Přejít na výpis diskuzí
BioShock Infinite - videorecenze PC verze
28.3.2013 | Pavel Dobrovský
265 příspěvků
-
Lepší začiatok u hry som nezažil - fakt.. ešte lepší úvod do hry ako pri BioShock jednotke.. a len prvú väčšiu akčnú scénu opakujem už po 5x - a to nie kvôli tomu, že zomieram, ale hlavne kvôli tomu, že ma strašne baví aj akčná časť hry.. grafika, štýl, atmosféra, hrateľnosť, hudba, AI všetko dopadlo výborne.. len škoda, že sa nedá uložiť kde by človek chcel (patchom sa to asi nedá dodať, čo?), a to že nie sú české titulky - nie všetko si viem preložiť ale stále je to v pohode... zatiaľ nejdem hovoriť, či celá hra bude pre mňa taká skvelá ako doteraz, uvidím po prejdení (potom hneď vyskúšam 1999 mód), ale vďaka tejto hre som zabudol na iné hry čo mám nainštalované - Tomb Raider, Far Cry 3, AC III, XCOM EE, Dishonored - čo je už čo povedať :).. Ken Levine a jeho tým to ale zase dokázali a pre takéto hry má herný priemysel ešte stále nádej čo sa týka veľkých AAA hier (chyby má každá hra, nech je akokoľvek dobrá a preto je dobré, že BI má čo sa mňa týka len veľmi málo chýb a v sú v podstate zanedbateľné)
-
-
Já mít na Pc takový hry tak nežeru, protože nemám za co jíst a nechodím týden ven, abych to všechno stihl dohrát.
-
-
To máš nainstalovaný pěkný sr*čky .)
-
-
-
škoda těch soubojů, jsou chaotický, nepřehledný, nudný a zbytečně zdržují od dalšího příběhu
-
-
tiež mi to prišlo také nudné v tom smere že som došiel do miestnosti a hneď som vedel že to je tzv. ARENA kde na teba naskáče 20 tých divných zombíkov... nehovorím o tom že nakosím do nich celý zásobník a ani nehnú brvou som si pripadal pri bojoch jak vo world of warcraft kde má každý nepriateľ HP bar a je vybavené... v tej zábavnosti podľa mňa bioshock značne pokulháva...
-
-
přesně jak řikáš, mě na tom ještě vadí i to, že je tam nádhernej svět a mohl by tam být rozehranej skvělej příběh, ale sakra ty souboje úplně odvrací pozornost od toho nádhernýho prostředí a celýho příběhu .... chtělo by to míň soubojů, víc příběhu
-
-
-
Kupujte a nemyslete. 10/10.
-
-
spíš stahujte :D
-
-
Chalani, vy ma budete nenávidieť. U mňa sa totiž potvrdili tiež moje očakávania. Len trošku inak. Bioshock jednotka zostala Infinite nepokorená. Jednotka má lepšiu atmosféru a mne prišla o mnoho zábavnejšia. Na porovnanie som si ju zahral pred vydaním Infinite...a to som nemal asi robiť. Takto som uvidel ten rozdiel dosť výrazne. Pre tých čo nehrali žiadny Bioshock, odporúčam, zahrajte si radšej jednotku. Dvojka a trojka už len dopĺňajú sériu. Ako hry nie sú zlé, ale zaobišiel by som sa bez nich. Je to u mňa s Bioshock podobné, ako s filmom Matrix. Jednotka Matrix je kultový film ale Matrix Reloaded a Matrix Revolutions sú diela, ktoré s prvého filmu urobili obyčajnú akčnú, komerčnú trilógiu. Keby neboli pokračovania, tak by to bol v kráľ sci-fi žánru. Ale k veci...tie súboje sú v Infinite po čase doslova nudné a otravné. Príbeh je síce prepracovaný a prostredie výtvarne úžasne spracované....ale celá hra, ako celok sa mi rozpadá. No nechcem Vás o ničom presviedčať...ale pre mňa osobne je Dishonored nový a lepší svet ako svet v Bioshock a svet Infinite. Očakávam druhý diel Dishonored s nádejou, že bude lepší ako toto pokračovanie Bioshocku. Dunwall mi, podľa mňa, hrateľnostou, prostredím a životom v ňom dáva viac ako Columbia. Avšak upozorňujem, že môj názor je len vecou môjho vkusu. U vás to je možno naopak. Ja sa však radšej túlam uličkami Dunwallu *3*
-
-
Celkem souhlasim...nehral jsem ani jednicku ani dvojku ale ty souboje uz me nudej pekelne. Pak tez asi deset za sebou jdoucich koncu hry......no asi nejsem stavenej na tenhle typ her....z myho pohledu je to jen povedena strilecka. Kuprkladu jak jsi zminoval Dishonored tak to je u me min. o sto procent lepsi.
-
Mně se nový infinite moc nelíbí tolik jako jednička
- nemá quicksave a autosave je alepoň pro mě docela otravný; - příběh je sice originální a výborně podaný, ale stává se z něj interaktivní film, v jedničce sám hráč psal příběh svými činy, tady má člověk iluzi volby, ale jedná se o 'konstanty', které na závěr nemají vliv; - moc soubojů a žádné dialogy, alespoň podle mě jsou souboje docela nešťastně prokládány zejména zpočátku; - žádný inventář; - mod 1999 (chybí mi ukládání hry a celkově je obtížnost spíš kolísavá než vysoká); - málo zbraní...respektive jen dvě...
+ Elizabeth; + DRM (no technicky je to mínus, ale lepší než Windows Live, které dříve nefungovalo kvůli nepodpoře našeho regionu a dnes nefunguej kvůli nepodpoře nových Windows, jaký paradox...
Neříkám, že Infinite je špatná hra, ale já mám v hrách volnost, což znamená minimálně to, že si hru uložím kdy chci a kde chci a tam se k ní vrátím. Co mi zlepšuje znovuhratelnost je možnost volby. Ať už s ovlivněním příběhu nebo jen prostým jestli se nepřátelům vyhnu, ukecám je nebo postřílím, tady mi volba hodně chyběla, kvůli konci je dobré si to zahrát ještě jednou, ale pak už tam člověka nic neláká a některé pasáže jsou při druhém průchodu hrou vyloženě otravné a zdlouhavé. V tomhle případě bych si radši zahrál jedničku.
Jen dodám, že to je taky jen můj názor a ostatním se může líbit něco jiného.
PS: Za formátování se omlouvám, moc odstavců neprošlo:( -
Ac mam presne ten opacny nazor, tak jsem stastny, ze se najdou jeste lidi, kteri dokazi normalne, racionalne vyjadrovat svuj nazor a ne jen stekat, ze je nekdo idiot, protoze s nim nesouhlasim :)
-
Mě to nepřipadá uplně košer srovnání ptože třeba v Dishonored jsem nikdy nebojoval(těžko porovnávat souboje), ale celkově mi ta hra přišla neuvěřitelně slabá co se týče příběhu - Infinite mě naopak v tomto ohledu úplně rozsekal (i co se zapamatovatelnosti postav týče - v dishonored jsem vůbec nechápal třeba toho chlapíka co rozdával ty nadpřirozený schopnosti atd ...)... Střílení v infinite mi nepřišlo špatný, na hard mi to přišlo i dostatečněě tuhý ... Jinak pravda, že gameplay i atmoška jedničky je asi nejlepší, ale dvojka je podle mě důstojný nástupcecož taky není vůbec málo.
-
Je to tak. Osobně se přikláním k názoru, kterej zazněl ve středečním Fight Clubu - teda že Bioshock Infinite neměl obsahovat střílení. Pak by to byla super adventura, s dobrým příběhem a celkem hezkým světem.
Ovšem nudný a otravný střílení to poslalo do pryč. Škoda.
Osobně taky musím říct že Dishonored mi přišlo mnohem lepší, protože souboje v něm jsou vypilovaný, originální a zábavný, svět je tam taky super a příběh ujde. -
-
Mně souboje nepřišli tak hrozné. Souhlasím, že někdy byly moc dlouhé a chaotické, ale zase .. Dishonored nemá prostě tu atmosféru a to na Infinite oceňuji. Kvalitativně jsme prostě jinde, už jen v dabingu.
-
-
A co kdybysme se kolektivně domluvili, že oboje jsou super hry a každá má něco, co ta druhá nemá, hm? :)
-
-
...aj som nenapísal, že Infinite je zlá hra. Ja som písal, že sa mi páči viac jednotka Bioshock ako hra...no a prostredie Dishonored. V Dishonored, tá temná a mystická stránka hry. Možno aj preto, že ma fascinuje historické obdobie, keď bola v Európe čierna smrť. A ten mor v Dunwalle pridal super atmosféru :) Ale je fakt, že obe hry sú super, preto kričím "chceme viac takýchto hier"! *1*
-
Já s tím žádný problém nemám. Pro mě obě hry jsou nadějí pro herní průmysl. Obě mají své kouzlo, ale je pravda, že Infinite mě chytlo víc za "srdíčko" a hlavně tím koncem. Výhodu měl v dabingu hrdiny a té interakce s Elizabeth. Každopádně v mojí rovnici hodnocení jsou obě hry top. Stejně jako "nudná" střílečka The Line. Za poslední rok hry co mě nejvíce bavili: Max Payne 3, SpecOps: The Line, Dishonored, Bioshock: Infinite, Deus Ex: Human Revolution a indie hříčka Lone Survivor. Samo, že toho tam mám víc, ale tyhle měli supr atmosféru, prostředí, vyprávění.
-
Klidně, nemám problém.
-
No někteří si třeba nemysli, že je Dishonored dobrá hra, spíše naopak --- hloupá, nicneříkající, sterilní hra v dosti amatérském provedení *3*
-
-
Nojono. Nenaděláme nic. :)
-
-
-
-
-
Vidím to podobně. Hlavně mi přijde, že Dishonored má mnohem zábavnější souboje (což je možná dáno i tím, jak se jednotlivé schopnosti dají zajímavě kombinovat).
-
-
Promiň, ale po dohrání jak Infinite, tak Dishonored musím říct, že Infinite je o dost lepší. Je to prostě tak. Má prostě hloubku. Málokdy se stane, že bych se na scenérii díval s otevřenou pusou a obdivoval její krásu, málokdy se stane, že bych o konci přemýšlel déle než 20 sekund atd. Pokud by takhle byla dělána většina her, tak bychom byli spokojeni. A to nemluvím o úžasném dabingu.
A hlavně, hlavní hrdina MLUVÍ. -
-
Mně přijde, že konec BI nedává smysl. Hratelností mi BI velmi silně připomíná sérii Uncharted.
Osobně se mi víc líbí Dishonored, kde má hráč větší volnost a speciální schopnosti jsou rozmanitější. -
-
http://venturebeat.com/2013/03/28/understanding-bioshock-infinites-ending-ending-explanation/ -
-
Díky za odkaz. Už jsem to nějak pochopil - konkrétně mi pomohl uživatel Ronox: http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/bioshock-infinite-videorecenze-pc-verze-62450/?rootId=1133046&itemId=1133046
-
-
-
-
-
Srovnávat Dishonored s Bioshock Infinite je jako srovnávat Fiat a Maserati
-
-
BioShock má občas nějakou tu chybku, ale srovnávat to s prostoduchým Dishonored je sprosťárna.
-
-
Sprosťárna je neumět si připustit, že všichni nemusí mít stejnej názor jako ty :-)
-
-
-
-
Ten začiatok je nádherný. Krásna muzika pri ktorej som čumel na mesto, katedrálu. Mať trochu viac nalomenú psychiku tak sa rozplačem... Snáď bude takýto zážitok až do konca.
-
Jediné co mě sklamalo je songbird. Neukázali ani neřekli co to monstrum je vlastně zač. Takže nevím vůbec jak vznikl a kdo se pod maskou schovává :(. V předchozích dílech big daddy i big sister byly vysvětleny i odkryty. Zajímavost: Až budete řešit třetí šifru v oblasti Market (musíte najít cripher knihu) tak si všimněte na zdi jednoho malého obrázku. Autoři mají zvláštní smysl pro humor ;).
-
-
jeden z voxophonu toho prozradil celkem dost... nějaké info bylo i ke zhlédnutí v jisté továrně..
při hraní Bioshocku to chce mít opravdu oči otevřené a na jedno dohrání stejně asi neobjevíme všechno, ve většině her je člověk zvyklý, že to neinteraktivní prostředí kolem nemá nějaký zvlášť velký význam... v této hře se vyplatí sledovat opravdu vše :)
-
-
Hmm....Tak toto bych koupil i za plnou cenou, ale protože jsem na mizině, tak zase budu muset tak rok počkat, než si to budu moct dovolit. *11*
-
Tak jsem rád, že nejsem sám, komu připadají souboje neskutečně chaotické. Zatím mě to pořád baví, ale každým soubojem to počáteční nadšení upadá.
Hraju na hard a výsledně to vypadá tak, že chaoticky běhám po aréně, hledám náboje (protože na zabití jich spotřebuju víc, než z nich vypadne) a ubíjím nepřátele pomocí melee, protože na mě stejně všichni naskáčou místo aby stříleli... -
DOTAZ: Nevíte jestli se plánuje demo, nebo alespoň benchmark? Kompl mám sice celkem dobrý, ale nechce se mě dávat 1200,- za něco co se pak bude třeba sekat. Pokud by mě někdo kdo hru již hraje odpověděl jak moc je to náročné na HW byl bych vděčný. Samozřejmě jsem si četl oficiální požadavky a měl bych je více méně splňovat, ale těm zas až tak moc nevěřím.
-
-
pokud nechceš krabici ale digitálku, tak jde v pohodě sehnat za 750,- s posláním klíče na email během pěti minut pokud máš kartu s platbama po internetu. Jinak třeba na Aukru se Bioshock bouchá za 500-600,- sám jsem ho předevčírem prodal za pětikilko. Stačí hledat a ono to jde i docela levně. Na Steamu už delší dobu kupuju jenom hry v akcích.
-
zkus http://www.systemrequirementslab.com/cyri
-
900,- na GMG včetně Bioshock 1 a 2 + XCOM Enemy Unknown k tomu, no nekup to za tu cenu.
-
Je to většinou pořád to samé.
Je to konzolovej port? =Jede to na starém PC.
Málo kdy jsem viděl hru která by využila 4 jádra CPU zabralo více jak 3 GB RAM a chtělo to slušnou kartu aby to jelo na maximální nastavení. -
proč chceš dávat 1200,- za hru, která stojí 900,- ? když už plánuješ něco kupovat, mrkni se alespoň, kolik to stojí. a to že šla hra koupit v předprodeji prakticky za polovinu (když ocením ty další hry, co k tomu dali), je další věc...
-
-
uvedom si prosim ze ne kazdej musi nutne setrit. Vsechny hry mam ze steamu kde jsou cca o 15% drazsi nez normalne, ale protoze jsme linej jako sv i ne je mi to fuk a rad si priplatim :)
-
900,- nebo 1200,-, napsal jsem to tam tak odhadem. V jrc stojí 900,- a v xzone taky. Faktem je že dát 900,- za hru co se bude sekat taky není dobrý
-
-
seknout se o 30 % ceny, no dobře...
-
-
-
Je to Unreal Engine 3, tzn: dokonalá optimalizace, pojede ti to i na sestavě z roku 2007...
-
-
Pro představu, na mé sestavě i5, 8GB ram a GTX560 musím hrát na high. Na very high nebo ultra už se celkové obraz zpomalí. Když vemu, že Bioshock 1 i 2 bežel bez problému se vším na max i na GTX 260, tak tu v náročnosti na HW posun je celkem velký.
-
-
Hra jede na Unreal Enginu, takže jestli máš aspoň průměrnou sestavu, tak bys to měl rozjet bez problému *3*
-
-
No nevím, bulletstorm byl taky unreal engine (alespoň myslím) a sekal se jak sviňa. Zato takový Battlefield 3 nebo crysis 2 jedu skoro na max s 50-60FPS.
-
-
Bulletstorm je špatnej, zabugovanej port...
-
-
PS: nic proti ale věta špatně zabugovanej port zní divně, to pak vypadá že je i nějaký dobře zabugovaný port.
-
-
sry, za to slovo špatnej patří čárka...
-
-
aha, no škoda že jsem to nevěděl před koupí. Každopádně díky za odpověď, teď si ten Bioshock možná koupím
-
-
-
-
-
Hele, proč hlavní hrdinka nemá malíček? *9*
-
-
Doporučuji hrát dál a zjistíš :)
-