Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobre im tak,skurvenym cheaterom *10*
  • Konečně se Blizzard rozhoupal. Je vidět, že to o zkvalitnění hraní na Battle.netu 2.0 nebyly jen plané řeči. Už bylo na čase dát idiotským cheaterům/hackerům za vyučenou.
  • Ještě je tu jedna důležitá věc, která zde nepadla, vymahatelnost EULA je dost problematická a její právní hodnota je dost rozporuplná, protože týhle "licenci" do který si autor může napsat prakticky cokoli jsou nadřazený zákony, je to jako kdyby tam bylo "kliknutím na accept souhlasít s tím, že vám blizzard do 14 dnů zabaví majetek" tohle tam sice může být ale Blizzu je to k prdu, protože to nemá žádnou hodnotu, nemá to žádný právní základ, zákony jsou tomu nadřazený, tak to platí s EULA obecně. Nevím jaký jsou zákony v Kanadě, ale tomu týpknovi v Peru to asi může být úplně u zadku, tam bych řekl, že je autorský zákon tak 100 let za opicema. Dokonce i právní vymahatelnost těhlech EULA, který si autor píše sám je problematická v samotných USA, zálěží totiž na konkrétním soudu a posouzení situace. Ale pokud se zde někdo chce ohánět EULA jako nějaký právním závazným dokumentem, tak smůla, takovou hodnotu totiž nemá, a autor si tam může napsat kravin kolk chce.
  • S tym "stiahnut plnu hru, dohrat ju a potom si ju kupit" nesuhlasim. Nehovorim, ze to ludia nerobia, len... naco by som si kupoval hru, ktoru som uz dohral?
    Osobne preferujem demoverzie, kde si hru mozem legalne vyskusat. Warez pouzivam len vtedy ked demo nie je a danu hru velmi chcem. Ale tam to tiez len vyskusam, pretoze warez je vacsinou v ENG. Ked ma to bavi tak to potom kupim v CZ verzii. Este dodam ze kupujem hry max za 15 eur.
    • jen detail, u demoverzí je většinou uvedeno "tato demoverze nereprezentuje finální produkt, nebo kvalitu hry" zhruba v tomhle znění, tudíž demoverze jako taková neni k ničemu a tak jako tak si člověk musí stáhnout warez když chce zjistit co že to vlastně vůbec případně kupuje.
      • Auto taky půjdeš ozkoušet na testovací jízdu, než jej koupíš a neukradneš jej.
        • gharty - to je ale problém vývojářů, že nenabízejí k vyzkoušení finální produkt hry, je mi u zadku jak moc se ta demoverze blíží, sami tam mají tuto citaci a to mi stačí, co píšeš ty je irelevantní, ty tu hru nevyvýjíš. U aut je naprosto běžné si je vyzkoušet, těžko narazíš na prodejce co ti to neumožní, většinu fyzických věcí si můžeš vyzkoušet a pokdu ne tak si ji 95 procent lidí nekoupí, byli by tudíž sami proti sobě kdyby to neumožňovali, můžeš hádat 2x proč u her tohle neni, domysli si sám, modří už vědí, pech je, že lidé tu možnost ukradnout mají, závěrem jen dodám, že to neni krádež a jako krádež se to ani posuzovat zákonem nedá a nemůže, srovnání s autem tudíž mimo.
          • Podle současných zákonů je to nelegální, ano.

            v pohodě, opravdu se to kolikrát z psaného textu špatně pozná.
          • Ještě drobnost. Neříkám, že se musíš starat o to, v jaké fázi je ono demo, pouze říkám, jak to v 85 procentech je. Nic víc nic míň, navíc sis mohl všimnout, že v tomto s tebou souhlasím, tak docela dobře nechápu tvou reakci.

            U aut je možná zcela běžné, že si jej můžeš ozkoušet a tuto zkoušku o programů právě poskytuje demo a trial verze. To že si stáhneš kompletní program není považováno za zkoušení, ale krádež, pozor na to (a zvlášť, když si to ještě crackneš).
          • Malý výtažek ze souhrnu o výkladu zákona o stahování. Myslím, že není třeba říkat, že nemáš pravdu a dané stažení softwaru/hry jen kvůli tomu,že není demo je v pořádku.

            Nemůžete
            Stahovat si žádný obsah, ke kterému nemáte svolení autora, případně používat ho, pokud se nestanete nabyvatelem pořízením(zaplacením), nebo uživatelem rozmnoženiny(zakoupením licence). To se týká tedy jak hudby, videa, ale i programů a čehokoliv jiného, kde autor neurčí jinak. Vyjímky tvoří například license GNU, Creative Commons, kde autor vysloveně určí podmínky volného používání, publikování.
            • Přečti si raději AZ (hlavně § 30) a třeba zjistíš, že "nějaký výklad" nemá žádnou právní váhu. Ten tebou uvedený (tvůj?) je navíc poněkud mimo.
            • Stane, mluvíme tu o stahování softwaru, že je to nelegální (ano???) a pokud tuto větu chápu dobře "že lidé tu možnost ukradnout mají, závěrem jen dodám, že to neni krádež a jako krádež se to ani posuzovat zákonem nedá a nemůže" že se k tomu vyjadřuje, tak tady máš odpověď na svou otázku.

              Z psaného textu se špatně pozná, jak to "autor" zamýšlel říci. Pokud se ta věta k tomu netýká, omyl na mé straně a za to se omlouvám.
            • Já snad řekl, že to stažení warezu pro vyzkoušení je v pořádku? to mi najdi citaci a dám ti milion. Nic takového jsem nenapsal, jen kdyby poskytli na vyzkoušení plnou verzi, nemuselo by se tohle vůbec řešit, jenže to skýtá problémy, že lidé jim hru stejně nekoupí protože zjistí že je to blbost což by z demoverze nezjistili. V 85% to tak neni, skoro vždy je tam upoznění že to neni finální produkt a mně jako zákazníkovi je prd po tom jak moc je to blízko, já chci zkusit to co kupuji a ne jen něco co se tomu blíží. Lobby vydavatelů a svazů typu OSA je silná a spoléhají na zákony co si vylobbovali, z mýho pohledu já mám svědomí čistý když si stáhnu warez, vyzkoušim a pak koupim či smažu, je mi ukradený co na to zákon, já osobně mám klidný spaní, špatný zákony mě nechávaji v klidu.
        • Tady máme starý známý problém... Auto ukradneš a vyzkoušíš, tím pádem z něj uděláš ojeté auto, které ztrácí na hodnotě, navíc dochází ke zcizení konkrétního kusu. Tím, že si hru stáhneš a vyzkoušíš s crackem, neprovedeš samotnému produktu absolutně nic. Navíc si vlastně vypůjčíš jen kopii (nedojde ke zcizení konkrétního kusu konkrétního prodejce apod.) .

          Tím vůbec nevyjadřuju podporu warez, jen konstatuju...
          • To že auto ztrácí na hodnotě neznamená, že hra po stažení musí také. Stažení hry už jen samo o sobě je zločin a dopouštíš se tím tak zločinu proti výrobci - krádeže. Tohle říct nějaká antipirástké společnosti, tak se ti vysmějí (nemyslím ve zlém). To s tím autem bylo jen přirovnání, které mělo poukázat na význam - krádež. Uznávám, nebylo to nejlepší přirovnání.

            V ČR je stahování jako takové zcela legální (stahuješ čistě, žádný p2p - pouze úpravou toho je takzvaný "morální" zákon - nevím, jak se přesně jmenuje). Vyjímkou je stahování softwaru (programy, hry, atd...). Již jenom samotné stažení tohoto a třeba jen následné ponechání na disku (neinstalování, vypálení, atd, atd) je zločin a můžu ti říct, že za to pěkně "prohánějí".
            • gharty - ano, v případě takto špatných zákonů je víceméně na každém jednotlivci jak si to zařídí, nesmí to ale moc křičet, protože i špatný zákon je platný zákon. Postih je tušim 2x násobek ceny produktu jestli si dobře vzpomínám, což u PC hry i po udání nedělá zrovna moc.
            • Jelikož nemůžu reagovat ani na STANa ani MHOE tak to píšu jako reakci na svoje. Oba máte pravdu.

              Stan - idiot, který kradené věci prodává dále a upozorňuje tím tak na sebe si ani nic jiného nezaslouží. Většinou výdělek z dané činnosti je 1/100 tho, co mu dají jako pokutu.

              Stan / MHOE - tď budu mluvit z vlastní zkušenosti. Jistě, nikdo nebude řešit jednoho člověka, který si danou věc stáhl - zvlášť, když oni sami říkají, že na takového člověka pokud není hloupí, nemají ani šanci přijít bez toho, že by je na něj někdo upozornil (např. udání). Postih za to, že u tebe najdou nelegální software by se dal nazvat standartním. Jedna z možností je ta, že si daný software koupíš za cenu, která je momentálně na trhu (jednu dívčinu, která používala photoshop 5, přistihli a ona si musela zaplatit cenu za nejnovější produkt, čili nějakých 45 000 za photoshop 7 plus ještě nějaká pokuta - hodnotu už nevím).

              Je pouze na jednotlivci, jak danou věc bude brát dle svého svědomí, jestkli to bude považovat za kráděž či ne.

              Jak řekl MHOE, zákon je zákon a sami víte, že okecat se to nedá.
            • Nic z toho, co píšeš, nezpochybnuju, vím že tomu tak je...

              Spíše jsem přemýšlel nad podstatou, jestli je skutečně tak veliká ujma a trestný čin hodný pomalu trestu smrti (veliká nadsázka), když si člověk stáhne plnou verzi programu, aby vyzkoušel, jestli je skutečně tak dobrý, jak se tváří (zkušební verze čehokoliv jsou hodně málo vypovídající), a poté s klidem těžce vydělané peníze investoval do softwaru, který skutečně využije, může doporučit ostatním, ochotně si koupí další verze a upgrady, přídavky... Kéžby existovalo více různých beta-testovacích verzí a podobných akcí, poté by nebylo co řešit.

              A pravda, zákon je zákon a přes to vlak nejede.
            • Prohánějí za to lidi co to používají komerčně, prodávají pálené hry, prodávají pálený soft, používají ho ke komerčním účelům, lidi co paří nelegální hru nikdo neřeší a i kdyby, postih je směšný.
      • S tímto nesouhlasím. To že demo není finální verze je pravda, ale je to většinou ta verze, která k finálnímu produktu má hodně blízko, čili k něčemu to je. To ale neznamená, že mě to opravňuje tu hru ukrást (ano, v Čechách je pouhé stažení softwaru nelegální). Pokud člověk hru chce koupit, musí zjisti o co jde už v demu (nikdy se mi ejště nestalo, že co sem zkoušel demo, tak by se mi finál lišil nebo nebyl stejný).
  • tak tak suhlasim s nazorom presne a zaloval by som vsetkych, skoda ze valve neurobilo to iste uz davno v zlatych dobach cska :D :D :D to by bolo zalob :D :D :D neznasam cheaterov, offline ci online to je jedno, male soplave detiska :D
  • Nemam nic proti warezu, v pripade Blizzardu je to dokonce prospesne. Lide si hru stahnout, dohrajou a kdyz je natchla, koupi si ji. Zrovna v pripade Blizzardu si hru koupi spousta lidi, kterym byla warez verze dobrou reklamou. Ale jakmile crackeri (ne hackeri!) vstupi do komercni sfery a zacnou prodavat dilo, ktere je postaveno na dilu Blizzardu, bez jeho svoleni a svym produktem degradovat ten puvodni, neni pochyb o tom, ze tento parazitismus je spatny. Nebo Vam snad prijde, ze prodavat neco, co vzeslo s puvodniho dila a zaroven puvodni dilo znevazuje, muze byt skutecne necemu prospesne? Maximalne hloupym cheaterum, kteri maji potrebu premerovat sve ocasy na zaklade toho kdo hru vyhral a neni pro ne duezity pozitek ze hry, jen vysledek. Samozdrejme by Blizzard mohl udelat ochranu na battlenetu znemoznujici hracum s cheat modem hrat, ale driv nebo pozdeji by si tento nebo jiny mod opet nasel cestu a tech par desitek vyvojaru z Blizzardu nema cas zabyvat se neustalym zacpavanim der. Blizard tak podle me k soudnimu sporu pristoupil hlavne pro vystrahu do budoucna a vzhledem k tomu, ze se timto zpusobem snazi branit kvalitu svych her a sluzeb, vlastne mu docela fandim.
    • Podle toho co popisuješ je tedy nelegální i to, že si nekoupim original part na svoje auto, motorku, ale levnějí alternativu, nelegální je teda i to, že si do svý koupený pc stanice od dellu koupim jiný paměti, jiný značky. Podle tebe by bylo nelegální a žalovatelný snad i to, že se koupim tepláky bez proužků, protože výrobce takových tepláků parazituje na tom, že stejný tepláky ale s třemi proužky už vyrábí adidas. V tom případě tak 95% všeho na světě jen na něčem parazituje a poškozuje něčí jméno a mělo by se to všechno zažalovat.
    • S většinou naprostý souhlas.
      Warez má určitě své pozitivum v podobě šíření her. (Na to tvůrci her rádi zapomínají a uvádí jen čisla o které je warez připravil, nikoliv ty, kolik díky warezu vydělali...)

      Dovolil bych si ale zapochybovat nad tvrzením, že parazitismus, tak jak jej popisuješ je špatný. Co říkáš produktům typu refily do tiskáren, alternativní objektivy k digitálním zrcadlovkám, neoriginální autodíly BMW atd? Jejich prospěch vidím např. v regulaci cen. Také se dá bavit v případě cracků atd. o zlepšování zabezpečení.

      Ale jinak naprostý souhlas.
      • Tento zpusob parazitismu ano..
        Cheat mod je nove vznikle dilo, ale poskozuje dilo z nehoz vychazi a bez ktereho by existovat nemohlo. Alternativni obejtiv zmeni fotky, ale ne zpusob foceni. Autodily mohou nahradit nektere prvky, ale nezmeni pricnip jeho funkcnosti. A proto, ze se pro produkt prodavaji neorigonalni dily, neklesne zajem o originalni produkt nebo jeho kvalita. Ale cheat mod narusuje ferovost v sotezivosti, tim snizuje kvalitu a tim odrazuje klienty.
        • Ano, tak teď už souhlasím se vším. V původním příspěvku jsem nějak přehlédl větu "zaroven puvodni dilo znevazuje"
        • Takže podle této logiky stačí do cheatu zabudovat třeba kalkulačku a bude to v pořádku, protože kromě cheatů je to i kalkulačka a může tedy existovat i bez starcraftu? Autodíly samozřejmě mohou nahradit funkčnost a ne jen autodíly ale x dalších alternativních produktů, proč myslíš, že jsou pravidla na parametry aut, formulí, kopaček, kopacích míčů a já nevím čeho všeho ve sportech a dalších odvětvích? proto aby si tam někdo nedal něco alternativního neoriginálního co by poskytlo výhodu kvůli lepší funkčnosti. Cheat narušuje ferovost jen pokud je nevhodně použit stejně jako ty autodíly, já si dám na auto co chci a pokud to splňuje předepsané normy zákona, nikoho nepoškozuju do doby než bych s tim začal profi závodit a porušil pravidla toho sportu. To samé ten cheat, neni vina autora cheatu, že ho lidé zneužili k takovým nefer účelům, stejně jako neni vina výrobce autodílu, že ho nějak závodník zneužil v závodě.
          • "To samé ten cheat, neni vina autora cheatu, že ho lidé zneužili k takovým nefer účelům"

            A ten cheat se dá použít ještě k něčemu?... Takže já naprogramuju crack na nějakej program a pak u soudu řeknu, že nemůžu za to, že to lidé použili k "nefér" účelům?
            *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
            Tohle snad nemůžeš myslet vážně...
            • West - takže jádro pudla je v tom, že Blizzard se*e že to někdo komerčně prodává a ne to, že to údajně mění obsah hry, autorská práva a že se to zneužívá na BN, o tom celý spor jak se zdá je, protože kdyby vadilo to druhé, logicky by tu už byly tisíce žalob na všechny moddery. Takže jde o prachy a ne o nějakou férovost na battlenetu, fajn, už je mi to jasný, měli to říct rovnou a bylo jasno : )
            • Stan: Uz me nebavi s tebou vest jednostranny rozhovor. Proto moji ucast tady timto prispevkem ukoncim.

              V nekolika vecech mas pravdu. I presto, ze se v clanku pise, ze "hack vydavali a prodavali", je mozne, ze tomu tak skutecne nebylo.
              Ale o cem, ze se tu vlastne bavime?
              Kdo ze komu co zpusobil? - to Blizzard a kvalita (na ktere si zaklada) jeho sluzeb byla "degradovana" jistym "hackem". To znamena, ze poskozen byl Blizzard a zaroven cast jeho klientu (vetsina uzivatelu hrajicich na battlenetu SC2) kvuli nejakemu "hacku". Blizzard by rad zabranil tomuto niceni jeho snahy a tvorby. V minulosti to prehlizel a stale dokola vymyslel nejake fixy kvuli existenci stale novych a novych "hacku". Nyni mu dosla trpelivost a zjistil, ze tudy cesta nevede. Tak a ted mas prilezitost se vyjadrit - Jak by se podle tebe mel Blizzard zachovat, aby to ucinne zarazil? Nebo ti prijde v poradku, aby si to Blizzard nechal libit stale dokola? Co rika tvuj zdravi rozum? Kdo doplaci na co? - na to hned odpovim: Blizzard a vetsina hracu na battlenetu (tzn. zarazit sireni a dalsi vyvoj podobnych "hacku" je jednoznacne ve prospech nejen Blizzardu, ale i vetsiny hracu na battlenetu). A na koho ted ma byt Blizzard nastvany? Kdo za to tedy muze? Srabacti hraci, co jsou zaroven klienti(a sami nic takove vyrobit neumi) jen zneucivaji co se da, nebo ten, kdo jim poskytl zbran? (kdyz dite zastreli cloveka protoze tata nechal pistoli v jeho pokoji ba dokonce mu ji sam dal, kdo je na vine?).
              Faktem je, ze pani "hackeri" byli upozorneni odsouhlasenim licencnich podminek, ze nic jako mod provadet nesmeji. Kdyby to zustalo v nekomercni sfere, nikoho to ani nebude zajimat.. ale jakmile se to dostalo do komercni sfery vydavanim a prodavanim "hacku", je to doslova oficialni porusovani licencnich podminek a oficialni naruseni funkcnosti battlenetu. A i kdyby to sami autori nesirili, jsou zodpovedni za sve dilo a jeho unik na verejnost. CELA POINT JE O TOM, ZE SE BLIZZARD NECEMU PODOBNEMU SNAZI ZABRANIT, NEJLEPE I DO BUDOUCNA. Kdyby si byl Blizzardem, jak by si se zachoval ty, kdyby ti nekdo neustale nicil tve projekty, snahu a tvrobu, aby na to nedoplatili chudaci "hackeri", kteri nic neudelali, jen vypustili skudce? To je otazka na kterou bys mel umet odpovedet, vzhledem k tomu, ze neustale jen branis ty, kteri to ac neprimo, zpusobili.
            • west - dokazovat jim záměr, že to dělali výhradně pro cheatování na battlenetu v multiplayeru aby poškodili a zničili online hraní a finančně uškodili Blizzu je snad úplně nemožný a to by nezvládnul ani Perry Mason s Matlockem za zadkem.
            • No udelat ten cheat nefunkcni pro online neni nic sloziteho. Otazka maximalne 3 radku kodu.
              Ale vzhledem k tomu, ze ten cheat mod prodavali... to asi uplne nebylo nezamerne, ze?..
            • Tak tu jen zkopíruju co už bylo řečeno

              Hacker ten program může vytvořit za účelem aby lidé mohli dohrát misi když je na ně moc těžká, může to dělat aby hráč co přijde o uložený pozice mohl rychle projít tam kde skončil, může to dělat aby se lidé vyblbli u používání cheatů, proto aby prošel přes bug ve hře a dalších x možností, nikde neni psáno že to dělají výhradně pro podvádění při vzájemných zápasech v multiplayer hraní.

              Tohle myslim vážně, ty vidíš všechno primitivně, to mě nepřekvapuje, vše černý a bílý, nic mezi, ani v nejzapadlejší části mozku tě nenapadá že je něco i šedý.
          • 1. I neoriginalni dily u auta musi splnovat technicke normy dane vyrobcem auta a zakonem.
            2. Kdyz si pridas do auta nejaky tuning, je to tvoje vec.. At uz to celkovou kvalitu auta (bezecnost, spotreba, rychlost, atd) zlepsi nebo zhorsi. Ale to nic nezmeni na kvalite puvodniho oficialne prodavaneho automobilu a v tom je u Cheat modu rozdil.

            Predstav si, ze si se podobne jako Blizzard venoval dlouhou dobu balancovanim nebo piplanim se s vyvazenosti vsech jednotek a stran ve hre. (Podobne jako se vyrobce originalniho automobilu piplal s vybalancovanim technickych parametru). Pak prijde nejaky typek a zacne prodavat ruzna "vylepseni", ktera rozhodi tento balanc (podobne jako u automobilu lepsi motor zvetsi rychlost, zrychleni ..ale prodlouzi brzdnou drahu, spotrebu zvysi hluk motoru atd.). V pripade automobilu je jedno, ze si individualni clovek prizpusobi auto svym pozadavkum. Cloveku co veze deti do skoly je jedno, ze si nejakej "borec" vytuni stejny typ kary a ze by proti nemu v zavodu vyhral, jelikoz jemu zalezi predevsim na spotrebe a bezpecnosti automobilu. Ale SC2 jako hra je produktem nejen urcite funkcnosti, ale i produktem jiste virtualni reality s hrou definovanymi pravidly, kde je ucelem vyhravat. Kdyz prijde borec s cheat modem, ktery navic zacne komercne prodavat, nejen ze upravuje puvodni hru (ta cast, kterou obhajujes a s kterou nemam problem) ale narusi tak balanc hry, coz je hodnotou puvodni hry. Kdyz nekdo cheat mod koupi zacne s nim hrat, neni to uz jen jeho vec, svou volbou ovlivni hru vsech ostatnich hracu, s kterymi se utka. Jedinou moznosti jak proti hraci s cheat modem vyhrat je zakoupit si cheat mod take, jenze co kdyz nechce, jelikoz mu puvodni peclive vybalancovana hra bez urychlovani a cheatu prijde lepsi? Neni pochyb, ze hra bez cheatu je kvalitnejsi a lepsi. Ucelem cheat modu je dat vyhodu pred temi, co vyhodu nemaji a znicit tak balanc hry, tedy jeji kvalitu. Kdyzby si pani crackeri udelali vlastni battlenet s cheat only verzi hry, opet by mi to nevadilo, ale ruku na srdce.. kdo by to hral a kdo by si ke hre koupil navic tento "vylepsovak", ktery by tam meli vsichni?
            • West - Moje citace "já si dám na auto co chci a pokud to splňuje předepsané normy zákona" schválně jsem to napsal, takže tvoje "I neoriginalni dily u auta musi splnovat technicke normy dane vyrobcem auta a zakonem. " je tu od tebe už asi zbytečný, když už jsem to já napsal, nevím proč to zmiňuješ znova. Většinu už jsem napsal a nebudu se opakovat, ještě snad doplnit, že ten cheat funguje na battlenetu hádám asi proto, protože single player je provázaný i s battlenetem. Opět ta samá situace a lidé cheat mohou použít k dobrým důvodům při svém single hraní, nic nemění na tom, že se dá i zneužít, ale to NENI problém toho tvůrce cheatu! Nemůžeš vždycky žalovat lidi za to, že jejich produkt byl někým zneužitý ke špatným účelům. ten cheat prostě funguje v S2 a na battlenetu, neni problém tvůrce, že to lidé používají na battlenetu a ne jen v offline hraní singlu.
            • 18.10.2010 19:08 Stan (anonym)
              Dizkuze se rozrostla tak ze uz nemuzu primo reagovat na tvuj posledni post a tak to napisu sem.

              Samozdrejme chapu vyuziti cheatu pro hlupaky, co hru neumeji hrat. Samozdrejme se cheat mod muze vyuzit v pripade nejakeho bugu (i kdyz zrovna u hry od Blizzardu neco takoveho nehrozi, ale budu to brat obecne). Proti tomu nemam jedineho kriveho slova. Problem je, ze je cheat mod PRODAVAN! funkcni pro BATTLENET!!!
              Toto je neobhajitelny fakt. Souhlasim s tim co pises, ale ty proste odmitas prijmou, ze cheat mod poskozuje puvodni hru v oblasti multiplayeru. Blizzard nebojuje proti modarum, bojuje proti crackerum, co prodavaji cheat mod funkcni na battlenetu. Ja to narozdil od tebe hodnotim objektivne, ale naopak ty hajis neobhajitelne. Tito crackeri nejou prvni. A mozna by se o nich dalo uvazovat jako o obetech (kdyz ne oni, proc my?..). Ale cele to je podle me o tom, ze Blizzardu dosla trpelivost.. proti crackerum nemohou bojovat nekonecnym zacpavanim der. Zkousi to tedy cestou pravniho zastraseni.
  • Stan: Ses idiot, co pretvari fakta tak, aby to vypadalo, ze mas recht. Jednou zapomenes na nejaky argument, jindy ho zas prekroutis, nektere zas vubec nevidis nebo mozna skutecne nechapes. Chces mit pravdu za kazdou cenu a proto neumis vest radnou diskuzi. Omlouvam se za tenhle offtopic, ale jeste jeden prispevek o tom jak ma v hlave na*rano a pujdu si vystrelit mozek z hlavy.

    Mel by ses naucit uvazovat objetivite a prvni krokem je urcite pohled z perspektivy Blizzardu. Pak zkus pohled z perspektivy hracu na battlenetu a se vsim tim cos videl se pekne vrat k te sve zaujate frasce. Krome argumentu potvzujici tvou subjektivni nezpochybnitelnou pravdu si zkus precist i ty ktere ji popiraji.

    Dotkl jsem se tveho ega a tak bude dalsim tvy prispevkem bez pochyby snaha vse obejit a udelat ze me debila, enjoy.
    • Problem ale neni jen v tom ze Blizzard to nejak vidi.. jde zaprve dost o moralku (at uz vyvojaru jakozto uspesnych tvurcu hry, ktery maji v soucasne dobe pevne misto na trhu, tak i konzumentu - hracu) a za druhe jde taky o precedens

      uprava softwaru by nemela proste z moralniho hlediska byt nijak sankciovana. jde o to ze vsichni hledi na usle zisky a nikoho nezajima fakt ze produkt je tu od toho aby ukojil poptavku a ne aby poptavku vytvarel. sem si vedom ze to tak v dnesni spolecnosti proste funguje ale neni to spravne, moralni. Da se videlavat i bez omezovani konzumenta. Hodne bych se divil kdyby v pripade zrovna blizzardich strategii nebylo mozne navrhnout protokol neumoznujici modifikaci obsahu tak aby se to projevilo na snizeni kvality hry pro dalsi hrace. navic kazdemu je jasne ze se hrou mu neprijde garance ze na netu najde vhodneho protivnika. muze stejne tak narazit na debila kterej tu hru bude kazit jinak. Nejde tolik o to ze by Blizzard prisel o zajemce, pochybuju ze par cheatujicich maniku nekoho odradi, jde o utuzovani pozice silneho jedince na trhu, jde o to aby si nikdo nevyskakoval.. pritom blizzardi samotni, ne programatori osobne, ale manageri nebo vedouci projektu a marketingu firmy vyuzivaji jen legislativni aparat pro zajisteni jisteho zvyhodneni. O licencich vim dost, o patentech taky a uprimne je to to nejhorsi co lidstvo mohlo potkat a pritom to vychazi z etiky a moralky ktera tu panuje
    • Ne, debila z tebe dělat nemusim, na to stačíš úplně sám.

      Příště stačí napsat nevim, neznám, apod. tohle tvoje urážení je k ničemu a osobně ho ani nechápu, budeš asi pěknej nervák. To, že mě tu pourážíš ti fakt za pravdu nedá ať už je jakákoli, ale když ti to pomůže, posluž si, příště to aspoň piš do příslušnýho vlákna ať aspoň čtenář ví o co jde a neděláš tu z toho bordel.
  • Podle mého názoru je žaloba Blizzardu plně oprávněná...proč by měl někdo nějákým nepodstivím způsobem ovlivňovat chod hry v multiplayeru(v singleplayeru budiž, alespon svým počínáním nebuzeruje ostatní hráče)??Kdo z takové výhry má potom radost, možná tak malé dítě a člověk s IQ tykve.Zkrátka Blizzard tímto nejen že chrání svůj profit na téhle hře ,ale také chrání poctivé hráče kteří si chtějí zachovat podstivý přístup ke hře.
    • Souhlas (úžasné, dám souhlasit s tímto a mě to ten souhlas hodí o jeden post výš).
    • Pak ať žaluje hráče, kteří používáním cheatů podmínky a pravidla porušují, ne tvůrce cheatu.
      • Nesmysl. Proč by žalovali hráče, který to použil ? Toho pouze potrestají (zabanují). Žalují toho, kdo porušil autorský zákon a nabouraj jejich software a to hacker úmyslně udělal!!!
        • *7*
          • Moje reakce se týká tohoto "Tak to aby blizzard začal rozesílat milióny žalob na lidi, kterým nemůže nikdy dokázat, že cheatovali, protože mohl u compu sedět kdokoliv ..." a je stejná, jako předemnou (např Deryk). Tvůj smajlík proto považuji za zbytečnost. Pokud máš k tomu co říct, tak to řekni a neschovávej se za smajlíky.
            • promiň, jen jsem už unavenj z toho po x několikáté psát to samé, mě to prostě nebaví a blbce to dělá jak ze mě tak z ostatních, ten zelenej ksicht se nabízel jako nejvýstižnější.

              Možná je spíš výstižnější tohle
              http://farm4.static.flickr.com/3288/2961175776_b341ca0fc5.jpg
      • Pokud by Blizzard žaloval hráče kteří užívají cheaty tak by nikdy ničeho nedocílil. Musí prostě eliminovat zdroj a to jsou v tohle případě Hackeři.Kdyby tito Hackeři nebyli tak by se k hráčům obyčejným cheaty nedostali.
        • Tady nejde o to docílit toho nebo onoho, jde o právo a zákony, hackeři svou utilitkou neporušují nic pokud nepoužili blizzardí software, to jen hráči, kteří ji zneužívají ke špatným účelům tu porušují podmínky. Faktem je, že Blizzard radši žaluje trojku vývojářů nějakejch cheatů než desítky tisíc hráčů, který by naštvali a ti by pak kvůli naštvání nekupovali jejich hry.

          Kdyby nebyly zbraně, nebyly by skoro vraždy, nebýt aut, nebudou nehody, atd. atd. tohle neni argumentace na které založit soudní spor natož s vítězným koncem.
          • "Už pár dnů po vydání StarCraftu II obžalovaní vyvinuli, propagovali a veřejně distribuovali několik hacků a cheatů, které měly za cíl modifikovat (a v zásadě zničit) online zážitek ze StarCraftu II. Dokonce už v samotný den vydání hry avizovali představitelé hackovacích webových stránek, že 'jejich lidé už pracují na nových programech pro tuto hru'," uvádí obžaloba. - tohle dost dobře bez použítí softwaru, pro který to vyvíjejí, nejde.
          • Myslíš, že ti zabanovaní hráči naštvaní nejsou? Myslíš, že Diablo 3 si koupí nebo stáhnou?
            • proč myslíš, že Blizzard žaluje ty tři chlápky, aby nemusel banovat hráče a nesnižoval si tak hráčskou komunitu.
        • To, že by ničeho nedosáhli je pravda a jejich strategii naprosto chápu. Jen jsem se prostě zamyslel nad tím, koho by bylo "správné" obžalovat. A tvůj názor na to je jaký?
          Jinak opět si myslím, že existuje poptávka po hackování (spousta hráču prostě cheatovat chce) a ta vždy přitáhne novou nabídku. Každopádně teď budou hackeři asi obezřetnější...
      • Tak to aby blizzard začal rozesílat milióny žalob na lidi, kterým nemůže nikdy dokázat, že cheatovali, protože mohl u compu sedět kdokoliv ...
        • No Ondra to vystihnul moc krásně, na co hledat skutečné viníky a pachatele, prostě až se stane vražda, půjdu za výrobcem předmětu dolyčného a hned máme viníka, nebudu jak blbec honit skutečnégo pachatele někde v lesích :D

          Šup mínus ať to lítá.
          • Prodej zbrani bez povoleni je ilegalni! A jejich sireni mezi lidi, kteri nemaji zbrojni pasy (netesteri) take.
            • to jsem nevděl že na prodej kuchyňských nožů musim mít povolení a na jejich koupi zbrojní pas.
          • Každý má právo na svůj názor a respekt jiného názoru klíčový, jinak nikdo nebude respektovat ten tvůj... Jo a popravdě se mi nelíbí, že mi děláš ozvěnu :) Hlavně v klidu a bez emocí... Jinak s tím, co píšeš nesouhlasím a tak ti loupnu mínus :-D
            • Ozvěnu ti opravdu nedělám, to si fakt moc fandíš, nebuď tak sebestředný, když už zmiňuješ právo na názor, tak já mám právo se také vyjádřit a použít tvou myšlenku

              Zajímavý, že když si udělal to samý ty v diskuzi dole, tak mě fakt nenapadlo naznačit, že mi děláš nějakou ozvěnu nebo co, to abych si půjčil trochu ega, ještě mi malinkochybí jak vidim.To si klidně loupni, to mě fakt nezničí *7*
        • Složitost nelezení viníka je pro tebe hlavním faktorem koho za viníka určit? Opravdu, nebo jsem si to špatně vyložil? Zajímavé a bohužel typicky lidské...
          Bohužel soud se zajímá o to, zda je obžaloba oprávněná, ne jestli obžalovali toho pravého :)
  • pokud někdo hraje offline, tak ať si klidně cheatuje. u mě to mělo ten efekt, že naopak, když mě hra nebavila v některých aspektech, tak jsem použil cheat, abych jí aspoň dohrál. cheatovat ale v online gameskách, to je čirá hráčská impotence.
  • Hacky jsou zlo, používají je jen vypatlané děcka co neumi hrát fairplay.
    K těm z vás, co odsuzujou Blizzard za boj proti hackům - Jste kokoti!!!
    Je mi úplně jedno, jestli blizz proti nim jde jen kvůli prachům, ale pokud proti nim půjde, tak tu bude méně hackerů, než kdyby vymysleli sebelepší anticheat...

    Navíc blizz přichází o prachy tím, že musí banovat, protože takoví lidé už si možná datadisk nekoupí.

    Jsem s blizzem - SMRT HACKERŮM
    • Omfg, rofl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit