Přejít na výpis diskuzí
BioWare naznačili odlišnosti dalšího Mass Effectu
8.2.2013 | Adam Homola
146 příspěvků
-
a zase se bude dojit
-
Tohle se mi nelíbí. Nedávno jsem dohrál trojku a uplně mi to stačilo. Rád jsem si zahrál všechny tři díly, i když ten poslední už mi přišel slabší, ale nevim proč vytvářet další hru po ukončení série. Přijde mi to jako dojení značky, který ničemu neprospěje. Lepší by bylo začít s něčím novým.
-
-
Nový ME bude, protože je to úspěšná série a navíc je to univerzum vytvořené Bioware (žádná licence jako DnD či Star Wars). Valná většina vývojářů by rádo pokračovalo v dělání dalších a dalších dílů svých vlastních "dětí", kdyby měli tu možnost. Navíc se tu bavíme o úplně jiném designovém přístupu, nových mechanikách apod. Není to tedy tak, že by vývojáři byli univerzem omezeni ve své kreativitě. Proč posílat k ledu univerzum, které trvalo vybudovat roky? Takové Piraně by dělali hry ze světa Gothicu doteď, kdyby měly možnost. Patlat se pro každou hru s novým univerzem mi zrovna u RPGéčka přijde dosti neekonomické.
BTW, oni začali i s něčím novým. *3* ME sérii má na starosti hlavně relativně čerstvě otevřená pobočka v Montrealu, Bioware Edmonton dělá na něčem úplně novém... -
Já proti tomu nic nemám. Proč uložit k ledu dobře vymyšlený svět a značku která už má trochu "jméno" ?
-
-
Protože byl v ME3 konec? Mě je to jedno, říkám jen za sebe, že další hry ME už mě zajímat nebudou, protože v ME3 se série viditelně vyčerpala.
-
-
Konec to byl, ale jen pro příběh Sheparda. Svět Mass Effectu dál pokračoval... A navíc další hra se nemusí odehrávat v době kolem půvoní trilogie, tzn +- 150 let. Může být, že se bude příběh odehrávat v době války Protheánů a Reaperů - to by pro mě bylo celkem poutavý období :)
-
-
Válka Protheanů a Reaperů = bez lidí. Což si EA nedovolí vydat, ta hra by komerčně propadla. A to tvrdím i přes to, že mě samotnému to poutavé přijde taky.
-
-
Mě by se moc líbilo období First contact war - lidi vs. turiani, okupace Shanxi a třeba potkat i dědečka Ashley *14*
-
Třeba tam budou neandrtálci :)
-
-
-
Právě proto asi uvažují o restartu. Je mi jasný, že kolega Robotron3 se na to dívá jen čistě z herní stránky, ovšem proč se bránit rozšiřování univerza ME?
-
On ME neskonšil 3 ale jen příběh hlavního hrdiny, ono to universum vlastně pokračuje dál, takže je pochopitelný že vyjde i další díl. Pokud vim tak to čekalo hodně lidí.
-
-
-
Třeba proto že to vydělává peníze?
-
-
A jiná nová série by je snad nevydělávala, kdyby byla dobrá?
-
-
To že je hra dobrá prinúti ku kúpe možno 10 percent konečných zákazníkov. O zvyšok sa postará kombo ZNAČKA+HYPE...
P.S.
Zrovnávanie predajov Mass Effectu s najlepšími (Tetris, Zelda, Mario, COD ?) je scestné, kedže je nutné sa pozrieť na žáner. A v kategórii RPG (akčné RPG) je jednoznačne na špičke. -
Jistě že by vydělávala, ale ti kdo o financování rozhodují, často dávají desítky milionů dolarů raději do něčeho, co svoji schopnost vydělat už prokázalo, než do nejistoty.
-
-
Zaprděnost...
-
-
představ si, že bys měl něco financovat z vlastní kapsy
-
Byznys...
-
-
-
-
-
seria ako taka ani skoncit v ME3 nemala, BioWare vzdy hlasil len koniec pribehu o Shepardovi/Shepardovej
-