Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ačkoliv se s výběrem W3 jako absolutním vítězem neztotožnuji, chápu to a nevadí mi to. W3 je prostě kvalitní hra, dobře zpracovaná, bez bugů, která baví i lidi nepolíbené RPG, nebo knihama o zaklínači. Prostě takový kvalitnější mainstream, který si najde cestu k různým typům hráčů, casuala zaujme a neodradí komplexností, hardcore pařana neurazí a střední proud si lebedí.
    • hezky napsáno. Souhlasím s tebou. Taky mě hra nijak zvláště neurazila.
    • možná o těch bugách ani nevíš např. několik dlouhých týdnů byly buglé mutageny, takže většina vkládala mutageny naprosto zbytečně, jelikož nic nepřidávaly. Nevěřím, že jsi nezažil ani jeden glitch, ta hra je prolezlá glitchy, které přídávaly hlavně pozdější patche. Na youtube pak jakýsi Čech přidával video, kde si stěžuje na downgrade dohledu v 1.10 patchi. Atd.............
  • což je o několik milionů méně než Witcher 3, že? Navíc většina zde v Česku jsou PC hráči. Mám ti poslat prodeje her a her dle platforem z JRC a Xzone? Strašná Nakládačka je to spíše pro PoE. To je nakládačka jako blázen, na to že je to PC hra na PC webu. Osobně nechápu, jak mohla skončit až za PS4 exluzivitou. Ostuda jako blázen pro PC hráče.
    • Poe ma celosvetovo polovicne predaje v porovnani s BB. Co zhruba zodpoveda v hlasoch pre obe o hru roku. Jasne, ze v SK/CZ je Witcher popularnejsi ale len ubohych 163 hlasov pre BB, na portali kde je souls komunita nahlasnesia a najmilitantnejsia je fakt uplna slabota. Asi to hlasovanie nebolo o "proxyklikoch" , ktore su v sucasnych diskusiach na smiech.A mimoriadne ma bavi ak ma tuna za fakty nazyvaju trollom ;-)
      • 163 hlasů je krasných a dokazuje to, že i opravdu kvalitní hry můžou najít cesty k širšímu povědomí. Podle mě jsi ubohý spíše ty a tvoje vytahovaní proxy apod. To nemá v seriozní diskuzi, co dělat, pokud si o tobě nemáme myslel, že jsi troll. Ale ty jsi, že ano?
        • A v com presne? Definuj...alebo snad nieco na faktoch , ktore som napisal nie je pravda? Nie 168 hlasov nie je pekne, je to ubohe ak je BB najlepsia hra minuleho roka na najpredavanejsej konzole v CR v ankete kde bolo odovzdanych cez 3500 hlasov. To, ze je system +/- na tejto stranke uplne nepouzitelny a nereflektuje absolutne nic, je takisto znamy fakt.
          • poslouchej ty zaostalý tatare *4* Dobře víš, že většina co hlasuje nechodí do diskuze, ti co hlasují ani neznají nějaký Dark Souls a už vůbec ne Bloodborne. Pro Zaklínače hlasuje i matka tří dětí, takže srovnáš jablka a hrušky Řekni mi kolik se prodalo Bloodborne v ČR a pak se můžeme bavit jestli je to propadák či ne...
            • @Mantor Záleží kolik fanoušků se obtěžovalo hlasovat, já jsem třeba nehlasoval. Ty jsi hlasoval?
            • možná by bylo hezké zmínit kolik těch fanoušků tu je. Řekl bych, že je tu spíše více haterů, pokud si to myslíš, tak je tvoje věc. Já tipuji takových max 20 - 25 fanoušků v diskuzích.
            • Ako si prisiel na to, ze chcem aby niekto z vas, zapalenych diskuterov, uznal, ze je to slaby vysledok pre BB. To je len moj nazor, ze to tak je , hlavne na portali co ma najhlasnejsiu a najpocetnejsiu Souls komunitu medzi CZ / SK webmi. A na to sa do mna zacnu triafat fanboyi z uplne vymyslenymi cislami, hlupostami a trapnymi invektivami ;-)
            • Ty jsi vážně na hlavu padlý. Jak můžeš srovnávat zapadání trh s trhem, kde jsou diametrálně jiné podmínky? Mícháš jablka a hrušky dohromady a ještě to podáváš jako fakt. Ty tvoje čísla nic nedokazují, jen to že 20% kupuje na PS4. Kolik z těch PS4 vlastníku koupilo Bloodborne? Každý desátý? Každý dvacátý? Celkově je 35 tisíc prodaných krabicovek Zaklínače v ČR. Kolik je Bloodborne? Tisíc? Pokud tohle nezjistíš, tak je tvoje snaha absolutně marná a řešíš neskonalý ptákoviny. Hra může být kvalitní jak chce, bez dlouhodobého marketingu dopadne jako PoE či Bloodborne.

Pořád nechápu, o co ti jde. Připadáš mi jako škodolibé dítě, co má radost z nějaké malichernosti. Chceš, abych uznal, že je to propadák? Dle mého je zázrak, že taková hra tu dostala nějaké hlasy a výsledek není špatný ani pro ten PoE, což je ještě více okrajová záležitost než Bloodborne. Zaklínač dostal přes 2000 hlasů, kolik tady lidi chodí do diskuzí? 200 + 200 multinicky? To znamená, že většina hlasujících ani nechodí do diskuze.

Na ostatních ČR a SK webech po Zaklínači a Falloutu nejvíce bodovalo GTA V, což jasně ukazuje, jaká platforma tu vládne. Z 20K lidí volilo 1500 lidí na BW hrou roku GTA V.
            • Tvoj nick ta vystihuje....proste to ber tak, ze ja pisem fakty co si necucam z prsta..ked napisem , ze Xzone dala von infografiku kde ma 20% PS4 tak si to proste necucam z prsta ako ty...je to proste tu napisane: http://www.eurogamer.cz/articles/2016-01-21-nejprodavanji-hry-2015-na-xzone . Ty namiesto toho sa zase len raz strapnis hadanim toho co je zname, k tomu pridas infantilnu hlasku a si spokojny sam so sebou ako si to raz tomu slovakovi zase "argumentacne" nandal ;-)
              Tazke si zhrnme fakty celosvetove predaje na PS4 W3 vs BB 2:1 , pomer PS4 na CZ krabcovom trhu 20%, vysledok BB v ankete na Games 5% hlasov. Ano myslim si, ze je to slabe, na to aka je BB kvalitna hra.
            • divím, se že na to slovenského chuja máš nervy. Xzone píše, že má 61% všech her na PC. Zbytek jsou konzole staré i nové. Takže z toho jde logicky vyvodit, kolik těch Bloodborne se tu prodalo... Ano, máš bod Mantore, je to malé číslo s porovnáním se Zaklínačem apod. Jak jsem na to příšel? 39% padá na konzole, toho bude takových 10-12% pro PS4, jako nejsilnější platformu. Jelikož je Zaklínač několikanásobně prodávanější i na konzolích, takže z toho se logicky dá usuzovat, že ty prodeje tu můžou být desetinásobně až stonásobně menší než u Zaklínače, který je druhý nejprodávanější celkově.
            • a proč to tedy nedoložíš ty čísla ty, když tvrdíš, že je to propadák? Kdo s tím začal? Ty. Takže najdi prodeje Bloodborne v Česku, pokud ne, tak si tu jenom kálíš neustále do pusinky.
            • Preco ti ich mam hladat ja? Ty tvrdis , ze paradnych 168 hlasov pre BB je vlastne vyhra. Tak doloz cislami, ked nie si troll s infantilnym spravanim. Zaroven neviem ci su vonku info o predajoch v CR, kedze Xzone a JRC dali von len infografiky, kde PS4 ma 20% trhu v Xzone, a 17% v JRC, co samozrejme o celkovom trhu nepovie nic moc, kedze su to len krabice.
              O celosvetove predaje sa ale opriet mozes, tie su zname. Celosvetovo predal W3 tak 4-5x viac kopii ako BB. To CR zase tak odlisne nebude, ved je u Vas predsa tak strasne vela inteligentnych hracov co hraju na PS4 a ti si predsa urcite vyberu Bloodborne nie? ;-) A neviem ci tomu zodpoveda tych 5% hlasov co v ankete dostal..trhovemu podielu PS4 urcite nie.
            • tak samozřejmě, že sám na sebe je snadné si zvyknout, pak si ani nepřipadáš jako troll, že ano? Jinak kde mám ty prodeje Bloodborne v ČR? Ať nemusíme řešit ty domněnky a můžeme se dohodnout, jestli je to propadák stejný jako PoE *3*
            • Namisto exaktnych cisel hlupe domnienky , namiesto argumentacie infantilne invektivy...neboj si len dalsi z rady, uz som si zvykol na podobnu kvalitu diskuterov ;-)
    • kdo dneska kupuje hry v obchode (v kamennym, nikoliv online), uz jen fajnsmekri a zpatecnici
    • reakce na trollíka mantora...
  • Kdyby vyšla hra jako Fallout new Vegas, nebo Morrowind a pod. a porazil by ji Zaklínač, asi bych se naštval ale takhle... V této konkurenci si víťezství tyhle tituly zaslouží. Podobně bych se naštval kdyby vyšel Supreme Commander a porazil by ho SC ale takhle je to proste ok. Podobně MGS si to proste zasloužil. Někomu muže vadit zamotaný pribeh, Kojima nebo ruzne vtipky ale je to proste velkolepa hra a letos nic vetšího nevyšlo.
    Jsou to kvalitní hry a je jen věc vkusu jestli to někdo dá na první nebo druhé místo.
  • Homeworld nemohl soupeřit s velkou konzolovou remaster verzí. Škoda. Tak starou hru předělali skvěle, shadowrun to samé. Life is strange to samé. Hodně se o tom psalo vs ty další

Náskok witchera je drtivý.
    • Inquisitor
      Taky mě trochu překvapilo neumístění Shadowrun Hong Kong, pro mě rpg a možná i hrou roku. Ale měl těžkou konkurenci.
      Sorry to neměla být reakce na tebe, nějak jsem se přehmát :)
      • Čoveče SR:HK byla skvělá hra, což o to. Užil jsem si jí přímo královsky, protože tenhle styl RPG mixnuté krátkým románem je pro mě to pravé ořechové. Ale musím s pokorou přiznat, že berlínské dobrodružství mě bavilo o chlup víc. Příští díl bych si dal z Portlandu (Tir Tairngire).
    • Puvodní Homeworld 2 jsem koupil nedávno za pár eur a jede dobře i na nových systémech a vypadá dobře. Za ty peníze je remaster drzost.
      Pravda, ve dvojce mám jen dvě rasy a co jsem koukal multiplayer remasteru mají tam 4, asi je to z jedničky. Nevím jak jede jednička na nových strojích ale stejne je to drzost za ty peníze.
  • Llour
    Jenom nechápu tu redakční adoraci Attily. Mě to nepřišlo jako něco extra. *7*
    • Magister_Peditum
      Spíš Charlemagne, ale to je vlastně datadisk k datadisku. *15*
  • Možná by bylo rozumnější rozdělit hlasování pro PC a konzole
    • TheGGG
      nebo pro hráče a hipstery
      • a kdo je hráč a kdo hipster bude určovat jeho svatost TheGGG
        • TheGGG
          Běž si radši svolat další křížovou výpravu proti mainstreamu ty jeden anti-casual bojovníku...
    • nejlepší by bylo tyto hry roku a podobné nesmysly uplně zrušit.
      1) výběr hry roku podle redakce je čistě jejich subjektivní názor, který se ani nesnaží o nějaké objektivní zdůvodnění třeba bodovacím systémem
      2) výběr hry podle čtenářů je dán tím, že některé hry mají lepší marketing, tím pádem je hraje víc hráčů a tím pádem pro ně hlasují.

ani jedno nevypovídá o opravdových kvalitách her.
      • Ty si vybíráš hry podle toho, jaký mají marketing?
        • já ne, ale mainstream ano. Stačí jim 2 měsíce tlačit do hlavy, že Witcher, Witcher, Witcher nebo Fallout, Fallout, Fallout a většina si toho Witchera nebo Fallouta zahraje. Soma měla mnohem menší hype a hrálo ji mnohem míň lidí. Kvalitní indie hry jako Underrail tu nedostanou ani recenzi. Na Undertale jsem tu upozorňoval 3 měsíce před tím, než se tu o tom vůbec zmínili.
          • Erien
            To je nesmysl, ano jsou lidi kteří podle marketingu koupí nějakou hru, ale aby ji někde dali hlas, musí se u té hry bavit. Kdybych vydal úplnou blbost, a udělal ji marketing za miliony, tak jí možná ze startu prodám, ale velice rychle se rozkřikne, že to je blbost, opadnou prodeje a určitě nikdo pro ní nebude hlasovat.
          • Kdo je to ten mainstream? Ty ho znáš? Je to někdo tady na fóru? Nebo v redakci?

Nebo si to jenom myslíš?
            • mainstream jsou všichni ti, co plavou uprostřed proudu. Mainstream jsme nejspíš občas všichni, někdy ty, někdy já, někdo víc a někdo míň.
      • Výborně přesně tak ... třeba i ten zaklínač výborný marketing celkem zajímavá hra ale zaklínač je ostuda fantasy hry, měla by to být pohádka z prvky reality a ne převedená společnost do fantasy, je to vlastně takové hultvátské rpg. Stejně LIS zajímavý námět ale prapodivné provedení. MGS zase není pro nové hráče.
  • Chtěl bych vidět ty volby co nebyl v nominaci, jaký skončily první volba bez nominace
  • tak dalo se to cekat, ovšem by me zajímalo jak by to dopadlo kdyby zaklinac 3 nemel české titulky.
    kazdopadne to vyhrala v celku dobra hra, takze nic proti.
  • Alespon ze ctenari maji rozum..
  • Mart9
    1) Líbí se mi, jaké jméno si udělal předloňský Wolfenstein, že i datadisk se umístil takhle vysoko
    2) Toho jsem se bál - Rocket League jako vítěz Sportovní kategorie. Lidi, neblázněte
    3) Nejlepší závodní hra je jasná

Celý rok jsem na Games a nechápu ten rádoby šok, že vyhrál Zaklínač. Žádného superhejtu na tu hru jsem si fakt nevšimnul, naopak se to dalo čekat.
    • prosím, umísti Rocket League do. dle tebe, správné kategorie

já totiž žádnou lepší pro RL nejsem schopnej sám vymyslet

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit