Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podle toho článku to spíš vypadá, že CDprojekt jde naprosto bez důkazů proti nevinným lidem. Hlavně že skásnou prachy, ale jestli bude potrestán pravý pirát je nezajímá.
    Z takových firem a lidí v nich je mi na blití!!!! *16* *16* *16*
    • Vitekb
      Ano, vypadá to tak, respektive ne, že jdou po nevinných lidech, ale že nevinní jsou tak trochu collateral damage. A POKUD je to pravda, tak to není nic, co by se dalo schválit. Ale je třeba brát na vědomí, že zdroj článku je Torrent Freak, tedy jasně propirátsky zaměřená stránka a proto je to třeba taky trochu brát s despektem.
      • nevinny a collateral damage? Jsem nejak zapomel, ze zijem na divokym zapade *1*
  • A já mám koupenou i staženou verzi (staženou jenom kvůli tomu, že na forech se tvrdilo, kde jsou jaké chyby atd., tak jsme s bratránkem hledali oproti originálu a skutečně byly). Jinak nelituji peněz, hra mně stála 899 a za ty peníze, to bylo skvělé:)Mimoto knížka a soundtrack v pěkné krabici:)
    • jj ukazuje se, teda aspon doufám, že odměnit platící hráče i neherním obsahem navíc se vyplácí a motivuje. Jen tak dál :)
  • At jdou do riti. Jako chudy student jsem hry piratil, ale od doby co pracuju si hry co me bavi kupuju, ovsem nejdriv je stahnu a vyzkousim abych nekupoval zajice v pytli (zdravim vyvojare Cities XL2011). Zaklinace 2 jsem zkusil, hral jsem ho jedno odpoledne, nebavil me, smazal jsem ho, nazdar. A ta castka co vymahaji - 900 euro - to je snad vtip ne ?
    • docela by me zajimalo za co mam tolik minusu ? jako za to ze me nebavil zaklinac 2 ?
      • jo, určitě ti to dali za zaklínače. ten je tady nedotknutelný. v minulosti jsem tu napsal, že jde o tunel, který se skyrimu nevyrovná vůbec v ničem a to byl příval mínusek. *1*
      • jako za to, ze posilas do riti nekoho, kdo chce svoje vydelane prachy
        • Nehlede na to ze monitoruji tvuj internetovy traffic a sbiraji tve osobni udaje bez tveho svoleni, coz je uz samo o sobe napadnutelne.
          • Tady mam prosim minusy za co ? Vam se zda v poradku, ze nejaka treti strana spojuje vasi IP s vasim jmenem a bydlistem a snazi se vas identifikovat (zjistit vase osobni udaje) ... to se vam zda v poradku ?
        • Aha, takze bych mel zaplatit plnou cenu za hru, ktera nema demo abych posleze zjistil, ze me nebavi ? A kdyz si to stahnu na vyzkouseni (muzes si o tom myslet co chces, ale zkratka to tak delam a jak uz jsem nekolikrat rikal - hry co me bavi nasledne kupuju) tak po me pak chteji ferovych 900 euro ? Tak to da rozum.
          • jestli jsi to stahl z torrentu, tak jsi zaroven prispel k tomu, ze si to stahlo x dalsich lidi, kteri treba nemeli tak dobracke umysly jako ty
            • u nas neni trestne soft stahovat, ale pouze kradeny soft sdilet
            • To ne, taham z file serveru. Nedelam si ovsem iluze o tom, ze by stejny postup nechteli pouzit i na tento zpusob stazeni, ovsem tady nemaji moznost sbirat udaje o uzivatelich pokud jim je provozovatel toho serveru neposkytne.
    • dik za minus
  • az budou vsechny hry prodavat treba za tri stovky, budu pravidelne kupovat originalky
    • To je ale pěkně debilní úvaha... Podobně idiotský stanovisko jako: "Až bude elektrika za desetník, tak zruším tu černou přípojku." Hlupáčci pirátský.

V dnešní době, kdy nejsou vydavatelé schopni vyprdnout demo jsem schopnej pochopit, když si člověk na zkoušku stáhne pirátskou verzi, aby věděl, zda mu hra vůbec poběží a zda neměli náhodou páni vývojáři opět velkohubá prohlášení o kvalitě svého titulu.

Ale alibisticky se obhajovat cenou... Zvlášť v dnešní době... *7*
      • To je marné Thorleif_cz těm pirátům něco vysvětlovat. I kdyby ta hra byla za 300 kč, tak budou dál pirátit, to je jen takový prd do větru a i kdyby byly hry za 300 kč, tak si najdou opět další prd do větru...Dokud to pujde, tak veškerý software budou dál pirátit. Je to buhužel jen boj s větrnými mlýny. Někteří hlupáci to tady berou už za úplnou samozřejmost, jako by to bylo jejich právo a ještě se tím tady chlubí. Takového člověka jedině okrást, aby jeho palice pochopila, jaké to je být okraden.
        • Kdyby byli hry za 300 tak to za kvalitní hry není tolik a koupi si to mnohem vice lidi existujou ti co nic nekupjou a ty to nezmeni ale změni to dost lidí kteri si to koupi jde o poměr cena/zabava/vstricnost vydavatele atd přoc třeba lidi hrajou MMORPG 200 ci 300 mesicne a dobra zabava za to si lidi zaplati a netrvrdte mi ze nejsou neoficialni servery tak proc tam pak neni ani noha ?
          • Ano, já netvrdím, že určité mizivé procento lidí si hru za 300 kč koupí, ale pro drtivou většinu pirátů bude stále snažší a jednodušší kliknout na ono magické tlačítko "Download". Jinak máš pravdu i v tom, že cena/zábava není vždy opravdu vybalancovaná, takové 8 hodinové SP u FPS je málo, proto jsem si taky už několik let nekoupil jiný tituly než TES a TOTAL WAR, jinak dávám přednost MMO. Neoficiální servry už jsou minulostí, jednak je obtížné vyhodnotit vztah mezi klientem a servrem a jednak už máš v dnešní době alternativu v podobě F2P, zlatá éra neoficiálních servrů byla dávno v době WoW Classic a LA2.
      • rikej si co chces, ale u vetsiny lidi hraje roli cena. stahovani her z netu a kradeni aut to je neco uplne nesrovnatelneho. vyvojari chcou moc penez az nemaji skoro nic. tomu se rika nenazranost. a to doslova, pokud je hra odflaknuta...
      • přesně, taky neukradnu auto jenom proto, že na něj nemám...
        • Nic proti tobě, ale Ferrari neukradneš z několika důvodů:
          1. nestojí sousedovi na chodníku před barákem...
          2. nedokážeš se vloupat sousedovi do domu, natož do jeho auta...
          3. budeš v hledáčku policie...
          4. hrozí ti několikaleté vězení...

Hru ukradneš z několika důvodů:
          1. klikneš na "download"
          2. klikneš na "Uložit"
        • Osobně bych spíš používal přirovnání ke sledování fotbalového zápasu přes plot stadionu...pokulhává tam samozřejmě ten důležitý komfort, ale z hlediska škody i použitých prostředků je to mnohem blíž.
        • Tak, asi by niekomu chybalo !!!
          A ako si ja môžem dovoliť kupiť auto z bazaru, to by vyrobca nedostal zaplatene !!! *1*
          Nie, to by som NEPREžIL
          • Co máš furt s tím bazarem? Tady o bazarovej prodej vůbec nejde... Tak se tu nevztekej, aby ti nevyletěly nudle.
    • Tie ceny su v pohode, ja si celkom dobre viem predstaviť, ako v Amerike napr. pride po vyplate rodinka do GEMESHOPU a nadrbu si 5 hier do košika...dačo zahraju a dačo nie a su v klude pri tych platoch, len my sme tu žobraci a ešte sa ideme navzajom osočovať a obviňovať...dobre nam tak !
      • Áno američania nakupujú čo sa im zachce ale platy na to nemajú. Tam každý žije z pôžičiek a debetov na 20 kartách.
        Priemerná americká rodina za rok:
        Zárobok: 26000
        Výdaje: 38000
        Dlh z predošlích rokov: 144000
        A ze preco tam majú furt problémy z peniazmy.
        • A proč v některých vyspělých zemích roste počet sebevražd... *15*
  • Dostal už vobec niekto v česku a slovensku takýto list z akejkoľvek firmy pracujúcej z hrami prípadne bol už vôben niekto stíhaný za takéto nelegálne stahovanie ?
    • U nas na slovensku nemozes dostat taky dopis za stahovanie nelegalneho obsahu, pretoze v zakone je, ze poskytovatel netu nesmie kontrolovat tvoj stahovany obsah. Teda vie odkial si stahoval, ale ci si stahoval hru, film atd. uz nevie urcit.
    • Určitě... O2 posílalo(jestli to ještě dělají nevím) svým zákazníkům co používali torrenty dopisy i emaily. Vždy na základě nahlášení z ciziny, že byly porušeny autorská práva. Jestli to byla přímo dotčená firma, nebo jen nějaká neziskovka/nadace to si už nepamatuji. Mělo to myslím celkem úspěch, postrašení torrentáři se začali bát a přesunuli své aktivity na sharehostingy.
  • Vzdy sa kradlo a kradnut sa aj bude. Kto kradne musi cakat, ze raz moze byt pokutovany. Ked si stiahnem hru cakam, ze multiplayer si asi nezahram ak si chcem zahrat multiplayer tak si hru kupim. A pokutovanie ako tu uz bolo spomenute im predaje nezvysi. A ta suma mi pride prehnana. Nepoznam sice ich pomery ale aj tak.
    • Kto nekradne okrada rodinu :D
  • CD Projekt začněte nejdrřív ve svejch řadách hledat ty co to na net pouštěj
  • Ta pokuta mi osobně připadá až trochu moc vysoká, ale nějak se ti právníci zaplatit musí, že? Každopádně to, jestli má hra DMR, je zlodějům přece úplně putna: jestli mají mít hru zdarma, tak je určitě netrápí, zda tam crack dávat musejí či ne. Naopak, "ochrany" je přispívají k "tvorbě a šíření" hackerů a jsou bičem jen pro ty trouby kupující. CDP fandím . *1*
  • Docela by mne zajímal psychologický profil zde často existujících kňouralů pirátů :) (Skutečné sociální případy, kde lidé skutečně nemaj prachy ani na pívo neřeším, at si klidně něco stáhnou). Oooo Bože, já v dnešní době se bojím o své stokoruny ... nedejbože kdyby náááhodou se mně hra nelíbila, kterou si můžu proscanovat z tuny webů a dokonce kouknout na gameplay na youtube ... jak bych se asi vyrovnal s tím, že jsem si špatně vybral ? O boožže přeci po mně nehceš, abych se stal dospělým a nesl případně následky svých rozhodnutí a neměl pak na pívo :). Ale neboj bože, jestli hra bude dobrá, JÁ jí koupím :D. A bože ... jdou takhle předem stáhnout partnerky, zaměstnání, nemovitosti ? Když budou ok, tak je SLIBUJU zaplatím a nechám si je :). Vzpamatujte se proboha, hry dělají pro nás, je třeba někdy i obětí, to je ale život ;)
    • Nevím, proč by jsi měl platit za hru, kterou po půl hodině "hodíš do koše". Existují demoverze, jenže ty už se tak často nedělají. Možná proto, že hráči by o případné koupi takové hry ani nepřemýšleli. Jako z trailerů a cinematics už se nikdo na pr..l neposadí.
      Mimochodem Ty jsi myslíš, že je úplně v pořádku, že jsou volně přístupná videa na youtube z her?? To jsi docela naivní, ty moralisto.
      • jinak ale co se týče hraní samotného, což je zde na serveru nejdůležitější ... právě takové články ukazují a obhajují trend vydávání na her především na konsole na úkor PC a tedy jejich mainstreamování, zjednodušování a oklešťování. Což mne sobecky jako PC hráče, který generačně kopíroval vyvoj PC her od SOPa na XTčku, přes Dooma 1 na 486 až doteď docela rozčiluje... Btw by mě zajímalo, je vám líto PS3 hráčů ? Ti jsou asi pro vás totální pitomci, když jsou ochotni bez keců zaplatit za hru často 2x víc než co stojí na PC co ? Čím to asi bude, že to někde jde 2x dráž a někde ne ... ale to my moralisté asi nemáme možnost pochopit co ;).
        • Ty si nejaky nabrusený čeče. Copak ježíš nerekl at ten kto je bez viny prvý hodi kamenom? Ak si nikdy žiadnu hru nestiahol, tak si kludne tlachaj dalej, ale ak ano bud ticho prosim ta.
      • hmm pán umí rozsoudit a nazvat člověkem moralistou přímo naivním po pář řádcích, klasika ;). Youtube mně přijde ok, neb tvůrcům přijde ok. Tvůrce je ten, kdo obětuje velkou část svého života pro hru, pakliže on s tím nemá problém, proč bych měl mít jako konzument. Koukat na hru a nebo hrát ji asi stejnej rozdíl jako koukat na péčko nebo souložit, vyber si ;). Stejně jako když tvůrce hudby řekne, stáhněte si, pak je vše ok, jestliže řekne, že to nechce, protože na to má právo, ano minimálně morální, pak slušný člověk to bude respektovat. O ničem jiném to totiž není. Na jedné stránce o respektu k práci druhého, na druhé o kňourání. Kdyby aspon lidi co ty hry kradou měli tu soudnost a drželi hubu a tiše si v koutku někde pařili, tak jí držím taky, nikdo není čistý ... ale možná jsem naivní moralista, protože jsem také vývojář co ? :). No nic :)
        • Nechci nikoho poučovat, je to Tvůj názor. Ale doporučuji Ti si přečíst pořádně u každé hry nebo software EULA. Jako vývojář určitě víš, že bez výslovného souhlasu nemůžeš s hrou jako takovou nakládat jak se Ti zlíbí (tzn. že i pořizování záznamu ze hry je porušením těchto práv a takový záznam ze hry můžeš ukazovat veřejně pouze se souhlasem autorů). Takže mi prosím věř, že videa na youtube určitě z právního hlediska ok nejsou. Druhá věc je, že prostě těch videí je tolik, že by vývojáři nedělali nic jiného, než blokovali videa na youtube. Jinak opravdu někdy si dej práci a přečti si někdy celou licenční smlouvu s koncovým uživatelem, možná se budeš divit kolik nespočet různých omezení je zde uvedena. Celkem zábavné čtení licenčního ujednání, co se týče omezení jsou např. u zřízení emailového účtu u google - gmail.com.

Všem se omlouvám za offtopic příspěvek.
          • Vsuvka: mám pocit, že tykat se nedá s velkým písmenem. Jestli jo, tak bych prosil odkaz. :)
            • No né, a já myslel, že už to zapadlo do hlubin zapomnění. Děkuji za objasnění.

Ale jo, jedno to víceméně je. Jednou si udělám den , společensky se unavím a tu budu všechny otravovat se základní gramatikou.
            • Je to v podstatně jedno zvlášť u této diskuze. Tady je odkaz.
              http://www.mojecestina.cz/gramatika/velka-pismena/c2008090301-velka-pismena---vas-nebo-vas-.html
  • Asi udělám hru. Počkám pár měsíců ve kterých budu sledovat torrenty a až ji stáhne pár set lidí pošlu na ně soud. Takhle se mají vydělávat prachy podle vás?

Opiště kód z obrázku: FKM - Fuck me. xD xD
    • tak sup...uz by jsi mel zacit, po 2 letech programovani ti pak treba konecne dojde, jak tezce to jsou vydelane prachy, zvlast kdyz te o ne jeste nekdo nepravem pripravi
      • To je prave to pokrivene uvazovani, ktere dava rovnitko mezi pocet stazeni a usly zisk. Ja si naopak myslim, ze warez je pro hru dobra reklama. Spousta lidi si pak svou oblibenou hru, kterou ziskali warezem koupi a lidi co si ji nekoupi by si ji nekoupili ani tak, jinak by to uz udelali.
        • presne tak, obdoba by byla kdyby vyrobce televizi sledoval kolik se jejich pouzitych televizi prodalo v bazarech ci darovalo a vypocitaval tak ztraty s oduvodnenim, ze vsichni kdo si ji z druhy ruky koupili by si ji koupili i novou v prodejne
          • calwin
            nemyslím si... niektorí budú pirátiť stále... ku kúpe hry ich donúti jedine multiplayer... jedného takého vidím každý deň a pochybujem že sa zmení... zastáva totiž zaslepený názor "nebudem platiť darmožráčom" a jednoducho končí debatu na túto tému...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší