Přejít na výpis diskuzí
Black Mesa strčí do kapsy spoustu stříleček z posledních let
3.11.2012 | Jan Smejkal
274 příspěvků
-
A to je jako mínus že bez předchozí znalosti nějakej úsek nedáš. To má být v pořádku že ho projdu hned na poprvé a bez problému?
Jinak Black Messa je na normal naprosto v pohodě hratelná - vůbec nechápu ten povyk. Já ji poprvé dohrál na hard a chcípal jsem tak akorát - tzn ne dost aby mě to začalo frustrovat. -
Ten pohyb ze strany na stranu se dá stejně jako spousta dalších věcí přenastavit.
-
preto je arma 1 tak dobrá AI je strašne tažké a reguje ako keby mal aimbot teda aj má ale ten aimbot pre hráčov... v arme 2 len spomalili reakčnú dobu AI čiže sa otáča pomalšie a je to hratelné pre ostatných...
-
"Co dřív byla normální obtížnost je dnes hard, což je dost smutné."
Připadám si, jako bych o té obtížnosti HL1 psal úplně zbytečně. -
"To s tím autohealem je snad vtip ne?!"
ano, je vtip, že si dovoluji mít osobní preference. Nevolám po autohealu v BM. Jen porovnávám koncept starý a nový a říkám, který k čemu vede.
"Hráč by se měl nepřátel bát a schovávat se." Zkus v Deus Ex:HR vystrčit hlavu, ta hra má taky autoheal.
"článek, který fanouškovské modifikaci vytýká (nezlobte se na mě) naprosté hovadiny, které potkávám ve velkých AAA titulech prakticky pořád je dost mimo."
podle téhle logiky by hento dílo mělo být ušetřeno jakékoliv kritiky.
"Já jsem naopak rád že ti vojáci za něco stojí a já se u té hry musel snažit a ne ji prostě jen proběhnout."
Předobrazen je Half-life1 a ten lze prakticky "proběhnout", jak je lehkej. Tak kolik metrů už to máme? Dva? Řekl bych že dokonce víc. -
Situácia na pokraji smrti je aspoň u mňa jedno veĺké plus, sú to momenty keď hráč kompletne mení svoj štýl hrania, veľmi často zvolí kompletný ústup a začne si dobre uvedomovať svoju smtelnosť. A to ma baví, celé to striedanie štýlu z taktickej akcie s nízkym zdravím na priamu akciu s plným hre prospieva a je účinným liekom proti monotónosti. K tým 20% - síce by som ich v BM nechcel ale už čokolvek je lepšie ako to kam sa autoheal dopracoval v týchto časoch, keď hráč zo smrti nemá skoro žiaden strach a často je voči gulkám dokonale imúnny.
-
47 mi zbylo jen proto, že:
- jsem náhodou přeběhl přes lékárničku.
- jsem věděl, co se kde bude dít
Naopak achievementem je tohle takto ''elegantně" proběhnout. Bez hluboký předchozí znalosti to nedáš, ne tak snadno. Doporučuju k porovnání právě Vortal Combat, kterej je naopak ukočírovanej skvěle. -
kopu viet z textu som musel čítať dva krát, aby som ich pochopil, to sa nedalo napísať normálne? Ten dabing je vážne super, snáď jediné, čo sa mi nepáči je ten pohyb kamery zo strany na stranu. Toto k HL nepatrí :) PS: Šprint v pôvodnom HL bol
-
na autohealu do 20 % nevidím nic špatnýho, dá ti to nějakou základní šanci na přežití a na hratelnosti by to pro mě neubralo. situací, kdy běhám s 1 HP jsem zažil dost, byly to i nešikovné situace, kdy autosave a quicksave nic neřešil a klasické ukládání moc lidí nepoužívá moc pravidelně... z toho často plynou stresující momenty, které ti hratelnost kazí. druhým faktem je design. HL to naštěstí řešil šalamounsky s těmi terminály a sem tam lékárničky, ale ve hrách ze současnosti to moc dobře nejde a sbírat na zemi neustále lékárničky je hloupý. je to v podstatě zbytečná věc. autoheal do 20 % z tebe neudělá supermana, jakým jsi na 100 %, pořád musíš být opatrnější, ale odpadne ti ten stres a nikde nemusí být tuna lékárniček.
samozřejmě bych odlišoval dva typy her. čistá zábava ala serious sam, tam samozřejmě autoheal postrádá smysl a kazil by dojem z hraní, tam jde přeci jen o tu řežbu. a tam taky nevadí rozmisťování lékárniček všude možně. pokud si ale hra hraje na realitu, autoheal smysl do určité úrovně má, protože tam není na prvním místě bezduchá akce. ono například v tom videu tady nepůsobí moc dobře, že jsi někde v koutě a milimetr za milimetrem se posunuješ, abys viděl něčí nohy a pak tak někoho zabil. tahle éra už je myslím za námi.
neříkám, že s tímhle musí všichni lidé souhlasit, napsal jsem pouze svůj názor a jiné názory nikomu neberu :) -
No já teda smejki nevim, ale z toho druhého videa to vůbec nevypadá, že by hra vychovávala k nějakému opatrnému průchodu. Po prvním dohrání ti zůstalo ještě 47 zdraví, což je ještě hodně, zatímco ta druhá ukázka spíš vypadala, jako kdyby sis chtěl splnit achievement "nebýt ani jednou zasažen".
-
"Ta cast v tom poslednom videu, su tam dobre schovane lekarny ktore treba viziat v spravny moment, a uzjete si to ak akcne."
to je něco jako "Z Arroya běž rovnou do San Fran, opakovaně okraď obchodníka o svěřené peníze a prodávej mu ukradené zboží a až budeš mít peněz dost, kup si energozbroj a gaussflintu"
porovnávám obtížnost originálu a remaku a hodnotím ji i v nějaké absolutní škále. Řeči o CoD jsou v kontextu tohoto článku mimo. Poslední CoD jsem hrál dvojku a chvilku MW1. Rage, zmíněný v článku, hra dneška, je mnohem těžší než původní Half-Life. Tebou nahozený a mnohými dokola omílaný názor "moderní FPS jsou snadný a old-school rulezz!" neobstojí v přímé konfrontaci s realitou. To, že jsou moderní hry zhola hloupé, primitivní a vodí za ručičku, to je jiná stránka věci a je hloupé si tenhle hate přenášet i na jejich soubojovou obtížnost. -
ne na source engine ale na HL...proto to vychazi jako MOD,)
-
Já bych ho nedával vůbec. Tak chcípneš, co na tom? Proto jsou ve hrách taky autosavy. Dřív to nebyl problém, zdechalo se a nahrávalo se. Teď jsou autoři po*raní strachy, aby náhodou AI hráče nezabila. Takže se prodlužují reakční doby, rychlost autohealu se zvyšuje, zásahy nedávají skoro žádny poškození. Co dřív byla normální obtížnost je dnes hard, což je dost smutné.
-
No tak nějak máš pravdu, ale ono by to teď stejně asi moc prodávat nešlo, protože ve své podstatě jde o nehotovej produkt.
Mám pocit že by to mělo jít že zažádají Valve o publikaci modifikace na Steamu, čímž by Valve šla nějaká provize z každého prodaného kusu, ale sám přesně nevím. -
Taky jsem u zatím bavil.
Zase bych to ale tak nevychvaloval.
Je to skvělá předělávka.Lepší grafika,zvuky a nepřátele rychleji reagují atd.
Super,ale nic extra.Prostě vylepšená původní hra.
Zrovna Rage přineslo zajímavé věci,zejména pohyb nepřátel v prostředí byl plynulí a skvělí.
Že by zde vojáci vyloženě takticky spolupracovali anebo se skvěle kryli jsem si nevšiml.To by si dalo moc práce to takto předělat. -
Tož sakra, já to jdu dohrát.
-
on ti nikdo nebrání jim poslat nějaké peníze...
-
já bych dal autoheal do 20 %
-
Je to ironie ale musim to rict .... skoda ze to je zadarmo *1* Ne opravdu je tomu tak klidně to mohli prodávat do 10ecek protoze ta hra ze je delana "amaterama" tak to je pecka nad pecku
-
Dohráno a smazáno.... AI která nikdy nemine a páčidlo kdy mlátí rychlejc než pneumatický kladivo, designová rozhodnutí občas postavená na hlavu...
Ale jinak dobrý kluci *3*