Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
Je spousta lidí, co stáhnou vše a výmluvy, jako že to není dost kvalitní budou říkat pořád. takhle na ně... dnes je to hra, zítra osamělá že na v parku. jen ať se lidi naučí, že si za to co dělají musí nést následky...
-
Přístup CD Project celkem schvaluju. Stejně nakonec půjdou po uploaderech i kvůli jejich nižšímu počtu. Kdo by po nich mohl chtít, aby dali najevo nejen dobrou vůli vůči fanouškům tím, že jim hru nabízí bez DRM, ale že dají navíc najevo ještě hloupost tím, že si nechají utéct zisky?kvůli tomu, že toho spousta lidí zneužije? Radši takhle, než se nechat otravovat DRM!
-
-
Jen je škoda, že většina dnešních uploadů používá servery a od nich z domu nic nejde.
Jsem zvědavý, kdy podá CD Projekt žalobu na OVH nebo Feral Hosting a přeji hodně štěstí, protože s takovými giganty nemá šanci na úspěch.
-
-
Zaklínač 2 na GoGu i se Zaklínačem 1 zanecelých 5 stovek. No piracy is necessary...
-
-
Dalšia vec, ten kto kupuje so zlavou, tiež okrada distributora, lebo neplati plnu cenu, ten kto kupuje na zahraničnych weboch a stiahne si češtinu tiež okrada domaceho distributora, lebo ten mal naklady s prekladom, no a ak nakupuješ v bazare tak si uplny zločinec a mali by ťa obesiť, lebo z toho distributor vôbec nič nema !!
-
-
Tak na toto úprimne ser*em, čo mňa je po nejakom distribútorovi sakra, mňa zaujíma hra a tak, ako všetko ostatné, kupujem tam, kde sú schopní mi ponúknuť lepšiu cenu.
A čo sa týka češtiny, na to im ser*em dvojnásobne, ja sa proste tým, že v zahraničí je čeština zámerne odstránená cítim obmedzovaný. Pokiaľ chcú, aby sa im zaplatila lokalizácia, môžu ju predávať samostatne, potom ju milerád kúpim *3* -
Ehm...ehm..GoG pokud vím s CDprojectem spolupracuje a nebo mu možná i patří....
-
-
Patří jim .
-
-
jenže mě jako zákazníka by přeci neměl zajímat nějakej distributor. že si on nedokáže uhlídat náklady a neumí prodat tu hru není přeci můj problém.
-
-
-
Nastala doba aby naštvaní hráči začali podávat hromadné žaloby na herní firmy za nekvalitní šitky, který prodávají. Požadovat vrácení peněz i s úroky!
Zvlášť u vyhypovaných srajd, které nesplní očekávání se jedná o jasný podvod! -
Jedina opravdu ucinna ochrana proti "piratum" je nevydavat hry. Pokud se jim to nevyplati (jak jim to kazdej stahuje), tak at hry nedelaji.
Ono je hrozne krasny jak vydavatele porad breci, ze jsou skodni. Ale velmi usmevne je, jak kazdej jejich zamestnanec ma vice nez nadprumerny plat, na ochrany a soudy se take pokazde najdou potrebne nemale penize. K tomu vydavaji dalsi a dalsi a dalsi hry. Ale proc, kdyz jsou tak hrozne v minusu a skodni?
Ono to totiz s temi vydelky nebude vlastne tak zle, co. Jenze na cisla CoD nebo WoW zdaleka nemaji, takze za to muzou urcite "pirati".
A predevsim drtiva vetsina "piratu" by si hru stejne nikdy nekoupila, ba naopak spousta z nich pouziva warez jako demo a naopak si tu hru diky tomu koupi. Nebo to, ze jejich hra stoji za vylizpr.el, to radeji uz nevidi. -
-
jezisi chlape si byl dneska na lobotomii nebo co? jedno z mala vydavatelstvi starajici se o kastmery a ty napises takovy hnuj pod tenhle clanek. Mel by ses kamarade stydet. A za druhe zaklinac je relativne uspesny produkt kdyby meli launch i pro konzoloidy tak by dali 3m kopii v klidu. Ale oni udelali chybu protoze pocitali ze soudnosti lidi ktere se nedostalo a vydali to ciste na pc. Ja mam doma verzi ze soskou geralta protoze je to jeden z mala proejktu z posledni doby kdy sem bez mrknuti oka 2.4k vysolil. Je mi priznam se zle z takovych malomocnych jedincu kteri svou vlastni neschopnost vydelat penize ap ak poctive nekomu za neco zaplati oomlouvaji kecy o demech a ze hra stoji za vyliz zadnici. Jestli tohle chces psat tak to pastuj pod clankky od ubisoftu tam to sedi ale ne pod cdprojekt. Osobne se priznam ze se me tvuj prispevek velmi dotknul nadruhou stranu odmazal veskere iluze. Jen si priznejte ste paraziti *3*
-
-
Zaklinace jsem nehral - ani prvni dil. Hrat ho ani nechci (nelaka me tento zanr a predevsim prostredi).
Nerekl jsem, ze je to spatna hra. Pouze sem napsal ze velmi casto tvurci spatne hry, svadeji male prodeje na piratstvi, misto na nekvalitu sveho dila.
Celkove jsem mluvil i vydavatelich obecne. Evidentne si me nepochopil, zkus si to precist jeste jednou.
-
-
-
prijde mi divne postihovat lidi co si to stahly. spíš bych postihoval lidi co to uploadujou nebo cracknout jestli se to da nejak vystopovat. neco jako chytat fetaky kteri si davaji davky, ale spíš by se meli chytat prekupníci s drogama
-
-
Pokial su to ludia co to stahuju na torrenotch to znamena ze su to zaroven aj ludia co to uploaduju na torrentoch. A taky si nezasluzia nic ine len facku a hodit do cely s velkym cernochom nech im trocha prevetra diery.
-
-
Tak přístup je to krásnej od nich XD jen lidi co mají dynamickou IP bude trocha problém vystopovat... a hlavně bude ftipný, jak chtějí žalovat takový množství lidí za 24 000 Kč nehledě nato, že v každém státě platí jiné zákony téhle problematiky... prostě aby je to nevyšlo dráž než kolik získají :D
-
-
Je to blbost. Provider jim tve osobni udaje na zaklade nekolika nepodlozenych dohadu dat vubec nemusi (ale zas tolik do nemecka nevidim). Vcelku lamersky poslali oznami na "slepo", jak se to kdysi udelalo u filmu. Je to akorat neuvazene rozhodnuti a neprofesionalni pristup. ted jsem fakt rad, ze jsem si ho nakoupil a buh vi, ze mne od toho delilo fakt malo...
-
-
*nekoupil
-
-
-
Tuhle hru jsem nehral nevim nezaujala me, ale s timto postupem souhlasim. Ja jsem si ted koupil skyrim a takoveho sr.ni jsem nezazil at uz je to steam ktery byl moc busy nebo velice komplikovana moznost instalce z DVD, rikam to na rovinu, pokud bude mit dalsi pokracovani TESu takovou ochranu, nekupuju ale kradu....nebot jsem byl dost potrestany za to ze jsem si to koupil. CD projekt jde jinou cestou a ta je podle meho spravna.
-
Nevim, me se GTA4 vic nez libila a za port to opravdu nepovazuju, a kdyz si tam pridas extra textury (vim prace na vic ale co) tak to vypada naprosoto famozne
-
-
Děláš si srandu GTA 4 je ten nejhorší konzolovej port jakej jsem kdy viděl...
-
-
Ja si myslím že bol ale už nie je. Ja som GTA 4 nedávno hral so všetkými patchmi a hra mi bežala aj na slabšom stroji ako pýtajú požiadavky (AMD AtlonX2 2.1 GHz, 2 GB Ram) . Síce len na najmenších detailoch ale pri GTA nejde o grafiku, no nie.
-
-
Predpokladam ze to mala byt reakcia na moj prispevok? *1*
GTA 4 bola strasne zle spravena konverzia, citil som sa ako keby som myskou a klavesnicou ovladal retardovanu korytnacku s kryvicou a aalzhaimerom, ktora drzala gamepad, ktorym podla mojich pokynov ovladala hru, inak to vysvetlit nejde. -
-
Přitom to je hra s tak velkým potenciálem...škoda...
-
-
V9m, ale nároky to má pekelné na to jak průměrnou grafiku vanilla má. Nehledě na systém ovládání.
-
-
Nechápu proč je okolo Witchera takový humbuk. Je sice hezké, že CDProjekt nezavedl žádné DRM a usnadnil pirátům práci, ale mě teda příliš neohromili. 1. podle mě měli zavést nějakou zcela primitivní ochranu, která by piráty donutila vytvořit crack (doufám, že jsem pochopil správně, že teď žádný potřeba není) , protože je mezi námi pořád spousta takových, kteří si hru sice stáhnou, ale i s doslovným návodem nejsou schopni crack zkopírovat a někteří by si origo koupit mohli. A za 2., což je můj osobní problém se hrou. Tak nemotorný bojový systém, jsem dlouho nezažil, opravdu ne. To jak se hrdina pořád kutálí mě taky pořádně vytáčí a aby toho nebylo málo, tak při tom má na zádech metr dlouhý meč. Chtěl bych vidět někoho se s něčím takový kutálet. Udělal by to jen jednou...
EDIT: Nezapomeňte mě ukamenovat za to že nemám rád Witchera, zdá se to být oblíbená kratochvíle na většině diskuzních fór. -
-
jj lebo to je Witcher 2 s podtitulom - simulator realneho zivota a stredovekych bojov.
Bojovy system mozno nie je najlepsi ever, ale je asi triliardukrat lepsi ako ten v skyrime. A nikto ta nenuti kotulat sa, ked sa ti to nepaci nemusis to robit. -
hra se ti nemusi libit ja ji mam treba rad ale musis uznat ze chovani je vice nez vstricne a reakce publika(kupujich ci stahujicich) je bohuzel z meho pohledu dost tragicka. Pochvalim dopredu aspon ty co si pockaj na cenu 200-300 v akci a pak to koupi. Zbytek at jde do (_x_)
-
1) DRM Ochrany vacsinou nejako negativne vplivaju na poctiveho uzivatela, znizovanie vykonu, pady hry atd (neda mi nespomenut stardust - ci tak nejak - na U.F.O serii, proste WTF?!?). Ja sam aj ked si hru kupim, taknamiesto instalacie via DVD ju proste stiahnem, original polozim do policky a hram hru pri ktorej nemusim strkat nic do mechaniky (nie, nemam rad steam), nemusim sa bat ze mi DRM bude spamovat tasklist... A zrovna u Witchera to nebol problem, preto sa spomina.
2) Clanok ani tak nieje o Witcherovy samotnom, skor o politiky CD Projektu a funguje ako podnet na vyslovenie nazoru na stav veci. -
-
1. Chápu, že uživatelé, poctivý kupující jsou spokojeni, ale z pohledu firmy mi to přijde jako nesmysl nezavést žádnou ochranu. Přítomnost ochrany přeci není důvod proč pirátíme hry (s vyjímkou ochrany od Ubi). To že hra nemá žádné DRM, neznamená, že se každý pirát zvedne a s radostí si hry poběží koupit, jen díky nepřítomnosti DRM. Mě obyčejné DRM, typu: Zadej CD key a aktivuj přes net vůbec nevadí. Ale přístup takového Ubi už je extrém, který odmítám podporovat.
2. Já prostě Witchera nemusím a nemohl jsem si pomoct a trochu si zanadávat. Tu část příspěvku můžete ignorovat *1* -
-
Jj Ubisoft je macher ako donutit hracov piratit *1* Ono ta politika CD Projektu je zvlastna, ale urcite nie nezmyselna. Kto si hru nechce kupit, tak ju upirati tak ci tak, lebo to uz skutocne nieje problem. Kto dokaze natukat do vyhladavaca meno nejakeho warez fora a nevie cracknut hru, by sa mal vazne odbachnut, lebo to ani neverim ze je mozne *2* A casual ludia ktory hraju 1/2 hry za rok, si hru skoro urcite kupia lebo im piratske fora pripadaju ako spanielska dedina.
"Tak naco by som mal vyhadzovat peniaze za zbytocnu ochranu? Spravim radsej o tych par desiatok tisic dolacov co ma ochrana stoji kvalitnejsiu hru, mozno potom predam viacej kopii ako nekvalitnu hru s 10 ultra super duper DRM ktore sa ajtak do tyzdna cracknu..."
-
-
-