Přejít na výpis diskuzí
Cenega přebírá distribuci her od THQ v České republice
8.8.2012 | Aleš Smutný
160 příspěvků
-
Teď nevim jestli mám brečet nebo se smát. Ale asi to druhý.
-
-
Tak to zkombinuj... breč smíchy a dělej, že je to tragikomedie *15*
-
-
http://nooooooooooooooo.com/
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. takze si metro last lightnekupim na steame. skoda nechcem krabice takze si to stiahnem. nemam nic proti cenege ale tie oneskorene cestiny, nekompatibilne hry a region locky atd atd.....
keby to radsej bral comgad tak by som sa tesil. zaklinac bol perfektne urobeny. -
Comgad dělal dobrou práci hlavně v tom, že hodně "svých" her lokalizoval. CENEGA v tomhle nemá moji důvěru (Dishonored nicméně budiž pochválen), tak jen doufám, že se to v tomhle směru nezhorší.
-
-
Zase Comgad se ale na trhu neudržel...
-
-
Tak, co jsem četl články v zahraničí o minulém managementu THQ, tak se nedivím, že s tím nezvládli dělat zázraky.
Já to hodnotím z pohledu člověka hrajícího na konzolích. Pro CENEGU bude Dishonored první hrou na konzole, kterou přeloží od Mafie 2 (ano CENEGO, mi konzolisté to vnímáme a pamatujeme si to!). Proto se bojím, že získávají dalšího vydavatele. V posledních letech platilo totiž pravidlo: hra na konzole od CENEGY = automaticky nehrozila žádná lokalizace.
Tajně doufám, že Dishonored je důkazem, že se u nich někdo probudil, dokázat to budou moct hned na jaře 2013, kdy vychází Tomb Raider.
P.S. A pro případného chytráky, anglicky umím velmi obstojně, nicméně i tak považuji lokalizaci za důležitou. Nepotřebuju také vysvětlovat, jak je lokalizace na konzole riziková a často ztrátová. Ano, je, ale jiní distributoři v ČR v posledních letech do pár lokalizací na konzole šli, zřejmě to brali jako investici do trhu (co já vím), ale CENEGA ne. Proto ty obavy... -
-
Nebud optimista. Lokalizace se bude delat, kdyz se to ekonomicky vyplati. Tj. kdyz pritahne navic tolik hracu, aby se z toho ta lokalizace zaplatila. Konzolisti jsou zvykli hrat v anglictine a navic nakupuji v zahranici, kde jsou hry levnejsi, takze tak moc jich to asi neprilaka. Imho cas od casu vypusti zkusebni balonek, jestli uz je cas a pokazde zjisti, ze nikoli.
-
-
Čemu v posledním odstavci mého předchozího příspěvku si nerozuměl?:)
Přesně pro tyhle poznámky jsem ho psal... :P
-
-
-
-
-
No, este ze v praci frcime na americkej proxyne... uz som tak nakupoval teraz na summer sale a teda oproti europe som usetril dalsich 30%...
-
-
Ono ale nejde až tk o to "odkud" to koupíš, ale jakou kartou platíš. Tedy možná se pletu ale
kartou vydanou v ČR by se ti nákup neměl povést.
Jak si to platil? -
-
Svojou slovenskou kartou, akurat som tam napisal americku adresu (realnu - nasiel som si nejaku na google maps). Ale je fakt, ze cez PayPal to neslo.
-
-
I tak zvláštní, slyšel že probíhá varifikace dle čísla karty. Tak asi ne..
Já bych ale byl nervózní že mě to nějak bloknou. Nedávno se mi povedlo koupit Battlefield Premium za dolary a jo klaplo to, ale byl jsme z toho nervózní.
btw: víte že nákupem za USD porušujete zákon? Správně by se totiž mělo zaplatit clo a DPH. S účtenkou ale asi nikdo na finančák něběží... *1* -
-
Tím porušením zákona si nejsem úplně jistý. Jako fyzická osoba = občan nejsi plátce DPH. Tudíž je to starost prodejce, zda daň odvede či ne. Navíc český finančák si asi těžko zkontroluje kolik her jsi si stáhnul a odkud. U toho cla nevím, u fyzického dovozu (nákupu ze zahraničí) je tam limit do kdy neplatíš, ale netuším zda se clo vztahuje i na digitální distribuce?
-
-
-
-
-
ach ano, Cenega, záruka toho že hra vyjde se zpožděním a s příšerným rádobypřekladem za který by se i google translator styděl. a nedej bože aby pak časem vyšly DLC, u těch je lokalizace a vydání už definitivně v háji
-
-
Cenega si nechava prekladat hry u comgadu a mimochodem jsou v ni lide z cd projektu.
-
-
To snad ne.... Zas si budu muset pirátit hry co nepůjdou koupit přímo na steamu...skvělý :-/ a zrovna Metro!!
-
jen bych chtel podotknout milá Cenego - v demokracii NIKDY nemuzete konkurovat nizsi ceně bez nejake pridane hodnoty a protoze dost lidi muze cestovat nebo maj pratele v zahranici kteri jim danou hru koupi. Holt ukazkovej pristup radoby monopolu v regionu na urcite produkty (vydavatele) jen nechapu jakto ze s dim firmy souhlasi - kdyz musi mit prokazatelne horsi prodeje v danym pasmu + spousta lidi taky dokaze region lock obejit a nejni to zadna veda. o pirate ani nemluve. kkti hladovi ! (doufam ze to cte nekdo z cenegy - je to psany pro vas) viva la distribucjon dižital !
-
Impérium vrací úder *13*
-
-
we must fight for gamer freedom the imperium must end
-
-
mno tak thq na steamu asi taky nebude pro cz region... este ze mi to vzdy giftne friend z UK jako v pripade quakecomu nebo co to ted bylo a rage za cca. 220czk v prepoctu. good luck cenego.
-
-
když byl quakecon, tak na impulsedriven stál rage 170,- :) a šel u nás koupit a aktivovat na steamu.
-
-
tak to je skoda - jsem to minul.. dal jsem jen o 50 vic - to preziju. nejde mi to vse uhlidat no... :D
-
-
-
Jsem zjistil , že co se týče těch DLC k Batman Arkham City, tak jsou na steamu už dostupný..