Přejít na výpis diskuzí
BioShock Infinite - videorecenze PC verze
28.3.2013 | Pavel Dobrovský
265 příspěvků
-
Opravdu dobre vysvetleni pribehu a hlavne konce.
http://venturebeat.com/2013/03/28/understanding-bioshock-infinites-ending-ending-explanation/ -
Mě to nepřipadá uplně košer srovnání ptože třeba v Dishonored jsem nikdy nebojoval(těžko porovnávat souboje), ale celkově mi ta hra přišla neuvěřitelně slabá co se týče příběhu - Infinite mě naopak v tomto ohledu úplně rozsekal (i co se zapamatovatelnosti postav týče - v dishonored jsem vůbec nechápal třeba toho chlapíka co rozdával ty nadpřirozený schopnosti atd ...)... Střílení v infinite mi nepřišlo špatný, na hard mi to přišlo i dostatečněě tuhý ... Jinak pravda, že gameplay i atmoška jedničky je asi nejlepší, ale dvojka je podle mě důstojný nástupcecož taky není vůbec málo.
-
Jen RPG prvky tak jak byly řešený v jedničce a trošku je třeba rozvést (myslím foták, víc pasivních vlastností a jejich kombinace ale třeba i druhy nábojů, víc zbraní u sebe...)Celkově mi střílení v infinite přišlo trošku ořezaný oproti jedničce... u konverzací podle mě ne - bioshock není a nějakým ukecávání atd - je tam hrozně silnej příběh kterej směřuje jedním směrem...není potřeba aby tam něco takovýho bylo ...
-
Taky jsem začal znovu. Při prvním průchodu jsem jich nenašel 9, teď je doufám najdu všechny, protože Infinite je jedna z mála her, které bych chtěl opravdu porozumět. Kolumbia na mě udělala fakt dojem.
-
Já dával také hodné volby, ale čekal jsem nějaký vliv na konec:(
-
Jo to jo, ale zdravej úplně nebyl klasickej diktátor :D každopádně pecka. Teď to dohrávám napodruhý našel jsem víc voxů a snad už budu mít kompletně achievy hotový. U mála her se mi stává, že hned po dohrání spouštím znova.
-
Jestli jsem to pochopil správně, tak se Columbia odtrhla po zásahu proti antikřesťanským protestům v Pekingu v roce 1902, kdy začala střílet, i když to měla zakázaný. Americká vláda jí dala rozkaz k návratu, ale Comstock se na ně vykašlal a odtrhl se.
Ad. cvok: Asi úplně ne, správně předpověděl AD. -
Oni podle mě existovali ve více vesmírech, ale jakožto "vědci" asi jen ve 2. Záleží všechno na volbách. a o tom jak se vytvářejí různé vesmíry a protože oni/ona byli průkopníci s kvantovou fyzikou tak si našla prostě sebe sama. Ohledně "anděla" .. Comstock byl prostě cvok a Kolumbie byla postavena americkou vládou, ale Comstock si jí po vypuštění do nebes přivlastnil, protože jak říká viděl anděla, který mu ukázala do nebes, tak udělal svůj řád a zmizel z amerického radaru s Kolumbií. To bylo taky v tom jednom dokumentu o tom jak se ztratila -
Určitě. Inventář a práce s předmětama třeba ve stylu Deus Ex by nebyla špatná, ale to tu v podstatě zastupujou ty trhliny a ty jsou cool.
Hodně bych ale ocenil, kdybych mohl ovlivňovat ty konverzace a celkově Bookerovo chování, protože mi ta jeho osobnost a výstupy vůbec neseděj. -
To není volba ale skript, dopadne to vždycky stejně.
-
Vlastně byla ještě volba mince head or tail, ale to se imho také projevilo jen tím, kam napíšou čárku na tabuli. -
Tak jsem to včera, vlastně dneskam dohrál a jsem zmaten:D
Proč jsme musel umřít, když jsem věděl, kdo jsem a mohl jsem se na druhou budoucnost prostě jen vykašlat?
Jinak hrozně mi chyběl ve hře quicksave (a nebo alespoň ukládání checkpointů) a syslení lékárniček a saltů v inventáři, ostatně i víc zbraní by se přiblížilo modu 1999 nebo alespoň původnímu Bioshocku. Na druhou stranu Elizabeth dodávala náboje lékárničky a salty jako o život, takže umřít byl problém.Mimochodem v původním Bioshocku se příběh a konec hodně lišil podle toho, jak se člověk choval, je tady něco podobného? Jediné, čeho jsem si všiml bylo, že jsem mohl jednoho týpka zastřelit nebo ušetřit, když jsem ho nechal být, tak byl pak ve vězení am a moc si nepomohl. Vlastně jsem mohl Elizabeth vybrat náhrdelník a vybrat si na koho hodím míček, ovlivnilo ot nějak příběh a závěr? Podle mě pták na náhrdelníku znamenal klec na pohlednici, ale to vůbec nevím, co znamenalo. -
Díky moc.
Teď jsem si uvědomil, že jsem vlastně viděl nějakej dokument o nich a divili se v něm, že má dvojče. Ale tím pádem zase nerozumím příběhu. Myslel jsem, že v různých vesmirech existovaly různé verze (lutecce v jednom audiologu naznačuje , že nejsou spolu). Takže chápu správně, že původně v jednom vesmíru nebyli a Trhlino-pristroj vznikl hlavně proto, aby se mohli setkat?
A když už se ptám, tak ještě jeden dotaz: kdo je ten anděl, kterej Comstockovi nařídil postavit Kolumbii? -
tak a zase já :D
Protože oba jsou jeden a ten samý jen z jiného "vesmíru". Je to v jednom audiologu a pak když je záběr, kdy jí Robert kreslí na plátno, ale ve skutečnosti maluje sám sebe. Ta socha se "přepsala" nebo přepisuje pravidelně kvůli existenci obou v jednom světě :) -
Mám dotaz:
úplně na začátku, ještě před první přestřelku se změnila luteccova socha z mužské na ženskou variantu. Může mi někdo vysvětlit proč? -
Bez inventáře bych se klidně obešel, ale co se (pro mě) důležitějších RPG prvků týče, tak bych určitě ocenil (aktivní) konverzace, docela podstatný RPG prvek, víc by to vtáhlo do příběhu kromě pouze pasivní interakce. Ale tolik asi nemůžu chtít, když Infinite není RPGčko.
-
Hmm....Tak toto bych koupil i za plnou cenou, ale protože jsem na mizině, tak zase budu muset tak rok počkat, než si to budu moct dovolit. *11*
-
To je otázka, třeba vydělala. Problém je, že takhle ambiciózní adventuru jsem dlouho neviděl (snad z "poslední" doby jen Heavy Rain?), tak nevím. Každopádně jsem měl hroznou chuť se jen tak toulat Columbií a povídat si s lidma, však ona ta akčnost by nemusela zmizet úplně a o to víc by si jí člověk vážil.
-
Tys byl vždycky takový ten anální alpinista.. *4*