Přejít na výpis diskuzí
Blizzard nevidí pokles počtu hráčů WoW tak černě
10.9.2011 | Redakce Games.cz
112 příspěvků
-
Jednoznacne to pujde dolu.... Blizzard znicil wowkem kompletne cely lore puvodniho warcraftu a od doby kdyz pobiha po serverech tauren paladin tak zkoncilo wow i pro mne :-)
-
-
co tauren paladin vole tauren priest v clothu O.o
-
-
Jo. Taureni a šaman bylo okey. To co z toho pak udělali, to byl amatérsky nechutnej eintopf. Člověk se to snažil překousnout ..ale když to u toho nemělo skončit ... tak musel skončit :-)
-
-
Během hraní WoW jsem se dostal do podobné fáze, o které píšeš. Odešel jsem znechucen, že Blizzard na jedné straně byl schopen vytvořit krásný a zajímavý svět, ale na druhou stranu je ochoten udělat cokoliv, z čeho kápne dollar ve střednědobém horizontu (je otázka dlouhodobého, jak píšeš, kvůli devalvaci lore a tím potencionálně atraktivity světa). Důkazem "ochoty cokoliv za dollar" je zmíněný Tauren paladin, což je nechutnost a gradace předchozího směru, kdy Horda/Aliace dostala Paláta/Šamana, aby se děti nehádali, která frakce je výhodnější. Nakonec je dali dohromady a posílali na svět tisíce vnějších nepřátel.
Každým datadiskem nastavili umělou kaši a rozšířili hru pouze kvantitativně (když pominu opravy a balanc, které jsou otázkou patche), místo kvalitativně - prohloubení mechanismů, nové mechanismy, míra komplexity. Pokračoval trend zjednodušování hry, kdy odpadli různé prequesty, znižovala se obtížnost a s rostoucím levelem a kvantitativním nastavováním hry se naprosto znehodnotil dosavadní progress hráčů a hráčských gild, které pracně procházeli raidy a trávili na nich tisíce hodin, aby jejich postava byla virtuálním machrem. Až vyšel datadisk, posunul hranice, jejich equipu se zasmál 6 letej kluk, který dostal podobné itemy z questů - doruč obálku a pobij 20 orků, o pár levelů výše.
Blizzard se chová úspěšně jako byznysmen, ale WoW pro mnohé ztratilo své kouzlo, díky čistě fin. orientaci. Podobně jako jsou nechutně pokřiveny herní mechanismy World of Tanks z důvodu snahy maximalizovat zisk v krátkodobém horizontu za cenu očividného poškození gameplaye (-2 body z hodnocení). Nicméně vstup na nové trhy Blizzardu může krátkodobě obnovit počet hráčů. Je to dobrý krok. Úpadek WoW to samozřejmě pouze oddaluje, ale prachy - z už hotového, zaplaceného, dobrý a o tom to je.
-