Přejít na výpis diskuzí
BioShock Infinite - videorecenze PC verze
28.3.2013 | Pavel Dobrovský
265 příspěvků
-
Obojí, i přes to, jak je to zábavné pro mě na té hře není tím hlavním boj, ale příběh a prostředí, ikdyž zase bych to s tou RPGčkovitostí nepřeháněl, ale základní inventář nebo pořádná úprava zbraní, vigorů či schopností by nebyla rozhodně proti ničemu. A pokud by se u konverzací povedlo stále zachovat tu živost a nerozplizlo se to v generické věty a hlášky, tak rozhodně taky rozšířit. Ale i bez toho zatím pro mě hra roku a vzhledem k tomu, co ještě letos má (nebo spíš nemá) vyjít, to tak asi i zůstane....
-
...aj som nenapísal, že Infinite je zlá hra. Ja som písal, že sa mi páči viac jednotka Bioshock ako hra...no a prostredie Dishonored. V Dishonored, tá temná a mystická stránka hry. Možno aj preto, že ma fascinuje historické obdobie, keď bola v Európe čierna smrť. A ten mor v Dunwalle pridal super atmosféru :) Ale je fakt, že obe hry sú super, preto kričím "chceme viac takýchto hier"! *1*
-
I když je mi bohužel jasný, že kdyby odstranili souboje, přidali konverzace a hádanky, tak by si ta hra na sebe ani nevydělala, protože v žánru adventur bohužel ta masa lidí prostě není.
Nicméně bych si takovou hru moc rád zahrál :-) -
Když se nad tím zamyslíš - představ si, že má hráč úplnou volnost a s Elizabeth nijak nespolupracuje, věčně je na druhém konci mapy atd. Tyhle scény přestávají fungovat IMHO. Tohle by efektivně nešlo udělat jinak než cutscénou (nebo zcela dokonalou AI).
-
Musím říct ne.
Jak jsem psal v jednom z komentářů dole. Tu hru bych si zamiloval kdyby to byla klasická adventura - víc možností konverzace, průchod světem pomocí hádanek,... to by bylo perfektní.
Řekněme takový Trine na steroidech :-) -
interaktivnější prostředí včetně možností konverzace by bylo fajn, ale hloubější RPG prvky už bych tam ani moc netahal... kdybychom si mohli syslit lékarny/salty, tak by pak trochu ztratila smysl ta pomoc v boji od Elizabeth
-
Napodruhé jsem schválně zkusil klec a - "I was expecting the bird."
Vzkaz to podle mě neovlivní, protoženoty k Songbirdovi .. -
Větší důraz na konverzace určitě (ty mi tam vyloženě chybí, bez nich mi Columbia připadá dost umělá - příjdu k prodavači hotdogů a nemůžu si od něj nic koupit, nemůžu si promluvit s prodavači v obchodech nebo s lidmi na ulici...). Druhá věc jsou interakce Bookera a Elizabeth, včera jsem sem dával odkaz na video z E3 2011, kde byla jejich interakce mnohem lepší než v dokončené hře, což mě celkem mrzí.
Inventář jako takový mi nechyběl. -
Řekl bych, že příběhový twist dává celé PR kampani nový rozměr :)
-
Líbilo by se vám víc, kdyby v Infinitu byly výraznější RPG prvky (třeba inventář nebo aspoň možnost syslit salty/lékárny) nebo větší důraz na konverzace?
-
Ta dvojčata by byla úžasná. Osobně bych si strašně rád zahrál
unesení Anny, aby byla ta situace vidět z jinýho pohledu . A víc než Daisy by mě lákal příběh nějakýho obyčejnýho Joa poutníka (jak se dostal do Kolumbie, jak tam žil, jak se k někomu přidal a jak pak zemřel). A nebo teda potom založení Kolumbie. To by taky mohlo být celkem zajímavý, pravda je, že z herního hlediska asi strašně nudný, ale jako "kecací" DLC bych to bral. -
davam zatim "hodne volby" tak radsi volnou holubici nez veznici klec *1*
-
Osobně si myslím, že Bioshock infinite je nářezová FPS, která opravdu ukazuje ostatním jak se to má dělat. Na druhou stranu si také pohrávám s představou jaké by to asi bylo kdyby Bioshock: Infinite nebyl FPS, ale RPG s otevřeným světem. Něco ve stylu Mass Effect série. To by byl teprve nářez :)
-
Aj ja:) Ano nema to zrejme ziadny vplyv, iba ma to zaujimalo ci aj iny dali holubicu, kedze tie postavy vraveli "I was expecting the cage". Vdaka za odpoved.:)
-
Holubici. Ale pokud vím, tak to nemá na nic ve hře vliv (až možná na TEN vzkaz).
-
Otazka zo zaujimavosti: Dali ste Elizabeth nazaciatku vybrat ten medailon s klietkou alebo s tou holubicou?
-
až na ten konec dobrá recenze (ale raději mám ty od lukáše :D)
-
Díky za odkaz. Už jsem to nějak pochopil - konkrétně mi pomohl uživatel Ronox: http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/bioshock-infinite-videorecenze-pc-verze-62450/?rootId=1133046&itemId=1133046
-
Díky. Tohle už mi dává smysl.
-
Krásná vsuvka nakonec *1* Pěkná recenze *4*