Přejít na výpis diskuzí
Blogy z LA: Některé Xbox One hry běžely na PC. Je to normální.
16.6.2013 | Miloš Bohoněk
211 příspěvků
-
Já jsem na tom podobně.Taky jsem si koupil PS3 až teď.A i když je to 10 let stará konzole,tak ty hry vypadají obstojně.Sice to není žádná přehlídka grafických možnosti,ale vývojáři už se s tím naučily dělat takže ty hry vypadají lépe než kdykoliv jindy.Další pro je určitě cena jak her tak konzole,já dal např. za mortal kombat,god of war 3 a uncharted 3 něco málo přes litr.A to jsem nejdřív přemýšlel nad některou z next-gen konzolí no nakonec to vyhrála ps3 a upgrade pc za pár měsíců.
-
joe: no a? :) asi myslíš BluRay ripy. no jestli ti vyhovuje tahat filmy takhle, je to tvoje věc. jestli si myslíš, že lidé platící za filmy jsou hlupáci, je to tvoje věc a tvůj pohled na svět. já občas rád ten zábavní průmysl finančně podpořím, bez toho by jaksi nemohl fungovat a bez toho by nemohl být pro lidi přívětivější. a ceny filmů už klesly na zajímavou úroveň...
-
Jak psal už někdo níže, nevadí mi, že hra běží na jiném HW. Dokonce mi nevadí, že je ten HW papírově daleko silnější než konzole. Vadí mi, že se tváří, že to jede na konzoli.
A ještě víc mi vadí, když se to někdo snaží bagatelizovat, navíc argumentem, že v minulosti se to dělo taky. Byla to prasárna v minulosti, je to prasárna teď a v budoucnu to bude stále prasárna. Stejně jako vyretušované screenshoty (ty ať si klidně vydávají dál, ale ať o nich neříkají, že jsou přímo ze hry). Pokud jim to budeme my a taky novináři žrát, bude se to dít čím dál častěji, až bude úplně zbytečné sledovat jakékoliv informace o hře před vydáním, protože to budou jen lži.
A nakonec, nepřijde vám podezřelé, že graficky nejpokročilejší hra výstavy, ke všemu od vývojářú multiplatfomního (!) a velmi dobře škálovatelného (!!!) CryEnginu běžela na dnešním PC snů? -
Jako ale stejně mi to přijde furt trošku smrdutý. Když si zvětšim ten obrázek v článku, tak je nad tou řadou monitorů, pod kterýma jsou nějaký skříně z ikei, velkej nápis XBOX ONE a obrázky tý konzole. Ze skříně už čouhá jenom xboxáckej ovladač. Kdybych tam přišel, tak si prostě budu myslet, že hraju na xboxu a pochybuju, že kdybych se nezeptal, tak by mi to někdo řekl. Pak přijedu dom a budu se kasat, jak jsem hrál na XBOX ONE, nebo alespoň na nějakym devkitu, kterej se tomu už podobá. Ale ve skutečnosti bych byl jen oklamanej, protože jsem hrál na PC s odlišnym HW, s normálníma Windowsama a na grafice od konkurenční společnosti, než která má bejt v xbonu.
A to, že to pak na všelijakejch twitterech potvrdili je jasný. Určitě věděli, že se jim to zamést nepovede, tak se vyjádřili tim nejrozumnějšim způsobem.
Prostě mi to furt smrdí. *15* -
Nene, ten výkon je opravdu minimálně stejný jako u konzolí, takže se nebojím ani her z nové generace. Může se zdát, že by to mohlo ztrácet, protože v konzolích bude procesor a gpu AMD+AMD (ati), ale ve výsledku to nehraje až takovou roli, protože v minulé generaci byla tuším nVidia a nevím o tom, že by Ati karty měli všeobecně nějaké problémy + vývojáři si nemohou dovolit hodit na HW nVidie a Intelu bobek, protože jakkoliv PC trh oproti konzolím oslabuje, pořád je dost důležitý a obojí na něm dominuje.
Je to prostě stejný případ jako jsem popisoval v první postu, je to hardware stejné generace a zhruba stejné výpočetní síly, takže je opravdu vysoká šance, že vydrží po celý životní cyklus konzolí. Navíc došlo ke sjednocení architektury procesorů, takže bych řekl, že to bude ještě lepší než u minulé generace. -
2ucho
ja ted koukal do piratske zatoky a tam maji filmy i blu ray -
Kdyz si nekdo predobjednava neco, co vyjde az za pul roku a nejsou o tom zadny poradny informace, za to spousta spekulaci, tak je blazen. Normalni clovek pocka aspon na nejakou recenzi po vydani konzole a v idealnim pripade jeste na dobu kdy na to bude dostatek her.
-
joe: je vidět, že o filmovým průmyslu toho moc nevíš... :) řeč byla o BluRay discích. kupuji si filmy na BluRay a pouštím si je na PS3 :)
-
Walltar: Jako to hrbení bylo obrazně řečeno, prostě ve volnym čase bych se chtěl natáhnout na gauč, v ruce mít jen gamepad a tatranku a hrát, koukat na filmy a dělat víceméně to, co dělám ve volnym čase na PC. *4*
Joe: Mám už v hlavě seznam filmů, který si chci na bluray pořídit, až budu mít konzoli. A ano, rád si je koupim na originálnim disku. Ať už z důvodu vlastní pohodlnosti, bonusovýho obsahu nebo u určitejch filmů morálnímu uspokojení z podpory filmovýho průmyslu, kterej finančně stojí z většinový části na prodeji nosičů a digitální distribuci pro neveřejný uvádění. *3* -
2ucho
a to kupuješ digitalne nebo na disku? -
joe: ano, lidé si dnes filmy kupují, já mám na tento týden například objednáno 8 filmů :D (a díky tomu, že si lidé ty filmy kupují, jde i jejich cena na příjemnou úroveň)
-
No jo ale to člověk zase potom musí pořizovat smart TV ... já třeba mám plazmu snad první generace a přidat k ní HTPC je jediný způsob jak ji ještě využít ... až odejde tak na její místo dám plátno.
-
p.s.
jinak na smart tv mužes koukat net a yt nepotrebuješ konzoli -
ty nemas na tv usb? jinak abys využil bluray musíš mít originalni disk ne? to si dneska nekdo porizuej filmy legalne *8* jen se ptam protože ja filmy moc nekoukam
-
Proč hrbit? Možná by to chtělo místo konzole lepší nábytek k PC? *1*
No ale jinak je to jak sem psal ... konzole je teda celkem zajímavá alternativa pro člověka, který potřebuje HTPC, a jdou na tom hrát hry. Celkem zajímavá alternativa. Protože dneska jenom bedna na HTPC, kterou by se člověk nestyděl dát do obýváku stojí tolik, že posune i levné HTPC k cěně konzole. (Které konečně vypadají solidně takže se fakt jako HTPC dají použít) -
ja mam doma Titana koupil mi ho tata
-
No hele, já třeba plánuju pořídit konzoli a taky si představuju, že na tom nebudu hrát jen hry, ale využiju to jako bluray přehrávač (protože teď nic na přehrávání nemám), budu na tom koukat na filmy na velký televizi z gauče a ne se neustále hrbit u PC (na což se těšim skoro stejně jako na hry), protože moc nemám možnost to na tom pustit jinak a tahat k tomu desktop a propojovat to kabelem se mi fakt nechce. Pak se těšim že i využiju nějakýho toho browseru a občas se mrknu na net, na YT atp..
Jako ty televizní funkce u Xbonu mi třeba přijdou přehnaný, kór pro nás, když tu nebudou fungovat, ale kdyby tady zprovoznili netflix, tak budu třeba nejšťastnější na světě. Akorát se bojim, že když tu udělaj netflix, tak tam nebudou ty pořady, co běžej v zahraničí (pořádný americký seriály, talkshows atp.), ale poběží tam nějaká ordinace v nějaký zpí**ný zahradě..
Anyway.. prostě se tak nějak těšim, že až budu mít konzoli, tak jí budu používat v kombinace s iPhonem, popř. pořídim ještě iPad, nebo nějakej slabší levnej notebook na práci/školu, a konečně se přestanu hrbit u PC, když si budu chtít zahrát hru, podívat se na film nebo sjíždět nějaký ty internety.. *3* -
asi jsi to nepochopil prave to rikam, ze next-gen konzole maji, uz dnes low-end HW takze na dnesnim prumernem PC vse pojede lepe nehlede na PC za rok az se ty "nove" konzole zacnou prodavat... proste prichazejici hry pro konzole jsou vpodstate delane pro low-end PC
-
+ ∞
Já prostě nechápu, proč lidi nedokážou hrát a nechat hrát, a to na jakýkoliv platformě. Tyhlety šarvátky konzolistů a PCčkařů jsou fakt jeden z nejabsurdnějších sporů, na který jsem kdy narazil. Hlavně je to zjevnej fanatismus, protože jim nikdo tu "opačnou" platformu, než na který hrajou, necpe, ale oni maj potřebu neustále kydat s*ačky. -
něco podobnýho se tvrdilo s nástupem PS3 a Xbox 360 a pravda byla úplně jinde. Výrobci se taky vychvalovaly a chvástali se jak jsou jejich konzole silnější něž v té době nadupané PC a ejhle, celé to bylo jinak. Kamarád co měl již rok staré PC kdy já kupoval PS3 jako horkou novinku, měl lepší výkon. Zjistili jsem to když vyšel o několik let později BF3. Na PS3 žádnej zázrak a na jeho v té době už hodně zastaralém PC mu to jelo na medíum detaily a rozdíl proti PS3 byl hodně vyditelný, takže tyhle silácký řeči bych si ještě schoval do doby až next konzele bude mít každý doma a bude se moct porovnávat. A hlvaně si budeme jistý že ta hra běží na konzoli a ne na PC!!!! *3*