Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na lidske naivite se vzdy vydelava nejvice!
    At se na me nikdo nezlobi, ale platit hru "2x" je fakt nehoraznost.
    V dnesni dobe se vsude jen rejzuje rejzuje a rejzuje... Zachvili si toho vsimnout ti nasi mocipani (prasata v zitech) a jeste to dodatecne zdani :D
    • Naprostý souhlas, kroutil jsem hlavou nad tím kolik lidí je ochotno platit 2x (spíš víckrát) za hru už když jsem o tomto slyšel poprvé. *11* Nějaké kvality tento typ her mají ale... nic co by zaujalo mě. Každopádně je to problém v tom, že je to pro herní firmy jasný signál že ždímačka na peníze je dobrý směr a že lidi na to přistoupí. *9*
    • za hru 2x neplatis
  • muzete mi poradit ? vite jak je ted stare wowko zdarma oficialni server
    tak sem to stahl ale nemel sem stare wowko ale nejakou trial versi cataclism a nevim co mam delat PS cataclism nechci
    *10*
  • Tady je zase znalců lore a frajerů z vanilly. Né wow neupadá jen byli servery vyčištěny od farmeru tak to trochu kleslo *15*.Teť určitě ale počet lidí co hraje klesne ale žádna hra zatím wow nemůže ani trochu ohrozit, teť to říkali v re-play tak jim budu věřit. *5*

Může mi někdo vysvětli proč by tauren nemohl být paladin?
    • Vím že je to neslušné, ale spíš bych položil otázku proč Night elfové tak brutálním způsobem šikanovali Blood elfy, imho zákaz kouzlení night elfů a teď se najednou nadšeně bratříčkují s Shandalar - Night elfama kouzlomrskama. Dost mimo, to je v podstatě neokecatelnej lore paskvil. A dál mi to připomíná proč by tedy nemohl být Night elf Paladin? Věřej v bohyni, pravděpodobně stejnou jako Taureni a Trollové, akorát ji řikaj Elune... Každopádně jsem ještě zkousnul draenei shamany a blood elf "anti" paladiny, to bylo alespoň celkem solidně vysvětlený. Ale tohle je vážně moc. Night elf kouzelník.... Gnome priest... Dwarf shaman... Snad jedině human hunter, kterej již měl být od začátku.
      • Očividně nic nevíš tak si takové otázky ani nepokládej, věr že zrovna tohle ma blizz více než obstojně vysvětlené.
        • Co nevim povídej... O lore toho vim dost.
          • Jistě že de blizzu jen o to aby hráčum dali něco nového, případně je nalákali, jinak by si nedávali tolik práce.Takhle akorat vznikaj otázky od lidí kterej se pořád něco nezdá.

Podle tebe by všechny magický povolání měli teda na 1 lvl jen sedět a číct knihy, pak bych po 1 měsíci vztal a mohl seslat první kouzílko?- v rámci lore by se ti to asi konečně zdálo v pořádku, nevím ale jak by to brali hráči.

To že je něco X tisíc let tak to tak musí být napořád?Navíc nikde není napsane že to všichni elfove berou dobře, takže se tahle věc ještě bude řešit, kdybi blizz nechával věci tak jak jsou tak je ta hra vážně hodně nudná.
            • To že jsou knihy podprůměrné je tvůj názor, mě připadaj průměrné není to nic úžasného ale dají se.
              Chceš mi říct že všichni magové se musí učit ve škole?Podle mě je tvoje představa že se jakékoli kouzelné povolání musí učit v ňáke ,,škole" špatná.Postava prostě dospěje a zjistí že má pro něco vlohy a začne svoje schopnosti používat a zdokonolovat je.Srovnávat Rhonina nebo jakéhokoli hrdinu z obyčejným hráčem je hloupost.Navíc ty se narozdíl od magu z Dalanaru učíš za pochodu od trenéru kteří ti dávají rady, takovej samouk.Ukaž mi kde je napsana tvoje teorie a já ti dám za pravdu.
              Jistě že to tak ňák bude prezentované, warcraft je už od začátku plnej klišé a tady to asi nebude jinak.
            • To neni moje domněnka, to je fakt, k čemu by pak byly magický školy, Dalaran, atd. Nebo myslíš, že Rhonin se z ničeho nic stal mágem? Z lore hlediska to neni moje domněnka, ale fakt. To co řikáš, někdo se specialnim talentem by pak byla zase jen vyjímka.

Právě u elfů jak už jsem napsal, to je neobhajitelnej lore kick. A knížka na tom nic nezmění, sám blizzard při jednom rozhovoru prezentuje knihy jen jako takový přídavek neurčující děj samotné hry, tedy další goldrejž. Taky že knižní a herní realita je v mnoha ohledech jiná, myslím tím, že dost toho co se odehrálo v knihách si protiřečí nebo se rozchází s tím co se děje ve hře. To že knihy jsou to opravdu podprůměrné jsem v době kdy sem WoW hltal překousl a přečetl je.

Jinak ještě k tý magii night elfů - je mi absolutně jasný jak bude návrat mágů prezentován:

Pan M "Elfové, svět se mění, jsme v nebezpečí a abychom to ustáli, povoluje se opět magie.",Paní T "Skvělý nápad paroháči...", poddaní si špitají "Ty magoři se snad zbláznili."
              Mezitím v Silvermoonu zvěd "Ano právě zavedli magii, pane." Lor'themar Theron "Zahajte útok, vracíme se domů, nikoho z těch psů nenechte naživu." Tadá a je to...
            • To že tvoje se tvoje postavička učila dejme tomu těch pět let před tím, je ale jen tvoje domněka, klidně to může byt tak že v tobě objevili talent a tak ses začal učit, nebo příprava netrvá x let ale pár měsícu...
              To že by se rasy navzájem začly učit-proč by ne?Ale neudělaj to protože např.Elfa nezajíma ňáka síla světla a proto se nikdy nebude chtít stát paladinem, jistě se může objevit jednotlivec, ale nebude jich tolik aby za něj najednou hráči mohly hrát.U Elfů mágu je to jinak prože elfove vždy arcane magii ovládali akorát jí měly zakazanou používat, z příchodem Highborne se to ale změnilo a proto se začaly objevovat elfové kteří se jí chtějí učit.
              Je uplně jedno jakej má většina elfu názor důležitej je názor jejich vůdců což je Tyrande a ta názor změnila.Znovu píšu že má vyjít kniha ve které se budou řešit vnitřní problémi aliance, mimo jiné elfů a magie.Takže se dočkáma ňákejch důsledků tohodle rozhodnutí.

Soulasím že si blizzard občas lore trochu znásilní, ale až na pár výjmek mi jijich vysvětlení stačí.Zrovna u elfu nevidím žádnej problem, to třeba ti trpaslici mi připadaj trochu víc na hraně.
            • Samozřejmě, ale právě to mi na tom vadí. To už tedy rovnou mohli umožnit každý rase vybrat si jakýkoli povolání. Jejich stylem jak okecat lore by to bylo naprosto v pořádku a to naprosto jednoduše. "Je horda a aliance, na obou stranách jsou všechna povolání a rasy jsou mezi sebou neustále v kontaktu a tak se od sebe navzájem mohou učit." A tadá, lore ála blizzard vysvětleno.

Tos to špatně pochopil. Dejme tomu, že když sedneš za komp a vytvoříš si char, té postavičce je 17-18 let (prostě čerstvě dospělá, nevim v kolika jsou jednotlivý rasy dospělí). No a tu dobu předtím se asi nějak na svou profesi připravovala, jako když člověk chodí do školy. Takže ano ty hraješ ihned, protože z pohledu lore už ta postava má za sebou nějakou přípravu.
              Žel to nemůžeš z pohledu lore vztáhnout na night elfy, i kdyby dejme tomu nový mágové studovali pouze 5 let, ten čas v lore prostě neni. Aby to bylo bez lore kixu, musel by se najednou WoW odehrávat 5 let po Cataclysmu a to se neodehrává.

Přeci málem díky magii zničili celý svět a velká část elfů si tu dobu pamatuje. Za žádnejch okolností není možné aby najednou většina změnila názor, specielně ne Tyrande a Malfurion, kteří jsou vládci. Kdyby to byla dejme tomu několikátá generace a nikdo z těch co to zažili již nebyl naživu, tak to beru.

Celou dobu tím chci říct, že mě vadí jak na lore blizzard pouští velký hnědý a stále větší. To že běhaj ve WoWu dwarfove shamani nebo orkove magove je mi z herniho hlediska uplne putna.

Jinak jestli si zažil příchod TBC, kdy sice po lore stránce bylo přidání palachů k hordě a shamanů k aliance dobře okecaný, z herního hlediska to byla velká rána a to mi tedy z herního hlediska vadilo, protože najednou přestali být obě strany ničím vyjímečné.
          • Gnome priest- Vznikli protože gnomové hledají lek na tu jejich lepru, takže hledaj pomoc kde to de.
            NE mage- Prostě se museli znovu připojit a elfove je přijaly.
            Dwarf shaman- Tím že se k alianci přidal Wildhammer trpaslici kteří jsou spjati z přírodu máj najednou trpaslíci shamany.
            Tím chci říct že tu vykřikuješ jak to nedáva smysl ale dáva.
            • Argumenty sem ti dal dost jasný a logický. Tady mluvíme o lore ty inteligente, můžeš to brát tak, jako že postava musí nejdříve něco nastudovat aby se mohla vůbec stát mágem a seslat to 1. kouzlo za 5s. Na to prostě čas v lore neni. Ale to je druhotnej problém. Ten hlavní je, že 10 tisíc let je magie zakázaná a najednou je povolená. To může blizzard vysvětlovat jak chce, ale z pohledu lore to prostě vysvětlit nelze. Specielně s ohledem na stálou rivalitu kaldorei (druidové) a sindorei (magové).

S těma wildhammmerama to taky nedává moc smysl, ale budiž, v Loch Modanu žijou pajzlové taky na povrchu a dokonce u jezera. Takže jak sem psal, s přihmouřenejma očima to beru.

Ke gnomum, zkoumajicim svetlo - treba luxmetrem, ano to bych jeste bral, ale ze vyzkoumaji priestoviny... Ne gnome priest je z pohledu lore neobhajitelnej. Krom toho lide/pajzlové žádný priesty nemaj, aby jim v tom pomohli, co?

Takže zase nic. To co blizzard predvedl je z pohledu lore neobhajitelny a oni to dobre vedi. Je to pouze komercni tah, jak uz jsem psal.
            • Tvůj největší argument je to že objevuje moc magů elfu,trpasliku shamanu...To ti taky musí vadit jakto že je na světě tolik paladinu,druidu,warloků ne?

,,Shandalarů je hrozně málo a než vytrénují další mágy, to potrvá X desítek let." No dobře trvá to tak 5s než si koupím první spell, stejně jako u všech jinejch povolání.Co se týče zákazu magie, svět se vyvíjí a mění.Navíc se teť chystá kniha ke by se to mělo trochu řešit.

To že trpaslici se najednou dokažou učit shamanizmu je tím že se Magni obětoval (aspoň myslim,před tím jsem to popletl v tomhle si nejsem jistej).

Gnomevé zoufale hledaji lék na jejich nemoc a začly zkoumat sílu světla, ňák nechápu co je na tom divného.

Jediný co mi nesedí jsou Blood elfove, ale i to se dá opostatnit, ale tohle asi nemá cenu někomu vysvětlení blizzu stačí a někomu zjevně ne.
            • "SPOILER"

-Gnome priest - osobně nějak si nedovedu žádnym způsobem vysvětlit původně mechanickou rasu postiženou prokletím života, že se jakýmkoli způsobem stane priestem, paladinem, shamanem či droodem a to za žádných okolností. Dle mého názoru gnomové jsou bezduší, oba významy jsou správné.
              -Night Elf mág - Jak prostě museli znovu připojit, co to je za odpověď?
              1. Shandalarů je hrozně málo a než vytrénují další mágy, to potrvá X desítek let.
              2. Pokud Night Elfové znovu začínají praktikovat magii, pak je snad mnohem normálnější cesta a tou je opětné spojení se s High Elfy (Blood Elfy), kteří jsou již vyléčeni ze závislosti na magii. Krom toho jsou to jejich pokrevní příbuzní, resp. vládci, jsou to Highborn stejně jako Shandalar, Kaldorei byli a jsou obyčejnými poddanými Highborn, tedy nynějších high elfů. To že mají ve hře jiné modely nebo že blood elfové mají stále zelené oči je věc jiná.
              3. Blood elfové nyní nemají co pohledávat u hordy, ale to už je zase věc na jinou diskusi.
              4. Magie byla zakázana Kaldorei pro Kaldorei pod trestem smrti, to že najednou otočili nedává absolutně žádný smysl po lore stránce.
              -Ty trpasličí shamani, dá se to skousnout s přimhouřenýma očima. Ale stejně, wildhameři jsou velcí téměř jako lidé co do výšky a 3x tak širocí, už to pořádně nejsou ani trpaslíci a ve hře za ně v podstatě nehraješ. Opět to nedává moc smysl, že by se klasičtí dolující trpaslíci stávali shamany jako jsou divocí wildhameři, kteří mají s trpasličím životem v dolech pramálo společného.
              -Smysl to tedy nedává absolutně žádný po lore stránce. To že takhle naráhnou blizzardi víc hráčů nebo nějaké déle díky tomuto kroku udrží samozřejmě smysl dává. Ještě připomenu, je to stejné jako s Orc Magem - naprostý nesmysl. Jediný co z těch kontroverzností beru, je troll druid, a to jen z toho titulu, že trollové jsou vlastně ve WoWu "skutečnými původními elfy".
            • Imho samotný Gnomy vnímám jako nastavenou kaši a nerad jsem je potkával :-)
            • Dobře, Blizzard neudělá nějaký krok jen tak. Ale nepřijde ti odůvodnění vzniku nové klasy "Gnome Priest" odůvodnění hledáním léku na Lepru jako trochu kostrbaté vykonstruované? Chtěli jim ho prostě dát - nějakej alespoň pitomej důvod se najde.

To je asi jako kdyby si filmový producent LOTR zjistil, že významnou část jeho publika tvoří homosexuálové, tak udělá z Frodo Pytlíka v dalším díle Gaye. Taky si nemyslím, že by pro to nevytvořil důvody, příčiny a nepřišel s nějakou obhajobou, proč by to tak mělo být. Ale ... nevím jak to říct, ale snad si trochu rozumíme :-)
    • to je jako proc nemuze byt gnom shaman...
    • taureni maju velku spojitost na prirodu, elemental spirits. tak ako night elfovia.
      a paladin bola classa pre ludi, zalezitost Holy Light a blessing a kto vie co este.
      proste taureni do toho nefusovali veky vekov a bolo im to cudzie Holy zalezitost.
    • Protoze je to naprosta debilita. Pokud by jsi znal jejich rasu a sledoval pribeh, tak bys to vedel.
      • Preed
        wowko som uz hrat prestal a okrem toho som hral za alianciu,ale Tauren paladin v podstate nie je paladin,oni su ''sunwalkers'' pokial sa nemylim ich sila nepochadza z holy light atd vsetky tie ''normalne'' paladinske veci ako kostoly atd,ale zo slnka..
        http://www.wowpedia.org/Sunwalkers
        takze to nie az take debilne ako sa na prvy pohlad zda,ingame problem je ten,ze by museli taurenom ''paladinom'' robit vlastny equip a prerabat spelly/talenty aby to nevyzeralo debilne pretoze to ma vsetko temu ''holy light'',co samozrejme robit nebudu lebo je to vela roboty,kazdopadne ne vsetko je take hlupe ako na prvy pohlad vyzera a aspon s tym si dali robotu,ze to trochu vymysleli,kazdopadne milujem ludi co nemaju absolutne tusenie co sa s tym lorom deje a pisu posty ako ''lol lol lol wowko uz nie je co byvalo,ked som videl taurena paladina skoncil som s tym'' uvedomte sa trosku wow hateri
      • Právě že se v lore docela orientuju a nikde není psáno že by z Taurena nemohl být paladin.
        • Světlo ale může příjmout každá bytost snad kromě nemrtvého takže se ňák nevylučuje že tauren může být paladin, abych se stal paladinem nemusím být člověk nebo trpaslík.Byl o tom quest.Stejně tak by se třeba gnom mohl stát shamanem kdyby chtěl, ale protože žádneho gnoma ňáka trapna příroda a elementy nezajímaj tak prostě neexistujou.
          • Samozřejmě když uděláme "čistej stůl", můžeš si ve fantazy navrhnout co chceš. Palan ve Warcraftu se u Taurenů předtím nikdy nevyskytl. Že to tak nemá být pociťuješ už tak nějak "z přirozenosti" - WoW není založen na čisté fantazii - chci tím říct, že jednotlivé rasy vycházejí z existujících kultur a ras. Taureni jsou něco jako indiáni v kravském těle.
            Tohle rozmělňování světa, tendence "všechno všem" každopádně ubíjí rozmanitost světa a ten se stává šedým.

Nejsou pak podstatný rozdíly, za jakou rasu hraješ a jde spíš o to, jak chceš vypadat. Ani frakce spolu pořádně neválčí. Doufal jsem, že se WoW bude vyvíjet jiným směrem - Blizzard z mega peněz vyřeší problémy s boji v exteriérech (lagující hra při útoku na město) a naopak tyto hráčské aktivity podpoří - více inovace, větší míra interakce, více zapojení hráčů - PvP. Paladinové aliance budou běhat po Elwině lese a krouhat taurenský šamany ...

No nic, uvidíme, s čím přijde Titan. Budu na něj čekat se zdravým konzervatismem :-)
      • O příběhu moc nevím, ale tauren má stun jako abilitu + zvýšenou staminu tuším (víc života) a paladin ma 2 stuny, dohromady 3 a to už je celkem nevyrovnaný v pvp hlavně.
        • Tohle se zde neřeší a pro problém je nepodstatný. Balance hry není zas tak špatný - problém. Problém je znásilnění vlastního světa.

Jde právě o orientaci na masy jednoduchých platících klikačů, pro které to není problém, protože tam nechodí hrát roli, příběh a užívat si světa, chodí tam klikat "barevný potvory" ze kterých padají barevný věci s číslama. Zajímá je, kdo má virtuální boty s lepší barvou a většími čísli. Orc je pro ně čerchnoch v zeleném, kterej nemá rád lidi.

A tohle je WoW (s komunitou), který mnoho původních hráčů nemá rádo. Ale beru to s rezervou - to se prostě u her stává. Byl čas odejít a poslat WoW k ledu. Je otázkou času, než se přidají ostatní a ta dnešní hlavní masa, WoW opustí při první příležitosti, protože WoW pro ně moc neznamená.
          • Tak ti nevím... jak jsi napsal: "masy jednoduchých platících klikačů, nechodí hrát roli, příběh a užívat si světa, chodí tam klikat "barevný potvory" ze kterých padají barevný věci s číslama." přesně tak tyto hry vnímám... mě prostě WoW a všechny hry tomu podobné takto připadají a s kým jsem mluvil kdo to hrál a viděl to i na živo hrát, to mě jen utvrdilo v tomto pohledu na tyto hry.
            • Jasně, chápu... Jak psal "Frame" asi to bylo ze začátku jiné. Mám vždy pocit že tyto hry s takovým rozsáhlým světem si vyloženě říkají o víc, mají v sobě potencionál který zmínil "Frame"... škoda škoda. No ale co, tak to prostě je.
            • Jenže do jisté doby bylo PvP stejně adrenalinové jako např ve Wolfu ET, prostě byla to čistá radost ze hry... Prostě půldení bitvy v Alterac Valley, to byl nářez...
          • lepe bych to nerekl - uzasne shrnutej problem wow
  • Problem WoW je ze uz nema kam expandovat dobil kazdy trh
    Ked sa mame bavit o "WoW killeroch" tak to su bez debaty kravataci z Activision-Blizzard *3*
  • Ano je dosti překvapivé, že to stále hraje tolik hráčů, ale podle mně zatím propad počtu hráčů nebude, spíše naopak, bude ještě nějaký čas stoupat na konečných 14 až 15 miliónů, poté začne nenávratně klesat, až k nule. Kulnimaci bych čekal tak za dva až tři roky, a poté ostrý propad dolu, do deseti let to nebude hrát nikdo a patnáct, až dvacet let si na to zpomenou jenom pamětníci a nikdo jiný.
    Co se týká financí, tak z hraní WoW mají tak od 10,4 mil. hráčů takových 104 mil. dolarů měsíčně, pokud budeme počítat měsíční poplatek 10 dolarů na osobu měsíčně. A provoz servru, když to hodně přeženu stojí tak 1/4 daných příjmů i s personálem a část zbytku lijí do černé díry honosně zvané "Diablo III". Ve chvíli kdy zveřejní, kolik do toho nalili peněz, tak někteří, se neubudou stačit divit, typuju celkovou sumu tak na 0,3 až 0,7 miliardy dolarů, a hra nikdy nezaplatí svoje náklady na vývoj!
    Ano WoW je velmi atraktivní dojná kráva, která stojí za ždímání, až do morku kostí.
    Pokavať vemu uváhu, že WoW hrálo napříč časem asi 9 - 10 mil. lidí, za posledních x let, tak jenom na hře každý rok vydělali tak 1,08 až 1,2 miliardy dolarů, plus dalších peníze z prodeje datadisků a hry samotné! Celkovou sumu bych tipoval tak na 15 až 16 miliard dolarů. Další 5 - 7 miliard vydělají na WoW a na "Diablu III" to nebude zdaleka tolik, kolik si představují!
    Mám-li být upřímný tak blizzard do roku 2050 nebude existovat!
    S pozdravem Smrtonoška.
    • D3 si na sebe casem vydela, F2p model nese daleko vic penez nez klasickej buy and play, a jenom z eurove aukce v D3 se bude sypat tolik penez ze se nebudem stacit divit, touha mit lepsi gear je u rpg hracu velmi silna *5* + *11*
    • Na tohle se nedá jinak zareagovat: *11* *12* *15* .Mam by být upřimný pochybuju že do roku 2050 bude existovat vůbec něco *3*
  • Vše je o tom že old hrači co hrajou už od začátku už jim není 15 ani 18 ale tahne jim za tech 10let ke 30 a to už se wow hrát nedá.
    • Meles nesmysly. Ti skutecne prvni hraci co hraji od uplneho zacatku byli prave ti mezi 25-30 lety(jako u vetsiny MMORPG). Deti se nabalily az pozdeji. A taky never tomu ze vek ma co do cineni s chuti/nechuti hrat. Lide prestavaji hrat bud z nedostatku casu(coz s vekem souvisi jen neprimo),nebo proste proto,ze po 15 letech hrani her uz je nic neprekvapi a tudiz ani nebavi. Vse uz tu bylo a hry se jen opakuji a opkauji...
    • ale da. Jenze uz neni ten duvod. Ono tech faktoru proc je wow tedak akorat tak nuda je vice. Jednak je to delsi doba hrani, jednak je to co s tim blizard dela(srovnejte si sehnat pristup v tbc do black templu a mount hyjalu kdyz zabit karla a vasku nebyla zadna sranda a co je ted nebo treba sehnani gearu za "badge") a pak u nekterych i to co pises proste uz jsou vice dospeli a venuji se vice rl, nekteri prestali protoze jim vsichni kamaradi taky prestali atd.. Tech duvodu je jiste jeste mnohem vice.
  • Jazz
    Ať ta píčovina skončí prosím
    • kostejnesmrtelny
      Lehni na hadr, hnido, a mlč.
      • Jazz
        Ale, wowkař se nám zlobí
        • kostejnesmrtelny
          Přesně tak. Takže lehni na hadr a mlč, jak jsem řekl.
          • Jazz
            Ale ťuťuňuňu *4*
  • calwin
    všetky tie questy a tieto haluze... zahral by som si to znovu ale zastaralé herné mechanizmy ma jednoducho odradzujú...
  • on je problém že vzniká plno kvalitních her co se dají hrát zadarmo a hlavně kupní síla lidí také klesá...
  • Je len otazkou casu kedy sa pocty uctov na WOW zacnu prepadat, pridu nove hry ktore ich postupne vytlacia (blizzard pripravu Diablo 3 co sice nieje onlinovka ale vela ludi na nu prejde) a vychadza spusta novych MMORPG ako SW TOR (co mozno bude uplne fiasko ale hracov zas prilaka) pripadne Guild Wars 2...
    • myslim ze kotor bude mi zabavny pri levelingu a prochazeni pribehu. Zbytek se uvidi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit