Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem rád že se dnes uživí hodně rozdílné RPG hry jako Zakínač, Pillars of Eternity nebo Dark Souls.
    Která je lepší pro většinu mě nezajímá, stačí když vím co chci já. *3*
  • mainstream jsou všichni ti, co plavou uprostřed proudu. Mainstream jsme nejspíš občas všichni, někdy ty, někdy já, někdo víc a někdo míň.
  • Ty jsi vážně na hlavu padlý. Jak můžeš srovnávat zapadání trh s trhem, kde jsou diametrálně jiné podmínky? Mícháš jablka a hrušky dohromady a ještě to podáváš jako fakt. Ty tvoje čísla nic nedokazují, jen to že 20% kupuje na PS4. Kolik z těch PS4 vlastníku koupilo Bloodborne? Každý desátý? Každý dvacátý? Celkově je 35 tisíc prodaných krabicovek Zaklínače v ČR. Kolik je Bloodborne? Tisíc? Pokud tohle nezjistíš, tak je tvoje snaha absolutně marná a řešíš neskonalý ptákoviny. Hra může být kvalitní jak chce, bez dlouhodobého marketingu dopadne jako PoE či Bloodborne.

Pořád nechápu, o co ti jde. Připadáš mi jako škodolibé dítě, co má radost z nějaké malichernosti. Chceš, abych uznal, že je to propadák? Dle mého je zázrak, že taková hra tu dostala nějaké hlasy a výsledek není špatný ani pro ten PoE, což je ještě více okrajová záležitost než Bloodborne. Zaklínač dostal přes 2000 hlasů, kolik tady lidi chodí do diskuzí? 200 + 200 multinicky? To znamená, že většina hlasujících ani nechodí do diskuze.

Na ostatních ČR a SK webech po Zaklínači a Falloutu nejvíce bodovalo GTA V, což jasně ukazuje, jaká platforma tu vládne. Z 20K lidí volilo 1500 lidí na BW hrou roku GTA V.
  • Vox populi, vox dei.

Muzete s tim nesouhlasit, muzete na to nadavat, ale to je asi tak vsechno, co s tim muzete delat.
  • Kdo je to ten mainstream? Ty ho znáš? Je to někdo tady na fóru? Nebo v redakci?

Nebo si to jenom myslíš?
  • Rozdělení GOTY bych dělal jak tady:

https://filmgamesetc.com/2016/01/fge-2015-game-of-the-year-awards/

Zapadní RPG, japonské RPG, Akční RPG, open world apod.
  • Tvoj nick ta vystihuje....proste to ber tak, ze ja pisem fakty co si necucam z prsta..ked napisem , ze Xzone dala von infografiku kde ma 20% PS4 tak si to proste necucam z prsta ako ty...je to proste tu napisane: http://www.eurogamer.cz/articles/2016-01-21-nejprodavanji-hry-2015-na-xzone . Ty namiesto toho sa zase len raz strapnis hadanim toho co je zname, k tomu pridas infantilnu hlasku a si spokojny sam so sebou ako si to raz tomu slovakovi zase "argumentacne" nandal ;-)
    Tazke si zhrnme fakty celosvetove predaje na PS4 W3 vs BB 2:1 , pomer PS4 na CZ krabcovom trhu 20%, vysledok BB v ankete na Games 5% hlasov. Ano myslim si, ze je to slabe, na to aka je BB kvalitna hra.
  • Úspěch to je. Prodeje, ocenění apod. Ale celá série ztratila tvář kvůli úspěchu, což je škoda.
  • Nejlepší rpg, nejlepší soundtrack, nejlepší rpg podle čtenářú, nejlepší datadisk a nejlepší hra podle čtenářú. Myslim, že teď už můžeme s jistotou řīct, že Witcher 3 byl opravdovým triumfem roku, gratulace do Polska!
  • já ne, ale mainstream ano. Stačí jim 2 měsíce tlačit do hlavy, že Witcher, Witcher, Witcher nebo Fallout, Fallout, Fallout a většina si toho Witchera nebo Fallouta zahraje. Soma měla mnohem menší hype a hrálo ji mnohem míň lidí. Kvalitní indie hry jako Underrail tu nedostanou ani recenzi. Na Undertale jsem tu upozorňoval 3 měsíce před tím, než se tu o tom vůbec zmínili.
  • Ty si vybíráš hry podle toho, jaký mají marketing?
  • TheGGG
    Běž si radši svolat další křížovou výpravu proti mainstreamu ty jeden anti-casual bojovníku...
  • a kdo je hráč a kdo hipster bude určovat jeho svatost TheGGG
  • Tys byl minuly rok pod kterym sutrem?
  • TheGGG
    alespoň nějak se realizuješ...
  • TheGGG
    ... naštěstí já si nemusím přes hry nafukovat zpuchratělé ego... klidně si zahraju CoD a budu se královsky bavit... myslet musím víc než dost ve škole... a číst mohu knížky...
  • TheGGG
    nebo pro hráče a hipstery
  • Výborně přesně tak ... třeba i ten zaklínač výborný marketing celkem zajímavá hra ale zaklínač je ostuda fantasy hry, měla by to být pohádka z prvky reality a ne převedená společnost do fantasy, je to vlastně takové hultvátské rpg. Stejně LIS zajímavý námět ale prapodivné provedení. MGS zase není pro nové hráče.
  • V jednotke aj v dvojke robili problémy na začiatku už dvaja banditi/žoldnieri, takže tam stále platí, to že aj v tých dieloch boli silnejší ako Geralt (v dvojke na začiatku ťa mohol už len jeden dal dole ako nič).. a tak nechápem, prečo tu rozoberáš mechaniku hry, ktorá proste musela byť využitá.. preto sú aj tie questy alebo preto majú nepriatelia pevne daný level, aby si mal dôvod sa vrátiť do miest, ktoré keby fungovali ako ty by si chcel, tak by každý porobil levely v jednej časti sveta a potom odišiel inde a už by sa nevrátil do tej oblasti.. CD Projekt proste chceli, aby sa ľudia museli vracať aj do miest, kde už boli.. aby viac využili ten open-world.. aby mal človek pocit, že ten svet je obrovský a živý, lebo inak by ľudia fakt išli príliš lineárne a v štýle jednotky + dvojky..

Však človek má na výber - ak je level nepriateľa príliš veľký a súboj je príliš ťažký, tak sa vráť po niekoľkých hodinách, keď máš dostatok úrovni, aby ten súboj bol vyrovnanejší, alebo aj aby si sa cez nich v ten moment mohol presekať bez problémov.. Gothic 2 tak fungoval a je to stále najlepší vzor, ako urobiť open-world levelovanie - v Z3 sa im to až tak dobre vybalancovať nepodarilo, pretože, ak človek robí hlavné misie, tak dostáva až príliš veľa XP, čiže sa veľmi rýchlo leveluje a potom vedľajšie misie a zaklínačske kontrakty sú pod úrovňou hráča, ale ako hovorím a to je samozrejme len môj subjektívny názor, mne tento problém až tak nevadil, keďže ja hry zo série Zaklínač hrávam hlavne kvôli postavám, dialógom, príbehom, atmosfére, hudbe a keď to je na vysokej úrovni, tak viem tolerovať aj nie až tak výborný gameplay.. ak by tie prvky nemal Z3 na takej vysokej úrovni, tak len kvôli gameplayu by som ho nehral (preto sa neviem dostať do Dragon's Dogma momentálne napríklad - aj keď má veľmi dobrý súbojový systém)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit