
        • těžko můžu psát, co je dospělý story, když pro každého je to něco jiného. Pro mě je to třeba filozofie a tím přesah hry(Dark Souls), pro někoho je to oblékaní do ženských šatů...
          • Vojta_Ilavsky
            Souhlasím s tvojí definicí, hráč by o příběhu měl doopravdy přemýšlet a zapojovat fantazii, domýšlet si věci, dedukovat z maličkosti, hledat skryté nuance etc., má to svoje kouzlo..
            Btw zapomněl jsi zmínit The Evil Within, to je moje subjektivní definice výtečného příběhu. Nebo spíš dokonalý příklad jak si ho představuju. Mikami umí. A ještě třeba The Talos Principle.
            • Evil Within mám hodně rád, několikrát jsem to tady psal, navíc DLC tomu dává třešničku na dortu... Letos ještě SOMA, ta taky nabízela otázky k přemýšlení.
          • ps. někdo se může vidět v BB a v jeho nihlismu, proto může považovat MGS za dospělou hru. Toho je hodně. Zaklínač toho bohužel moc nenabízí, jen omšelé téma záchrany světa, hledaní princezen atd.
      • silent hill 2 jsem zapomněl a u toho bys měl začít, pokud super story...
    • opak příběhu v Zaklínači 3.
    • Chim
      tak třeba v This of war of mine bylo těch dospělých příběhů docela dost.
  • jinak GOTY tady na games.cz bylo jasné už z FC s Davidem Rynešem. Tam nejvíce lidí bylo nadšeno z MGS a Bloodborne, jelikož Bloodborne nehrála celá redakce, bylo jasné vítěství MGS...

JInak tohle GOTY je jen poměřovaní pindíku pro svoji oblíbenou hru a až čas ukáže, co je opravdu dobrá hra.
    • Kdyby vyhrál Bloodborne, měl bych obavu o mentálním zdraví redaktorů.
  • Jack1947
    Ono to asi dopadlo nejlépe jak mohlo a žádný trolling se nakonec nekonal *4* , Fair enough and seems rly legit^^
  • GOTY je Star Citizen a kdo tvrdí opak, nebo dokonce že ta hra nevyšla bude obětován Cthulhu :F
    • Blue.Shark
      ...zase to chce použít mozek, že ano. Ale máš plusové body za Cthulhu.
  • To zase Witcher commando bude řádit..
    • nightborne
      Myslíš Witcher-hate, nebo Witcher-love?

Ono to je fuk, budou řádit obě *15*
  • Zaklinac3 pouze mezi nominovanymi, tim se tiscali naprosto odepsalo. Uyvazoval jsem, ze tady vypnu adblock, ale dokud nezvolite Zaklinace ZASLOUZENE Hrou roku, tak ode me neuvidite ani korunu. Jeste to muzete změnit, proste napiste, ze s tou trapnou japonskou hrou na vojacky to byl omyl, a dejte hlavní cenu do správných, Geraltovych rukou!
    • Tak já si teda ten adblock na games.cz vypnu, abych vyrovnal ty ztráty, které jim za tebe vznikly :)
      A to se mi W3 celkem líbil, ale za hru roku bych ho nevolil, protože to je sice kvalitní, ale veskrze průměrná hra, kterou bych asi nedohral, kdybych nebyl takový fanda RPG.
    • Chim
      Jsi zcela mimo. W3 ani MGS5 nesahá ani po kotníky herním skvostům loňského roku, jako jsou například Prison Architect, Her Story nebo třeba Kerbal Space Program.
      • TheGGG
        hahahaha... tak ty jsi teda hodně vtipný hipster...
      • http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1169967
    • za dva roky po Zaklínači neštěkne ani pes, zato na Gothic se bude vzpomínat ještě za 20 let
      • TheGGG
        lidi jsou schopný vzpomínat i na pong, ale to neznamená, že to je dobrá hra...
    • dle jeho minulých příspěvku bych si odvážil tvrdit, že to ten hoch myslí vážně...
    • tady má někdo ze Zaklínače slušnej mindráček koukám
    • teď by mě zajímalo, jestli děláš "reklamu" zaklínačskému moru nebo to myslíš vážně :)
  • tak to bolo jasne ze MGS.. witcher ma otrasny gameplay. ten "kon" je uplne mimo, vsade sa zasekava, debilne ovladanie, geralt nevie chodit v interieroch. inventar na uplny zly. necitatelny malicky font pri dialogoch a pri popise itemov. musim sediet 50cm od monitoru, milion trapnych "brneni" kde sa menia len staty a farba a hlavna dejova linka s ciri je jak pre dementov. side questy boli ovela lepsie...atd.
  • Za mě teda:

Life is strange
    W3
    F4

Pak dlouho nic a pak Cities skylines. Ostatní listované hry mě absolutně nazaujaly.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit