Přejít na výpis diskuzí
Červený kříž se ptá: Měly by hry dodržovat humanitární právo?
4.12.2011 | Petr Poláček
205 příspěvků
-
Taky nevěříte, ýe nato a američani nebombarodovali v Iráku, Lybii, Afghanistánu, Jugoslávii mešity?
-
-
Mešita neni křesťanskej kostel, ta se zřejmě bombardovat smí *1*
-
-
o tom ze se nesmi bombardovat mesity je tam taky zminka
-
-
-
hele robo je vidět, že se vymlouváš na každou pí*ovinu. Jasně že když dětska nejsou blbý a něco s pc umí, tak se dá něco prostrčit. Fakt hodně toho ale jde v týdle době uhlídat...Jen se trošku zajímat, občas zkouknout kde surfuji, co cobi atd...
Nechci ti radit, ale jako kdyz ti to jako rodicovi, ktery zna svy decko nejlip, pirjde, ze ti ho hry kazi, tak mu je proste zakaz ne? Pokud neposlechne, tak nějakej ten trest. To už fakt záleží jak se rodiče postaví k výchově vlastních dětí...
Vtipná věc nakonec: Jako když děckům nevštípíte takový banální základy jako že na přechodu jen na zelenou, hry a filmy jsou natočené a uměle vytvořené, že se nekrade, že se nezabíjí, mno, tak to jim nemusí dojít třeba i takováto věc: "Dýchání pod vodou vede k předčasnému umrtí" -
-
Nemam deti, jen jsem chtel upozonit na to, ze si nemyslim, ze je to jen a ciste o rodicich, i kdyz ty samozrejme velkou vahu maji.
-
-
A o kom by to tedy melo byt, kdyz ne o rodicich? Jasne, prodejci v obchodech s hrami by si meli take davat pozor (a v USA casto vidim, jak se prodavac pta na vek kupujiciho), ale nemuzes to svadet vse jen na ne a na vyvojare. Rodice jsou ti, kdo maji nejvetsi kontrolu nad tim, co jejich dite dela. Proto by meli mit prehled o tom, co dela, kde a jak si hraje, i jake hry ma na svem pocitaci/konzoli, a na jake se diva filmy.
-
-
A jak si tohle predstavujete? Ze rodic je neco jako policajt a predpoklada, ze dite je zlocinec, dokud se jeho vina neprokaze? :) Tohle je prece o celem prostredi. Na dite nema vliv jen rodina, ale i skola, kamaradi, parta, atd. Proto se musi o takovych vecech hovorit a ne jen rict, to si zajisti rodice a hotovo.
-
-
Ano, skola, kamaradi, parta maji na dite vliv. To nevyvracim. Zaroven by se ale rodic mel zajimat o to, jak dite ve skole prospiva a jak se chova, s jakymi kamarady se styka, a v jake parte travi svuj volny cas. Predstavuji si to tak, ze rodic bude s ditetem mluvit, ptat se a zjistovat. Snazit se diteti vysvetlit, co je a neni spravne. A samosebou nastavovat zamky na konzolich a uzivateskych uctech.
-
-
Aoyagi: Promin ... spatne jsem te pochopil. Je pravda ze rodice to ted maji mnohem tezsi. Myslim take, ze ucitele ve skolach by se meli vic snazit a z her nedelat demony kteri stoji za spatnym prospechem, naopak. Mela by tam byt snaha, treba ve vypocentce nebo obcance, o techto tematech mluvit bez predsudku.
-
"Takze ty to vyresis tim, ze proste dite nechas byt protoze "facebook a podobne blbiny se spatne filtruji?" No nevim, jestli to je nejlepsi reseni."
O né, to netvrdím :) . Ale rodiče jsou, obzvlášť dneska, dost neschopní co se týká rodičování. Informovanost společnosti (jak říká Robotron) je podle mě nejlepší cestou...jenže ne informovanost stylem "Terorista trénoval na Counter Strike!" nebo "Batole prodalo svoje oko, aby si mohlo koupit nové DLC do Sims 18!".... jenže jiný styl v novinách a zpravodajských službách asi nebude.
Edit: A samozřejmě spolu s tím jemné, ale trvalé tlaky z domova, ze školy, z různých propagand... -
@Ayoagi: Takze ty to vyresis tim, ze proste dite nechas byt protoze "facebook a podobne blbiny se spatne filtruji?" No nevim, jestli to je nejlepsi reseni.
@Robotron: Podle sebe soudim tebe? Zajimave ... ja se necitim jako zkazene dite. Naopak. Rodice mne cepovali jak zito, a snazili se mi vstipit nejake hodnoty. Strilecky a nasilne filmy jsem nemohl hrat do puberty. A i potom se se mnou na tema nasili ve hrach ktere jsem hral a filmech/serialech ktere jsem sledoval, casto bavili. (Zajimave je, ze o nasili v literature nepadlo nikdy ani slovo ...)
Take nerikam, ze rodice muzou za vsechno. Jen vyjadruji nazor, ze by meli mit povedomi o tom, co jejich dite dela. Tot vse. -
Ano, az na ty zamky a omezovani. Je zajimavy, jak deti se dozaduji volnosti, rebeluji proti dospelym, ze je omezuji, a pak kdyz vyrostou, tak chteji delat svym detem policajta a automaticky v nich predpokladaji, ze budou stejne zkazeni jako oni, vzdyt to da rozum :) Mnohem vetsi smysl ma prave o tech vecech mluvit a nejenom v ramci rodicu, ale v cely spolecnsoti. To je jako s kourenim. Kdyby bylo jen na rodicich, rikali, hele Pepiku nekur, nebo dostanes rakovinu, tak schvalne bude kourit. Kdyz je ale v cely spolecnosti atmosfera a informovanost, jaky rizika koureni prinasi, tak uz si kazdy rozmysli, jestli mu to stoji za to. S hrami je to trochu jine, ale ne zas tak moc. Taky je potreba informovat, jaky dopady by treba nasilny hry na deti mohly mit a ne jen rikat, to je vsechno v pohode, vliv to nema a stejne za to muzou nebo nemuzou rodice. To je jen takovy odsunovani problemu, at ho nevidime a at se o tom nemluvi. Opak je potreba.
-
A dítě bude samozřejmě trpně sedět a poslouchat. A samozřejmě že co mu rodič řekne, že není správné, tak to nikdy neudělá.
Spíš se mi zdá, že dnes na děcka nejvíc působí média, facebooky a podobné kraviny. To se těžko filtruje.
-
-
oprava: nevina. Nak sem se zamotal :)
-
-
-
-
bylo to adresováno Robotron3 (sry nějak nefakalo vlálno).
-
-
A furt a furt se do náš budou s*át nějací židi, do nás hráčů, a furt budou veškerou špínu házet na hry, a asi to neskončí.. docela smutný
-
-
Přesně tak todle je jasné židokomunistickokapitalistické islámem řízené spiknutí.
Být tebou tak se přejmenuju, přestěhuju a budu doufat že mě nenajdou. -
Ještě jednou si pro jistotu přečti ten článek, prosím. *3*
-
-
proč
-
-
Protože bys pak nenapsal to, co si napsal. *3*
-
-
a co jsem napsal špatnýho?
-
-
Z článku rozhodně nevyplývá, že by na "nás" nějaký židi měli furt sr*t a na hry házet veškerou špínu, rozhodně je to mnohem umírněnější postoj (vlastně ani to ne, šlo jen o nezávaznou debatu na toto téma) než se objevuje takhle porůznu v médiích. A ty z toho hned děláš, jako kdyby Červený kříž vyhlásil válku hrám. *7*
-
-
-
-
-
-
A co ty nemocnice a skoly co americani omylem vybombardovali "chytrymi" raketami, vymaha nekdo na USA neco za tohle?
-
-
co s tim maji spolecneho? treba ze ty rakety vystrelili? nemluvim o nejakem internetovem mlzeni, ale o zcela konkretnich pripadech kdy se takove veci staly.. proto se ptam, plati za to nekdo?
-
-
Za to bombardování? Samozřejmě že daňový poplatníci! *15*
-
-
prave proto mi reseni dodrzovani nejakych humanitarnich norem ve hrach, kdyz se na ne kasle v realu, prijde ponekud usmevne :)
-
-
jo platí, civilisti *2*
-
napr http://www.guardian.co.uk/world/2003/apr/02/iraq.simonjeffery nebo http://cursor.org/stories/civilian_deaths.htm
takovych pripadu je spousta, kazdy si je na googlu muze najit sam, bomardovani nemocnic, skol, civilistu.. vy co mi davate minusy jste bud slepi, nebo uplni idioti (nejspis oboje) -
-
A můžeš mi říct proč to generalizuješ na celou USA?.... Vojáci SSSR v Afghánu dělali takový svinstva o kterých se ti může jen zdát a rozhodně s toho neobviňuji nějakou babičku tamhle na Sibiři... Tvůj post je naprosto mimo... Nikdo tady z nás si asi civilní oběti nepřeje, byť ve válce platí pravidlo - Silnější pes mrdá (a myslím si že Civilizace ušla co se týče civilních obětí velký kus cesty od WWII)...
A btw viděl jsi jak se bojovníci Hammásu nechávají převážet sanitkami mezi jednotlivými bojišti ? *4*
-
-
-
Co s tím má kua USA společného?
-
-
Na Internetových diskusích se obecně hledá viník buď v USA, komunismu, islámu nebo křesťanství, a to na všechno. Jo, ještě jsem zapomněl na Židy. *1*
-
-
(Často) Není důležité kdo to zavinil, ale skutečnost, že byl někdo potrestán....
Vítej mezi lidmi *2* -
Přesně, a přitom jsou všichni nevinní. *7*
-
-
-
-
lol ne