Přejít na výpis diskuzí
Black Mesa strčí do kapsy spoustu stříleček z posledních let
3.11.2012 | Jan Smejkal
274 příspěvků
-
No jo znalci, přímo elita hráčské obce *7* . Na BM není téměř nic zajímavého a příběh horší než u filmů se S. Segalem. *6*
-
Tak ona takova "strelnice" na konzolich ma taky neco do sebe. *4* Jinak moc dobrej postreh, co se tyce toho zjednodusovani na konzolich.
-
Jindra opet boduje *1*
-
Problémom väčšiny týchto moderných fičuriniek spočíva v tom ,že svoje opodstatnenie majú ale len na konzolách. Gamepad skrátka neumožňuje tak presné a hlavne rýchle mierenie ako kombo myš+klávesnica. preto je podstatne ľahšie sa dopustiť chyby, čo môže v hre využívajúcej lekárničky skončiť dosť tragicky.
Taktiež to často pretriasané nabiehanie pred hlaveň, je hlavne zmysluplné na gamepade, kde skrátka každá otočka trvá o dosť dlhšie ako na myši. Keby sa na vás nepriatelia hrnuly z všetkých strán(ako normálne uvažujúce bytosti) tak by väčšina FPSiek bola na konzolách nehratelná.
Žiaľ dneska sa hry v prvom rade robia na konzole a na PC potom končíme len s chabými 1:1 portami a potom to aj tak vyzerá *9* -
Vidíš a mi se GO líbí. Koupil jsem ho prakticky okamžitě co vyšel. Co ti konkrétně na něm vadí? Odlišný recoil? Věc názoru. *5*
-
Ono obecně tu akci jako takovou Valve umí jako málokdo. Tam, kde si tvůrci CoD a podobných musejí pomáhat rádoby epic momentama, cutscénama nebo kdo ví čím, tam Valve ukáže čistou, krystalickou akci, která mě osobně ale zvedne ze židle daleko více. Viz. tahle scéna z epizody 1. Chtělo by se říct, že to je klasické vytřílení pár chodeb, ale je to tak stylové a tak adrenalinové, že na to vzpomínám dodnes... a první Half (potažmo BM) je na tom samozřejmě podobně.
https://www.youtube.com/watch?v=Niov4T1Z6aE -
ale GO neni remake, ne?
-
No nějak tokto mají vypadak remake. Ne to, co předvedlo iD s posledním Doomem, kdy si hodlám tvrdit, že finančně na to měli mnohem větší než to nezávislé studio, co udělalo tuto hru. Jde vidět, že když se chce, jde to samo a když se chce vytřískat prachy, tak to jde ještě snadněji.
-
Dobrej tip, dik. Casem zkusim, at muzu porovnat *4*
-
yy
-
Zajímavé, já to v tomhle rozlišení hrál. Těžký fail, Jindro:) Asi jsi měl těžký víkend, co? Maminka po tobě chtěla pomoct s úklidem?
-
Ty si chceš hrát na hrdinného vojáčka s cool momentama, chápem...mi znalci se vrátíme v BM a přenecháme ti válečníka )))
-
hele já si to teď zkusil o free weekendu a dobrý. ale srovnání s CS si nedovolím, už jsem ho neměl v rukách deset let.
-
Jde vidět, že jsi mladý hráč a nezažil jsi Half-life ve své době, kdy to byla revoluce. Ale to není výtka vůči tobě, to je zkrátka fakt. Musím však říct, že se moc nedivím dnešním hráčům, že jim Black Mesa (potažmo Half-life jako takový) nesedne. Half vypráví příběh velice jednoduše - žádné cut-scény, žádné vyloženě wow momenty (z dnešního pohledu). Co mu však upřít nejde, je genialita v mnoha věcech. Po spuštění Black mesa jsem si teprve uvědomil, jak moc hry za poslední dekádu degradovaly v mnoha směrech. Design misí BM je naprosto úžasný a málokterá dnešní hra mě právě z pohledu designu takhle bavila. Jo, v podstatě je to koridor, ale tak skvěle vymyšlený! Ačkoliv se celá BM odehrává v jenom komplexu, není nouze o střídání prostředí, stále je na co koukat a hlavně člověk musí zapřemýšlet, jak se dostat dál (část s teleporty je prostě dokonalá). Vedle toho samotný boj je hodně intenzivní a musí se u něj přemýšlet taky (zdravím codaře). Ale hlavně ta atmosféra. Tohle Half-lifu prostě neodpářeš. Chápu, že to tobě a spoustě dalších mlaďochů nemusí sednout, protože je to míle daleko od většiny dnešních akčních her, a prostě na tenhle styl FPS nejste zvyklí, ale pro mě to byl návrat do mládí a jsem strašně rád, že BM vzniklo. A už ať je tu Xen :)
-
Hráči ako ty udávajú smer ktorým sa hry uberajú ... a to je dôvod prečo sú stavané ako pre retardov.
-
Tím chceš říct, že příběh, dialogy, inteligence a tak dále v tom tvém B3 (předpokládám, že máš na mysli Battlefield) nejsou? *1*
-
Tak takto má vypadat remake hry a ne jako ten counter-strike:global sr***a co je horší než counter-strike:source!!!!! *3*
-
a) douč se pravopis
b) jaká je pointa výkřiku "tahle hra A je o ničem, raději si zahraju hru B, ta je totiž super" - co je komu do Tvých herních preferencí? Prober se a zamysli se nad tím, jak by to asi vypadalo, kdyby všichni u všech her vykřikovali "fuj, co to je, tahle je na ho*no, jdu si zahrát něco jinýho". Tisíc lidí tisíc chutí. A že Ti kult HL není milý? No to máš hochu smůličku, budeš se s tím muset naučit žít.
Běž si zahrát něco jinýho a stav se až budeš mít co říct :) -
Ano pořád je to stokrát lepší než chodit hnusnou šedou chodbou a střílet panaky kteří na zásahy reagují asi stejně jako by na zásahy ragovala kamená socha. Vrcholem skriptu je pak přilétající vrtulník to bylo fakt epic. Hra šla z disku.
-
Upss nevím proč, ale nějak vám to blbne a můj přízpěvek je tu třikrát. Měli by ste si v tom udělat pořádek