Přejít na výpis diskuzí
Best of 2015: Výsledky čtenářského hlasování o hry roku
25.1.2016 | Redakce Games.cz
304 příspěvků
-
V každom diely ťa vedia zabiť na začiatku obyčajný banditi a žoldnieri, to nie je problém len trojky.. a inak ako to mali spraviť? Aby si ich už od začiatku mohol zabíjať bez problémov ? Hra je už tak vcelku ľahká aká je, tak čo ju ešte viac zľahčiť? Niektoré veci sa proste musia uprednostniť a prispôsobiť gameplayu.. z tohto môžeš v podstate každú hru obviniť, že ako ľahko ťa môžu zabiť protivníci, ktorí by inak nemali mať šancu proti tebe.. napríklad v Gothicu ťa aj po 50 hodiných hrania a levelovania mohli zabiť prasce a iné aj menšie potvory ..
Hry sú proste hry - veľa vecí v nich aby mohli fungovať, nemôžu byť podradené logike.. jednoducho povedané, hry sú blbé :D a tak ja to mám rád.. -
@pepe,
nwn2 mělo tuny textu, jako typická hra od bioware/obsidianu. Asi jsi to už zapomněl. Možná proto, protože to bylo všechno namluvené
https://www.youtube.com/watch?v=vuYhgQnEyww -
prosím tebe přestan tady fanboyařit, je mi z toho zle a posílej ten PSN, at teda vím, co si o tobě myslet, protože co předvádíš, je vrchol, co jsem tu četl..
-
Zaklínačovi dle mého neprospěl ten přechod do otevřeného světa. Jednička zaklínač byla perfektní - atmosférou, příběhem, souboje za moc nestály. Trojka ztratila atmosféra a příběh za nic nestál a ten svět byl nudný.
-
Z klasickych rpg jsem hral jen fallout 2 a nwn2 a ani v jednom nebyla tuna textu. Jinak cteni mi nevadi, jen aby to nebylo samoucelne. Proto kdyz jsem videl gameplaye z pillars jsem si rekl wtf tolik textu. I smejki v revenzi wastelandu vycita ze je tam toho moc
-
já s tebou souhlasím. Mám to taky tak. Diablo nejde považovat za intelektuální hru, je to prostě bezduchá rubačka, ke které sedneš a pár hodin rubeš hordy, co se na tebe sypou. Je to dobré na odreagování a nemusí se u toho myslet. PoE je uplně jiný typ hry, kde musíš ze začátku hodně nestudovat než do toho pronikneš
Je to stejně jako s filmem, někdy si dám bezduchý akčňák, jindy horor a někdy si pustím Kurosawu nebo Bergmana, záleží dle nálady.
BTW, z toho co jsi jmenoval jsem nehrál Inkvizotora, Wasteland 2 ani DD. Jaký je Inkvizitor? Četl jsem, že je to hodně text-heavy a ten příběh je dobrý, ale že souboje jsou strašné. Stojí to za to hrát? -
tak to jsme dva. Mám rád promakanou izometrii(BG, Torment a Pillars) i promakané akční RPG jako Souls apod. Ale ten Zaklínač mně tedy moc nesedl, je to takové jakési změkčilé, nevím.
-
A čo je na tom, že ma baví hrať dobrú hru - a moju najobľúbenejšiu hru minulého roka - 250 hodín ? Ľudia hrajú stovky hodín Souls hry, Bloodborne, Skyrim, Fallout hry, atď. a čo je na tom? Ak človeka niečo baví, tak ho baví..
A ako som fanboy, keď píšem, že viem o problémoch hry? .. ak vie vo mne hra vyvolať hra pocity, aké iná hra nevie, tak je pre mňa výnimočná.. napríklad taký Spec Ops : The Line má gameplay priemerný, ale príbeh a atmosféra a všetko okolo toho je výborné, a preto si tú hru viac pamätám a vážim ako ktorýkoľvek diel Call of Duty, napriek ich lepšiemu gameplayu..
Napríklad ak mám byť úprimný, tak najviac som sa zabavil pri Rocket League minulý rok, hlavne s kamarátmi.. ale neviem či si ju budem pamätať za nejaké 2 roky,, Zaklínača 3 si budem už len vďaka 3 - 4 momentom pamätať ešte dlhé, dlhé roky, lebo také pocity aké som mal v tých momentoch, som nemal pri žiadnej inej hre minulý rok..
Pri Bloodborne alebo pri Souls hrách je fakt neskutočný pocit, keď človek zdolá veľmi ťažkého, frustrujúceho bossa, ale to nie je až také unikátne čo sa týka videohier - ťažkých, dobrých hier je dosť na trhu.. ale vyvolať také pocity, aké sa podarilo u mňa vďaka Z3, tak to sa veľmi ťažko darí hrám a preto je pre to pre mňa lepšia hra.. proste ja nie som taký typ hráča, u ktorého na prvom mieste je gameplay.. skôr zážitok ako celok.. preto napríklad aj prvý BioShock je pre mňa lepším dielom ako BioShock 2, ktorý je v podstate lepší vo všetkom čo sa týka gameplayu, ale lepší zážitok vo mne predsa len vyvolala jednotka (aj keď veľmi zlý gameplay vie aj u mňa celkovo pochovať inak dobru hru - BioShock Infinite) -
Já chci instantní zábavu, nechci použivat vždycky mozek a někdy ani číst (ono ten text první musí být zajímavý). Mám moc rád Assassiny, Batmany, Far Cry aj. Ale někdy si najdu 100 a více hodin na kvalitní RPG. Užil jsem si Inquisitora, Shadowrun, Divinity a PoE (Hard). Užívám si Zaklínače, Wasteland 2 i Dragons Dogma.
Nejsem ani casual ani hardcore. Prostě rád hraju a nejsem omezený. Je trapné se takhle pořád navážet do lidí a dělat ze sebe něco více. -
Preco ti ich mam hladat ja? Ty tvrdis , ze paradnych 168 hlasov pre BB je vlastne vyhra. Tak doloz cislami, ked nie si troll s infantilnym spravanim. Zaroven neviem ci su vonku info o predajoch v CR, kedze Xzone a JRC dali von len infografiky, kde PS4 ma 20% trhu v Xzone, a 17% v JRC, co samozrejme o celkovom trhu nepovie nic moc, kedze su to len krabice.
O celosvetove predaje sa ale opriet mozes, tie su zname. Celosvetovo predal W3 tak 4-5x viac kopii ako BB. To CR zase tak odlisne nebude, ved je u Vas predsa tak strasne vela inteligentnych hracov co hraju na PS4 a ti si predsa urcite vyberu Bloodborne nie? ;-) A neviem ci tomu zodpoveda tych 5% hlasov co v ankete dostal..trhovemu podielu PS4 urcite nie. -
já mám text rád - RPG založené na příběhu a kvalitním lore - KOTOR, Baldurs Gate, Planescape Torment, NWN2, Avernum, Avadon, Underrail, Xenogears a další jrpg. Myslím že často je to lepší než hry namluvit, líp pracuje fantasie. Ale nevadí mi ani akční RPG (Diablo, Dark Souls), je to prostě jiný žánr a já mám rád oba
-
Tak myslím, že do výsledků hlasování se promítá i to, jak je hra přístupná pro širší skupinu hráčů. Zaklínač boduje nejen tím, že je to skvělá hra, ale má českou lokalizaci a tím je přístupná úplně pro všechny, nejen pro ty, co mají jedničku z AJ. Hodně hráčů má pouze průměrnou znalost angličtiny, a s tím si u hry jako je PoE nevystačíš. Nato podle mě dojel i DAI. V každém případě už brzo má vyjít fanouškovská čeština a hned jak vyjde tak se už hrozně těším, až si PoE zahraju.
-
Nevim jak u jinych starych rpg ale u falloutu 2 rozhodne mnoho textu nebylo. Ja tunu textu vidim jako zapor.
-
protože dnes hrají samí casualové, co chtějí instantní zábavu a hlavně moc nepoužívat mozek a už vůbec ne nic číst. Pillars byla náročná hra - spousta a spousta textu a lore co musel člověk vstřebat a ta angličtina nebyla vůbec snadná (a to umím anglicky hodně dobře). Dále k tomu připočítej nastudovat a pochopit herní mechaniky, protože bez toho člověk nemůže efektivně využívat gear. Pak to množství tříd a skillů. Taky ta hra byla dost těžká. Sám jsem to po deseti hodinách rozehrával znovu, protože můj první pokus o partu nebyl moc uspěšný. Hrál jsem to na normal.
Ale když do toho člověk pronikl, tak není pochyb, že to bylo mnohem lepší RPG než Witcher. Byl to důstojný nástupce Baldurs Gatů. Ten datadisk jsem nehrál. -
Pillars je naprosto fantastické a je naprosto ostudné, že má tak málo hlasů.
-
jinak kolega napsal několik pošlapání loru, pokud sis ničeho nevšiml, tak si přečti nějaké názory viz. že tě bandita rozseká s rezavým mečem, jen proto, že má vyšší level, je no nebe volající blbost a pošlapaní loru.
Samozřejmě, že mágové nejsou schopní se teleportovat a čekají na Geralta, je taky vrchol blbosti. -
Fallout Shelter je totální pay to play sh*t. Kdo pro to hlasoval, nemohl to pořádně hrát.
Fallout 4 je dobrá hra (dávám 7/10), ale nehodí se mezi top RPG hry. Rozhodně nemůže porazit klasické RPG Pillars of Eternity. Porovnávat tyhle dvě hry je nesmysl, ale když mám říct, které z nich je více RPG a tedy lépe zapadá do příslušné kategorie RPG, je to naprosto bez jediné pochyby Pillars. Pillars já osobně považuju za možná nejlepší hru roku, ačkoli samozřejmě to není hra pro všechny a chápu, že vyhrál Zaklínač.
Rocket League nepovažuju za sportovní hru. Pro mě je to zábavná hříčka kdesi mimo kategorie. Ale budiž. To je věc definice.
PS Zaklínač od prvního dílu měl vždycky idiocký bojový systém. Stačí porovnat třeba se Souls hrama či Mount and Blade a musí se všechny díly Zaklínače stydět. -
Ne jenom close na zavření obrazovky a u sebe už nic nemá.
-
myslím, že tohle je vrchol fanboyismu a čisté onaniee *15* Pokud tě baví 250 hodin sekat utopence, to mluví za vše...
Můžeš poslat PSN ať vím, že nejsi jenom fanboy. Fakt by to zajímalo... -
Nemas tam ani collect?