Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Amylee.Anderson
    To mam lepší s tim "stotožněním". Kluci si řikaj "hm, hraju za němýho vědátora", ale já si řikam "Hmmmm, hraju za hezkýho chlapa". *15*
  • Vono totiž,ten původhí HL má prostě svoje kouzlo,kdy se to neohraje ani po desáté.Je to nevysvětlitelné,ale je to tak..
  • No nevím, mě se sice Half-Lify líbily, ale že bych měl chuť zahrát si je podruhý? To ne!

Plno nápadů a solidní level design není bohužel všechno. Těm hrám škodí jedna věc, hlavní hrdina s kterým se prakticky nelze ztotožnit.
    Vědec s pár titulama svou vysokou inteligenci dává najevo jen občasným mačkáním tlačítek, zásadně nemluví, z nějakých záhadných důvodů zřejmě prodělal důkladný vojenský výcvik a zásahový komanda likviduje s prstem v nose a po vzoru Forrest Gumpa je vždy při všem a vše vyřeší jen úplnou náhodou. *15*
    To už rovnou můžu hrát za Pac Mana!
  • taky se mě to moc nelíbilo a člověk se v textu snadno ztratil. nejsem žádněj génius ale ani debil, přesto jsem si párkrát řekl wtf co to kur... čtu
    méně je někdy více
  • Na jedničku to nemá.
  • exmaxx
    Diky za recenzi a obzvlast za srovnavaci videa. Ten stylovy pruheh je proste fakt... stylovy! *3*
  • Musím souhlasit se svým předřečníkem; text působí jako dílo nadšeného amatéra. "A ještě semhle dáme cool poznámku a ještě tamhle... A ještě tady v tom odstavci není žádná kravinka na efekt...". Potom to působí hrozně nuceně, těžkopádně a skoro až pejskokočičkovsky. Přitom obsah samotný vůbec není špatný a podobný "tuning" vůbec nepotřebuje. Možná jsem až příliš přísný a faktem je, že na zdejším webu je laťka nastavena opravdu hodně vysoko, ale o to víc to pak působí jako pěst na oko.
  • Ja som ho hral v roku 2002 a je mi to jasné. *2*
  • Ale nesmysl. Pokud pominu opravdu pravěk, kdy se dělaly FPS bez možnosti ovládání myší a úkroků (Wolfenstein 3D), tak oproti dnešním hrám ty oldschoolovky o moc těžší nejsou. To je taková dokola omýlaná věc, až se z toho stala v jistých kruzích "pravda"... Zatímco dolní hranice obtížnosti se podle mě skutečně posunula víc vstříc masám (pochopitelně), tak ta vyšší zůstala prakticky neměnná.

V současnosti mám z FPS v PC nainstalováno Rage, Far Cry 2, Left 4 dead oba díly, Bulletstorm a BF3 a překvapivě ani jedna hra na vysokou obtížnost není nijak lehká, a to i ve srovnání se staršími a uctívanými hrami.

Autoheal není berlička, je to pouze designovej prvek a to, jestli se o skutečnou berličku bude jednat nebo ne, leží pouze v rukou samotných tvůrců. V moderních střílečkách bývá běžný, že procházíš klidnější pasáží, následovanou mohutnou přestřelkou, střídanou opět klidnější pasáží a tak pořád dokola. Autoheal je zkrátka jako stvořenej pro tenhle styl hry, kdy je frenetická akce běžně na programu a hráč se má soustředit na samotný kosení nepřátel a tu zábavnou akci, a ne na maličkej ukazatel dole na obrazovce. Že ti zrudne celá obrazovka je dnes kritizováno, já to ale v rozumný míře vítám, protože si toho zatraceně lehce všimnu a je to pro mě signál, že je načase změnit taktiku. Kdežto upínat zrak v nějaký rychlý akci na malý číslo kdesi dole... Dřív se to řešilo podobně, ale ne tak plynule. Však v místnostech s bossáky v oldschoolových FPS bylo všude lékárniček a munice jak nakakáno, stačilo přes ně jen přebíhat. Vidíš tam tu analogii? Pokud se autoheal chytře naverbuje a ušije se na styl daný FPS (protože stylů FPS je opravdu hodně), tak to vůbec nemusí bejt žádný mínus, berlička nebo cokoliv, na co se dnes mezi pravoslavnými hráči plive. Oboje má svoje klady/zápory a oboje musí bejt do hry naroubováno přirozeně a nenásilně.

Co mě mnohem víc na moderních hrách vadí je takovej blur, co navíc nejde vypnout. Blurfield 3 je tím občas na roztrhání. Jestli se mi na starejch hrách něco líbilo, tak fakt, že rozhodoval skill, a ne tuna übercool&realistic omastknu na monitoru, skrz kterej nic nevidíš.

Já se občas k nějaký starší hře vrátím, a překvapivě nemám pocit, že by byla nějak těžší než to, co hraju dnes. Chce to jen nesrovnávat lehkou obtížnost na přelomu devadesátek a milénia s tím, co vidíš dnes. Přestat rejpat, zvolit tvrdou obtížnost a tyhle problémy bys mít neměl. Třeba ten Rage má autoheal ale pokud ho hraješ tak, jak se hrát má a ne jak nějaká pííí, tak budeš na Nightmare obtížnost chcípat docela běžně.
  • tak tak...autoheal nema ve hrach co delat...je to tam jen kvuli lamam co by si ani nezahrali...a nezlobte se name ale je to tak....stejne jak ten vydrbanej autoaim kterej ted v cim dal vetsim meritku miri i na PC

ty co chtej autoheal at si dou na COD nebo MOH!!!
  • Porovnavat to s aroyom a san fran je upne z cesty.
  • Obtiaznost je upne v poriadku, keby hra vysla vtedy ked mala, "davalo" by to viacej ludi. Kedze do vyslo dnes v dobe modernych konzole friendly fps (citaj tupe) tak su ludia rozmaznany, je to proste tak.

Ze tam su te lekarny, su tam preto lebo to tam tvorcovia tak chceli, je to odmena pozornym a tym co preskumaju vsetko, na prvy pohlad ich nevidno, ale ani niesu schovane nejak extre, a prave preto ze sme rozmaznany fpskami dneska, ani na nenapadne tam take cosi hladat.

A po dlhej dobe clovek aspon vyuzil quick save a quick load vela krat za sebou.
  • obsahem vyborna recenze, slohem dost amaterska (vulgarni a zmatena). Black Messu jsem dohral za nejtezsi obtiznost jen do levelu s vlacke. Al skutecne podvadi a vi, kde hrec je. Je velice presna a rychla. Az tak, ze jde zabava stranou. Vse ostatni se autorum vazne povedlo. Jinak sprint ani skakani jsem zas tak moc nepouzival.
  • Dobrovolne Donate nemoze byt omezene nijak. Mod je zdarma a le nic ti nebrani poslat, resp brani, nechcu.
  • NumberFiveAlive
    Black Mesa je super a souhlasim ze skakat by se mohlo vys - hlavne v ty zalaserovany sekci to byly milimetriky :D marinaci jsou tuhy ale lepsi nez aby to bylo easy, myslim ze byli celkem tuhy i v puvodni hre, ta jejich MP5 mi vzdycky prisla o dost silnejsi nez ta hracova :D a autoheal je MOR dnesnich strilecek spolecne s omezenym poctem zbrani!
  • GlaDOS
    Kdybys hrál první HL v době vydání, bylo by ti jasné, co je na hře vyjmečné.
  • videa nejedou a neco dalsiho na ukazku co pojede ?
  • Pravda ten sprint s baterkou mohli nechat tak jak to fungovalo normálně, ikdyž..
    http://www.screencuisine.net/hlcomic/index.php?date=2005-06-22
  • proc to napsals anglicky? Mam si na to taky zvykat? Nebo mi das rovnou ban?
  • Mne to nebavilo. Dohral jsem to do pulky. Premyslim nad tim humbukem, co je na te hre tak vyjimecneho, ze je to takova kultovka. Asi mam jinej vkus.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit