-
1. Xenoblade Chronicles X
2. Bloodborne
3. Pillars of Eternity -
-
mám dotaz a nechci tím nikoho urážet, ale vážně by mě zajímala seriozní odpověď...
nikdy jsem Xenoblade nehrál, ale když to tady pořád některý lidé dokola zmiňují, tak jsem se podíval na videa a popravdě nějak jsem z nich nepochopil co je na to tolik vyjímečného... na mě to působilo jako klasické jRPG s robotama, lehce říznuté s Mass Effectem a okořeněné vysokou dávkou infantilnosti...
Čím je tady Xenoblade tak super a čím je lepší než ostatní jRPG, potažmo RPG jako takové? -
-
je to japonska uchylarna na nintendo, dostatecna munice pro hipsta fanboys
-
hrál jsi Xenogears nebo Chrono Trigger? Pokud nevíš, co je na těch hrát dobrého, tak ti to asi nevysvětlím, ale je to příběh - totálně epický. Ten borec co to vymyslel musel mít užasnou fantasii a imaginaci. Celý ten svět, vesmír má historii 10000 let a ty celou tu historii průběžně odkrýváš a je fascinující. No a Xenoblade Chronicles (ty povodní, X neznám) jsou podobné jako Xenogears. Úžasný svět plný fantasie. Však si zkus vygooglovat recenze
-
-
hrál jsem Chrono Trigger, ten mě bavil... Vzhledem k tomu, že stejně nebudu mít možnost si to v blízké době zahrát, tak mi nezbývá než ti věřit...
Kouknul jsem ještě na videa z Xenoblade Chronicles a tak nějak to na mě působí lépe než to co jsem viděl z Xenoblade Chronicles X...
Popravdě se musím přiznat, že už mi poslední dobou jRPG hry moc nejedou. Sice mám rád hry s dobrým příběhem, ale většinou jsou hrozně uměle natahované a ta hratelnost je šíleně repetitivní, až otravná... Naposledy jsem se prokousával Final Fantasy XIII a po deseti hodinách jsem se musel do hry strašně nutit a přesvědčovat sám sebe, že přijde něco co se mi bude hrozně líbit... Měl jsem z toho po celou dobu hry velice rozpačité pocity... -
-
krom Dark Souls jsem žádné nové jrpg nehrál (a DS je sice japonské, ale snaží se napodovat wrpg). Hrál jsem spíš ty starší - FF6, Chrono Trigger, Secret of Mana, Earthbound, Xenogears, Phantasy Star ... a všechny mají své nezapomenutelné kouzlo, jsou sice vesměs hrozně lineární (DS určitě ne), ale příběh stojí za to.
Xenoblade Chronicles můžeš hrát na Dolphin emulátoru na Windows
https://www.youtube.com/watch?v=7tWJxfDj8pQ
Wii je hardwarově slabá konzole, takže emulátor to v pohodě zvládne
-
-
-
-
-
Xenoblade Chronicles X ani není zmíněno? Tak to je teda úlet. To že vyhraje Zaklínač bylo (bohužel) jasné. Nic proti, bavil mě dost a jako rozhodnutí redakce to respektuji, ale zároveň s tím nesouhlasím :)
-
-
ne-mainstreamové japončíky si hold hledej jinde, tady jsme v Evropě a z Japonců sem dostaneš leda Bloodborne a 'hru, jejíž jméno v této diskuzi nesmím vyslovovat a pochází od stejných mainstream tvůrců'. Jo a Undertale? to je nejpodivnější hra minulého roku (nemyslím ani v dobrém ani ve zlém) a nejde ho počítat ani do mainstreamu a ani do non-streamu, a podle mně ji nelze nominovat, protože vyhrává a selhává ve všech možných kategoriích, mezi které by byla stavěna, a při tom úmyslně, to jí nikdo nevyvrátí, ale v tom je unikátní..jo a asi zpět k tématu článku, že? Zaklínač 3: Divoký Hon..tak pod to se podepíšu
-
-
Jasně, Z3 má spoustu chyb, od soubojového systému, který často nefunguje jak by měl, přes tupost některých nepřátel až po obtížnost, která je od půlky hry občas k smíchu (a to hraju na "pochod smrti"). Jenže ten svět mě tak dostal, že Zaklínači s klidem všechny chyby odpustím.
Pro mě je to spolu s G2:TNOR nejlepší RPG co jsem kdy hrál. -
Kolik promile v krvi musí mít člověk, když ho napadne srovnávat Zaklínače s Xenoblade Chronicles nebo BloodBorne a nebo dokonce říct že jsou lepší ? to už je na záchytku hoši... Zaklínač jednoznačně hra roku 2015 a kdo si myslí že ne tak o hrách neví nic ...
-
-
Tak Bloodborne trochu mimo je..ale srovnávat hry s otevrenym svetem, kde se plni ukoly, je tam pribeh, postavy, atd zas tak mimo není. Vedmaka 3 jsem hral asi 125 hodin a je to dobra hra, ale proste z mojeho pohledu jsou Xeno X lepsi, co nadelas, a ty vztycne body o kterých jsem psal vyse tam proste jsou..
PS: a mimochodem na záchytku jses spis ty, protože vsadim celorocni vyplatu ze jsi Xeno X videl tak maximalne na videu, takze s tvrzenim co je lepsi a ze o hrach nevim nic jdi nekam :) -
-
osobně si myslím, že Xeno neviděl ani na tom videu a o hře se dozvěděl teprve teď z diskuze.
-
-
Xenoblade oba díly měly dát i na PC a jiné konzole. Takto zůstane skvělá hra zapomenuta, protože Wii je docela neznámá konzole. Naštěstí není zas tak těžké ji emulovat a oba Xenoblady jde hrát v Dolphin emulátoru
-
-
tak příští rok má vyjít NX, věřím trochu, že by to mohla být výkonnější konzole, tipuji výkon nad PS4, takže se snad rozšíří a tipnu si, že v této době remasterů by to mohlo vyjít i na NX. Ale jinak souhlas, tohle by mělo hrát více lidí.
-
-
já vím, že se to jinam nepodívá, ale Nintendo potřebuje zisky a remaster na NX je dle mého dobra volba, stačí kouknout na chytrou politiku Sony a remasterů. První Wii se prodalo okolo 100 mega, tak potenciál je obrovský u N.
-
Nikam jinam se to nikdy nedostane, to je jako kdyby jste chteli maria nebo zeldu na PC nebo PS4.
Nintendo si svoje poklady hlida a vezme si je i do hrobu, bohužel..Mimochodem bez nich by byli totalne v prrdeli a uz by asi neexistovaly, takze to povazuju za rozumne rozhodnoti, ve svetle tech par výjimečných her které kdy vypustily do světa.
Jinak Xeno X jsou technologicky zazrak, nikdy bych neveril ze konzole s 1GB ram a architekturou nekde na urovni deset let starého stredniho PC dokaze tohle rozhýbat. při predstave ze by tohle běželo na PC s 1GB ram ..heh..uplnej nesmysl..neběželo..nikdy.
PS:pro rejpaly, vim ze ma Wiiu 2GB ram, ale jen 1GB je na hry..na zbytku bezi systém..
-
-
-
-
-
a hrál jsi ty hry?
-
-
Zaklínač 3 zaslouženě, v některých ohledech je to málo RPG a je to zjednodušené pro masy, ale myslím, že nic lepšího v roce 2015 nevyšlo.
-
-
simulátor hledání červených fleků v trávě?
-
-
A Drizz dorazil. Jsem si říkal, kde je největší fanoušek, když už Lakatoš dostal svůj přídel plusek, aby ta jeho sra*ka byla v popředí:)
-
-
chlape, na to že máš hru roku Oriho a RPG roku PoE, tak tě ten hledač pokladů nějak stresuje...
-
-
Mě? Ale no tak. Drizz, ty a Lakatoš. Taková svatá trojce:)
-
-
počky a ty jako nejsi troll a puberťák? Lol. Lol. lol. To je jako bych si psal s nějakou pyčkou z fejbůku...
-
Hmm, tak to byl hodně rychlý přechod do trollingu. *15* Bye...
-
Dele proč píšeš na začátku věty LOL? To se bavím s puberťákem? Připadá ti to normální?
-
"Prostě v tomhle světě postav vypadajících jako pubertální lolitky a emo týpci bych se já osobně nemohl vžít do postavy ani kdyby mě nutili s pistolí u hlavy."
Plešatí a tlustí to mají vždy složitější. Zkus fitko a nějaký příčesek. -
"Tak tohle je vážně už vrchol, jak může brát potaz názor člověka, co hru nehrál. Se vzpamatuj tragéde..."
1/10
Lol. Aby si udělal názor na vizuál, tak tu hru nemusí hrát. Ale pokračuj a podej si ruku s flashem. Jen podtrhujete moje slova o tom, jaké jsou JRPG fanboys gumy.
"a zjistil bys, že Xeno X je technologický zázrak"
Lol č. 2. Video, které ukazuje, že je hra dobře naprogramovaná a dobře vypadá I NA SLABÉM HW neznamená, že na dnešní dobu je to špička zkrz platformy, nebo že se někomu nemusí líbit vizuál. Pokračuj... -
jinak Dele samozřejmě ukazuješ jen svoje gumáctví stejně jako Veskoslav, ono by stačilo projet Digital foundry a zjistil bys, že Xeno X je technologický zázrak.
https://www.youtube.com/watch?v=qaYfIdZ-_a0 -
"Tak tohle už je fakt síla. Typická JRPG fanboy guma v praxi - totální despekt, ignorace jiných názorů"...
Tak tohle je vážně už vrchol, jak může brát potaz názor člověka, co hru nehrál. Se vzpamatuj tragéde... -
Vis co dele, polib si prrdel, ja jdu spat, dobrou *3*
-
"rict o Xeno X ze je hnusna hra to je vrchol ignorantsvi a neznalkovstvi"
Tak tohle už je fakt síla. Typická JRPG fanboy guma v praxi - totální despekt, ignorace jiných názorů...
Flash opět ukazuje svojí úroveň... *7*
http://vignette2.wikia.nocookie.net/xenoblade/images/5/57/Xenoblade_Chronicles_X_-_screenshot6.jpg/revision/latest?cb=20140612022007
Ano, je to humus. Nejenom technologicky, ale i desigem. Prostě v tomhle světě postav vypadajících jako pubertální lolitky a emo týpci bych se já osobně nemohl vžít do postavy ani kdyby mě nutili s pistolí u hlavy. Prostě to nechápu. Prostě asi nejsem japonec. Že bych ale byl ignorant a neználek? Hmm, to těžko. To jen někomu praská žilka a neumí se ovládat, když má někdo opačný názor nebo jiný vkus... -
Řekl jeden z největších kritiků Z3 a když se tě zeptali na něco ze začátku hry, tak jsi naprosto netušil, která bije:) Ale jo, uraž se, když řeknu, že je hra zastaralá na zastaralé konzoly. Klidně může být skvělá, to ti neberu. Ale sundej si růžovky z očí. Graficky je to prostě zastaralé i kdyby ses pomodlil ke všem svatým, že není.
-
Ja to na rozdil od tebe hral..takze jakakoliv diskuze s tebou, s clovekem co tu hru videl z rychliku, nemá zadnej vyznam a tvůj názor pro me nemá naprosto zadnou hodnotu, jelikož naprosto netusi o cem mluvíš.
-
Haha...Stále je to graficky zastaralé. Proboha smiř se s tím, že prostě WiiU to ani nemůže být lepší, když je na úrovni PS3/Xbox 360.....Ta hra mě zaujala nejenom konceptem, ale ty tu meleš něco o slepotě u Zaklínače, ale u Xeno jsi evidentně naprosto slepý.... *7*
-
rict o Xeno X ze je hnusna hra to je vrchol ignorantsvi a neznalkovstvi, design a zpracovani světa, palety barev, detaily, prevyseni terenu, viceurovnovy svet, navazujici textury do detailu, efekty deste, prachu, mlhy, dohled kde slovo mlha je tak daleko ze Vedmak musí brečet vzteky, svet co je vetsi nez Fallout 4 a Vedmak dokupy bez jediného loadingu..to je mistrovsky dilo ty troubo..ale co se divim když hodnotíš dle videa..
-
ano, graficky je to super až na vzdálené textury budov je to nádherná hra a pšonci by se měli podívat, co se dá vykouzlit za nádheru na slabém HW.
-
Graficky super? Prosím....Ono je fakt debilní neustále tvrdit, že hra je hlavně o hratelnosti. Grafika také musí odpovídat. A Xenoblade je prostě zastaralý i kdyby ses na hlavu stavěl.
-
"Jinak Xenoblade může být skvělá hra. Ale to by nesměla být tak hnusná a grafiku ala rok 2009 pomalu"
Přesně pro to je herní svět úplně v prdeeli. Takových mamlasů jako ty je 10 na každém herním roku, pak se nedivme, že triumfují Hledačí pokladů...
Samozřejmě pravdu nemáš a Xenoblade vypadá graficky super! -
Ano takže 90%. Takový náš malý hipsterek:) Jinak Xenoblade může být skvělá hra. Ale to by nesměla být tak hnusná a grafiku ala rok 2009 pomalu. WiiU byl zastaralý křáp už v době vydání, kdy to zachránil skvělý koncept. Jejich příští konzole bude opět to samé. Ani se nedotáhne na současnou generaci. Nintendo=Mario a staré železo.
-
Já mám z Hledače pokladu spíše prdeel a tím pádem z celého herního světa. Příběhově je to potřetí to samé dokola, herně je to čím dál chudší, ale má obrovskou mapu a vypadá západně= hra roku, hlavně to nesmí moc vybočovat z herních standarta. Nejlepší je samozřejmě pro hru roku další high fantasy a ano, W3 spadl do High fantasy a velkou mapu. Příští rok může klidně vyjít Last Guardian, ale nemá to velkou mapu, takže nemá šanci vyhrát.
-
-
-
-
-
-
Ahoj, zkouseli jste nekdo zaklinace s mody?
Better Combat Evolved 2.0 at The Witcher 3 Nexus - Mods and community
T.and.M - Threatening and manageable - Enemy scaling mod at The Witcher 3 Nexus - Mods and community
Rebalanced Potions and Bombs at The Witcher 3 Nexus - Mods and community
Better Loot Scaling at The Witcher 3 Nexus - Mods and community
Mate s nimi nejake zkusenosti?
Az vyjde druhy datadisk, tak bych si dal zaklinace jeste jednou, ale s mody - ktere doporucujete? -
-
dávám ti sto mínusek
-
Ještě ne. Nejlepší je najít si prvky, které ti chybí nebo ti přijdu nic moc a zkusit je modifikovat. Zatím bych měnil jen obtížnost a možná lepší vyvážení zlata.
-
-
možná by z Geralta neměli dělat takového podpantofláka. Yenefer pískne a Gerarlt se běží přetrhnout, aby si sehnal nové šaty na ples, které budou barevně ladit. Yenefer Geralta teleportuje kamsi do jezera a on místo aby jí vrazil meč mezi žebra se pokorně připlazí omlouvat. To samé ty ostatní čarojějky. Conan by se takto nechoval.
-
-
Přesně! Možnost zabít Yenefer hned co ji poprvé uvidím. Budu hledat *15*
-
No ze by to bolo tym, ze je to Geralt a nie Conan? ;-) A ani Conan by nevrazil mec medzi zebra nejakej zenskej co by mu strelia facku, to si asi cital ineho Conana.
-
-
-
já si myslím, že tohle není sandbox ala Skyrim, tohle je příběhová hra a mody ti tu hratelnost nějak nevylepší, popravdě v té hře není moc co dělat, což se projeví po dohraní hlavní linie...
-
-
Hele, bud jsi je pouzil a mas s nimi zkusenosti a co k nim rici, nebo prosim nereaguj. Na fundovane odhady je tady dost jinych trolu, kteri se urcite ozvou.
-
-
nějaký nabroušený, ne? Málo sexu?
-
-
většina modifikaci do jakekoliv hry stoji za starou backoru, většinou se jedna jen o praci nekoho kdo ma potrebu ukazat jak by to udelal on a pak ceka ze ho někdo za to pochvali. TES hry mají vždycky tisice modu, ale tak 5% z nich je skutecne prinosnych. potřeba ruznych lidi zanechat v nejake slavne hre svůj otisk je spis smesna, a ocekavani spousty lidi kteří si mysli ze teprve mody udelaji z nejake hry to prave je ještě smesnejsi. Ale jestli ma někdo pocit ze když si prida do hry deset novych zbroji nebo jeho kun bude mit ruzovy ocas a klobouk tak si tim udela hru lepsi, tak mu budiz prano. ale moc se plete. Vim to, protože jsem byl kdysi taky takovy.
PS: a jo, vim ze par modu dela skutecne hry lepsi, tak není třeba mi to připomínat:) -
-
Tak ted se opravdu smeju *1*
-
já si hlavně myslím, že to stojí opravdu herně za starou belu, že by se ta hra musela předělat kompletně od základu, aby se mohly využít mody, což bohužel nejde. Doporučuji Samíkovi max nějaký sweetFX, HD textury, Zakínač stojí na pixelech a na spousty custcén, takže jedině takhle by sis mohl dopomoci k lepšímu zážitku.
-
A proč si trollíku nepřečteš názory na nexusu? Neumíš anglicky nebo co?
-
Diky za dalsi fundovany nazor. A ted znas ty mody nebo ne? Jestli ne, tak se te tyka shodna odpoved jako predtim.
-
-
Tys to nepochopil, me zajimaji realne zkusenosti lidi, kteri tyto mody pouzivali a vedi, jakym zpusobem hru modifikuji. Na nazory jinych lidi v tomto pripade, nejsem zvedavy, protoze jak bylo receno ve Statecnem srdci - Nazor je jako dira v ( ).( ), kazdy ma nejaky. Jinak sex v pohode.
-
-
-
-
-
A Xenoblade Chronicles X tu není? Ani o něm není jediné slovo v textu? Tenhle web už začíná být ignorací opravdu kvalitních her trochu směšný.
Je mi opravdu jedno, že se tu ta hra ani neumístila. Fakt nepotřebuji aby tu zrovna to či ono vyhrálo, ale tendenční články už mi vadí dost. Hlavně že tu čtu nad kdejakým DLC apod.
Píšu to sem hlavně k vůli nám hráčům. -
-
hry na Wii U patří do minoritní skupiny, bohužel...
-
Spis bych tu cekal Underrail, kterej vysel v prosinci. Pro me jediny RPG, ktery vyslo v roce 2015
-
-
Uvidíme, co ještě oznámí pro Zaklínače tento rok, mohly by udělat nějakou online verzi gwentu, popularitu si to udělalo.
-
-
Tak akýsi online mód či čo to je, už na svete je
-
-
Tak hlavne ze ne Undertale..i když Vědmák 3 ma u me tak 8/10 a rozhodne to moje nejlepší letošní rpg není.
-
-
Hmm..letošní asi tezko..sakra..proste minulej rok :)
-
-
Psát o Fallout 4 jako o RPG hře, to mi přijde jako urážka RPG žánru. *15*
Pillars of Eternity mi přijde lepší RPG než Zaklínač 3 ale zase Zaklínač 3 je moje srdcovka, tak super, že jste ho zvolily RPG hrou roku. -
-
On Fallout 4 není ani rpg a není to ani Fallout...
-
-
Tak alespoň, že je to 4... už jsem se lekl.
-
Pro mně osobně je Fallout 4 největší zklamání posledních 5 let.Asi jsem očekával příliš moc a dostal jsem velký prd.
-
-
Obecný očekávání bylo opravdu hodně velký...
-
-
-