Přejít na výpis diskuzí
Capcom vydal tipy a triky pro PC hráče Dragon's Dogma: Dark Arisen
27.11.2015 | Adam Homola
94 příspěvků
-
Hele celou hru jsem hrál především za Warriora, Fightera a Rangera, za ty je ale hrát Dark Arisen strašná otrava, protože nemají magické útoky a warrior je na nic při šplhání.
Nejedná se ani tak, o to že je nejsilnější, ale o to že je velmi všestranný. Takže se ti nikdy nestane, že bys čekal, až pawnové s magickými útoky(Pokud jste jako já, tak běháte jenom s jedním mágem, a to ještě navíc healerem), věř mi nic není větší nuda. To pochopíš až na Bitterblack Isle potkáš místnost plnou červených duchů, nebo nemrtvého biskupa, který je odolný vůči většině magickým útokům(myslím že je slabý proti ohni, už je to nějaký ten pátek co jsem DD naposled hrál). Vážně, dívat se na pawny jak bojují je naprosto zdrcující("Oni se tak pěkně baví, kéž bych si mohl hrát s nima").
Nikdy se ti nestane že by ses někam nemohl dostat a to je v Dragon's Dogma důležité. Navíc v DA je část kde máš vodu po kolena, takže ti nesvítí lampa a nic nevidíš(Ta lokace je taky plná duchů, kterým neublížíš fyzickým poškození, a bílých Saurianů, jejichž slabina je useknutí ocasu a oheň myslím, v čemž MA vyniká.) a Magick Archer má kouzlo že vyvolá světlo, které ti celou lokaci projasní a ubírá duchům.
Taky je dobrý jak při šplhání po příšerách, immolation+ hundred kisses, tak na zemi, hunter arrow+ sixfold arrow. A má nejvtipnější kouzlo ve hře, immolation. -
me se pribeh libil, ale hra na nem rozhodne nestoji, a je jasne ze ani nechce stat. Holt lide kteří hledaji rpg kde pribeh tahne celou hru a stoji na pribehovych rozhodnutich se tady moc nenajdou, a měli by se poohlednout jinde.
-
Jo, AI je vyborna, ale hodne zalezi na tom jak je ten pawn zkusenej a udelanej, pawni se uci za pochodu a rozdily mezi nima jsou, ale není to vina Ai ale toho ze je proste nezkusenej.
Kuprikladu muj fighter byl schopny tankovat gorecyclopa maximalne tak z jednim chcipnutim. Kde mi prisli pawni naprosto zoufaly byl snad jen smrtak na BBI, jenze tam to je zase tezky, když je smazne jednou ranou:)
U Coctarice prave hodne zalezi na tom jak pawn tu potvoru zna, když ji vidi poprvé je zle, ale zkusenej pawn se umi vyléčit/pouzit item a ty nejlepší zvladnou vyléčit i ostatni ještě před tim nez zkameni. Pawni jsou taky dost zoufaly u Ur Dragona, tam je třeba pawni warrior uplne na nic, jedine jako cannon fodder:) -
Kalameet je ještě možná o něco epičtější, ale jinak souhlas.
-
Jo, ale i ti nejdebilnější pawni se třeba nezásekávají o překážky a dokážou tě následovat i na těžko dosažitelné místa. Nikdy se mi třeba nestalo, že by se pawn díval jak zbytek party dostává na prdel, a podobné AI výkyvy. A i ti nejhorší/offline pawni jsou užiteční, v tom naprosto nejhorším případě jsou aspoň dobrá návnada, když to srovnám s ostatními hrami kde máš AI parťáky, tak je na tom DD velmi dobře, důkazem budiž, že i přesto že je naprosto boží házet pawny z útesu, tak jsem na to nikdy neměl žádnou extra chuť.
Jediné momenty kde AI bez znalosti(Většinu hry jsem hrál s pawny, které si vytváří hra automaticky, a ti většinou ai neměli augmenty) vážně pokulhává jsou boje s cokcatrice(nikdy se nevyhnou petrification), duchy, draky, DA gorecyclopsy a velkými skupinami bossů z DA. -
Jedno z nejlepších rpg za posledni leta. Genialni skloubeni stare skoly a moderny. Souboje , rozvoj postav, vybaveni..vse dotazene na 100%. Maniakalni smysl pro detail ve vecech které by vas ani ve snu nenapadly. Jo, a kdo si mysli ze zazil v nejake hre uzasne epickou bitvu s drakem, tak tady teprve uvidi jak to ma vypadat:)
-
zalezi hodne na praxi a postavách, skutecne tezkych je par priser na hard v dark Arisen expanzi. Pokud jednou date final bose v expanzi, tak v zakladni hre zabijete vse pohledem pomalu. Ale zacatky jsou krusne, to ne ze ne:)
-
Ta hra je dost, dost těžká a nejtěžší obtížnost budeš rád za tu silnou postavu. Můj tip pro PC hráče - nehrajte to na K+M...
-
Jasně, proto jsem napsal v late game, kterým jsem samozřejmě myslel Dark Arisen a Everfall. Jinak většinou hraju za warriora nebo stridera/rangera, a obě tyto povolání mají nedostatky, které MA nemá, ale strašně mě to za ně baví i přesto(Útoky warriora mají bombastickou váhu).
-
zalezi na tom jaky pawny mas, pokud je ma někdo dobře udelany (dva si pujcujes od ostatních hracu) mají znalost prostředí a priser a jsou adekvatne vybaveny, zvladnou neuveritelny věci. Nekdy mají trochu delší reakcni dobu ale kolikrat se o sebe umeji postarat lip nez samozny hrac.
Pokud si pujcis pawny od nekoho kdo na ne kasle tak budou delat plno chyb a chcipat. Samozrejme ani ten nejlepší pawn neprinasi totalni spasu, preci jen hodne toho musí udelat sam hrac:) -
V Dragons Dogma.Dark Arisen uz ta hudba není, byla jen v zakladni verzi. Takze pocitam ze nebude ani v PC verzi.
-
Hrat rpg s nejsilnejsi postavou je nejsilnejsi nuda.
-
Jde to hrat s kymkoliv, jen MA je nejvic OP pro expanzi Dark Arisen, takovy easy mode to je s nim:)
V zakladni hre to bylo nejsnazsi s Assasinem. Hrajte s kym vam to bude vyhovovat ja hru dohral několikrát a jde to v pohode i s Warriorem, jen to chce vic taktiky a srani s vybavenim. navíc pokud chcete vyvazenou postavu stejne budete povolani stridat kvůli rustu statu, hrat za MA od zacatku do konce není zrovna idealni reseni. -
V tom případě už vim, co budu v lednu dělat, dík za info. Jasná day one koupě.
-
Jo, jen něco neoficiálního myslím existuje, ale nevím, jestli je přeložená komplet hra (myslím na YT bylo jen nějaký video jako ukázka překladu).
-
Je na x360 cestina na tuhle hru? pred par lety sem to nekde zahledl.-mozna uz nevim.
Neoficialni. -
Některé scény jsou přímo jak z Berserka(Např. Čarodějka, co se ukrývá v lese v chatě, kterou ochraňují golemové). Jsou tam přímé repliky(myslím, že jsou dokonce licencované) Golden Age zbrojí a zbraní od Griffitha a Gutse a nepřímá kopie zbroje berserka. Jinak některé postavy jsou přímé odkaz, například jedna z hlavních ženských postav je hodně inspirovaná Caskou(nejen vzhledem). Některé příšery vypadají a chovají se jako příšery z Berserka(nejsou ale tak falické *3* ), například jeden z bossů je proměněný Nosferatu Zodd. A když se budeš snažit tak si v pohodě vytvoříš Gutse/Griffitha/Casku.
Takže pokud chceš tak můžeš bez problému roleplayovat za Golden Age Gutse, stačí si vybrat warriora(bojovník s dvouručním mečem), a budeš se cítit jako bys hrál hru Berserka. -
Jak moc je to Berserkem inspirovaný? Přiznam se bez mučení, že Guts je můj oblíbenec, takže pro mě další důvod se na DD pro PC těšit.
-
Atmosféru má DD dobrou(Základní hra zpracovává výborně evropské prostředí a cítíte se jako v klasickém fantasy a rozšíření Dark Arisen výborně zpracovává temné prokleté kobky), ale příběh to má hooodně špatný a to především protože NPC nereagují na dění v příběhu, charakter postav je nulový(vážně) a voice acting je směšný(Až na dvě vyjímky). A samotná dějová linka je divně zpracovaná a velmi neoriginální, což mi osobně vůbec nevadí. Je to zkrátka hra, kde je daleko lepší si vytvořit svůj vlastní příběh.
Rozšíření Dark Arisen je na tom lépe, vypráví o ženě, která je uvězněná na prokletém Černočerném ostrově a která ztratila paměť, čím hlouběji se dostáváte do kobek na ostrově, tím více paměti se ji navrácí a tím více se odhaluje temná historie ostrova. -
*1*