Přejít na výpis diskuzí
Beyond nebude interaktivní film, tvrdí David Cage
8.9.2013 | Martin Bach
118 příspěvků
-
Aby to nebyla i paní Colombová, kterou nikdo nikdy neviděl :D
-
Jejdasek: doporučujem manzelke kupit knihu.... druha moznost je hry na kinect alebo eye.... viac ti neporadim.... ostatne asi ani poradit nechces...
-
Tak potom už jen manhunt 2
-
Ukaž mi jediný článek o tom že je bu*na a oddělám si ho z profilovky. Zase jen tak plácáš kolem, překvapuje mne ale, kolko zdejších diskutujících má takový problém s bíbrem. Já jeho písně neposlouchám, ale nevím proč bych si ho nemohl dát na profilovku.
-
Jejdasek: jestli nedokážeš někomu vysvětlit ovládání na gamepadu, je to tvoje chyba. začal jsi s problémem s mačkáním správných tlačítek a ano, pozici těch tlačítek se naučí opravdu i ta cvičená opice. ty další prvky se tam dají naučit v tom úvodu, kde je prostoru k učení habaděj a to i pro člověka, který drží gamepad poprvé v životě. a že mají PC hráči problém s gamepadem? jsou jednoduše zvyklí na něco jiného a nechtějí zkoušet něco, co jim půjde na začátku hůř. kdo však překoná tu počáteční bariéru a je ochotný se tomu otevřít a opravdu to zkusit, za den hraní je z něj ostřílený hráč na gamepadu. když někdo nechce, nepomůže tam samozřejmě nic. je to jen o té praxi a jelikož jsi začal s mačkáním správných tlačítek, tam je potřeba té praxe minimum.
-
Jejdasek: leckterá babička se nenaučí ovládat ani ovladač televize, používat ji jako příklad pro gamepad je dost stupidní. A vůbec, po přečtení této velmi zábavní debaty mi zbývá říct jedno. Každý si musí zvyknout na ovládání nové hry, nadávat na hru, protože někdo není schopný/ochotný to udělat je nesmyslné. A nebo ať si tvoje žena počká ještě 30 let, třeba pak půjde ovládat hry myslí.
-
Ty mi pripominas detektiva Columba. Taky se porad vraci dokola a povida neco o svy manzelce *15*
-
To by ji nezaujalo svym obsahem, spis naopak.
-
To je pravda. Ale neni jedina, takovych lidi je vic, nez kolik jich hraje hry. A Cage se snazi hry zpristupnit i temto lidem.
-
Jestli jsi hral HeavyRain, tak urcite vis, ze se neovlada pouze 4 tlacitky a to ani co se tyce QTE.
Nech svou babicku (predpokladam, ze je herni laik) at si zahraje HR a az ji to po par minutach nepujde, sdel ji, ze za par minut by se to naucila i cvicena opice, urcite ji tim potesis. A myslim to vazne, zkus to, teprve potom asi dokazes pochopit, co je to ve skutecnosti za problem, ze je to daleko slozitejsi nez si myslis a proc to Cage resi. Mimochodem, muj tchan, uz starsi clovek, je blazen do aut, jezdi na zavody, ma autoskolu, denodenne stravi mraky hodin za volantem, rozhodne ho nemuzes obvinit z neschopnosti ridit auto. Ale zkusil GT na gamepadu a katastrofa. Pricina? Neintuitivni ovladani. A nestacili mu ani dve hodiny, aby zacal nejak slusne jezdit. V realu by si me dal jako malinu.
Ovladac a ovladani je vetsi nebo mensi barierou mezi hracem a hrou a vzdy tomu tak bylo. Ostatne zkus nechat hrat nejakeho zkuseneho ale mladsiho hrace nejakou starsi hru, kdy se pouzivala starsi a horsi ovladaci schemata. Uvidis jake bude mit problemy. Ovladani se vyvijelo a zlepsovalo a bylo by naivni si myslet, ze uz se nema kam vyvijet a jak se zlepsovat.
Dalsi kapitolou je gamepad sam o sobe, je to pokrocile herni zarizeni, ktere dela problem i rade zkusenych pc hracu, kteri s nim bezne neprichazi do styku. Mnozi z nich na nej maji az alergii, jinym ale zadny vetsi problem nedela, takze je to i individualni zalezitost.
Mimochodem, nevim a zajimalo by me, proc by mel byt tento pojem mel byt diskubitabilni. -
17 září se koná upálení Biebra. Jako mít za obrázek tu největší buznu v celím vesmíru je sadomasochyzmus, nebo seš stejná buzík
-
Tak to by si měla zahrát god of war 3
-
piš si co chceš ale pokaždý to skončí tam, že tvá manželka neumi s gamepadem a tím pádem by ju smotala každá hra když ani neví kde jaký tlačítko je
-
Ne, co je 17. září tak důležitýho?
-
http://static.comicvine.com/uploads/original/9/93267/1667687-facepalm_epic.jpg
Booože, takové nevinné prohlášení, které nikoho nenapadá a neuráží a tady to vyvolá pomalu třetí světovou válku. Pravda je pravda, konzolisti jsou prostě vychovaní na nákup her, zatímco pcčkáři mají každý nainstalovaný torrent (dobře, já a 5 dalších si hry na pc kupuje). Děláte jak kdybych napsal že konzolisti jsou nadřazená rasa nebo co. Přitom jen píšu nepopiratelný fakt že mnoho LUXUNÍCH her se na pc vůbec nedostane kvůli pirátství. Já nejsem nepřítel PC (sám pc mám a hry si kupuji), ale pcčkářů pirátů. Vaše reakce mi jasně ukázali kdo je pirát a kdo ne. *3* -
Brečím když čtu ty tvoje komenty, jinak jsem v pohodě
-
To nema ani cenu cist... Kdo nema střelbu v krvi, nebude hned zprvu střílet do středu terče... To ale jeste neznamena ze to je blbe vymysleny nebo navrhnuty....
-
jenže neintuitivní ovládání je diskutabilní pojem. promiň, ale pozici 4 tlačítek si za pár minut dokáže zapamatovat i cvičená opice... snížení obtížnosti ten proces učení zjednoduší a za pár minut odpadá hledání čehokoli a člověk se na hru soustředit může.
-
To je jednoduchy. To mackani cudliku je neintuitivni a kdo nema gamepad v krvi, tak se musi soustredit misto na hru na ten gamepad a kdyz se musi neustale prepinat mezi hrou a gamepadem, tak je to otravne.
Primer s volantem auta je hloupy. Za prve se auto musis ucit ridit a za druhe volant je pomerne intuitivni zalezitost. Predstav si, ze bys auto ridil joystickem a doprava zatacelo kdyz das paku nahoru a doleva by zatacelo, kdyz das paku doprava. V tu ranu bys mel problem, musel by ses soustradit na to ovladani misto abys daval pozor na cestu. Ostatne, zkus si ovladat ten detsky bagr, do ktereho se hazi dvacetikoruny a ma jen paky nahoru a dolu a tim ovladas i pohyb ramene doleva a doprava. To je krasny priklad ovladani jako bariery, misto aby ses mohl soustredit na to co chces udelat, tak se musis soustredit na to jak to udelat a je to dost otravne. -
boring *7*