Přejít na výpis diskuzí
Beyond nebude interaktivní film, tvrdí David Cage
8.9.2013 | Martin Bach
118 příspěvků
-
Jestli to bude alespoň tak dobrý jako Heavy Rain, máme se na co těšit.
-
Ale protoze placas naprosty hovadiny.... Jak te muze pri HRANI HRY vyrusovat MACKANI CUDLIKU?? To je jako kdybys rekl ze pri rizeni auta te vyrusuje volant...
-
Nepsal jsem ani, ze na me nema nikdo reagovat. Je to tezke s nekym diskutovat, kdyz reaguje na domele nebo smyslene veci. Jako problem jsem uvedl nemoznost se soustredit na hru skrz neintuitivni ovladani. To se nastavenim obtiznosti nijak neresi. Cage se tento problem snazi resit a za to se dostava pod kritiku, ze vytvari nudny interaktivni film.
Cimz vyvstava otazka, co je podstatou her. Je to snad neintuitivni ovladani, ktere se musi hrac naucit, aby byla hra hrou? A plati, ze cim mene intuitivni ovladani, tim lepsi hra? Nebo podstata her spociva v jinych prvcich a zjednoduseni ovladani neni nijak na skodu. Muze mit hra i navzdory jednoduchemu ovladani komplexni herni mechanismy a byt zabavna i pro hardcore hrace?
Tyhle otazky by mohly byt napr. smyslem zdejsi diskuse, k takovym uvaham by mel clanek inspirovat. A ne k te plytke flame, ktera se tu rozjizdi. Ale chtit po nekom dneska aby uvazoval, nebo alespon aby reagoval na podstatu toho co se pise, to bych chtel trochu moc, ja vim. -
Po dlouhé době přišel čas na mé oblíbené video.
http://www.youtube.com/watch?v=COSeM2EVkDc -
Tak kdyz ocividne nechces abysme na tebe reagovali, tak bude lepsi kdyz se vykricis z balkonu
-
Ja jsem nepsal nic o nestihani.
-
Nikdo si prece nestezuje, clanek je o tom, ze se Cage snazi odstranit barieru neintuitivniho ovladani mezi hrou a hraci.
-
tak ať si dá nejlehčí obtížnost, to pak ty čudlíky stíhá mačkat i nehráč...
-
Ja netvrdim ze reagujes na clanek, ja ti radim aby sis ho precetl, protoze tam najdes odpoved na svou otazku.
-
Dobrá, ale kdyz clovek vi do ceho jde a jak se Heavy Rain hraje tak si pak nemuze stezovat ze se to tak hraje... To by prece slo rict na cokoliv. Ze si koupis Wipeout a pak je to hrozne rychly a ze jsi doufal ze u toho budes moct vařit večeři....
Mimochodem to an co si stezujete ani neni pravda, nikdy v Heavy Rainu nebylo nic takovyho v cutscene, vzdy to bylo behem hrani. Pri rozhovoru nebo jen chození nic takovyho nebylo... To co myslite bylo treba v AC (2 nebo 3? ted nevim) ze probihal rozhovor a najednou vyskocilo Zmackni tlacitko pro obejmuti! A s tim proste nikdo nepocital a nikdo to nestihl -
Předtím jsem s podobnými věcmi neměl zkušenost, navíc nikdy nevíš, jak se to hraje, dokud to nekoupíš a nezahraješ. Také to není černobílé. U žádné hry se ti nebude líbit všechno.
-
skutočne? čo napr toto ;) http://thepiratebay.sx/search/Batman/0/99/404
...a keby sa na PS3 piratilo tak ľahko ako na Xbox či PC, ver tomu, že čísla by boli rovnaké ;) :P -
Mne se Dishonored libi a jako celek mi originalni docela prijde. Hry nehraji kvuli pribehu, ale hratelnosti, zabave a tu ma Dishonored vcelku solidni. A libilo se mi i vytvarne zpracovani. Moznost ve hre nezabijet si cenim opravdu vysoko, protoze kult nasili, ktery se kolem akcnich her vytvoril je opravdu mohutne prerostly a dela z vetsiny her brakovou zalezitost. Takze diky za kazdou hru, ktera se snazi a hleda cestu, jak se z toho vymanit.
-
Chapu jak to myslis, ale kdyz tuhle hru kupujes tak do tohodle proste jdes, Heavy Rain je taky vpodstate jen o tom... A kdyz to nestihnes, jde se dal
-
Ja nereaguju na clanek ale na tvoji pritelkyni ktera nestihala koukat na televizi a gamepad
-
Musíš být aktivně připravený na volbu, během vteřiny ji zaznamenat a během další vteřiny ji provézt (a nesplést se). A já obvykle při hraní her nesedím v jedné poloze s oběma rukama na ovlači po celou dobu hraní. Když příjde cutscéna, tak na ní čumím jako na film, což to ostatně i je.
Kdyby mi tohle udělali uprostřed běžného filmu, tak z kina odejdu.
Prostě se mi to nelíbí a dávám to najevo. -
Film neni interaktivni. Jak vidis, Cage se k problemu ovladani jako barirera stavi mnohem konstruktivneji nez ty, ktery bys to hned zabalil.
-
Mozna by sis mel precist ten clanek, pod kterym reagujes, tam se pise, jak to Cage resi.
-
Jak neuzijes co se deje na obrazovce? Prece pri mackani tlacitek nekoukas na gamepad a v naprosto kazdy hre porad neco mackas, pokud chces jen koukat na obrazovku a nic nemackat, zkus film
-
Spíše jde o to, že si nemůžeš v klidu užít to, co se děje na obrazovce. Místo toho, aby ses po herní pasáži chvíli odpočinul, tak se dostáváš pod tlak i v cutscénách. Lidi si podobné hry vybírají kvůli relaxu, pokud by chtěl být člověk nasranej a spocenej, tak si zahraje mulťák nějakého FPS.