Přejít na výpis diskuzí
Best of 2015: Výsledky čtenářského hlasování o hry roku
25.1.2016 | Redakce Games.cz
304 příspěvků
-
nejlepší by bylo tyto hry roku a podobné nesmysly uplně zrušit.
1) výběr hry roku podle redakce je čistě jejich subjektivní názor, který se ani nesnaží o nějaké objektivní zdůvodnění třeba bodovacím systémem
2) výběr hry podle čtenářů je dán tím, že některé hry mají lepší marketing, tím pádem je hraje víc hráčů a tím pádem pro ně hlasují.
ani jedno nevypovídá o opravdových kvalitách her. -
divím, se že na to slovenského chuja máš nervy. Xzone píše, že má 61% všech her na PC. Zbytek jsou konzole staré i nové. Takže z toho jde logicky vyvodit, kolik těch Bloodborne se tu prodalo... Ano, máš bod Mantore, je to malé číslo s porovnáním se Zaklínačem apod. Jak jsem na to příšel? 39% padá na konzole, toho bude takových 10-12% pro PS4, jako nejsilnější platformu. Jelikož je Zaklínač několikanásobně prodávanější i na konzolích, takže z toho se logicky dá usuzovat, že ty prodeje tu můžou být desetinásobně až stonásobně menší než u Zaklínače, který je druhý nejprodávanější celkově.
-
Možná by bylo rozumnější rozdělit hlasování pro PC a konzole
-
Absolutně nechápeš psaný text, pokud jich je deset, tak by měli robit problémy. Ale
Pokud jsi o deset levelů níže, tak tomu banditovi neubíráš žádné hp, můžeš ho mlátit a budeš blbého banditu mlátit půl hodiny. On tě sekne a je po tobě. S jedním se můžeš mlátit půl hodiny. Proti deseti pak nemáš šanci. Naprostá debilita desingu hry, tohle je problém hry. Tohle by se dalo vyřešit vylepšováním banditů postupem hry. Na začátku by měli menší dps, jelikož by to byli vidláci, postupem času by získali armoring, zbraně a zkušenosti, tak by zdokonali svoje dps, hp apod.
Naprosto jednoduché. -
Nie levely tam neboli, ale na začiatku ťa mohli banditi alebo žoldnieri zabiť 2 údermi.. a ty si na nich potreboval 6..
A to tvoje navrhnutie, aby sa banditi zlepšovali časom, to ako vlastne by malo vyriešiť ten problém, ktorý si mal v prvom rade? Však som si myslel, že chceš aby banditi Geraltovi nerobili problémy, že by ich mal ľahko rúbať hlava-nehlava.. tak načo sa majú zlepšovať, keď nechceš aby predstavovali pre Geralta výzvu? Trochu si tu proti-argumentuješ sám sebe :D -
a proč to tedy nedoložíš ty čísla ty, když tvrdíš, že je to propadák? Kdo s tím začal? Ty. Takže najdi prodeje Bloodborne v Česku, pokud ne, tak si tu jenom kálíš neustále do pusinky.
-
Také je tu alternativní vysvětlení, můj milý anti-casuálníčku Drizztíčku. A to je to, že je to prostě hra se zkostnatělými herními mechanismy a na takové v dnešní době už není moc lidí zvědavých.
-
Velká hra jako Witcher 3 nemohla zůstat u kořenů. A aby mohla mohla nabobtnat do takových rozměrů, tak musela nabobtnat i hráčská základna -> mainstream. Ano jsou tam ústupky a nebudu tu hru vynášet do nebes, ale právě otevřený svět jsem si u Zaklínače přál a taková hra se musí zaplatit.
Ale i tak, jako fanoušek starých CRPG, můžu říct, že máme poslední roky žně. I kdyby jsi nechtěl hrát mainstream rpg, tak je z čeho vybírat. Zrovna PoE tu s námi ještě pobude. -
jako už pár let. Kdy že to AC vyhrál nebo byl druhý ve čtenářské anketě?
-
Už dost té onaanie. Je mi z tebe opravdu zle. V jedničce ani ve dvojce žádné levely nebyly, takže nikdy se tam nevyskytl o 15 lvl vyšší bandita než jsi ty, proti kterému Vlk neměl šanci, tady tě rozmetá chudák, který drží meč poprvé v ruce. Jak to měli udělat? Jak? Třeba tak, že by zrušili kompletně lvl a nechali bandity nějak se vylepšovat postupem času, jak se vylepšájí goblini v DD. Více války, více obětí, bandita by měl lepší armoring apod. To je ale moc práce a chtělo by to zapojit aji mozek...
Tipuji, že Bloodborne jsi ani neviděl *2* -
jo to je fakt, já furt čekal, že tam něco bejt musí. Jak jsme ale odemknul všechny místnosti a nic dalšího tam nebylo, tak jsem to zabalil.
Ten sex tam je sice hrozně roztomilej ha ha ha. Ale po dvacátým zoomu bych toho co to vymysle vykastroval. -
je super videt, jak naprosta drtiva vetsina ctenaru se neshoduje v nicem s hrstkou pravidelnych komentujicich
-
Nejlepší je řešit kvalitu hry podle sebe, letos to pro mně vyhrál W3 na celé čáře.
-
@Morraw,
dobře, s tím "casualem" jsem si trochu zatrolil. Chtěl jsem vysvětlit důvody, proč si myslím, že Witcher je mnohem populárnější než PoE - ten důvod je, že Witcher je mnohem přístupnější širšímu publiku, že nevyžaduje žádnou časovou ani intelektuální investici.
Jinak já mám na hraní taky hodně málo času. Zvládnu tak 2-3 RPGčka za celý rok, víc času prostě nemám. Práce a tak. Takže nejsem hardcore-hráč, co by hraním trávil veškerý svůj čas. Spíš už hraju dlouho, takže toho mám hodně odehraného. -
Nebylo to úplně na tebe, reagoval jsem na Petra a myslel to obecně na tu spoustu lidí, co se takto vyjádřila.
-
Inak, jasne.. idem ty poslať svoje PSN po tom, ako si sa k mojim komentom vyjadril.. nemáš záujem o normálnu komunikáciu/diskusiu, tak prečo ja by som mal mať záujem tebe niečo posielať o mne? Keď sa naučíš normálne konverzovať, potom sa ozvi.. momentálne to s tebou nemá žiadny zmysel..
-
Protože na to není čas! Když si ho konečně najdu, chci si dobře zahrát a ne nějakou 300 hodinovou hru hrát po hodince denně! Kvůli tomu jsem brzy skončil se Skyrimem, snad v důchodu.
-
Tak proč je někde třeba pořád psát, že je někdo casuál. Kdo má hry jako vedlejší zábavu, tak sáhne většinou po té instantní akci. V Diablu stačí hodina, aby ses královsky pobavil. V PoE a podobných (když si hru opravdu užíváš) za 5h neuděláš nic.
Inkvizitora řadím hodně vysoko. Temný příběh, který mě naprosto pohltil a textu je tam opravdu hodně, ikdyž se v mírné formě i opakuje. Animace soubojů nejsou kdoví jaké, ale nebylo to nic, co by mi vadilo. Jen bojovník měl málo zajímavých skillů a od poloviny hry jsem používal jen kouzelné pečetě. Ale jak říkám, příběh a atmosféra mě naprosto pohltily. Znovu bych to už nehrál, ptže je to hutná a opravdu velká hra, ale jsem strašně rád, že jsem to dohrál. -
Jestli překousneš, že je to fakt ohavný a souboje stojí za vyližprdel(tzn. že mi přišly nudný), tak jo.
Jinak víceméně souhlasím dole s Morrawem že má Inkvizitor super atmosféru a kvanta textu, který jsou dost dobrý a rád je budeš číst. -
Do Inquisitora určitě jdi, sice to není pro každýho, ale tolik textu tam zase není. Na boj si jde zvyknout, ale je fakt, že hodně lidí odradí svojí obtížností. Ale jinak určitě překvapivě doporučuju :D