Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsou happy end, happy end je pro mě, když přežije hlavní hrdina a jeho milovaná osoba, Romeo a Julie imho nekončí happy-endem.
    Pokud jde o space magic, tak mi jde o to, že do té doby v daném sci-fi díle neznámá technologie změní celý vesmír bez jakéhokoli vysvětlení, jak to funguje...Snad Control by se dal ještě pochopit nebýt té modré vlny co prohání Normandy, ale Destroy a zejména Synthesis? To je prostě čirá "sci-fi" magie, která s tím sci nemá nic společného. Hlavně mi vadí ten deus-ex-machina přístup, na mě to působí jakože autoři nevěděli, jak to důstojně zakončit, tak to vyřeší nadpřirozená barevná vlna, která změní podstatu vesmíru a využije se k tomu superzbraň + Citadela + nově obejvený Catalyst, jehož je citadela pouhou součástí...
    Happy-end pro mě je, že není třeba anihilovat gethy s kterými jsem sjednával mít, že s Garrusem bude Shepard přátelsky někde klábosit a vzponínat na staré dobré časy...
    Líbila se mi možnost nahoře Refusal s dostatečným EMS a třeba Leviathanem konvenční vítězství "perfect-ending" kde přes celkové ztráty posádka Normandy přežije včetně Sheparda a není třeba vyhladit žádnou rasu...jinak na happy endu netrvám, současný "špatný" refusal mi vyhovuje, jen prostě je co zlepšit:-)
  • chcou toto aby shepy zil a mel decka proste americky happy end :D
  • x_ander
    No vyřešila by třeba to, že Shepard porazí Reapery "ve své hlavě", čímž by odolal indoktrinaci, následně by ho jeho naznačené probrání někde v sutinách vrátilo do boje, kde by ho čekala obrovská bitva s Harbingerem. Aspoň takto bych si to představoval :)
  • x_ander
    Líbilo a moc... jen se obávám, že v tomhle směru Bioware uvažovat nebude. Jak jsem psal někde níž, celá válka o Zemi by chtěla vylepšit (myslím gameplay). Barevné konce pomalu rozdýchávám, ale Marauder Shields jako "závěrečného bosse" fakt ne. Prostě takto vymazlená trilogie měla skončit brutálními a neskutečně epickými boji, nikoliv vymlácením menšího zástupu radových potvor v několik uličkách Londýna.
  • Raz si niekto vymysli pojem "space magic" a uz to vsetci opakuju ak ked o ziadnu magic vobec nikde nejde.. a po druhe, tie konce nie su happy end pre teba? Co by ste tam niektori chceli preboha?
  • Co vsetci mate s tou IT? CO ona preboha riesi?? Ved s nou je pribeh este viac nedokonceny a totalne neuzavrety. Neriesi absolutne nic. Nepacia sa vam konce tak si vymyslate ze to bol sen.. To uz bolo v Dallase...
  • zahrat si EC a potom tu trep bludy o tom ako to nedava zmysel. Je tam vysvetlene vsetko co treba vediet a ma to svoju logiku. Fakt neviem co niektori ludia cakali. Podme nadavat aj na Matrix alebo neviem co vsetko ze to nedava zmysel. Analyzovat donekonecna sa da vsetko..
  • Od začátku jsem věřil, že jediným možným vysvětlením je Indoctrination Theory. Ačkoliv teorie stále žije, je již velmi nepravděpodobné, že by věnovali původní konec + další 3 měsíce času ději, který ani není skutečný. Na druhou stranu, ty největší trhliny v ději Extended Cut vyžehlil a ačkoliv odpovědí se nám dostalo stále málo, stačí to abych byl jakžtakž spokojený. Pořád je potřeba aby hráč použil vlastní fantazii, ale některé náznaky snad nejdou přehlédnout. Jen pro doplnění - ti kdo si pořád stěžují, že konec nedává smysl, tak si musíte bohužel dohrát i předchozí cca hodinku a půl, aby vám neuniklo pár nových záběrů. A kdo to neví, EMS bylo sníženo asi na 3100 pro perfect ending (ne že bych to však skutečně k něčemu bylo, až na destroy ending, kde je 1 velký rozdíl). Tohle považuju za nejotravnější věc.

Jako první jsem dohrál destroy ending a byl jsem spokojený, když nepočítám jednu věc - po veškeré snaze o sjednání míru mezi gethy a quariany (což se povedlo) pak spáchám genocidu gethů, fakt super. Předtím jsem měl možnosti a teď ne??? Náznak o tom, že Shepard výbuchy v Citadele přežil, lehký úsměv na tváři LI (Love Interest), posádka opravila loď a jde ho hledat svědčí o tom, že právě toho je konec, v kterém si můžeme domyslet onu idylku, Shepard (hrál jsem femShep) a LI (Garrus) na pláži, pohoda:-)

Pak jsem si dal Control a momentálně mi to přijde jako nejlepší konec pro všechny kromě Sheparda, který se obětoval a značně mi to připomnělo knihu "Božský imperátor Duny". Není to samozřejmě to samé, ale i tak, tento konec se mi docela líbil.

Refusal byl smutný, ale dalo se to očekávat. Volba prostě musí být učiněna - to je jasný vzkaz od BW. Navíc je to výsměch všem trollům co chtěli mít možnost odmítnutí a stříleli do Star Child:-) Ale beru to.. a dá se říci, že je to dobrý konec, který pomohl další civilizaci zvítězit. A Synthesis? To byl divný konec. Shepard nesmyslně dead - když už ho chtěli rozprášit po galaxii, nemohli si jen vzít vzorek?:-)

Jinak můžu dodat že závěrečná slideshow se mi líbila a měli k tomu své důvody. Proslov byl fajn, hlavně reaper-shepard v Control endingu:-) Sice to furt bylo jen o tom, že všechno postaví znovu, ale viděl jsem několik verzí toho samého a líbí se mi jak se tu a tam nějaká část obrázku změní podle vašich předchozích rozhodnutí. Co mě ale zaujalo nejvíce jsou zmínky o Leviathan (rogue reaper) DLC a ačkoliv se zdá být děj uzavřený, těším se na ta DLC. Další Extended Cut pro Extended Cut už nebude, ale nedivil bych se vůbec, kdyby některá z dalších DLC, která se odehrávají před koncem války nepřidala nějakou novou dějovou linii (možná i pár rozdílných animací v závěru). Neříkejte mi přece, že takový Reaper na straně aliance (+ všechny znalosti, které by od něho získaly) by nemohly zvrátit i poměr konvenčních sil ve prospěch aliance. Důkladná analýza živého reapera musí odhalit nějaké slabiny (vždy existuje nějaké nejslabší místo, ačkoliv může být pořád dost silně chráněné). Nemluvě o rozboru a plánech jeho zbraní. A ikdyby je nešlo vyrobit, pořád by nešlo podcenit jeho vlastní palebnou silu a fakt, že už reaperů dříve několik zničil. Takže kdo ví, já tu vařím z vody, ale já mít takovouhle značku a hru pod palcem, postaral bych se v dalších přídavcích hráčům o pořádné šoky a donutil hatery změnit názor. Třeba právě po absolvování pár DLC a získání pár vlivných přátel na svou stranu se objeví další závěr, kde Shepard zvítězí bez použití crucible, kde vše je stejné až do chvíle během rozhodování v dialogu se Star Child. Dítě se uprostřed věty odmlčí, řekně že se změnilo ještě něco a ohlédne se směrem do vesmíru, kde se vynořil další reaper (v aliančních barvách), reaper hlas zahřmí "Leviathan" a ten ihned začne pálit do ostatních reaperů. Sotva si upoutá pozornost reaperů, za ním se objeví další flotila (řekněme posila z nějakého DLC, které se podařilo získat flotilu, ač s tím že v tomto úsilí uspěli nikdo nepočítal) a pak už bych to nechal na strhující několika minutové epické bitvě o všechno. Ztráty budou, ale vítězství je na dosah a nebude tam ta pitomá genocida gethů. No.. mé zbožné prání asi nikdy nebude naplněno:-) A co vy? Vám by se to nelíbilo?:-)
  • Mne sa najviac paci, ze kazdeho trapi, ako sa dostal dole z Citadely aby sa nadychol..... Tak si spomente, ako sa dostal hore :-) problem solved - aspon pre mna
  • trolo
    "Ať si o koncích myslíte cokoliv, jsou podle mě naprostým důkazem velké tvůrčí svobody Bioware. Ten konec prostě zavání tím, že ho dělal někdo s velkými tvůrčími ambicemi (a teď je vážně jedno jestli je to fail, nebo ne), nikoliv někdo, kdo by chtěl hladkej průběh a vytřískat co nejvíc prachů."

govno. koniec nema ziadny zmysel a nici vsetko z jednotky a dvojky. nema hlavu ani patu. zmysel nic....nechce sa mi to tu pisat vsetko na nete mas milion analytickych videii...napr:
    http://www.youtube.com/watch?v=OW2ZxnkUHCY&feature=g-vrec
  • a proc nadavas? :D
  • tříbarevná!
  • Jaka magie? *1*
  • http://www.mercenaryjournal.com/Images/JesusMiddleFinger1.JPG

To je pro vás pane levis...
  • x_ander
    Souhlas. Javik občas zahlásí něco ve stylu, že salarianské játra byly v jejich době pochoutka ke svačině, což sice pobaví, ale nic kloudného o Protheanech se člověk nedozví...
  • Tak se koukni na ten EC v jednom z nových dialogů s Catalystem něco málo naznačí. (teda doufám, že je nový a ne že si ho jen nepamatuju)
    Ale chápu že někomu se nechce do toho procházení citadelou a rozmluvou s IM nechce (já si ty rozhovory poslechl jen poprvé a pak jsem to nechal běžet v pozadí a dělal něco jiného)
  • zajímalo by mne, jestli je scénarista praktující křestaň. Ten mesiášský motiv, kdy se obětuje, aby spasil celý vesmír je až do oči bijící.
  • no byli něco jako Tao empire se svým "Great good". Ale i tak docela hajzlící, slimákoidi jedni škaredí.
  • ne bratře, je to naprostá ptákovina. Připomíná mi to právě různé hollywoodské fláky, které se snaží být co nejvíc alternativní a pseudo-nezávislé. Je to prostě slátanina bez hlavy a paty a zatvrzelí kvazi-intelektuálové mají zase nad čím sáhodlouze diskutovat. Je to jeden velký patos a nic hluboce tvůrčího v tom ani za mák není.
  • x_ander
    Asi tak. Sice jsem možná v koutku duše pořád doufal v Indoctrination theory (já vím, naivní...), ale co mě na konci(i tom původním) zamrzelo nejvíc, byl nudný průběh poslední mise v londýně a žádný boss. Oproti finále jedničky a hlavně suicide mission ve dvojce je to neskutečný průs*r. A když z Bioware vypadlo, že pro úplný prožitek Extended cut máme nahrát pozici před útokem na Cerberus a k tomu celé DLC zabere skoro 2 GB, zahořela ve mě naděje, že se i něčeho takového dočkám (přesto, že nic takového neslibovali)...a nic... jen pár nových animaček na konci... prostě nudný a nedůstojný závěr úžasné trilogie. Stejně jako předtím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit