Přejít na výpis diskuzí
Čína zvažuje zrušení zákona zakazujícího konzole
28.1.2013 | Aleš Smutný
88 příspěvků
-
To si koupí teď ještě někdo koupí straou konzoli, když ke konci roku mají vyjít nové?
-
Oprava : pobourilo nekoho, koho nemelo ^^
-
Já začínal na "notebooku" od otce z práce. Ve 2 letech jsem hrál žabičky, to je nějaký rok 92:) Konzole jsem poprvé snad až PS1, ale je pravda, že jsme chodili do Lasa v Ostravě na "automaty". Stěží jsme dosáhli na ovládání, tak nám tam obsluha donesla židličky a hráli jsme packmana *1*
-
No tou "dnesni generaci hracu" jsem myslel spis borecky, jako je tamhle nahore pan High Fist GGG. Asi to nebylo formulovany moc stastne, ale verim, ze to bylo pochopeno. Nejsem generalizator a jestli to nekoho pobourilo, tak se omlouvam. Byl to spis takovej znechucenej vyblitek, nez cokoliv jinyho :p
-
tak ono, valcia obmedzenci, alebo pubertaci, takze by som si to nevsimal :)
-
Vsichni ne, ale vetsina jo. A tehle vetsine se hry prizpusobuji. "Logicky" vyvoj to je, protoze je to cesta konzumu, ale to jeste nutne neznamena, ze spravny. A tak jako musime kvuli konzumnim povrchnim hracum strpet, kam se ubira vyvoj her,stejne musime (obavam se ze kvuli stejnym povrchnim lidem) strpet, ze budeme mit za prezidenta Zemana. A nezmuzeme s tim nic, protoze hloupost slavi trium, tak nas nech si aspon na to zanadavat.
-
Celej život hraju na PC s myší a klávesnicí, ale asi před rokem jsem vlastnil pár měsíců xbox360. Ačkoliv jsem se toho bál, tak jsem si ani nemusel zvykat a hned jak jsem vzal do ruky gamepad, tak jsem neměl problém hrát jakoukoliv hru (včetně RDR i nějakejch FPS her).
Chápu, když má někdo jako ty s gamepadem nebo naopak s myší problém. Ale přijde mi, že většina lidí, co si zvykne na jedno, pak zarytě odsuzuje to druhý, a málo lidí si dokáže přiznat, že se jim hraje naprosto bez problémů i s myší i s gamepadem. -
Zahrej si URW: http://www.jmp.fi/~smaarane/urw_screenshots.html
-
Ty voe, nehrajme si zase na nějakou elitu. Pánové, to že většina z nás vyrůstala v době, kdy se hry dělaly tak, jak se dělaly a vypadaly tak, jak vypadaly a obecně se zdá, že stály na konceptech rozdílné hratelnostní filosofie, přičemž dneska tomu tak není, za to prostě všichni nemůžou. Málokomu je asi po chuti, že se došlo k nějakému zjednodušování herních mechanismů a ubylo "herní výzvy", ale při vší úctě považuju za trotla každýho, kdo to má chuť chodit zrovna na jednu z platforem a nebo generalizovat, jak dnešní generace "hráčů" je jedna velká banda "bezmozků", která neocení, co bylo dobrý. Celý je to logický vývoj herní branže v širokém měřítku, která se už více jak dekádu plácá čím dál tím intenzivněji v komerci.
-
Taky si myslim, ze z tech dnesnich prekojenejch sracu nikdo :)
-
To mi skoro připomíná tohle.
-
Nejsou, protoze obtiznost tech her je tomu prizpusobena a obecne se neustale snizuje.
-
+- Nikdo, to prohlašuju s klidnym svědomim (ale v té době si taky moc nefandim, že by jich bylo víc než málo) :) Ale tim nechci říct, že nové hry jsou automaticky jednodušší a horší. Vůbec ne. Ale kdyby se ta snaha o větší realističnost herního světa zase do her vrátila, to bych byl spokojen...
-
ja si skôr myslím že je to progres v rámci level-designu a grafiky. Lepšia grafika sprehladnila prostredie a hráč tak neprehliadol povedzme otvor v stene, ako sa mi kedysi stávalo u starých hier prevážne na unreal engine kde takéto veci boli zaťažko vidieť (kedže stena mala prevažne jednu opakujúcu sa textúru) a často ich človek ľahko prehliadol... konzoly zjednodušili iba ovládanie pri ktorom jedno tlačítko môže prislúchať viacerim činnostiam... to však neznamená že by to hru samotnú v rámci orientácie zjednodušilo... je to chyba v prvom rade firiem ktoré už myslia výhradne marketingovo a nie "sedliackym" rozumom...
-
Zajimalo by me, kdo z dnesni generace hracu by dohral treba takovej Betrayal at Krondor nebo Star Trail bez navodu...
-
Jo, tehdy to byla zabava, kdyz jsem hral hry jako ufo nebo jagged alliance. Dnes je vetsina hracu jako ty, tak uz se nedelaji.
-
No problém pro Sony by byl ale stejně jako na domácí půdě v tom že by se muselo fakt přetrhnout aby se v Číně prosadilo - stačilo by i drobné zaváhání a stejně jako v Japonsku mu tam všechny trumfy vyfoukne Nintendo.
Na Sony je strašně vidět jak se právě Nintendu snaží trapně napodobovat jeho značky - viz naprosto ubohé All Stars Battle.... -
Kancelarske kreslo je vic kancelarske nez kreslo, kam se hrabe na usaka :-). A navic to neni jen o tom kde sedis, ale i o sedici poloze, kterou vyzaduje k+m.
-
To nebyla neschopnost vývojářů, ale buď technické omezení a nebo mnohem častěji trend vývoje her, který byl dřív uplně jiný než dnes. V devadesátých letech třeba se hodně sázelo na realističnost, objevovaly se možnosti jak něco nově udělat realisticky až uplně na úkor nehratelnosti z dnešního pohledu. Viz třeba Terminator Futureshock, kde jsou v rámci realističnosti poměrně velké levely a vůbec žádná vodítka, kam se člověk má vydat a kam dorazit, kromě textu v briefingu. A takhle se hry dřív dělaly, protože ty hry chápali víc jako simulace herního světa, než dnes, kdy se hodně zohledňuje plynulá hratelnost.
-
Nedokazat mirit v rdr dokaze snad jen ty a chuck norris, kdyz se tam vubec nemiri skřze pravy auto aim.