Přejít na výpis diskuzí
Blogy z LA: Některé Xbox One hry běžely na PC. Je to normální.
16.6.2013 | Miloš Bohoněk
211 příspěvků
-
Presne takovy clanek obhajujici konzole jsem tady cekal games.cz nezklamali *10*
-
V česku....
-
mno uplne koser to neni... :D meli to rict predem a melo by to byt na obdobnym pc, jestli tam misto amd maji nvidii/intel tak to je celkem funny :D pokud je to hardware blizky konzoli tak je to celkem fuk - krabice jako krabice, vsude v podstate pc architektura... ale jinak to trochu klamavy rozhodne je :P
-
EDIT: Kolem omezení, většina věcí krom připojení k internetu se snad už vyvrátila a nakonec se zjistilo že rozdíl mezi Sony a MS je naprosto minimální, navíc sdílení her prostým přidáním do profilu kamaráda je moc pěkné a Sony se tímhle pochlubit nemůže, takže nechápu, proč to pořád vytahujete.
-
Ano to je další věc... cca 1500 za hru no kde to jsme ? :-x
-
Já se netěším na nic, zůstanu u PC ale ano ty featurky mi připadají celkem zajímavé i když to tu fungovat asi nebudou, to nic nemění na tom že v zemích kde budou plně funkční je to bonus ze kterým se musí počítat, kinect a jeho opravdu plynule ovládání mi taky přišlo celkem zábavné + jsem zvědavý na cloud a jestli doopravdy bude fungovat tak jak MS prezentuje, pokud ano tak by se snad mohl výkonoví rozdíl mezi konzolemi ztratit a dokonce hry které byli zatím ohlášené mi přišly zajímavější na Xbox ( krom The Order: 1886).
Právě proto že skutečnost že mě hw konzolí nechává úplně v klidu protože to není nic z čeho bych měl být překvapený nebo snad nadšeny u mě tyhle “zbytečné vychytávky“ vyhrávají. -
Tady už o to skoro nejde pochopitelně s tím souhlasím, tady jde už o "politiku". Já nechci podporovat assholes z MS: Proto spoustu lidi pravděpodobně nadáva (tech par jedincu) že lidi jsou ovce a stejně si to koupí a MS si řekne "ooooojééé můžem vyjebávat víc a víc s lidma stejně si to koupí." Kdyby lidi to nekupovali rozhodně by MS konečně vyndal mozek z analní oblasti a začal už něco dělat. (toto přesně samé platí pro W8)
-
To zmiňuji ve třetím odstavci. Jinak co se týče exkluzivit, tak je to hlavně o trpělivosti. Já si třeba teprve hodlám pořídit PS3 (moje poslední konzole byla PS1) právě kvůli těm exkluzivitám. A PS4 si pravděpodobně zase pořídím až na konci jeho životního cyklu. Cena konzole by mi ani tak nevadila, ale ta cena nových her je pro mě příliš vysoká.
-
Tak já tak nějak doufám/doufal, že to co tady někteří předvádí je hlavně z nevědomosti, takže nějaká fakta by jim mohla prospět. Samozřejmě jsou tu i trolové, na ty ovšem můj příspěvek ovšem není směřovaný. ;)
-
Zapoměl si dodat ještě k tomu PC, když si člověk pořídí, tak má ještě jednu výhodu je více multifunkční bude ho člověk používat jak na práci tak na hry. Jediný důvod na pořízení jakékoli konzole jsou exkluzivity... Nicméně kupovat si jen kvuli tomu konzoli to bych musel nevedet co s prachama...
-
Zbytečná arbitr-omáčka okolo, stačilo klidně napsat: "každý by měl hrát na tom, co je mu nejbližší/nejpohodlnější/nejpříjemnější ", žádnýho dalšího světla není potřeba. Každýmu se selským rozumem musí být jasný, jak se na tom platformy k sobě nazvájem hardwarově mají. To jen banda radikálních nevyleštěných gum z PC i konzolové strany musí neustále blít svoje pseudo přesvědčovací metody o tom, co by každý měl začít uctívat. Místní kydy o "kvalitě", "jednoduchosti", "dětičkách" z té, či oné strany barikády už jen dokreslují opět parádní kanelovou atmosféru budovanou částí některých místních lebečně vybagrovaných kolegas
Na*rat na vás všechny a vaše průjmy gumáci.... jdu si zahrát na NES konzoli kachny... -
slušné faux pas, predpokladam že ten človek dostal hodinovou vypoved. Jinak je to znama vec že konzolove hry (exkluzivky) jdou spustit v pohode na pc, stačí se pohrabat v par souborech. Mám kámoše ktery v pohode paril na pc i exkluzivity s ps3 treba killzone
-
Zřejmě měl autor na mysli MotorStorm, nikoliv Motosport.
-
Mně tento fakt taky nijak nepohoršuje. Ba naopak - je to pro mě jasným důkazem, že "exkluzivky" si časem zahrajeme i my PC hráči *1*
-
Bohoněk ne Poláček
-
Určítě ano, akorát ta cena za takové PC vyjde dráž, ale zase nabízí mnohem více.
-
tohle si pripusti kazdej, krome fanatickych konzolistu, jenze ty musi presvedcit maminku, aby jim ji koupila, takze tu samozrejme v ramci autosugesce vicemene musi vykrikovat, ze je levenejsi, coz je nicmene pouze okridlene "...aneb nechci slevu zadarmo"
-
Trochu OT, ale všiml jsem si, že od představení nových konzolí se tady ve velkém rozšířily diskuze o výkonu HW, často vedené lidmi, co o problematice HW nemají nejmenší ponětí. Sám se v tom trochu vyznám (nejsem ovšem žádný odborník), takže bych rád přispěl svou troškou zkušeností do mlýna a některým třeba i pár věcí objasnil.
Hodně se tady vytahuje, jak 6-7 let staré konzole bez problémů stále utáhnou nové hry, nicméně spousta lidí zapomíná, že na těchto konzolích běží hry v rozlišení 720p. Sám jsem až do začátku tohoto roku měl takto starou sestavu, v té době střední třídu a zhruba ekvivalent HW v tehdejších konzolích (C2D na 2.9Ghz, 8800GT a 3GB ram) a mohu říct, že jsem rozjel každou hru, která vyšla na konzolích (pochopitelně vyjma exkluzivit) a to dokonce ve většině případů ve fHD. K upgradu mě donutily až PC only tituly (například Shogun 2), které jsem už nedokázal rozjet v takové kvalitě jaké bych chtěl při zachování hratelných FPS a také oznámení nových konzolí. Tolik k fámě, že je třeba upgradovat PC každé 2-3 roky, abych si mohl zahrát nové hry, a tedy velké finanční nevýhodnosti oproti konzolím.
Druhá věc, co se tady hojně propírala, a na kterou jsem částečně odpověděl už v předchozím odstavci, je vysoká cena herního počítače oproti přicházejícím konzolím. Už výše jsem vyvodil, že PC s ekvivalentním hardwarem je prakticky dostačující po celou životnost konzole, teď ještě přihodím nějaká fakta. Zrovna skládám kamarádovi sestavu střední třídy, která je hardwarově na úrovni nových konzolí, možná trochu silnější - http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_16NT011P5T011UHA011O1X011O9A0118BF011PRH01. Tahle sestava vyjde na šestnáct tisíc, cena nových konzolí se má pohybovat mezi 10-12 tisíci (pokud si dobře pamatuji, tak PS3 stála v době vydání dokonce 16 tisíc, já tehdy svoje PC koupil za necelých 14). Cenově tedy teoreticky vychází lépe nákup konzole. Nicméně i když pominu fakt, že PC má mnohem širší paletu možných činností, tak je třeba počítat s "nutností" platit si u konzolí premium účty, které zpřístupní multiplayer (můžeme polemizovat, že se poplatek vyvažuje přidanou hodnotou v podobě her zdarma, nicméně nikdo vám nezaručí, že dostanete hry, které vás zajímají/budete hrát). Další faktorem, který snižuje cenovou hranici mezi konzolí a ekvivalentním PC je cena her, vzhledem k tomu, že je konzole opět částečně dotována nebo má jen minimální rabat (pochybuji, že by i při množstevních slevách mohli dosáhnout rozdílu 1/4 ceny), takže minimálně ze začátku je třeba počítat s vysokými cenami nových her. Tím pádem se dle mého názoru cena nové konzole a podobně silného PC rychle srovná.
Na závěr bych jen dodal, že tímto příspěvkem nechci odsuzovat žádnou skupinu hráčů. Sám zastávám názor, že by si každý měl hrát na tom, co je mu nejbližší/nejpohodlnější/nejpříjemnější. Jen jsem chtěl vnést trochu světla, faktů a vlastních zkušeností do těch věčných hádek co je lepší. Jestli se vám na mé teorii něco nelíbí, jsem otevřený další diskuzi, ale prosím jen konstruktivní, na trolling nehodlám a nebudu reagovat, takže v případě, že si jen někdo bude chtít rýpnout bez jakýchkoliv argumentů, ušetřete prosím sobě čas strávený psaním a mě čas strávený čtením. Děkuji. -
Hehe oni naprasáka lžou a pan Poláček s tím ještě souhlasí. To mě po*er.
-
1.) Prej tam byla karta GTX 7xx jedna z nevýkonějších na trhu.
2.) Nezbývá než doufat...
3.) Opravdu? To že existujů trailery znemožňuje podfuk takového druhu? Tady asi naivita dostala nový rozměr. Devkit možná néni finální HW, ale nikdo se zdravým tozumem o nich neřekne, že je to nefér.
Netvrdím, že to určitě bude na XBone vypadat hůř nebo šlo o klamavů reklamu, ale použití výkonějšího PC když má MS k dispozici devkity je prostě krajně podezřelé.
"Infinite power of the cloud"