Přejít na výpis diskuzí
BioWare přiznali, že hráče SW: TOR podcenili
6.6.2012 | Adam Homola
146 příspěvků
-
K tomu se ale za těch 8 let propracovalo...
-
Proč každý pořád mluví o tom jak je hrozně důležitý endgame? Nebylo by lepší udělat hru která by se dala hrát půl roku a stejně by se člověk na konec nedostal? Nebo se snad MMO hrajou kvůli nějakýmu čísílku u postavy? Problém MMO není v tom že mají špatný endgame, ale v tom že vůbec nejaký endgame mají. Mě přijde, že dnes lidi tu hru berou jako nutné zlo, aby se dostali na konec a konečně začali hrát. Pokud ta hra nebaví v průběhu hraní, tak nebude bavit ani na konci a pokud baví tak na konci je člověk zklamaný proptože už nemá co dělat.
-
Keby to nebolo ziskove a nemalo ziadnu nadej na zisk, tak by to ani nevydali, troska pouzi hlavicku, sukromne spolocnosti nie su charita a toboz nie EA...asi je to sucast taktiky, ako nalakat dalsich hracov...Hrajte to, lebo skrachujeme, fnuk fnuk *13* *13*
-
To ta hra asi není moc propracovaná když end-game lze dosáhnout tak rychle.
-
Je to celkem škoda, že většina MMO zažije to co zažil TOR a WAR ... obrovské nadšení a přehnané očekávání, PR keců plný net a nakonec je to stejně další řadová hra, která každého přestane bavit. Podle mě je to z části kvůli tomu jak lidi očekávají při spuštění další příchod Krista a z části, že studia oznámí hru moc dopředu a tak se vybuduje nezdravý hype. Každé druhé studio dělá hru které se musí prodat aspoň milion kusů a musí ji hrát aspoň milion lidí aby byla šance na splacení, kdyby radši udělali levnější hru zaměřenou na užší skupinu tak by měli větší šanci že se jim ty peníze vrátí.
Já bych si zahrál hru kterou by člověk neproleveloval za týden a nezjistil by že už není co dělat kromě PVP a opakovaného chození jednoho dungu. Hru která by člověku umožnila svobodný pohyb po obrovské mapě, která by byla generovaná i se vším co na ní je. Když tohle zvládly hry v roce 1993 a dřív tak proč už se to dneska nevidí? Já nepotřebuju aby každých 10kroků byla umělecky modelovaná hromada šutrů která zachycuje význam člověka ve vesmíru, pokud můžu udělat jenom dvacet kroků.
Bohužel takových her už se dneska asi nedočkáme, grafika je vše a pokud hra neukáže nádherné screeny a dechberoucí videa tak si jí nikdo nevšimne. Bohužel, z hraní se udělala masová záležitost a jako každou masovou záležitosj ji ovládla filozofie u které je Forma nad obsahem, design nad použitelností a cena nad užitnou hodnotou.
Snad se ještě nejaké dobré hry dožijem. -
Ahoj všem;) MMO scénu dost sleduji a už mi příjde dost divný, že každé nové MMO dělá ty samé chyby. Všechny se moc soustředí na leveling a snaží se aby nebyl nudný. To ve výsledku znamená, že end game je dost chudý. Argument, že si v Bioware nemysleli, že to hráči prosfištěj tak rychle je s prominutím dost "debilní". Všichni kdo to hráli se sice schodli na tom, že dojít si na ten max level bylo zábavné, ale pak už tam není nic moc co dělat. A argumenty některých vývojářů, ale i někdy novinářů, že když vyšlo wowko, tak tam taky nebyl end game pořádnej, je taky už dost trapný. Wowko tenkrát nemělo konkurenci. Dneska když výjde nové MMO, tak prostě musí dodat pořádnej end game content, když už tu takové MMO je. Jinak prostě v tomhle ohledu nemůže konkurovat, to je prostě fakt. Ještě sem neviděl nové MMO, kde by se vykašlali na nějaký přehnaný levelovaní, dali tam třeba jen 20 levelů, kde dostat se na max lvl by bylo něco jako trochu delší tutoriál a narvat tam pořádnej end game content. Možná by to mělo více šancí než současný přístup k MMO hrám. TOR nám taky ukázal, že lore a universe ve kterém se hra odehrává není zas tak velkej magnet na hráče. Takže pokud takový TES online nepříjde opravdu s nějakým revolučním konceptem na MMO, což zatím nevypadá, tak si nemyslím, že samotná značka udělá toto MMO úspěšným. Co se týče takového GW2 na které se moc těším, tak tam pevně doufám, že nějaký slušný end game bude. Ta hra zatím vypadá hodně dobře a byla by škoda kdyby padla na běžný MMO "choroby". Zatím to vypadá (nebo aspoň mě to tak příjde), že se hra hodně soustředí na PvP a myslím si, že akční styl GW2 by v kombinaci s PvP mohl být pro spoustu hráčů dobrý důvod u hry zůstat. Ale to je jen můj subjektiví názor. Každopádně rád bych viděl MMO, které se vykašle na dlouhý levelování a rovnou naservíruje pořádný end game.
-
No vypadá to, že v MOP toho půjde v endgame dělat opravdu hodně, takže uvidíme.
-
Nesouhlasem se "společnou" pravdou myslíš ty věčné řeči, že se doufá, že bude v té či oné hře záchod? *1*
-
To já taky, ale pořád lepší něco než nic.
-
šmajdal: Tak to může napsat jen ten kdo to buď nehrál, nebo ten kdo to vůbec neumí...
I hráč s goldovou municí tě neohrozí, když neví kam střelit...
Nikdy sem jim nedal ani korunu a přitom ani nespočítám kolikrát jsem rozhodnul bitvu... -
Tak několikrát do týdne raidujem s guildou HM a NM na dovybavení se, chodíme FP HM a normal operace na vybavení čerstvejch 50, dělám alty, dělám legacy achievementy a kvůli tomu (jelikož tam je všecko strašně drahý) dělám daily questy, chodím WZ (už aby byly ty ranked), zdaleka nemám hotový všecky questy nebo sebraný všechny datacrony. Pořád tam je co dělat.
Kdepak jsi skončil ty, jestli se mohu zeptat? -
Osobně nevěřím, že se jim celkové náklady vrátily. Ani náhodou.
-
Este posledna perla.
Hra nebude zaplatena nikdy, pretoze je stale vlastne vo vyvoji.
Toto som pocul od viacerych ludi, ktory to vyslovili nahlas. Su nazoru, ze EA nepovadali skutocnu sumu na vyvoj tejto hry a ktomu este 1/3 zisku ide Lucas Art. Okrem ineho berte do uvahy ze museli za licenciu na svet STAR WARS platit. -
není pravda, obvykle jsou v takových hrách z nějakého neznámého důvodu lepší ti co nic neplatí
sám mam s F2P hrama spoustu zkušenosti a dají se hrát naprosto v pohodě bez placení snad jen kromě aoe online -
Kotory bych si možná dal radši od Obsidianu :-)
-
"Máme hru, která je na rozdíl od ostatních MMO zábavná i po delší dobu"
*15* *15* *15* *15* *15* *15* *15* *15* *15* -
Tak třikrát hurá!
Konečně nikdo nebude nesouhlasit se společnou pravdou. *5* -
Ringwraighta je škoda
-
Ked bola beta najprv ma to zaujalo, ale som rad, ze som pockal.
Moj postreh po bete v P v E videa:
Ked som videl raidi z videa pripadalo mi, ze kazda schopnost charakteru akoby nemalo vyznam. Akoby tam protivnici boli len na mlatenie. Moze to byt len pocit, mozem sa mylit, ale aj samotne schopnosti bosov mi pripadali akoby na efekt. (Je to len podtreh z videa berte s rezervou)
Postreh 2: Po skonceni bety som mal pocit, ze hra je len jedno velke rozpravanie.
Postreh fora: Zda sa, ze vyvojari akosi nezapracovali na zasadnych veciach, ktore tam mali byt (resp. ich az teraz idu zaviest, co je fakt cudne).
Mnoho krat som cital vety z ktorych vypliva toto:
Dali ste na to stovky a stovky milionov na vyvoj hry a podla toho to malo aj vizerat. -
Hlavně to chce klídek, nevím proč tak agresivně... Smysl to má, protože samotná diskuze už je čitelnější... Tekl netkl - faktem bylo to, že mnohdy jsem diskuzi ani nečetl jak tu bylo zaspamovano (a já nehodlám v tom já pokračovat - jsem si teď uvědomil) a přitom SWtor je hra o které jsem se rád něco dozvěděl neoficiálně ... Máš pravdu, že vytahovat je trošku z cesty, ale na druhou je to značný +, které je třeba ocenit.