Přejít na výpis diskuzí
Call of Duty: Advanced Warfare - recenze
16.11.2014 | Daniel Kremser
144 příspěvků
-
Já nechápu ty recenze. Copak jsou ty lidi slepí? Grafická podoba není nejhorší, ale pořád to není kdoví jakej zázrak, kterej pořád slibovali. A teď, co mě na tom sere úplně nejvíc. Jde sice o mikro detaily, ale v dnešní době mi to přijde jako zoufalost. Kde je můj vlastní stín? Když se podívám na zem, proč nevidím nohy? Když lezu po žebříku, jakto že lezu bez rukou? Jakto že headshot nic neznamená? (a tím myslím, když protivníka střelím z blízka do ksichtu, kde ho nechrání helma. To jsou detaily, který by měli být dotažený. Umělá "inteligence" je jako vždy extrémě tupá. Stojí za mnou maník s raketometem a čumí na mě a čeká až ho picnu. A herní doba? 5hodin a z toho dobře 2 hodiny videosekvencí? No a mulťák, je pořád stejně spatně hratelnej jako u ghost. Akorát, je to ještě k tomu vykrádačka crysis a titanfall. Viděl bych to max 5/10.
-
-
Souhlasím, CoDko je sice docela fajn, ale myslím si, že v dnešní době a obzvlášť prakticky u nejprodávanější hry, mají snad tak velký rozpočet na to udělat pořádnou grafiku a na všem opravdu pořádně zapracovat, aby ukázali, že si ten titul "nejprodávanější" hry zaslouží, ale ne oni to jak se zdá snad vydají skoro bez snahy, protože si to stejně ty lidi koupí....
-
A prečo niečo podobné recenzenti nehodnotia aj trebárs pri nedávnej recenzii halo master chief sergeant of master sergeants most important person of extreme sergeants to the max, tam tá kolekcia hier dostala dokonca o bod vyššie hodnotenie aj napriek prakticky nefungujúcemu multiplayeru a s rovnakým nedostatkami aké si tu popísal.
Aby som to troška rozviedol tak umelá inteligencia počítačových protivníkov bola u hier ako half life 1 a 2 na špičkovej úrovni až dovtedy kým nevyšiel prvý fear a odvtedy ako keby sa čas zastavil a lepšiu v AI v nových hrách nenájdeš. -
-
Ono je taky trochu rozdil hodnotit kolekci starych her se zbrusu novym dilem ne? Ale to bych chtel po tobe asi moc. *3*
-
half life 1 :D :D ten má opravdu výbornou AI, možná by ses neměl unášet tak moc nostalgií
-
-
vieš kedy vôbec tá hra vyšla? Niekedy až žasnem aká kvalitná tá ai v prvom half life bola, keď si to porovnám s ai niektorých moderných hier tak to je zaplakanie.
-
-
Halo má pořád jednu z nejlepších AI vůbec. :)
-
-
nesúhlasím, ai v halo je niečo ako nepriatelia v painkillerovi, kdežto ai v prvom half life sú pekne tuhí aj na normálnej obtiažnosti, v half life 2 boli nepriatelia ešte lepšie naprogramovaní.
Ako som už napísal, ai a halo nejdú dokopy. -
Ale jdou a velmi dobře. Kdyby si to někdy opravdu hrál na jednu z těch vyšších obtížností, tak by si věděl, že ta hra ma AI na slušné úrovni. Nejspíše né nejlepší (i když to se dost těžko srovnává), ale slušnou určitě.
I mnoho nových her je na tom s AI hůře, o CoD ani nemluvě.
Jinak s AI v HL1 souhlasím, ta je velmi slušná, zejména na svou dobu. A osobně mi přijde, že ve druhém dílu to bylo s AI horší. -
lol halo a ai nejdú dokopy.
-
F.E.A.R. tyky parádní AI
-
-
-
-
-
-
Mě baví jak lidi čekají od CoD nějakou oduševnělou zábavu a pak to hrozně řešej, že je to lineární "tupá" střílečka, je to 5h popcornovka už kolik let a jinak už to asi nebude. Když k tomu člověk přistupuje takhle tak je to prostě dobře udělaný, 5h sešup a za týden ani nevíte že jste to hráli.
-
-
Ta a ja patrím k veľkým fanúšikom COD už od vzniku. Proste každý rok si to kúpim lebo COD mi dá to čo iná strieľačka nie. Výbornú zábavu plnú skvelých skriptov a momentov, ktoré v inej FPS hráč neuvidí. Samozrejme hra má svoje chyby a Treyarch vždy priniesol to slabé COD, ale od IW a teraz aj od SG budeme vždy to lepšie COD a keď v hre veci fungujú tak ako majú tak je hráč spokojný, A to vravím len o singleplayer zážitku. Multiplayer nehrávam vôbec, ani BF nie to ešte CODKO.
-
Já nechápu, proč by opakování stejných chyb a nedostatků nemělo být kritizováno. Ano, je to další extrémně lineární střílečka, která hráče považuje za idiota a je herním ekvivalentem tvorby Michaela Baye, ale copak to máme přehlížet jen proto, že předchozí díly byly stejné?
-
-
Když půjdeš na Babovřesky Trošky co čekáš? Oduševnělou věc o utlačování Tibeťanů Čínou? Chceš od té hry něco jiného než je. Já ji neobhajuji, ale když už je taková tak chtít aby byla jiná tak to si raději najdu jinou hru.
-
-
Jenze recenzet by mel mit kule a hodnotit v kontextu. Kdyz je neco tupa polonefunkcni strilecka, kde AI je sprosty slovo, tak by to asi melo dostat adekvatni hodnoceni.
Mimochodem, ty mozne nepamatujes doby tzv interaktivnicg filmu. Kupodivu v ty dobe kazdej napsal, ze je to s.acka, a to presto, ze "do bys asi tak cekal od neceho, kde si muzes vybrat jestli nadelas ho hajzliku nebo do umyvadla". -
Já nepředpokládám, že se CoD najednou změní, ale hodnotit tu sérii kladně proto, že patří k tomu nejlepšímu z naprosto trapného žánru lineárních válečných FPS, je podle mně špatné. Pokud od hry očekáváš blbost, tak to neznamená, že by při splnění tvých předpokladů měla být chválena.
-
-
-
Lajk za Aphexe v profilovce *5*
-
-
Jsi asi první kdo na to poukázal *3* spíš řeší "CZ" nebo "69"v nicku.
-
-
-
musím si vzpomenout na recenzi na Lords of Shadow 2 od tohoto člověka, to byl v podstatě hate recenze na podařenou hru
-
Já doufám, že tahle hra zase vydělá majlant a zdejší inteligenti si zase budou trhat vlasy. *1*
-
Ja myslim ze model gameplay kde postupujete v linearnej forme po jednotlivych malych sekciach mapy, cistite AI dokial bud: a, - postupne za sebou(nie naraz) respawnujuci AI neskonci respawnovanie, alebo b, - v pripade nekonecneho respawnu postupite dopredu(aby ste spustili "trigger"), je uz dnes opravdu vcerajsi. Aj klasicke "linearne" FPS sa daju robit inak, ako napr. ukazal skvely FarCry1 a samozrejme skoro vsetky ostatne FPS ktore do jeho vydania vysli(okrem CoD samotneho).
-
zlatej Wolfenstein *14*
-
-
myslím že wolfenstein je žanrove ponekud jinde
-
-
samozrejme, Wolfenstein je stratégia s prvkami plošinovky obohatená o simulátor randenia....proste absolútne iný žáner než Call of Duty
-
-
codko je neco jako dark souls mezi rpg. je to sice rpg ale ne tak docela.
-
-
nejakej čur4k mi furt dava minuska, už mne to sere
-
-
Tak zkus napsat něco... něco... nebo víš co nepiš nic *3*
-
-
-
-
-
-
"tvůrci upřednostnili peer-to-peer řešení, aby zajistili funkčnost multiplayeru i v budoucnu"
Tohle je strašná blbost, hry s dedikáčema a direct connect funkcí (nebo steamworks serverlistem) přežijí mnohonásobně hry kde se o peer2peer stará master server a jiná možnost připojení tam není.. -
-
treba tim chtel rici, ze udrzovat 1xmaster ma vetsi budoucnost u Activisionu nez udrzovat Xxded.server ;) to jestli ded.srv. davat do rukou lidem atd se tu neresi..
-
-
Chtěl tím říci že peer2peer zajistí funkčnost multiplayeru v budoucnosti a to je nehorázná blbost.. Ty p2p master servery kdykoliv můžou vypnout až vyjde nová hra (tak jak to dělá EA) a jediný co dokáže zajistit funknost multiplayeru do budoucnost je direct connect na IP dedikáče.
-
-
-
Recenzent naschvál zapoměl napsat, že videá se hodně sekají. Pak zapoměl napsat, že pokud máte starší dvojádrový procesor a není intel i5 tak vám hra nepojede i když máte dostatek MHZ. Musíte si stáhnou fix , který to prolomí.....
-
Press F to pay reviews! Ne opravdu je to jen znova to samé generické CoD i multiplayer je horší něž předtím všichni poskakujou spawny o těch radši nemluvit.
-
-
Press F to print money
-
mne ta scena press "F to pay respect" neprisla nijak nevhodna ani smešna, nevím čím to je. možna tím že nejsem smradlave 15-lete decko
-
-
To je fakt. Ty seš smradlavé desetileté děcko. *15*
-
spis to bude tim,ze ti jeste ani 15 neni
-
Ano ta scena je nejlepsi, uplne citim jak me to vtahlo do deje kdyz sem zmackl to F.
Odjakziva se videa jenom sledovala ale ted clovek musi v pulce vytahnout ruku z gati odkliknout F, To je pravej nextgen,
Ani nevim kolikrat sem tam loadoval protoze zacala cutscena ja dal ruky z klavesnice a najednou tam vyskocil quicktime event. Quicktime eventy jsou imho nejhorsi herni mechanismus soucasnosti, nechapu co se na tom konzolistum tak zalibilo ze se to ted sere do kazde hry. -
-
Odpovida to IQ uzivatele ... ostatne stejne jako pocet cudliku na gamepadu. Nekde sem uz cet, ze se bude redukovat na jedno, ze to je moc slozity.
-
-
No absolutně to nesedí do té scény proč levné QTE když to mohla být cutscéna kde budou vyobrazené emoce ze ztráty kamaráda.
-
-
-
Nedavno jsme hral singleplayer nejake novejsi strilecky (vazne netusim jestli to byl BF nebo COD) a hrani mi neustale kazily nepreskocitelne "video sekvence" s prihlouplou konverzaci vojaku mezi sebou.
Strasne rad bych si zahral nejakou 3d akci bez toho abych byl nuceny se po kazdych 5-10 minutach akce divat na nejaky film. Delaji se jeste takove hry? -
-
remake shadow warriora, hard resetu, painkiller hell and damnation ale trebárs aj nový wolfenstein.
-
Hard Reset(2011)
-
Dělají. V podstatě každá FPS hra mimo série COD a BF.
-
Shadow Warrior (2013)
-