Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veny
    A které že to kromě multiplayeru jsou?
  • nightborne
    Jenže čéče, on je docela rozdíl grafickej downgrade (což taky není úplně košer, samozřejmě), a situace, kdy snad polovina věcí, který autoři explicitně řekli, že tam budou, v hotovým produktu zkrátka a dobře neni.
  • MickeyMutant
    Tak dlouho se chodí, až se ucho...
  • Zajímalo by mě proč řeší jen tuhle hru? Proč ne Bioshock Infinite? Motorstorm? Mass Effect? Watch Dogs? Simcity? X Rebirth? Nebo třeba i Witcher 3 je na Steamu prodávaný těmito obrázky: http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/292030/ss_107600c1337accc09104f7a8aa7f275f23cad096.1920x1080.jpg?t=1473245639
    http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/292030/ss_90a33d7764a2d23306091bfcb52265c3506b4fdb.1920x1080.jpg?t=1473245639
    což také není zcela reprezentativní.

Já neříkám, že marketing NMS byl v pořádku. Ale toto není problém NMS. To je problém který se týká globálně snad všech her. Dnes už nejen AAA, ale často i Indie. Řešit to tím, že spráskáme jednoho obětního beránka, protože je to zrovna "in" taky není ideální řešení.
  • Z NMS se stal otloukánek první třídy. Nemyslím si, že je to úplně fér.

Kdejaká hra se prezentuje přinejmenším vágně. Už tu bylo tolik případů, kdy grafická podoba z trailerů neodpovídala výsledné podobě poté, co hra vyšla a každý, kdo se aspoň trochu orientuje, chápe proč. Horší je to samozřejmě s herními prvky a obsahem - i tam se často až lže (koukám na tebe The Division. Že Hello Games hru neprezentovali hru ideálně, je naprosto zjevné. Na druhou stranu tahle hysterie už jde fakt za hranu. Stačí se podívat na youtube. Takový zástup až nenávistných videí jsem ještě k žádné hře neviděl a to hraju už dobrých 25 let. Toto už je prostě moc.

Mně se nelíbí, jak se prezentují hry obecně. Když už tohle kritizovat, tak u všech her. Minimálně nepřesnosti jsou velmi časté. Řada vývojářů se raději schovává za Předběžný přístup a kryjí si takto záda - vždycky se mohou zasmát a říci, že hra je přece ještě ve vývoji, no ne? A je fuk, že je v předběžném přístupu třeba 3 roky. I toto považuju za špatné. Předběžný přístup by měl být časově omezený a pak vydat. nebo skončit. Hello Games aspoň měli odvahu svůj titul (jistě pod velkým tlakem Sony) vydat. Že vydali polotovar, je zjevné.

Osobně si myslím, že No Man's Sky není špatná hra. Cenovka je ovšem zcela mimo realitu a to je nejspíše také důvod, proč řada lidí na hru kouká tak přísně. Já se ani nedivím. Jen bych si přál poněkud věcnější debatu. Navíc se bojím, že Hello Games bude natolik znechuceno, že hru nebude dále vyvíjet, což by byla škoda. Základ to není špatný.
  • MickeyMutant
    S příjmy z prodejů nebude pro Hello Games ani případný nepříznivý soudní verdikt určitě problémem. Naopak tím podtrhnou zprávu, kterou vysílají do světa: nezáleží na tom, co říkáte a ukazujete, důležité je vzbudit pozornost a vydělat. Po vydání můžete mlčet jako zařízlá ryba, kritiky stejně kafrání do roka a do dne přejde a zbude profit. Takhle se to prostě vyplácí.
  • Jenže co když to byly záběry ze hry? Když mají demo jedné planety a vypadá to božsky, natěšeně z toho udělají videjko a o pár let později zjistí, že to takhle utáhne ty planety jen dvě, tak to... zoptimalizují.

Je pravda, že to E3 video vypadalo božsky, ale ty ostatní co pak ukazovali a ty youtuby docela jasně ukazovali co očekávat... nepříjde mi to jako 100% klamání a lhaní lidem.
  • mě na tom fakt dostal ten nápad. zpracování je příšerný snad po všech stránkách, který mě napadaj.. *15*
  • a prodeje by šli pěkně dolů - a velcí vydavatelé by se museli zase začít snažit. to by byla paráda *3* ale asi to tak jednoduchý nebude.
  • Majkl
    U mě i prvních pár hodin kazil hru ten otřesný interface a ovládání a ošklivá grafika s vyblitýma texturama
  • Upřimně prvních pár hodin mě ta hra bavila.Pak to už šlo z kopce.
  • Majkl
    Jo, ale tady nejde jen o trailery, ale tak nějak o celkovou prezentaci a kontradikci - Murray řekne, že ve hře bude multiplayer a ve hře není multiplayer, to už je podle mě za hranou.
  • Majkl
    Co si budeme povídat, to že autoři zalezli někam do díry a odmítají se k celému fiasku vyjádřit celé situaci taky moc nepomáhá
  • Lukyz
    Náhodou, nebylo by přeci pro všechny lepší, kdyby se tím vytvořil nějaký precedens, že ukázky, trailery a screenshoty musí být v kvalitě odpovídající finálnímu produktu, pokud nebude zřetelně např. watermarkem uvedeno, že se nejedná o záběry ze hry?

Já chápu tvrzení, že reklamě člověk nemůže věřit a souhlasím, ale proč by vlastně měli tvůrci prezentovat něco úplně jinak než tomu ve skutečnosti je? Samo nepočítám CGI trailery.
  • Jo jenze odtud potud, jedna vec je trochu prikraslit skutecnost a druha zakaznika kompletne zavadet. Takovy povyk vetsina her pri vydani neudela ani kdyz vyjdou prakticky bez betatestu...
  • V diskusi na redditu se samozřejmě objevuje celá řada názorů, které se buď staví za stížnost, nebo se naopak diví, že lidé podléhají reklamě, předobjednávají si hry, nepočkají na recenze, a pak se cítí dotčeni.

Však to je ten důvod. Podlehnutí klamavé reklamě. Tedy je to problém a souhlasim aby to nějak řešili. Většina podlehne klamu viz počet předobjednávek...
    Je jedno, že to dělá každý....Tak to každý dělat nebude a bude v prototypu videa ze hry informace, že tohle nereprezentuje finální produkt.
  • naprosto žádný.
  • Veny
    No, ještě jsem neviděl trailer, který by na 100% reprezentoval, jak bude výsledná hra vypadat ve skutečnosti.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit