Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jaké jsou vaše nejoblíbenejší rpg všech dob a proč?
    1. Oblivion (Morrowind jsem nehrál ale asi by byl lepší) - Sandbox. V priručce Tod Howard psal: Mužete se stát čímkoliv chcete a žít jiný život v jiném svete. Hra toto splnila.
    2. Vampries Bloodlines - kvuli možnostem a že hra nebyla jen o soubojích
    3. Fallout 2 - svoboda hraní, možnosti, je to proste legenda
    • Dasik
      1) Planescape: Torment
      - Jediná hra, o které s čistým svědomím opravdu můžu říct, že mě reálně ovlivnila. Úžasný příběh o hledání smyslu života se spoustou ponaučení...
      2) Vampire: Masquerade - Bloodlines
      - Perfektně zpracovaný gothic-punkový upírský svět, zatím asi nejlépe vůbec. Klany, mytologie, politika, všechno dává smysl a je výborně vykreslené. Dva nejděsivější questy všech dob a zatím největší znovuhratelnost ze všech her, které jsem hrál, protože každý klan má úplně jiné schopnosti a u dva z nich dokonce i rozhovory.
      3) Arx Fatalis
      - Na výběr pro třetí místo jich je fakt hodně. Miluju Zaklínače, Fallout, Elder Scrolls, Mass Effect, Baldur's Gate, pak třeba Mafii a Bioshock, i když to moc nejsou RPG, a spoustu dalších. Ale Arx je naprosto jedinečný a už skoro 10 let čekám na něco podobného a pořád nic...
      Dokonalý systém runové magie, kdy člověk musí nejdřív najít runu s určitým významem a pak tvořit kouzla kreslením kombinací nalezených run myší na obrazovku (např. Mega+Movis=sprintování, Nhi+Morte+Cosum=zrušení pasti). Nestačí jen zmáčknout nějaké nadefinované tlačítko, je třeba fakt kreslit myší (3 kouzla jde předpřipravit)! Spolu s tím, že se celá hra odehrává v podzemí, každé patro je unikátní (jak architektonicky, tak i obyvateli) a příběh je taky moc fajn, můžu jen doporučit všem, kdo tuhle hru ještě nehráli. ;)
    • del0
      1. Fallout 2 (král roleplayingu, svoboda, humor, replayabilita)
      2. Baldur's Gate 2 (high fantasy klasika, vztahy v partě, funkční alignment systém z d&d, tuny questů)
      3. Planescape Torment (příběh, lore, svět, postavy)
    • To je výzva :)
      1. PS Torment - Příběh, bizarní postavy a setting, hromady subquestů.
      2. Final Fantasy - Příběh, combat system.
      3. Albion - skvělý setting mimozemského světa, grafické zpracování, příběh

Pak samozřejmě klasiky, jako Wizardry, M&M (staré i nové), BG, IWD, NWN, Fallouty, Gothicy a hromada dalších, těžko bych hledal RPG vydané od roku 1989, které bych nehrál, ale 3 uvedené jsou moje srdcovka.
    • 1) Gothic 1+2
      2) Oblivion
      3) Mount and Blade Warband

Nedávno jsem koukal na retro gamesplay Gothica a je neuvěřitelný, co ta hra na svou dobu měla, zvláště počasí a činnosti NPC - začne pršet, všichni se jdou schovat, vytáhneš zbraň ve městě, ostatní ji vytáhnou taky, aby jsi nedělal blbosti... škoda že se nedrželi zajeté "formule" a zmrvili trojku...
      • trojka není tak hrozná, jak se obecně soudí. Ano, vyšla zabugovaná a to jí pokazilo pověst, ale to už je dnes passé. Má trochu horší souboje než jednička s dvojkou, ale jinak je to pořád Gothic.
        • Mozna bys mel hulit trochu mit, nejak Ti to vyzralo pamet. I s community packem je to porad bida.
    • na PC bych to viděl asi takto, s tím že bych občas přeházel pořadí
      http://www.rpgcodex.net/content.php?id=9453

krom toho by to chtělo přiřadit tam ještě jrpg
      http://www.gameranx.com/features/id/16096/article/top-25-best-japanese-rpgs-of-all-time/p/28/

určitě xenogears, xenoblade chronicles, chrono trigger, earthbound, secret of mana, illusion of gaia, final fantasy serie, phantasy star, persona serie
      • no, takže částečne jsem se i trefil (s tím že Oblivion je takova zjednodušena verze Morrowindu). Jinak hodne z tech starších rpg jsem nehrál, což bych snad mohl i dohnat *7*
        • Hry od Bethesdy mají určitě sestupnou tendenci. Morrowind > Oblivion > Skyrim. Určitě to hraj s Overhaul modem, který vylepší grafiku na dnešní uroveň. V Morrowindu jsem kdysi nechal 5 týdnů svého života (každodenní paření)

https://www.youtube.com/watch?v=jf0jiOpD-AQ
          • tak pod to se podepisuji ..morr je urcite nej dil serie.. hraji uz nejakych 11let a porad me bavi.. na obli sem se fakt tesil a nechal sem v nem spoustu hodin stejne jako ve skyrimu ale jak rikas..postupny upadek kvality..radeji se 100x vratim s radosti do 3dilu a zaposloucham se nad skvelou hudbou a projdu hezkym originalnim svetem nez 1 zvovu do skyrimu,kde chodim uz jen abych se podival na nejaky mod nez abych to hral od zacatku (cca 250hod) ..mozna by bethesda zase mela klesnout na dno aby se zacala snazit .... Jinak jeste doporucuji Arx fatalis , dark messiah of might and magic a mozna jen jako jednohubku ceskou Legii
    • těch je, nedokážu napsat nejlepší RPG, jelikož jsem jich hrál hodně těch dobrých a každé je něčím výjimečné.
  • https://www.youtube.com/watch?v=4YKcoPGUHa4
  • Ja osobne si myslím, že F4 je lepší, ale nenamietam, Witcher 3 je tiež kvalita, mne ale viacej sedí postapokaliptický svet so strelnými zbraňami a vo fps formáte ako fantasy stredovek.
  • La_Furia-Roja
    nejpřehypovanější hra historie, tak bych označil vědmáka. Žádný jiný titul si nezaslouží. Selhává totiž ve soustech věcech a to v combatu, v animacích, v dodržovaní lore, v XP systému, v UI, v celém RPG systemů.
    • kubi-wan
      Selhává v SOUSTECH? Tak to chápu, že to všichni nežerou, každý sousto by mělo bejt chutný.
  • Když někdo srovná Zaklínače 3 a Skyrim co je lepší?
    • Dragon's Dogma
    • za mě taky rozhodně Zaklínač, ale záleží spíš co od té hry čekáš...

pokud chces sandbox, kde můžeš hrát za cokoliv a dělat víceméně cokoliv, i za předpokladu že to nebude dávat velkej smysl, tak Skyrim...

ale pokud chces fantasy s uvěřitelným světem, zábavnými questy a suprově vypráveným příběhem, tak zaklínač...
      • Craftění jakéhokoliv druhu je ve Sykrimu úplně zbytečné.
    • Hrál jsem obě, za mě Zaklínač 3. Vymakaný questy, krásná grafika.
  • S odstupem casu musim prekvapive rict, ze me fallout4 pres vsechny svoje chyby bavil nejvic.
  • Prectete si poucnou diskusi ke hre roku: https://mobile.facebook.com/notes/zaklínač-3-divoký-hon-czsk/seznam-změn-patche-112/809988932460606
  • LittleEnglishGames
    Za mě je vítězem Bloodborne a tady je můj gameplay a videorecenze:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ia0K2szfXc4
  • Letos je to opravdu těžké. V roce 2015 se vyrojilo spoustu výborných RPG. První místo je ale bez debaty Bloodborne. Druhé určitě Xenoblade Chronicles X a třetí místo je samozřejmě Pillars of Eternity.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší