Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hacky jsou zlo, používají je jen vypatlané děcka co neumi hrát fairplay.
    K těm z vás, co odsuzujou Blizzard za boj proti hackům - Jste kokoti!!!
    Je mi úplně jedno, jestli blizz proti nim jde jen kvůli prachům, ale pokud proti nim půjde, tak tu bude méně hackerů, než kdyby vymysleli sebelepší anticheat...

    Navíc blizz přichází o prachy tím, že musí banovat, protože takoví lidé už si možná datadisk nekoupí.

    Jsem s blizzem - SMRT HACKERŮM
    • Omfg, rofl.
  • Ještě je tu jedna důležitá věc, která zde nepadla, vymahatelnost EULA je dost problematická a její právní hodnota je dost rozporuplná, protože týhle "licenci" do který si autor může napsat prakticky cokoli jsou nadřazený zákony, je to jako kdyby tam bylo "kliknutím na accept souhlasít s tím, že vám blizzard do 14 dnů zabaví majetek" tohle tam sice může být ale Blizzu je to k prdu, protože to nemá žádnou hodnotu, nemá to žádný právní základ, zákony jsou tomu nadřazený, tak to platí s EULA obecně. Nevím jaký jsou zákony v Kanadě, ale tomu týpknovi v Peru to asi může být úplně u zadku, tam bych řekl, že je autorský zákon tak 100 let za opicema. Dokonce i právní vymahatelnost těhlech EULA, který si autor píše sám je problematická v samotných USA, zálěží totiž na konkrétním soudu a posouzení situace. Ale pokud se zde někdo chce ohánět EULA jako nějaký právním závazným dokumentem, tak smůla, takovou hodnotu totiž nemá, a autor si tam může napsat kravin kolk chce.
  • Stan: Ses idiot, co pretvari fakta tak, aby to vypadalo, ze mas recht. Jednou zapomenes na nejaky argument, jindy ho zas prekroutis, nektere zas vubec nevidis nebo mozna skutecne nechapes. Chces mit pravdu za kazdou cenu a proto neumis vest radnou diskuzi. Omlouvam se za tenhle offtopic, ale jeste jeden prispevek o tom jak ma v hlave na*rano a pujdu si vystrelit mozek z hlavy.

    Mel by ses naucit uvazovat objetivite a prvni krokem je urcite pohled z perspektivy Blizzardu. Pak zkus pohled z perspektivy hracu na battlenetu a se vsim tim cos videl se pekne vrat k te sve zaujate frasce. Krome argumentu potvzujici tvou subjektivni nezpochybnitelnou pravdu si zkus precist i ty ktere ji popiraji.

    Dotkl jsem se tveho ega a tak bude dalsim tvy prispevkem bez pochyby snaha vse obejit a udelat ze me debila, enjoy.
    • Problem ale neni jen v tom ze Blizzard to nejak vidi.. jde zaprve dost o moralku (at uz vyvojaru jakozto uspesnych tvurcu hry, ktery maji v soucasne dobe pevne misto na trhu, tak i konzumentu - hracu) a za druhe jde taky o precedens

      uprava softwaru by nemela proste z moralniho hlediska byt nijak sankciovana. jde o to ze vsichni hledi na usle zisky a nikoho nezajima fakt ze produkt je tu od toho aby ukojil poptavku a ne aby poptavku vytvarel. sem si vedom ze to tak v dnesni spolecnosti proste funguje ale neni to spravne, moralni. Da se videlavat i bez omezovani konzumenta. Hodne bych se divil kdyby v pripade zrovna blizzardich strategii nebylo mozne navrhnout protokol neumoznujici modifikaci obsahu tak aby se to projevilo na snizeni kvality hry pro dalsi hrace. navic kazdemu je jasne ze se hrou mu neprijde garance ze na netu najde vhodneho protivnika. muze stejne tak narazit na debila kterej tu hru bude kazit jinak. Nejde tolik o to ze by Blizzard prisel o zajemce, pochybuju ze par cheatujicich maniku nekoho odradi, jde o utuzovani pozice silneho jedince na trhu, jde o to aby si nikdo nevyskakoval.. pritom blizzardi samotni, ne programatori osobne, ale manageri nebo vedouci projektu a marketingu firmy vyuzivaji jen legislativni aparat pro zajisteni jisteho zvyhodneni. O licencich vim dost, o patentech taky a uprimne je to to nejhorsi co lidstvo mohlo potkat a pritom to vychazi z etiky a moralky ktera tu panuje
    • Ne, debila z tebe dělat nemusim, na to stačíš úplně sám.

      Příště stačí napsat nevim, neznám, apod. tohle tvoje urážení je k ničemu a osobně ho ani nechápu, budeš asi pěknej nervák. To, že mě tu pourážíš ti fakt za pravdu nedá ať už je jakákoli, ale když ti to pomůže, posluž si, příště to aspoň piš do příslušnýho vlákna ať aspoň čtenář ví o co jde a neděláš tu z toho bordel.
  • Naprosta blbost, koupim si hru, mel bych byt schopen si ji upravovat jak budu chtit dokud to teda nebudu sirit, takze stahnuti hacku a jeho aplikace by nemela byt v rozporu s licenci.. takhle je to desna blbost. Navic, ze to negativne ovlivnuje hracuv zajem o datadisky? Za chvili budou diktovat jak hru hrat aby vas neprestala bavit, jakmile vas bavit prestane, porusujete licenci.. Cheaty? kdyz je nekdo chce pouzivat je to jeho vec.. pocitac je jeho pristroj a on nikoho neposkozuje cheatovanim a mel by byt schopen ovladat svuj pocitac dle libosti dokud neohrozuje bezpecnost ostatnich lidi. Licencovani tohoto druhu je nefer a nemelo by byt umozneno a nebo by aspon meli uzivatele mit rozum a nemeli by se bat takovych to zastrasovani a meli by si prosadit ze pokud jim nekdo chce hru prodavat tak at si zvykne ze ji budou vsichni hrat jak chteji.. vyvojari her to maji jako praci a neni to naopak.
    • Problem je ve verejne publikaci cheat modu (dokonce prodeji podle clanku). A hlavne v tom, ze je diky tomu "hacku" mozne cheaty uzivat v mutiplayeru i na battlenetu. Tim uz omezujes hru jinych hracu. Soucati hry je totiz pristup ke sluzbam na BN a tim, ze bude pouzivat cheaty v multiplayeru nevyzadane upravujes hru ostatnim. Pokud by se jednalo jen o cheaty pro vlastni zabavu, pak mas pravdu.

      Co se tyce licencnich podminek, rozvadel bych to na dlouho, radeji doporucuju precist knihu Svobodna kultura, ktera je volne ke stazeni a autorsky zakon je tam moc hezky rozveden i to jak je a neni zneuzivan.
      • neni zvláštní, že takových cheatů jsou všude mraky, tisíce modů a úprav do tisíců her i multiplayerů, ale o žalobě na tvůrce takových věcí čtu prvně, čím to asi bude? jak už jsem psal, Blizzard spíš vytáčí, že to někdo prodává a v tom bude jádro problému, kdyby to nebylo komerčně tak by žaloba vyzněla milionkrát absurdněji. Zajímavé je, že v článku o tom, že Blizzard je žaluje výhradně kvůli tomu komerčnímu prodeji neni ani slovo stejně tak oni o tom jak vytvoření takového cheatu cokoliv porušuje.

        Ale co, vždyť já jsem podle tebe jen idiot, tvůj nejsilnějí argument, tak to jistě bude jak píšeš ty, mor na ty programátory, všechny autory modů, cheatů, editorů, utilitek pověsit na nejbližším kandelábru!
        • je zajímavé že nepíšeš které konkrétní zákony jsou nad EULA nadřazeny. AutZ je v ČR dost volný a vymezuje jen některé práva která je nutné dodržovat. autor sw (a jiného autorského díla) je vlastníkem práv a určovat si může co chce. je pak na uživateli zda na podmínky přistoupí či ne. to že blizzard je jediný kdo se svých práv domáhá je jejich věc je to asi v jejich zájmu (me osobně je to jedno). hrát ale mp s cheatery je zlo a z blizzardem souhlasím. mimochodem pokud něco mění logiku a chování hry nebo jiného sw tak je to zásah do původního díla a to může být napadnutelné. blizzard je asi jediný kdo usoudil že mu to přinese více škod než užitku - a jako autorovi a vlastníkovi práv je to čistě na něm jak se rozhodne. a nerozhoduje v tomto případě to jestli nějaká modifikace je zadarmo nebo ne.
          • Kromě toho je tu detail dokazování, jak výrobce, Blizzard dokáže, že ten hacker odsouhlasil eulu? Je na Blizzardu to vše dokázat, ale jak? Mohu klidně říci, že se mi Eula vinou nějakého bugu, chyby atd. nezobrazila či milion dalších možností, nikdo nedokáže že jsem eulu odsouhlasil. Je to to samé jako když tě někdo obviní ze zločinu, je na orgánech dokázat, že si zločin spáchal a ne na tobě, že si ho nespáchal, tohle je úplně stejný a to jim blizzard neprokáže. Taže vedle nevymahatelný euly to blizzard patrně ani nedokáže.
            • ty seš vtipnej. a na čem si při vývoji svůj hack vyzkoušel? asi na hře. a používání hry se řídí podmínkami, battlenet se řídí podmínkami. aby mohl hru nainstalovat musel souhlasit s licencí. není tedy třeba něco dokazovat protože se to děje automaticky (používá sw - souhlasil s podmínkami).
          • To nepíšu jednoduše proto ,že to nevím, nejsem právník ani expert na autorské právo, jen píšu, že EULA nerovná se zákon, je to prostě něco do čeho si autor napíše co chce, ale neznamená to že na základě toho může to co je v eule, vymáhat. Takových vypráskaných EULek jsou mraky, naštěstí platné a určující jsou zákony a ne EULA s kterou si můžou tak akorát vytřít.

            To co píšeš je moc hezké, proč tedy Blizzard a další vývojáři nežalují ty tisíce či možná miliony modderů, autorů takových prográmků? ono to zní všechno moc rozumně, jsou to oškliváci co vyrábí cheaty, jenže nikdo z vás si tu neuvědomuje, že je to nebezpečný precedens, který by mohl způsobit že mody a další věci "měnící" původní hru dostanou sakra viditelnou červenou v podobě hrozících soudů. Bych chtěl vidět kdo by dneska hrál Diablo nebýt všech těch modů, a kdo dnes nepoužívá byť jen plugy ve svém Diablu? Tady má 90% lidí tak omezený vidění spravedlonsti a světa až je to k pláči, ale neni to překvapující.
            • **že EULA nerovná se zákon, je to prostě něco do čeho si autor napíše co chce, ale neznamená to že na základě toho může to co je v eule, vymáhat**
              EULA je zcela platná jako jakýkoli právní dokument. pokud nějaká část smlouvy porušuje či koliduje s místními zákony, tak tato část neplatí ale zbytek je zcela platný. pokud by celá smlouva kolidovala se zákony v tom případě nemůžeš obdržet licenci a nemůžeš sw užívat.

              pokud si do smlouvy já napíšu abys natočil na video že zazpíváš písničku skákal pes přes oves a to video mi pošleš tak to bude prostě platit protože to není v rozporu s žádným zákonem. pokud budeš sw používat bez výše uvedeného můžu tě žalovat a požadovat odškodnění.

              pokud jde o diablo - nečetl jsem jeho smlouvu ale není to o tom že v diablu jsou jiné podmínky než v SC2? četl jsi obě smlouvy a porovnával je?
  • Blizzard je blbý, protože tímhle si akorát udělá hromadu nepřátel. Lepší by bylo, kdyby ty co cheatují prostě vyčlenil na jiný server a postavil je tak mimo ligu. Kdo podvádí, nechť si vychutnává hrát priti jiným co podvádí a ne aby je tahal po soudech, to už je vysloveně výsměch zákazníkům.
    • Nesoudí se s zákazníky, ale s tvůrci hacků/cheatů.
      • kdyby se radši starali o to jak tomu zamezit u sebe na battlenetu a ne maskovat svou neschopnost takovýmhle způsobem, který vytváří nebezpečný precedens pro všechny případy vývojářů modů, hacků, cheatů, utilit, editorů atd.
        • Nevím nevím, jestli by tohohle šlo dosáhnout (ale asi ano). Docela by mě zajímalo, jak oni na údajích u battlenetu poznají, že ten a ten achivement není odehraný, ale získaný za použití cheatu. není to někde napsané ?
          • to netuším, S2 nehraju, ale určitě musí jít poznat kdo cheatuje atd., když kvůli tomu zabanovali ty účty, tak asi na základě něčeho.
            • Mě by to právě zajímalo, jakým způsobem. Jdu hledat, snad to třeba někde vyhrabu.
  • Pokial dotycny cheat priamo nemeni "dielo" fyzicky na disku, teda subory ulozene na disku, Blizzard si moze ist past tak akurat kozy. Cheat programy modifikuju subory, knihovne nacitane v pamati ram, cize k ziadnej zmene a poruseniu autorskych prav nedochadza, nakolko konecny produkt zostava nemenny. Takze pa pa Blizzard, pekny pokus, ale trapny. To uz mozu zalovat vyrobcov ram, ze vplyvom vadnych ram pamati dochadza k poskodeniu nacitanych suborov ))).

    Pokial ich chcu zalovat, musia im dokazat, ze fyzicky editovali, menili subory nachadzajuce sa na disku a ze si tu hru kupili a naistalovali, teda suhlasili s EULA-ou. Tento pokus je just fail. Podla ich chabeho vykladu je porusovanie autorskeho zakona tvorba skinov ci modov pre s pouzitim ich suborov, teda napr. hrdinovi tam napr. ruzovu zbran ))) FAIL.
    • BTW - modifikovani souboru a skinu JE porusovani EULAy
      pokud to pouzijes komercne tak tim porusujes i autorsky zakon
    • tady nejde o nejake upravy hry - pri instalaci si souhlasil s tim, ze pri pouzivani hry nebudes pouzivat zadne aplikace treti strany, ktere modifikuji CHOD hry - to znamena mody hacky cheaty boty a jine ptakoviny, ktere udelaji to, ze hra vypada jinak

      pokud si nekdo zmeni skin tak srat to, ale napriklad nejvyssi hraci v lize dostanou pozvanku na blizzcon tournament, a co kdyby nekdo udelal hack, kterej by pouzival jen on a nahodou by nesel zistit ? takovej hrac by se dostal na top pricky, i pres to ze by ni neumel, a tim sebral nekomu narok na jeho misto v zebricku
    • BTW,s EULA musíš souhlasit, protože když ne, instalace se ruší ;-) a důkazi mají, online profily, které jsou uloženy u nich na Battle Netu. Takže FAIL, ale né na jejich straně ;-)

      Taktéž doporučuji řádně přečíst články k tomuto tématu kde píšou, že pokud člověk cheatuje v singlu, je jim to jedno, ale pokud tyto cheaty zasáhnou i do multiplayeru, tak to už jim jedno není (achievmenty).
    • Krásně napsáno, ale omyl. To že cheat upraví danou věc, se kterou počítač momentálně pracuje a tuto operaci provádí díky pamětem, je pravda, ale výsledek (achiv, další mise, atd.) je fyzicky uložen, tzn změněná část je uložena na disku (zapsána většinou v souboru, kde je uložena informace o tvém profilu ve hře), čili pozměněn a zvlášť, když se taková změna ukládá na tvém online profilu, který spravuje Blizzard.
      • kdyz to chces brat takhle do detailu tak vetsina her pri instalaci zadnej profil nevyextrahuje nebo nezkopiruje z disku nebo jineho media ktery sis koupil.. to ze se nekde na disku nachazi nejaka slozka a v ni nejakej soubor kterej se nahodou generuje za behu hry neznamena ze sis svuj souborovej system a organizaci slozek zrovna nevymyslel jinak a na misto SAVU sis neulozil soubor kterej ma nahodou hodne podobnou ale malicko jinou strukturu jako SAVE akorat ti umoznuje postavit velkou priseru na misto maly ;)... takova vec proste neni napadnutelna.. pokud je to mozne ze zakona pak je nekde chyba
      • Vysledna hra nie je nijak zmenana, save ti akurat ulozi priebeh hry,t.j. xp, zivoty, progres hry, ale neulozi ti nesmrtelnost, nekonecno surovin, municie, jednotiek atd..Ak pouzij save z cheat hrania bez cheatu, nebudes mat uz nesmrtelnost, nekonecno surovin atd...Hrajes len to, co by si hral, ak by si hral legalne...opat tu nedochadza k ziadnej editacii suborov fyzicky na disku, pokial nepouzivas cheat programy na nekonecny pocet savov, ci si tie savy sam needitujes.. atd...Save je len vystup zo samotnej hry, ktory hrajes ty a bez tvojho hrania by bol prazdny. Takze asi tak.
        • Nemluvíme o změně hry, ale o důsledku použítí cheatu a zapsání tohoto výsledku. Když to řeknu blbě, tak pokud si nějaký člověk, co to dělal vezme tvůj save a bude jej studovat najednou vuidí, že si v jednom okamžiku měl tolik a tolik a o sekundu později desetinásobek. Navíc tento krok bude někde zaznamenán (alespoň si myslím).

          V tomto případě se ale jedná o to, že dané cheaty odemikaly achivmenty, které se zapisují k tvému online accountu (battle net) a tím tě vlastně povyšují nad ostatní, které je nemají a stnažís e je vlastními silami (hraním) dosáhnout a toto právě Blizzard trestá. Navíc sami přznávají, že v singlu jsou cheaty už programovány. Jim jde pouze o multiplayer část, jelikož tu (jestli se nepletu) bez Battle Netu hrát s ostatními nemůžeš.

          Snad jsem to, o co mi šlo, vysvětlil dobře.
  • Amylee - Já sem klidný. Spíš ty by si měl/měla začít používat to co máš mezi ušima. Příspěvky totálně mimo.
  • S tym "stiahnut plnu hru, dohrat ju a potom si ju kupit" nesuhlasim. Nehovorim, ze to ludia nerobia, len... naco by som si kupoval hru, ktoru som uz dohral?
    Osobne preferujem demoverzie, kde si hru mozem legalne vyskusat. Warez pouzivam len vtedy ked demo nie je a danu hru velmi chcem. Ale tam to tiez len vyskusam, pretoze warez je vacsinou v ENG. Ked ma to bavi tak to potom kupim v CZ verzii. Este dodam ze kupujem hry max za 15 eur.
    • jen detail, u demoverzí je většinou uvedeno "tato demoverze nereprezentuje finální produkt, nebo kvalitu hry" zhruba v tomhle znění, tudíž demoverze jako taková neni k ničemu a tak jako tak si člověk musí stáhnout warez když chce zjistit co že to vlastně vůbec případně kupuje.
      • Auto taky půjdeš ozkoušet na testovací jízdu, než jej koupíš a neukradneš jej.
        • gharty - to je ale problém vývojářů, že nenabízejí k vyzkoušení finální produkt hry, je mi u zadku jak moc se ta demoverze blíží, sami tam mají tuto citaci a to mi stačí, co píšeš ty je irelevantní, ty tu hru nevyvýjíš. U aut je naprosto běžné si je vyzkoušet, těžko narazíš na prodejce co ti to neumožní, většinu fyzických věcí si můžeš vyzkoušet a pokdu ne tak si ji 95 procent lidí nekoupí, byli by tudíž sami proti sobě kdyby to neumožňovali, můžeš hádat 2x proč u her tohle neni, domysli si sám, modří už vědí, pech je, že lidé tu možnost ukradnout mají, závěrem jen dodám, že to neni krádež a jako krádež se to ani posuzovat zákonem nedá a nemůže, srovnání s autem tudíž mimo.
          • Podle současných zákonů je to nelegální, ano.

            v pohodě, opravdu se to kolikrát z psaného textu špatně pozná.
          • Ještě drobnost. Neříkám, že se musíš starat o to, v jaké fázi je ono demo, pouze říkám, jak to v 85 procentech je. Nic víc nic míň, navíc sis mohl všimnout, že v tomto s tebou souhlasím, tak docela dobře nechápu tvou reakci.

            U aut je možná zcela běžné, že si jej můžeš ozkoušet a tuto zkoušku o programů právě poskytuje demo a trial verze. To že si stáhneš kompletní program není považováno za zkoušení, ale krádež, pozor na to (a zvlášť, když si to ještě crackneš).
          • Malý výtažek ze souhrnu o výkladu zákona o stahování. Myslím, že není třeba říkat, že nemáš pravdu a dané stažení softwaru/hry jen kvůli tomu,že není demo je v pořádku.

            Nemůžete
            Stahovat si žádný obsah, ke kterému nemáte svolení autora, případně používat ho, pokud se nestanete nabyvatelem pořízením(zaplacením), nebo uživatelem rozmnoženiny(zakoupením licence). To se týká tedy jak hudby, videa, ale i programů a čehokoliv jiného, kde autor neurčí jinak. Vyjímky tvoří například license GNU, Creative Commons, kde autor vysloveně určí podmínky volného používání, publikování.
            • Přečti si raději AZ (hlavně § 30) a třeba zjistíš, že "nějaký výklad" nemá žádnou právní váhu. Ten tebou uvedený (tvůj?) je navíc poněkud mimo.
            • Stane, mluvíme tu o stahování softwaru, že je to nelegální (ano???) a pokud tuto větu chápu dobře "že lidé tu možnost ukradnout mají, závěrem jen dodám, že to neni krádež a jako krádež se to ani posuzovat zákonem nedá a nemůže" že se k tomu vyjadřuje, tak tady máš odpověď na svou otázku.

              Z psaného textu se špatně pozná, jak to "autor" zamýšlel říci. Pokud se ta věta k tomu netýká, omyl na mé straně a za to se omlouvám.
            • Já snad řekl, že to stažení warezu pro vyzkoušení je v pořádku? to mi najdi citaci a dám ti milion. Nic takového jsem nenapsal, jen kdyby poskytli na vyzkoušení plnou verzi, nemuselo by se tohle vůbec řešit, jenže to skýtá problémy, že lidé jim hru stejně nekoupí protože zjistí že je to blbost což by z demoverze nezjistili. V 85% to tak neni, skoro vždy je tam upoznění že to neni finální produkt a mně jako zákazníkovi je prd po tom jak moc je to blízko, já chci zkusit to co kupuji a ne jen něco co se tomu blíží. Lobby vydavatelů a svazů typu OSA je silná a spoléhají na zákony co si vylobbovali, z mýho pohledu já mám svědomí čistý když si stáhnu warez, vyzkoušim a pak koupim či smažu, je mi ukradený co na to zákon, já osobně mám klidný spaní, špatný zákony mě nechávaji v klidu.
        • Tady máme starý známý problém... Auto ukradneš a vyzkoušíš, tím pádem z něj uděláš ojeté auto, které ztrácí na hodnotě, navíc dochází ke zcizení konkrétního kusu. Tím, že si hru stáhneš a vyzkoušíš s crackem, neprovedeš samotnému produktu absolutně nic. Navíc si vlastně vypůjčíš jen kopii (nedojde ke zcizení konkrétního kusu konkrétního prodejce apod.) .

          Tím vůbec nevyjadřuju podporu warez, jen konstatuju...
          • To že auto ztrácí na hodnotě neznamená, že hra po stažení musí také. Stažení hry už jen samo o sobě je zločin a dopouštíš se tím tak zločinu proti výrobci - krádeže. Tohle říct nějaká antipirástké společnosti, tak se ti vysmějí (nemyslím ve zlém). To s tím autem bylo jen přirovnání, které mělo poukázat na význam - krádež. Uznávám, nebylo to nejlepší přirovnání.

            V ČR je stahování jako takové zcela legální (stahuješ čistě, žádný p2p - pouze úpravou toho je takzvaný "morální" zákon - nevím, jak se přesně jmenuje). Vyjímkou je stahování softwaru (programy, hry, atd...). Již jenom samotné stažení tohoto a třeba jen následné ponechání na disku (neinstalování, vypálení, atd, atd) je zločin a můžu ti říct, že za to pěkně "prohánějí".
            • gharty - ano, v případě takto špatných zákonů je víceméně na každém jednotlivci jak si to zařídí, nesmí to ale moc křičet, protože i špatný zákon je platný zákon. Postih je tušim 2x násobek ceny produktu jestli si dobře vzpomínám, což u PC hry i po udání nedělá zrovna moc.
            • Jelikož nemůžu reagovat ani na STANa ani MHOE tak to píšu jako reakci na svoje. Oba máte pravdu.

              Stan - idiot, který kradené věci prodává dále a upozorňuje tím tak na sebe si ani nic jiného nezaslouží. Většinou výdělek z dané činnosti je 1/100 tho, co mu dají jako pokutu.

              Stan / MHOE - tď budu mluvit z vlastní zkušenosti. Jistě, nikdo nebude řešit jednoho člověka, který si danou věc stáhl - zvlášť, když oni sami říkají, že na takového člověka pokud není hloupí, nemají ani šanci přijít bez toho, že by je na něj někdo upozornil (např. udání). Postih za to, že u tebe najdou nelegální software by se dal nazvat standartním. Jedna z možností je ta, že si daný software koupíš za cenu, která je momentálně na trhu (jednu dívčinu, která používala photoshop 5, přistihli a ona si musela zaplatit cenu za nejnovější produkt, čili nějakých 45 000 za photoshop 7 plus ještě nějaká pokuta - hodnotu už nevím).

              Je pouze na jednotlivci, jak danou věc bude brát dle svého svědomí, jestkli to bude považovat za kráděž či ne.

              Jak řekl MHOE, zákon je zákon a sami víte, že okecat se to nedá.
            • Nic z toho, co píšeš, nezpochybnuju, vím že tomu tak je...

              Spíše jsem přemýšlel nad podstatou, jestli je skutečně tak veliká ujma a trestný čin hodný pomalu trestu smrti (veliká nadsázka), když si člověk stáhne plnou verzi programu, aby vyzkoušel, jestli je skutečně tak dobrý, jak se tváří (zkušební verze čehokoliv jsou hodně málo vypovídající), a poté s klidem těžce vydělané peníze investoval do softwaru, který skutečně využije, může doporučit ostatním, ochotně si koupí další verze a upgrady, přídavky... Kéžby existovalo více různých beta-testovacích verzí a podobných akcí, poté by nebylo co řešit.

              A pravda, zákon je zákon a přes to vlak nejede.
            • Prohánějí za to lidi co to používají komerčně, prodávají pálené hry, prodávají pálený soft, používají ho ke komerčním účelům, lidi co paří nelegální hru nikdo neřeší a i kdyby, postih je směšný.
      • S tímto nesouhlasím. To že demo není finální verze je pravda, ale je to většinou ta verze, která k finálnímu produktu má hodně blízko, čili k něčemu to je. To ale neznamená, že mě to opravňuje tu hru ukrást (ano, v Čechách je pouhé stažení softwaru nelegální). Pokud člověk hru chce koupit, musí zjisti o co jde už v demu (nikdy se mi ejště nestalo, že co sem zkoušel demo, tak by se mi finál lišil nebo nebyl stejný).
  • Cheatování v multiplayeru je nutno (s ohledem na ostatní hráče) bránit. Ale v singlu? Méně zručný hráč zakysne, nemůže se dostat dál, cheatovat nemůže, aby nebyl zabanován (vím, v SC2 jsou povoleny build-in cheaty, vyjadřuji se obecně). Co udělá (v singlu) příště? Hru si stáhne, crackne a má klid. Zdůvodnění, že podváděním v singlu se vylepšují stats... když jsou schopni identifikovat použití cheatů, měli by schopni při jejich použití třeba smazat všechny achievementy a hráče vyřadit z online statistik, ne?

    Zakazování (vydavatele nijak nepoškozujících) modifikací je kapitola sama pro sebe, viz hysterické chování ASOBO u hry FUEL na různých fórech (za situace, kdy multiplayer už NIKDO nehraje, z mnoha pokusů se mi nepodařilo ani jednou najít nějakou online hru). Příště začnou banovat za co? Za použití amatérské češtiny? Za vlastní nabindování klávesnice?

    Aby nedošlo k mýlce: multiplayer vůbec nehraju (naprosto mě nebaví) a v singlu cheaty nepoužívám.
    • Jenomže singl a multi je v SC provázán, alespoň co jsem slyšel.
      • Souhlas
  • Podle mého názoru je žaloba Blizzardu plně oprávněná...proč by měl někdo nějákým nepodstivím způsobem ovlivňovat chod hry v multiplayeru(v singleplayeru budiž, alespon svým počínáním nebuzeruje ostatní hráče)??Kdo z takové výhry má potom radost, možná tak malé dítě a člověk s IQ tykve.Zkrátka Blizzard tímto nejen že chrání svůj profit na téhle hře ,ale také chrání poctivé hráče kteří si chtějí zachovat podstivý přístup ke hře.
    • Souhlas (úžasné, dám souhlasit s tímto a mě to ten souhlas hodí o jeden post výš).
    • Pak ať žaluje hráče, kteří používáním cheatů podmínky a pravidla porušují, ne tvůrce cheatu.
      • Nesmysl. Proč by žalovali hráče, který to použil ? Toho pouze potrestají (zabanují). Žalují toho, kdo porušil autorský zákon a nabouraj jejich software a to hacker úmyslně udělal!!!
        • *7*
          • Moje reakce se týká tohoto "Tak to aby blizzard začal rozesílat milióny žalob na lidi, kterým nemůže nikdy dokázat, že cheatovali, protože mohl u compu sedět kdokoliv ..." a je stejná, jako předemnou (např Deryk). Tvůj smajlík proto považuji za zbytečnost. Pokud máš k tomu co říct, tak to řekni a neschovávej se za smajlíky.
            • promiň, jen jsem už unavenj z toho po x několikáté psát to samé, mě to prostě nebaví a blbce to dělá jak ze mě tak z ostatních, ten zelenej ksicht se nabízel jako nejvýstižnější.

              Možná je spíš výstižnější tohle
              http://farm4.static.flickr.com/3288/2961175776_b341ca0fc5.jpg
      • Pokud by Blizzard žaloval hráče kteří užívají cheaty tak by nikdy ničeho nedocílil. Musí prostě eliminovat zdroj a to jsou v tohle případě Hackeři.Kdyby tito Hackeři nebyli tak by se k hráčům obyčejným cheaty nedostali.
        • Tady nejde o to docílit toho nebo onoho, jde o právo a zákony, hackeři svou utilitkou neporušují nic pokud nepoužili blizzardí software, to jen hráči, kteří ji zneužívají ke špatným účelům tu porušují podmínky. Faktem je, že Blizzard radši žaluje trojku vývojářů nějakejch cheatů než desítky tisíc hráčů, který by naštvali a ti by pak kvůli naštvání nekupovali jejich hry.

          Kdyby nebyly zbraně, nebyly by skoro vraždy, nebýt aut, nebudou nehody, atd. atd. tohle neni argumentace na které založit soudní spor natož s vítězným koncem.
          • "Už pár dnů po vydání StarCraftu II obžalovaní vyvinuli, propagovali a veřejně distribuovali několik hacků a cheatů, které měly za cíl modifikovat (a v zásadě zničit) online zážitek ze StarCraftu II. Dokonce už v samotný den vydání hry avizovali představitelé hackovacích webových stránek, že 'jejich lidé už pracují na nových programech pro tuto hru'," uvádí obžaloba. - tohle dost dobře bez použítí softwaru, pro který to vyvíjejí, nejde.
          • Myslíš, že ti zabanovaní hráči naštvaní nejsou? Myslíš, že Diablo 3 si koupí nebo stáhnou?
            • proč myslíš, že Blizzard žaluje ty tři chlápky, aby nemusel banovat hráče a nesnižoval si tak hráčskou komunitu.
        • To, že by ničeho nedosáhli je pravda a jejich strategii naprosto chápu. Jen jsem se prostě zamyslel nad tím, koho by bylo "správné" obžalovat. A tvůj názor na to je jaký?
          Jinak opět si myslím, že existuje poptávka po hackování (spousta hráču prostě cheatovat chce) a ta vždy přitáhne novou nabídku. Každopádně teď budou hackeři asi obezřetnější...
      • Tak to aby blizzard začal rozesílat milióny žalob na lidi, kterým nemůže nikdy dokázat, že cheatovali, protože mohl u compu sedět kdokoliv ...
        • No Ondra to vystihnul moc krásně, na co hledat skutečné viníky a pachatele, prostě až se stane vražda, půjdu za výrobcem předmětu dolyčného a hned máme viníka, nebudu jak blbec honit skutečnégo pachatele někde v lesích :D

          Šup mínus ať to lítá.
          • Prodej zbrani bez povoleni je ilegalni! A jejich sireni mezi lidi, kteri nemaji zbrojni pasy (netesteri) take.
            • to jsem nevděl že na prodej kuchyňských nožů musim mít povolení a na jejich koupi zbrojní pas.
          • Každý má právo na svůj názor a respekt jiného názoru klíčový, jinak nikdo nebude respektovat ten tvůj... Jo a popravdě se mi nelíbí, že mi děláš ozvěnu :) Hlavně v klidu a bez emocí... Jinak s tím, co píšeš nesouhlasím a tak ti loupnu mínus :-D
            • Ozvěnu ti opravdu nedělám, to si fakt moc fandíš, nebuď tak sebestředný, když už zmiňuješ právo na názor, tak já mám právo se také vyjádřit a použít tvou myšlenku

              Zajímavý, že když si udělal to samý ty v diskuzi dole, tak mě fakt nenapadlo naznačit, že mi děláš nějakou ozvěnu nebo co, to abych si půjčil trochu ega, ještě mi malinkochybí jak vidim.To si klidně loupni, to mě fakt nezničí *7*
        • Složitost nelezení viníka je pro tebe hlavním faktorem koho za viníka určit? Opravdu, nebo jsem si to špatně vyložil? Zajímavé a bohužel typicky lidské...
          Bohužel soud se zajímá o to, zda je obžaloba oprávněná, ne jestli obžalovali toho pravého :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit