Přejít na výpis diskuzí
Bethesda nebude poskytovat kopie her na recenze s předstihem – a je to dobře
26.10.2016 | Petr Poláček
173 příspěvků
-
Naprostý souhlas.. A k té Mafii. Na hru jsem se těšil, podle videí super a málem jsem šel na půlnoční prodej. A nadšení pana Smutného mě ještě utvrzovalo v tom, že ta hra bude přesně můj šálek kávy. Naštěstí jsem nějak odolal a počkal na recenze (ano recenze je pro mě dost směrodatná). Pak se dostavily recenze asi týden po vydání (ano přesně po první vlně nákupů natěšených lidí, který je zásadní, ať si pan Poláček a Bethesda říka co che) a pravda vyplula na povrch. A navíc by mě zajímal názor Aleše Smutného, který hru vychvaloval do nebes a nakonec ani nebyl ve FC, když se Mafia III rozebírala.
-
Day 1 patch je především průsir publisherů. Vzpomene si někdo např. na KotOR 2, kterej deset let dodělávala komunita, protože Bioware prostě museli dodržet termín vydání? O Bethesdě a releasech Elder Scrolls se snad ani nemusim rozepisovat.
-
Doporucil bych Forzu, ale da se koupit jen na MS Storu *11*
-
Jednoznačně FORZA HORIZONT 3
-
Jen taková poznámka - co když mám např. PS4 a nemám ji připojenou k internetu a kupuji jen krabicové verze? To mám pak jít do obchodu a chtít, aby mi dodali finální opravenou verzi? Nebo jak? Jo a celý tento článek mi připadá dost divný. Např. se snaží omlouvat to, proč se tu recenze na AAA hry objevují s dost velkým zpožděním oproti konkurenci a navíc lezou do (_._) vydavatelům. Připadá mi, že pan Poláček se pomátl..
-
jak už někdo tady psal, za týden v MP hře bude týpek ve třídě za totálního nooba s lvl 1 *1*
-
Stale nechapu co je za problem koupit si tu hru az tyden po vydani, po precteni tech recenzi ... zvlast teda u her co vydava Bethesda za posledni roky opravdu neni kam spechat.
-
Prostě Slovák... :D
-
Děkuji, živiteli
-
Způsob dozvědět se že hra nebude jedno velké PR tady vždycky byl, je a bude. Řiká se mu trpělivost. Stačí si počkat pár týdnů po vydání až se oddělí zrno od plev a pak se rozhodnout k nákupu. Jestli se někdo nepoučil z NMS a pod. a pořád bude předobjednávat produkty u nichž nikdo neví jaký bude výsledek tak mu prostě není pomoci a je to jen a jen jeho problém...
-
OT: Doporučil by mi někdo výbornou závodní hru na multiplayer?
Hodně jsem uvažoval o F1 2016, ale více než tisícovka se mi zdá být fakt hodně na to, že to od 2010 vypadá skoro stejně. *9* -
Zvyšuji ti gáži...
-
Od Petra Poláčka jsem takové kydy opravdu nečekal. Pokud týden na recenzování před vydáním hry představuje negativní časový tlak, tak obdržení hry pouhý den před vydáním to logicky jenom zhorší. Vydávat recenze měsíc po vydání možná letí na Games.cz, které nemá velkou tuzemskou konkurenci, ale mezinárodní recenzenti musí být aktuální a dodávat informace když je jich třeba, ne až se k tomu konečně rozhoupou. Tohle rozhodnutí prospívá jen a pouze vydavatelům.
Krásně to bylo vidět právě u zmiňované Mafie 3. Trvalo skoro týden, než se objevily první detailnější recenze, a do té doby měli hráči jen rozporuplné útržkovité ohlasy a zbrklé uživatelské recenze prvních kupujících. Jde jenom o zmatení lidí, kteří při absenci recenzí a nejednoznačných dojmech prvních zákazníků vidí dosavadní hype train dané hry jako jediný přehledný zdroj informací. -
Co bylo špatně na Titanfall? Jediné, co bych té hře vyčetl, že nedokázala lidi přesvědčit, aby ji hráli i nadále. Ale postavit i po bok sra*ek jako WD a NMS je urážka. Navíc T2 bude mít kampaň, k tomu všechna DLC zdarma. Rozhodně pro mě osobně lepší volba jak BF1 s tím, že bych musel vypláznout 120 euro za plnou verzi (DLC atd.)
-
No jo a proto kdo si předobjedná Dishonored 2 bude hrát o 24 hodin dřív
-
A pravdivý. Nešlo říci, že to tak není *3*
Sice na každé hře něco najdeš ale zde mělo záměr. -
samozrejme, ide ale o to, že Bethesda si určila takéto podmienky a nebude posielať kódy s hrou nikomu skôr, hoci by boli hry na 100% dokončené (čo je v súvislosti s Bethesdou samozrejme číra utópia), a to je problém
-
Ano budou spěchat aby hru recenzi dostali co nejdřív ven. Protože kdo vydá info jako první tak získá čtenáře a tudíž i návštěvnost.
Je sakra rozdíl mít na vyzkoušení hry třeba tři dny a nebo jeden den.Nezapomeň že recenze se musí napsat, pak dát korektorce, pak schválit a pak ještě dát třeba nějakému grafikovi. A málo který recenzent dělaj jen recenze her. Někdy mají na starost i jiné rubriky nebo píšou několik recenzí naráz. -
.."snaha recenzovat hry před vydáním vytváří časový tlak, který v řadě případů znamená, že recenzent nemusí hru projít tak, jak by bylo třeba."
Jestli se teď cítíte pod tlakem tak počkejte až budete jako recenzenti závodit kdo nejdřív napíše recenzi. Maldí hráči totiž chtějí znát názor co nejdřív a nechtějí čekat týden nebo 14 dní po vydání hry. To už mají jejich kamarádi náskok a vyšší lvl. Nehledě na to, že každý recenzentský server chce být, stejně jako zpravodajství, první kdo bude o hře informovat. Takže znovu bude tlak na vás aby jste napsali recenzi co nejdříve.
Tudíž efekt bude právě opačný než tady píšete.
Je to pěkně vymyšleno. Nebude způsob jak se dozvědět jestli hra není jen jedno velké PR a lidi budou spíš propadat HYPU protože budou odkázaní jen na PR co vydavatel/vývojář/herní studio poskytne. Jako by jsme se nepoučili z TITANFALL, WATCHDOGS nebo NO MAN'S SKY. Lidi prostě hloupě předobjednávají a teď budou ještě víc. -
protože 90% debat na netu a vlastně i v reálu je napadanout, zkritizovat, rýpnout si co je napsané, řečené, ukázané..prostě pořád brblat jak dědci v domově důchodců..