Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak třeba dobře udělané deformace terénu, pamatuji si, že v C&C Tiberium Sun jsi mohl měnit terén střelbou z artilerie, nebo orbitálního děla, to už jsem pak v mod dalších RTS neviděl, bylo by fajn, kdyby to v nějaké hře dotáhli a mohl si stavět třeba obranné valy a tak

pak třeba měnění dne a noci, kdy v noci máš menší dohled, ale třeba to mění vlastnosti některých jednotek, jako Night Elfové ve Warctaft 3

designování vlastních jednotek - to mě v rts vždycky bavilo
  • to je právě v tom Rise of Nations - je to kombinace Civilizace a RTS. Stejně jako v civilizaci postupuješ dějinami od pravěku po moderní dobu a tím pádem se ti mění jednotky.

https://www.youtube.com/watch?v=Cu72fm7a5bo
  • Blue.Shark
    Moje krevní skupina! Rozsáhlé boje a experimentální jednotky. Dík za reakci :)
  • Blue.Shark
    Asi s tebou vcelku souhlasím. Jde mi ale spíš o to, co bys v RTS chtěl vidět konkrétně ty. Já jsem se např. stal závislým na strategickém zoomu a rád bych viděl během hry nějakou možnost výzkumu či vylepšování jednotek. Dík za reakci :)
  • supreme commander, který bych obohatil o boje v dalsim rozmeru (orbit, vesmir), podobne jak to ma planetary annihilation a lehke rpg prvky velitelskych nebo specialnich jednotek
  • řekl bych, že od Duny II se v tomto žánru žádné nové mechaniky nevymyslely - těžba zdrojů, což umoňuje stavbu základny a tím pádem jednotek, a pak boje těmi jednotkami o zdroje a ničení základem protivníka. Z RTS mám nejraději Red Alert 2, Rise of Nations and Homeworld. Myslím že v posledních 10-ti letech tento žánr stagnuje a umírá na úbytě - od té doby co EA zklikvidovala Westwood
  • Blue.Shark
    Jasně, základy RTS. Pokud jde o autonomní jednotky: proto se mi už stylem hry tolik nezamlouvá Starcraft, kde musíš microvat jako blázen. Mému ideálu se v posledních letech přiblížil asi jen Supreme Commander a i tomu k dokonalosti leccos chybí. Dík za reakci :)
  • správná klasická RTS by měla obsahovat stavbu základny, těžení surovin a výrobu jednotek, které pak posíláš do akce v reálném čase, tyto jednotky by měly být do jisté míry autonomní (umět se bránit, když zrovna koukáš jinam)
  • Blue.Shark
    Ještě zkusím rozvinout svou lehce zamyšlenou offtopic diskuzi zde, jelikož se tu evidentně pohybuje větší počet stratégů. Takže: Jaké mechaniky by měla obsahovat RTS, která se nejvíce blíží vašim představám o ideálu tohoto žánru? Zkusme si tu lidsky podiskutovat :)
  • Klíd v manéži nebo ti praskne cévka ;). Jak už jsem nedávno psal, o těhle žebříčcích si myslim svoje, protože pochybuju, že všichni hodnotící hráli všechny hry aspirující na hru roku v tý který kategorii. A i kdyby hráli, tak je mi to vlastně šumák, protože každýmu se líbí něco jinýho a že zrovna ta moje oblíbená hra neni hrou roku? Však si hry kupujem, abychom je hráli a zabavili se u nich a ne proto, aby byla hrou roku :).
  • jo máš pravdu, přepsal jsem se, uprávím to.
  • To nejsou nominace RTS, kde jsi to vzal?
  • Hele kluci z redakce.. tohle je fakt fail, dát sem HotS do RTS. Když to aspoň nevyhrálo, tak to není takový problém, ale příště si na to dejte fakt pozor.
  • Jo no, CIties Skylines je spíš pro fandy do stavění a urbanismu, než řešení rozpočtu nad excelovskou tabulkou s grafy import/export. Na druhou stranu, v tom co dělá ti nabídne opravdu super možnosti, viz třeba lets play od týka, co v tom staví Londýn

https://www.youtube.com/watch?v=uSUXI--xJSU
  • Kategorie se nejmenuje nejlepsi rts.
  • žádnou jsem nehrál, ze seznamu výše mě nic nezaujalo. Měl jsem rád GalCiv2, ale dle recenzí je GalCiv3 spíš horší, takže to asi hrát nebudu. Počkám si asi až na Stellaris. A ta hra co jste tu oznamovali včera (Stars in Shadow) taky nevypadá špadně - alespoň pro nás nostalgiky, co jsme hráli MOO. Docela dobrá hra s ekologickým podtextem je taky Fate of the World
  • Tak tohle se mělo jmenovat "Nejlepší tragédie"
  • https://twitter.com/blixak/status/688001324160561152

Možná měli inzerenti i tady udělat to samé.
  • Mart9
    Stačilo mi 5 vteřin gameplaye nějakého špekouna, abych viděl, že HotS je jasná strategie. To nevim, co se tu řeší.
  • Cities dobrá hra. Též jsem na ni strávil pár hodin...než jsem postavil co jsem chtěl, a pak mne začlo nudit .... hold nejsem takový progres architekt..který by si mazlil obr města a řešil rozpoložení křižovatek. ...... Každopádně, kde je kua Starcraft legacy of the void. ... Zakončení SC2 skvělou blizarní produkcí ... Si děláte kozy, když místo strategie, dáte mobu.

Tohle je hnus velebnosti. A co na to Jan Tleskač?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit