Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no nic, včera jsem koupill druhou 290x abych si hru moch zahrat na high-ultra v 60fps, Grafika neodpovídá náročnosti.
  • Před vydáním jsem viděl jen hrstku videí, nejen z roku 2013, kvůli případnému spoileru a asi jsem si cdproject příliš idealizoval. Dle mě jsou jedni z nejlepších herních developerů a to včetně chování se k hráčům, ovšem s W3 jsem byl mírně překvapen. Naivně jsem uvěřil videím/screenshotům i prohlášení, že downgrade nebude, zato ovšem byla "optimalizace". Moje chyba, poučení vzato.

Pokud měli potíž s financemi mohli to říct na rovinu a něco vybrat přes net. Prostředky již na to jsou. Místo toho se nechali zasponzorovat nvidií, která do hry přidala "fičury", které pokud nemáte hi-end nvidii stejně nerozjedete, natožpak s amd a konzolemi (i když jsem již na netu viděl návod, jak to rozjet s minimálním dopadem na fps), na které se očividně nemálo soustředili.

Přijde mi to trošku škoda a promarněná šance, protože onen grafický kabát by byla parádní třešnička k zatím výbornému příběhu a hratelnosti.
    Snad příště.
    • Ale ved to je uplne jedno je rok 2015 na toto obdobie primerana grafika. Pockaj par rokov a vysnenu grafiku najdes v inych hrach
      • Asharak
        No čekáme čekáme, o to tu jde *3* A když už se někdo najde, tak je to jen marketing, chjooo :/
  • az bude zdejsi komunita PC MASTER RACE priste zase nadavat do konzoli, ze brzdi herni prumysl, blablabla, 4K, obvykle tresky plesky, 60 FPS, ... zastavte se, nadechnete se a pak si 3x prectete tenhle clanek
    • Asharak
      Taky nechápu kdo z tohohle konzole obviňuje. Je přece jasné že brzdí technickou stránku her a né celkový herní průmysl *10*
  • Veskoslav proč se furt chováš jak křupan s namrzlým mozkem? Já znám asi tak 20 lidí s herníma PC a polovina z nich je high end a i kdyby to celosvětově bylo třeba 10 procent, tak jsou to pořád miliony lidí. Nehledě na to, že jde především o to, mít možnost volby, ty se chováš jak nějaký zabedněnec "já to nemám, tak to nemůžou mít ani ostatní", kdy už se konečně vzpamatuješ? Jde o MOŽNOST VOLBY, nemusíš mít hajend grafiku, spousta lidí by se mohla rozhodnout sama, jestli místo vyhlazování třeba zapne ty suprové efekty ohně nebo počasí co byly z traileru 2013 (lol). Neznamená, že musíš mít každý efekt nadoraz a TitanaX. Mně třeba hra běhá dobře i s pitomou 960, ale uvítal bych třeba lepší teselaci nebo efekty a naopak bych oželel jiné věci.

Takto v takovém stavu jak ta hra je nemůžu dělat nic, na medium to vypadá jak na ultra a hotovo. Strašně nedodělané, nadrbané a omezené. Připadáš si jak někde na konzoli, kde si nejde nic nastavit a lidi hledají způsoby jak grafiku změnit a čekají na mody.

Mně osobě je to už jedno, s nastavením jsem si pohrál a hru hraju tak jak je, ale jde tady o princip. Tohle prostě nechci u her podstupovat, chci novou hru zapnout a hrát a chci ji takovou, jakou mi ji celou dobu prezentují. Říkám rovnou, za takový podraz, kdybych Z3 neměl zdarma ke grafice, nekoupil bych to ani náhodou.
    • Bodejť by ti nestačila, když hraješ na monitoru 4:3 s kdoví jakým rozlišením. Nejvíc tu nadáváš a přitom ani nemáš pořádný stoj na kterém by jsi mohl jak říkáš "pořádně" všechno využít.

Ta hra není na zakázku a musí mít nějáké limity. Proč by pracovali na efektech pro okrajové publikum, když se můžou věnovat optimalizaci pro největší skupinu fanoušků?
    • Veskoslav
      Přečti si článek, možná nebudeš pořád za vola, co neumí reagovat na daný příspěvěk.
    • Proč jsi se za celou dobu, kterou zde trávíš, nedokázal naučit používat tlačítko "reagovat"?
  • To je sakra dlouhá odpověď "Jo prošla, ale prachy jsou prachy"...
  • Keyz
    "Kdybychom vyvíjeli jen na PC, pak ano, asi bychom dokázali v oblasti grafiky víc, protože bychom se zaměřili jen na jednu platformu. "
    Nikdo přeci po nich nechtěl, aby museli vymýšlet nové efekty pro PC za vlastní čas a prachy. Tohle dělají Nvdia a ATI. Nvdia dodalo HBAO+ a Hairworks. Tedy břemeno nenesl CD projekt a máme na PC věci navíc a konzole to neomezují....Proč tohlo ale není více aby to mohlo vypadat lépe?

.ini soubory. Již dnes to lze editovat a vypadá to poté lépe. Byl o tom článek na Nvdia webu. Lze měnit vzdálenost vykreslovaní a hustotu trávy atd....Proč tohle k/rva nedali do nastaveni pod položku pokročilé? Opět minimální práce když to změní kdejaký amatér v souboru a nic tam nemusí přidávat. Navíc HUD nesedí na 16:10 monitoru, opět se to musí dělat v .ini souboru...To je opravdu vrchol.

Tyhle věci mohli udělat lehce a v*rali se na to (snad to tedy bude v patchi). Dále pak ta barevnost. Lidé to také srovnávali před vydání a kecali o té barevné paletě. A nikoho nenapadlo říci "Proč tam nedat nastavení když to uděláme lehce a rychle? Pak nebude na tohle hate"....A musí to udělat opět nějaký moder. To je zoufalost.....O tom to je. Nikdo snad nechtěl po CD Projektu, aby tam za svoje prachy dávali nevím co a stálo je to hodně času a peněz. Ale aby tam dali to, co tam umí dát modeři, lidi to chtějí (protože ty mody stahují) a má vliv na vzhled. A není to pracné ani drahé...+, že to řeší zpětně. Ubisoft se na to v*sral. To potěší.

A ohledně vida před vydáním....Nebylo zde video on CDprojektu kde by řekli. Tohle je gameplay, na max, takto to vypadá, takto to jede, a jede na to takovém PC...To nebylo a proto to nešlo srovnat. Ale jak sám řekl. Udělali build pro účely E3 kde to dali na max atd. Poté se to blbě srovnává....
    • koukam, ty taky budes reditel vesmiru ... ale o vyvoji SW vis naprosty h**wno ... *1*
  • To sou zase kecy ... kdyz neco prezentuju, tak v podobe, v jaky jsem si 100% jistej ze to bude. Kdyz bude finale vypadat lip, tim lip. Kdyz ale finale vypada radove hur ... lol. Tady provadej 3 roky PR masirku, jak to bude uzasny, jak to bude openwold a naokonec howno howno slavnej soude. Ostatne jeste pred mesice tvrdili, ze to bude vypadat presne jak na tech obrazcich co se kolem vsude valej, a nekolikrat to dokonce odkladali, aby to pry odladili ... lol

A jesli vazeny hosany otravuje to, ze TI co to PLATEJ, to kritizujou, tak si zaslouzej jediny - krach. Pak budou moct v klidu a neznechucene premejslet nad tim, kde to psrali.

A mimochodem, nikdo je nenutil nalejt do toho 100M, protoze na vysledku to rozhodne videt neni.
    • Ty jsi podle Tveho textu zatim prezentoval tak maximalne referat do skoly.

Kdyz to pred dvema lety vypadalo tak, jak to vypadalo, tak to tezko mohli ukazat takove, jake to vypada ted.
      • A imbecil jako Ty s hovnama v usich netusi, ze jeste pred 3ma nedelema prezentovali puvodni podobu a dusovali se, ze to presne tak bude vypadat. A rozhodne nejde o presentace stary 2 roky, takze nemel. Dokonce tim zduvodnovali odklady. A ja tady psal, ze to bude megapruser, coz presne je.
    • Nebyl bych tak přísnej. U projektu takového rozsahu se dopředu fakt těžko odhaduje, kde všude může nastat chyba Co se může pos*at, to se pose*e. A to ce se pos*at nemůže se pose*e taky. Navíc specifikace HW se vám mění pod rukama.

Já myslím, že největší shitstorm na sebe spustili tím, jak zarputile trvdili, že žádný downgrade nebude... (Ok, možná v Oxfordském slovníku má slovo jiný význam než osekání grafiky, ale v běžné praxi se slovem downgrade rozumí z 99 % osekání grafiky.)

Stačilo říct, že holt to holt trochu přepískli a nemají prostředky na ladění detailů pro tři platformy, tak jsou nucení se přizpůsobit té nejslabší (zdravíme do Redmondu), možná s příslibem nějaké péče do budoucna po vydaní. Pak by se na ně určitě nikdo tolik nezlobil. Krom zástupců MS a SONY, protože by někdo oficiálně řekl, že současné konzole jsou jemně řečeno poddimenzované
      • Sorry, ale finalni podobu hry mas rok pred vydanim, pak se ladi funkcnost. Tzn minimalne rok dopredu muselo bejt jasny jak to bude vypadat a proc to tak bude vypadat. Engine rozhodne nemenis tejden pred vydanim. Takze to nejsou jen kecy, to sou uberkecy to co tvrdej a zaslouzej si to ze 150%.

Zadnej HW se za poslednich 5 let nezmenil o vic nez 5% ... takze to, na cem zacali vyvoj, je presne totez, co maj hraci dneska doma.

Konzole uz nikdy lepsi nebudou, jednoduse proto, ze do pidikrabky 10x10 nenarves nic lepsiho. Pro hru potrebujes GPU a ten topi, potrebujes CPU a ten topi. A i kdybys to nejakym zazrakem do ty krabice dostal, tak mainstreamova grafarna stoji 6k, lepsi 10k, a kdybys chtel PC trhat rit, tak nemas co pouzit, protoze i grafana za 100k bude mit vykonostne navic sotva par %. Takze jedine ze bys tam dal dve nebo 4 GPU a to mas +- kW jen na to x 10k. Takze 40K jen za grafickej subsystem, takze konzole cela by stala 50-80k ... naprosto neprodejny. Ale jo, muzes tech 40-60k zadotovat, a modlit se, aby si hrac koupil aspon 100 games.
  • hra je super aj graficky a dobre optimalizovaná mam kombinaciu intel a amd gpu nemám problemy žiadne ale strašne som nahnevaný na obtiaznost dobre sa to hra aj na xbox controler, ale ta konzolova peasant jednoduchost je strašná keby to nebolo takeé megalomanské rozlohou a nedalo by sa tam čo skumat a rozne vedlajšie questy bol by to odpad minimallne priemer, snad niečo vymyslia z tou obtiažnostou pri najhoršom mody aby som 4 level na najtažsom daval quest level 33 s troskou pripravy sa mi zdá zcestne.
  • Je fakt, ze som cakal na PS4 namakanejsiu grafiku, ich odpoved by som bral tak pred 5 rokmi, ale nie dnes. Hratelnost a svet je super, ale tie textury na PS4 to je fakt sklamanie. Last of us vyzera lepsie ako toto. *9*
    • ...už len kvôli tebe dúfam, že iba trollíš...inak by to bolo na zamyslenie...
      • Nie netrolim, Naughty Dog dokazali vystavit PS3 na absolutne maximum, nechapem ako je to mozne ze momentalne tak ospevovany polaci nedokazu vyuzit potencial PS4 na uplne maximum. Kamenujte ma kolko chcem ale je to fakt. Blacite tu vsetci ako take ovce aka je to genialna hra, ale nie je.
    • A Last of Us je open world hra? Udělat graficky namakanej koridor je asi jednoduší.
      • Jenže Last of Us běželo na 9 let staré konzoli!!! To je jen poukazuje na to, jak zoufale nevýkoné současné konzole jsou a jak neschopní programátoři tvůrci witchera mají.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit