Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mile deti, my pamatnici si este pamatame LEVEL, v ktorom vysla recenzia a aj tak bol problem tu hru zohnat hned po vydani, nakolko sme museli cakat na crack, tak sa z toho teraz neposerte a zvasty, ze americke herne firmy chcu utlacat media, tak vam z toho uz asi nacisto kvapka na mozog
    • Prostě Slovák... :D
  • V principe je to jedno. Tie informacie sa vzdy nejak von dostanu. Tu sa skor hra o ludsku psychiku kde proste cast hracov/zakaznikov to chce mat hned lebo na tu hru caka, dalsia cast ne nerozhodna a rozhodne sa na zaklade nejakych informacii a dalsia cast bud tu hru vobec nekupi alebo az v nejakej zlave (no a cast ktora hru upirati). Otazne je ako velke su tieto skupiny pri roznych tituloch a na ktoru to Bethesda a dalsi hraju. Evidente ich nezaujima posledna skupina a tymto vyhlasenim vlastne odpisuju aj druhu skupinu a ostne im prva ktora si to aj tak kupi. Bud si hodne veria ze robia len AAA tituly ktore proste vzdy predaju niekolko mega kusov (co sice vecsina ich poslednej produkcie splnuje) a teda ze maju silnu znacku alebo maju nejaky iny dovod. Ten iny dovod by mohli byt prave herne weby/printy.
    Preto ma aj docela prekvapuje ako to ma miestna "elita" podla clanku na salame. Hraci ktory budu chciet recenzie co najskor, najlepsie pre vydanim, ked ich na webe nenajdu tak pojdu proste inde. Skor mi to pripada, podla toho co vravia, youtuberi budu mat predcasny pristup, ze prave youtuberi sa daju lahsie ukecat.
    • Otazne je, ci je to konkurencia, resp. ci youtuberska generacia hracov vobec cita. A ak ano, tak to asi budu veci typu zing/sector.
      • Tie pomery, respektive pocty hracov co citaju vs pozeraju youtube su na diskusiu. Samozrejme weby maju svoje statistiky tak isto ako youtuberi a ty co sa prelinaju budu asi mizive mnozstvo. Tu ide skor o to ze aj ten relativne nizky pocet citatelov co weby este maju, moze odist prec.
        Ono vydavatelia maju este jednu vybornu vec dnesnej doby - neprenositelnost digitalnej licencie/hry. Dnes vdaka digitalnej distribucii je sice hra hned dostupna, ale v zasade bazarovy predaj skoncil takze kazdy zaujemca ked hru chce, tak si ju proste musi kupit za aktualnu plnu cenu (neriesim teraz akcie, rozne sluzby kde maju lacne kluce alebo piratenie). Docela by ma napriklad zaujimalo kolko hracov vie a pouziva moznost vratenia hry do 2 hodin na steame. Osobne si myslim ze to bude zanedbatelna mensina a jedine to vyskakuje pri specifickych pripadoch hier.
        • Zas az tak malo tych ludi citajucich recenzie nebude. Okrem toho youtube/twitch je tak trochu socialna siet. Pocet views u letsplayerov nemusi znacit pocet realnych zaujemcov o hru. Predlzovanie zivotnosti hier nie je iba vecou zmeny licencie. Podla mna su tam aj ine faktory, ako stupajuce naklady, spomalujuci vyvoj hardveru. Preto firmy vydavaju coraz menej vacsich hier a viac vsadzaju na multiplayer.
  • OT: Doporučil by mi někdo výbornou závodní hru na multiplayer?
    Hodně jsem uvažoval o F1 2016, ale více než tisícovka se mi zdá být fakt hodně na to, že to od 2010 vypadá skoro stejně. *9*
    • frag.ment
      Project Cars v GOTY edici?
      • To zní dobře. *4* Je multiplayer stále dost aktivní? Z toho bych měl obavu, že bych koupil nějakou hru a zjistil, že už si s nikým moc nezahraji. I ta Goty edice je lákává... i když, přišel bych o hodně, kdybych koupil "klasickou" verzi? Že je o polovinu levnější. Díky.
        • frag.ment
          Já myslím, že za tu cenu se GOTY edice vyplatí:
          + 50 nových aut, 4 tratě, 60 polepů na auto
          + exkluzivní trať Nurburgring Nordschieife + GP okruh
          + exkluzivní Pagani vozy Zonda Revolucion a Huayra BC

Snažím se na volantu (Thrustmaster T150) bez všech pomocných berliček a je to pro mě boj. Jsem rád za každou projetou zatáčku, takže o MP zatím ani neuvažuju. Ale co tak vím, ProCars se hraje hodně (na PC určitě) a v kurzu jsou právě i F1 2016, Assetto Corsa.. Jo a ještě asi Dirt Rally.
          • Tak to koupím, to že jsou tam i formule asi rozhodlo. Tak ještě jednou diky. :)
          • Děkuji. Zvážím to tedy. *4*
    • Díky moc oběma za odpověď. Ale nemám Win 10, pokud si pamatuji dobře, že to jde jen na desítky...
    • Doporucil bych Forzu, ale da se koupit jen na MS Storu *11*
    • Jednoznačně FORZA HORIZONT 3
  • recenzie mesiace po releasu. iba na games :D podakujte polackovi
    • http://25.media.tumblr.com/tumblr_lzvrleuPW91r1n4hto2_250.gif
  • Hosi to je kktina. A pak se nekdo divo ze se pidim po piratske verzi pred koupi....
    • A s crackem si multak vyzkousis... To vis ze jo :-D
      • Uhmmmm hned bych zkousel piratit multak. Rofl
  • Jack1947
    Bugthesda pro sichr ! *5*
  • Předobjednávky jsou pro blázny, já si vždycky počkám na finální dílo, než se rozhodnu pro koupi. Takže mě rozhodnutí Bethesdy nijak neovlivní. Jen mi nejsou jasné důvody, proč nechce hry prodávat i bláznům, kteří jsou ochotni kupovat zajíce v pytli.
  • MrSanta
    Divné. Normálně se tady většina debatujících prsí, že nepředobjednává, čeká na recenze a názory kvalitních YouTuberů a pak teprve kupuje. Ti nejopatrnější ještě pořídí zkušební verzi, protože herním novinářům se dneska nedá věřit.
    A teď se spousta čtenářů hrdinně staví za herní novináře a jejich právo získávat hru v předstihu *1*
    • protože 90% debat na netu a vlastně i v reálu je napadanout, zkritizovat, rýpnout si co je napsané, řečené, ukázané..prostě pořád brblat jak dědci v domově důchodců..
  • Já doufám, že tenhle článek pomůže eliminovat tuhle diskuzní stoku. Že lidi který si timhle článkem nesouhlasí prostě odejdou a už tu bude klid. I když ne, oni se budou vracet, aby to mohli Petrovi a jiným znovu nandat, protože je přece naprosto normální, to co se děje tady v týhle diskuzi. Je to normální lidský chování, že? :) Můžete tu Petrovi psát, jakej je idi*t apod., ale podívejte se do týhle diskuze. Ten článek je vedle týhle diskuze na pulitzerovovu cenu. Jééj, to bude mínusek. Protože to je taky normální šířit tenhle ku*evskej hejt. Get a life. Představte si lidi co třeba začnout hrát za 5 let, dostanou se do určitýho věku a dostanou na něco chuť a budou číst 5 let starou recenzi a budou spokojený a vy tu s prominutím píč*jete kvůli týdnu. Tak zahleděný do sebe a jen a jen do přítomnosti, protože co neni aktuální na tom nezáleží.
    • tesat do kamene: To je jak nechat si sr@ t na hlavu a libovat si, že ten účes s h0vnem mnohem líp drží.
    • Vyjádřit svůj názor je hejt? Aha.. A tou předposlední větou jsi jen potvrdil, že vůbec netušíš o co v téhle kauze jde.
      • Koukal jsem na podcast, tam to Petr pěkně shrnul. Takže mám jisté tušení. Nicméně relevance nebo důležitost informace prostě neni daná tim jestli si lidi chvíli počkají nebo pokud ví všechno IHNED, protože věř tomu nebo ne, tyhle informace, recenze a podobný kraviny tu budou dýl než ty. A to nemyslím nijak zle. :D Nejsou tu jen prostě současný lidi který zajímají současný věci. Jsou tu i budoucí lidi, který budou zajímavý neaktuální věci... a z tohohle pohledu je úplně jedno jestli recenze vyjde na den vydání nebo týden po. Však dřív lidi četli recenze v časopisech. :D I tam měli třeba měsíc skluz u aktuální hry. A v tomhle směru se nic nezměnilo, jen jsme víc chamtivý a všechno potřebujeme hned.

ALE. Beru, ok, chápu, pokud někdo v současný chvíli rozhoduje svůj názor na koupi na základě recenze a potřebuje to vědět hned, protože se na něco těší a neni si jistej tim jestli ty prachy nebudou vyhozený do kanálu, beru, že takovej člověk by patrně vyžadoval tu informaci ihned, jakkoliv mi to teda přijde absurdní. :D A takovýmu člověku takovejhle přístup novináře asi úplně vyhovovat nebude. Ale je to strašně subjektivní.
        • Vlastním středně velký HW eshop, který mimo jiné prodává i hry. Když vyjde AAA titul, za první týden se nám ho prodá tolik, co za další 2 roky dohromady. O tohle jde vydavatelům. Jestli si Petr myslí, že tomu tak není, tak se šeredně plete. Stačí se podívat na Mafii 3, kolik lidí tu hned první týden psalo, že si to koupilo a už hraje. První týden je stále pro vydavatele naprosto nejdůležitější. A dokud nejsou recenze, i méně kvalitní hru prodává vydavatelům marketing a hype.
  • Těžká číčovina. Firma jako Bethesda tohle může zavést a vědět že jejich hry se budou masově prodávat dal protože to je přeci Bethesda ti borci co udělali Skyrim. Zkusit to nějaký menší indie firma jdou do kopru rychleji než řeknete Sean Murray. Doporučuji shlédnout nové video pana Totalbiscuita protože skvěle shrnuje všechny argumenty této debaty https://www.youtube.com/watch?v=76tSYX6ZxsA
    • Coffin.Corner
      Nevím proč by měly jít indie firmy do kopru. Tvůrci Her Story, nebo This War of Mine určitě neprofitovali na prodejích v době vydání, ale na hráčích kteří je kupovali až na základě pozitivních ohlasů, v dobách několik měsíců po uvedení na trh. A ejhle, nekrachují, neživoří, naopak, posílení tvoří dál...
    • Ne bethesda jsou ti borci co delaji hry od roku 1985, Skyrim je jen kapka v mori.
      A to ze se youtuberi rozciluji je snad jasne, z recenzovani verzi pred vydanim jim slo do kapsy tisice dolaru, prichazeji tim o chlepba, to ze to maskuji zajmem o dobro hracu, tak tim bych se napalit rozhodne nenechal:) Chapes recenzovat hru co uz vysla tolik nesype..
      • Jenože Bethesda už ndela jenom Elther Scrolls, taky dela Fallouty a novyho Dooma, keryho sem ja kupovat nemjel :D proste fail a mam to na PC a nemužu ho prodat ať si ho teď Bethesda strči do prd...
        • Spatne to rozlisujes..TES a Fallout dela Bethesda Game Studio..Doom delal ID soft pod hlavickou Bethesdy kterou vlastni Zenimax. Bethesda , Bethesda Game Studio a Zenimax jsou tri samostatne polozky..kazda z nic dela uplne neco jineho:) Zjednodusene, za kvalitu Dooma nemaji tvurci Skyrimu vubec zadnou odpovednost:)
          • Jo jen tam maji svoje logo pri spušteni *1* *1* ale votom to je
            • Nemaji..logo lidi co delaji TES a fallout vypada takhle.
              http://vignette1.wikia.nocookie.net/dishonored/images/b/bc/Bethesda.jpg/revision/latest?cb=20130124201948&path-prefix=pl
              A logo co je u Dooma takhle.
              http://popcultureblog.dallasnews.com/files/2012/10/main_middle-620x221.gif

A jetsli se chces na nekoho rozcilovat tak na Zenimax, ty jsou hlavni, tam se delaji ty nejvetsi rozhodnuti:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit