Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nieco som zle pochopul alebo ste v tom clanku napisali ze sa v cechach legalne predalo 500 kopii numenu? 17000 piratov, 1:34 pomer predanych:piratenych, 17000/34=500. to akoze fakt? 500???
    • 500, uz to nekde psali, respektive potvrdili tenhle vypocet. To uz ani neni smutny, ale tragicky. Z jednoho kusu muze mit vydavatel maximalne polovinu koncovy ceny, z toho autori zase jen cast kvuli vyrobnim nakladum a vlastne i nakladum na vyvoj. No tak at to pocitam, jak to pocitam, vydelali na ceske verzi cca 50 tisic ve stropu. Deleno 5 let vyvoje... Ze bych se na to nevyprdnul.
      • tragicky je tiez slabe slovo, velmi slabe slovo

by som sa asi zastrelil kebyze vyvijam hru a v mojej krajine si to kupi menej ako 0,001% obyvatelstva.
      • Jak jsem již napsal výše tak, když vidím tohle číslo tak je jasné, že v tom prodané kopie ze Score časáku obsaženy nejsou.A pochybuju, že si to někdo když to má ve Score koupí.
        Je fajn, že mají pozitivní podle nich nadprůměrní hodnocení z Score nebo Levelu, ale nebylo by od věci zmínit i ty negativní např. na hrej.cz a EG.cz, kde udělili hodnocení 5 a 4 z 10.A dnes se na základě jedné recenze o koupi nějaké hry rozhoduje málokdo.I já si raději přečtu víc recenzí, když se rozhoduju o nákupu nějake hry.
        • Otazka je jestli si lidi score koupili pro tu hru. Odpověď - NE, je to hrozna hovadina.
          • Tak to rozhodně ne, to je fakt.Nechcu to nějak moc generalizovat, ale já ani nikdo v mém okolí jsme si nekupovali a nenakupujeme časopisy kvůli hrám, ale právě časákum.Ta hra je pro mě něco navíc.Pokud se to někdy v minulosti vyplatilo koupit časopis kvůli hře, tak to bylo u těch lepších her jako ME nebo kdysi Gothic a atd.
      • Jeste bych dodal, ze videnou touhle optikou, jsou to vlastne amatersti nezavisli vyvojari a maj muj respekt. Sije se tu do nich ze vsech stran, ale muzou vubec delat jinej marketing, nez podobne akce? Z ceho by to tahli? Takze nekdy se vyplati cist mezi radky... Mozna to meli v clanku rozpitvat redaktori a nepoustet do davu slovni ulohu *3* *3* *3*
        • šije se do nich možná ze všechn stran ale odůvodněně. Kdyby si nestěžovali a snažili se přizpůsobit a sázet na divoké karty tak by to mohlo vypadat jinak.... Pokud se budou snažit dělat "standartky" tak je převálcuje každá druhá hra...
          • No ale to je jejich problem ne? Takze tou opravnenosti si nejsem jistej. Jo kdyby nekdo vydal totalsrackozni hru s nejakym licencovanym nazvem a narubal miliony, coz se bezne deje, tak potom je jasny, ze dostane na forech pres hubu. Tady mam dojem, ze je to o necem jinem. Trochu to pripomina zbytecne diskuze o sportu - presneji o vysledcich jakekoli neuspesne reprezentace. Kazdej je trener a mistr sportu, ale na tom hristi nakonec behaj ty "chudaci" co si nedali "poradit". *3*
            • Jj neboj uvědomuju si že to do toho nevidim. Ale existují nezávislé hry, které prorazily a vývojáři evidentně nepotřeboali moc talentu na jejich stvoření.. chce to jenom dobrej nápad... Trošku pozorovat dynamiku společnosti a vyvíjet podle toho... Znovu dávám příkladem Minecraft...
    • Zle pochopil *4* . 17 000 piratu zjisteno, ale tvurci odhaduji, ze to urcite nejsou vsichni a bude jich 2x a 3x tolikm takze se prodalo cca 1500 kopii
      • ako vies ze tie cisla 1:34 su neni pocitane prave z tych 17000? preco by to bolo z tych "nepodlozenych" (nie ze by tych 17k mali naozaj podlozenych) odhadov?

a keby aj, 1500 je stale zalostne malo
  • Chtěl jsem to vyfotit už dávno tak díky za inspiraci, bohužel se mi vešly na stůl jen dva fochy skříně... a tý práce to tam zas našťouchat...
    http://images.megaupload.cz/P566958211.jpg
    • MrSanta
      Pěkná sbírka. Koukám, že některé hry ti taky nestačí v jednom exempláři *1*
      • Pravda je, že jsou věci které mám alespoň dvakrát i třikrát záměrně (buď kvůli odlišné edici/krabici mých oblíbených nebo jen kvůli instalačním médiím) a pak jsou věci které mám dvakrát bohužel nedopatřením, protože prostě je toho plná skřín necelé 4fochy a seznam jsem začal dělat až tak v druhé polovině - paměť je mrcha, naštěstí jsou to většinou jen ty levné edice. V poslední době mám u některých věcí i kopii na steamu a gogu kvůli ochraně placek. Načež jsem musel loni přistoupit už i na kombinovaný seznam včetně digitálních distribucí, jelikož na steamu mám kolem 100 a na gogu kolem 50 kousků a to už je pěkný hokej. V poslední době už to nějak stagnuje, jednak těch dobrých must have věcí tolik nevychází a potom mám dva maličké caparty tak se snažím ty nákupy omezovat a kupovat jim místo toho pohádky a hračky *4*
        • tycg baldurs gateov a planescape torment v tych krasnych starych ediciach by si nepredal?
    • Ysquanir
      Ten levý sloup mě vehnal slzy do očí. Respekt, chlape.
    • smejki
      do hajzlu, to je skvostů *5*
    • Nice :-)
    • to patřilo do editace jiného vlákna o pár stránek... tak pardon, je to tu nějaké porouchané
  • Samožrejmě že se radí velice jednoduše, ale....
    Je toliko a toliko témat a vy zrovna musíte udělat něco s Mytického Řecka... Stačilo by jen trošku fantazie, podívat se a poslouchat herní společnost a šlo by to líp... Proč prorazil takovej Minecraft hm ??? Grafikou to asi nebylo...
  • Proč by se měla prosazovat vedle Dragon Age? Za ty prachy jako záloha na dobu až nebude co hrát to fakt stojí... Já sem jí třeba rozehrál hned, protože mě Dragon Age ani trochu nezajímá. A zatim jsem docela spokojen, nezklame, nějak zvlášť neoslní, ale jak sem už psal - za 8 pětek, proč ne?
    • sorry, jsem debil, měla to být reakce na NoneCZ
      • Pochopil jsem, ale nevím jestli mi stojí za to to tady vysvětlovat dokola.
  • Pane Cinemacuro, Vaše hry bych nechtěl ani za 1Kč, neberte si to osobně, prostě nejsou dost kvalitní na to abych u nich trávil svůj volný čas. *7*
    • Co je na té hře tak špatného? Je to nadprůměrně hodnocená hra. Jsou mnohem horší kusy a určitě jsi u nějakého horšího kusu vytuhl a neříkej že ne :-)
      • A co je na ní natolik dobrého, že by se měla prosadit vedle cca stejně vydaného DragonsAge a stála by tak za koupi?
        • Proc by mela soutezit s Dragon Age? Na trhu je mito jen pro celosvetove AAA hity s milionovymi prodeji? Stala polovinu co Dragon Age. A pokud si to nepochopil, clanek nebyl o tom, ze by to nikdo nehral, ale ze to hralo hodne lidi, ale skoro nikomu se nechtelo platit.
        • To nejde porovnávat s Dragon Age. Je to úplně jiný styl hry. Ale to je jedno, stejně to nemá cenu řešit tady v této komunitě rádoby hráčů.
          • Tak proč se do toho motáš? :)
  • Nemohla by být amnestie na Agenta Mlíčňáka?
    • Agenta mlíčňáka mam zrovna v originále:P
    • ucho
      agent mlíčňák je na gogu zdarma, tedy se stačí regnou a můžeš si ho dát do poličky...
  • Koupil jsem si Two Worlds 2 Specialku a k tomu bylo Zdarma NUMEN contest of heroes
    a Hard to be a God a už to tu mam tak měsíc a ještě jsem to ani nerozbalil XD
    • Koukám na obě na youtube a fakt mě to nějak neláká.
  • Nejvíc cool je jak se tu každej pirát, snaží svoje počínání obhajovat :D
    • Ať ten kto je bez viny prvý hodí kameňom. Dúfam že to poznáš. A ty si nikdy v živote nestiahol, alebo nehral upirátenú gamesku?
      • Nejde o vinu. Jde o plačtivé naříkání tvůrců, že se jejich hry nekupují a automatickým svedením vše na pirátství. Ale přitom je to jako mstít se za gól na míči. Alespoň většinou.
        • ucho
          pokud bys četl pozorně, tvůrci mají v rukou čísla: počet prodaných (legálních kopií) vs počet hraných nelegálních kopií. pokdu je na těch číslech vidět, že lidé hru hrají, aniž by za ni zaplatili, je to problém (který doufám nechceš obhajovat). jen pak ještě otázka, jestli to ti lidé hráli jako hráli (tedy se v ději dostali alespoň trochu dál) nebo hru jen "testovali"... (i když to by asi neznamenalo, že si ji koupí :) ).
          tak na co chceš jiného svést to, když někdo něco hraje bez placení? (já v tom nic jiného než pirátství nevidím :) ). neřeší se zde reklama a jiná obchodní taktika a tedy jak prodeje zvednout, ale jak dostat zaplaceno za to, co někdo používá...
          • smejki
            takže piráti si zasedli na Cinemax? stop this bullshit, man. Čísla nejsou hezká, ale zřejmě platí obecně. A jestliže někdo při stejných podmínkách umí vydělat a druhý ne, pak je ten druhý neschopný a měl by dělat něco jiného. Nebo to samé jinak. Stěžováním si na podmínky se nic nezmění.
            • no mě by třeba zajímalo kolik hráčů z těch 34 tu hru zkusilo a následně odinstalovalo. Já se přiznávám že jsem si stáhnul pirátskou verzi ,zkusil a odinstaloval ale následně když jsem jí uviděl v bazaru za 250,- tak jsem jí koupil ale stejně jsem to dohrál přes anglickou pirátskou ve verzi 1.20 než mojí českou kde byl donedávna patch ve verzi 1.13
            • urcite si na nas nezasedli, ale to je bohuzel spatna zprava, protoze to znamena, ze se v CR takto pirati vetsina her a odhaduji, ze hry jako Dragon Age, Two Worlds 2, apod. se pirati jeste vice; u vetsiny her muzete miru piratsti jen odhadovat, my jsme ji u jedne zmerili; nebo si myslite, ze kvalitnejsi hry nez Numen se pirati mene?
            • ucho
              a teď už manipuluješ a zavádíš do svých argumentů nepravdy...
          • Viz můj příspěvek dole. V mediální masáži, kdy se nedá věřit recenzím slibům, videím a ani demoverzím, vlastně žádným materiálům do doby před tím, než máš hru plně v ruce a můžeš si ji ozkoušet je pirátění logický krok. Potom se člověk rozhoduje, jestli mu za to stojí si hru koupit nebo ne. A jak se ukazuje tady, nestálo to hodně lidem za to.
            • ucho
              NoneCZ: já s hodnocením her nemám problém. za posledních x let se mi nestalo, že bych koupil a poté litoval. pravda, většinou nekupuji hru hned po vydání (to pouze výjimečně). tedy jednoduše o hře už bývá spoustu názorů napsáno a zveřejněno spoustu věcí, jednoduše si určím cenu, za kolik by mi takový titul stál a až cena daného produktu klesne na úroveň, kterou už jsem za něj ochoten zaplatit, koupím. a v tom už jsou zohledněny i ty další rizika. prostě nedělá mi problém určit, co koupit a co ne (a rozhodně nejdu do neznámé hry v ceně 900,-). příklady: nedlouho po vydání jsem koupil nového Tomb Raidera za 90,- na steamu. bavil jsem se královsky a za takovou hru bych dal klidně i víc (nahráno 8 hodin). minulý týden jsem koupil Fallout 3 GOTY za 260,- (i s poštovným z Anglie). hru jsem ještě v životě nehrál, názory jsou rozporuplné, tedy ještě nevím, jak ji přijmu (z materiálů jsem si zjistil, že počítám kladně), nevěřím, že se mi nebude líbit a za ty peníze nebudu ničeho litovat a prostě tu hru dohraju (to je účel, proč jsem si ji koupil). nechápu lidi, co si kupují hry, aby na ně pak nadávali, to nemá vůbec žádnou logiku :) já si kupuju hry, abych je hrál a dohrál, ono je to stejně jako u filmů, skoro na všem se něco pozitivního najít dá, když se člověk nechá vtáhnout... a jestli někdo koupí něco, co není vůbec jeho šálek kávy a nevyhovuje mu to? tak je to podle mě jeho hloupost a už to hraničí s jeho svéprávností... (schválně řekni, u které hry ses spálil naposledy, opravdu mě to zajímá, protože ono vyloženě špatných her zase tolik není...)
            • Teclado > Je už docela vyzkoušeno že podobná srovnání se mijí účinkem. Mohl bych oponovat tím, že tu ženy nejsou jenom kvůli dosáhnutí orgasmu. Nicméně na této rovině bychom se stejně nedostali jinam. Zkus navrhnout jiný příměr.

ucho > Paradoxně se z recenzí dnes moc vyčíst nedá. Z názorů občas ano, nicméně v té směsi nakladených postojů častokrát těžko vybírat. Pokud bych měl tedy takto postupovat, koupím si tak dva tituly ročně. A nutno říct, že Numen by mezi nimi rozhodně nebyl. To co píšu je holý fungující status. Nikdo mi nedá záruku toho, že hra bude taková jaká se tváří z materiálů. A že se tak bohužel častokrát neděje. Nemám možnost žádné návratnosti, reklamace vlastně ničeho. U videí z youtube nezjistím řadu pdstatných prvků například jestli mi vyhovuje ovládání hry a reakce herních akcí na něm. Což je také dost podstatná část toho jak se mi ve finále titul bude líbit nebo ne.V malém finančním rozmezí by to nikomu nejspíš moc nevadilo. Nicméně to v hodnotách cca 800-1200,- za hru také nenastává. Čiliž pro klasického člověka který se dostane k recenzím a do obchodu není z čeho moc si dělat celiství obrázek o hře jako takové a nejít si koupit zajíce v pytli. Je to bohužel kruté ale je to tak. Ano, díky zkušenostem které mám a díky komunitě, kterou jsem obklopen už povětšinou poznám, zda-li se mi bude titul líbit nebo ne. Opět podotýkám "povětšinou". Nicméně se opět těžko můžu v tomto ohledu považovat za standartního hráče v pravém slova smyslu. Nicméně už mi hodně normálních lidí hrající hry poděkovalo kvůli tomu, že jsem je od nějakého titulu odradil nebo naopak o něm přesvědčil. A častokrát přišli s tím, že vlastně neměli nic, na čem by se rozhodli pro koupi, pípadně měli dost zkreslené informace. A na těchto zkušenostech si dovolím právě takové názor stavět. A mimo to, už delší dobu se za piráta vážně nepovažuji. Nastrkal jsem do herních tvůrců a produkce coby zákazník spoustu peněz a kolikrát i víc, než by bylo zdrávo, takže s úsudkem že obhajuji své pirátství, si zde špatně. Stejně tak, jako bych nikdy neobhajoval nikoho, kdo si prostě už z principu nepůjde koupit hru která se mu líbí a má pro něj dostatečné kvality.
            • ucho
              pokud nejsi retardovaný, z recenze i názorů se něco vyčíst dá (stejně tak to funguje i u recenzí filmů, nemusíš souhlasit s autorem recenze, ale poznáš na ní, zda to bude film pro tebe nebo ne), u gameplay videí to samé,je jich plné youtubko... to co píšeš jsou hloupé výmluvy na to, abys pirátil. i když se to zdá principiálně v pořádku: "zkoušíš", v pořádku to není, protože většina lidí hru zkouší až do konce, nebo tomu dají pár hodin a pak skočí na další s tím, že jim to ke hraní stačilo (však to bylo zadarmo, viděli už ze hry dost). ve finále pak nemusí platit nikomu nic.
            • Ženskou taky nejdřív znásilníš aby jsi zkusil jestli ti bude vyhovovat a jestli s ní začneš chodit? :D Z tvého pohledu by to bylo logické.
      • O stránku dál jsou moje hry. Tak se podívej a pak háezj kameny :D
    • Včetně tvůrců samotných.
  • Ne. Ty hry co delaji, se opravdu nevyplati vydavat. :P Vzdyt se snazi konkurovat necemu, na co ani nemaji. Nejlepsi jsou ty fraze na jejich strance, ze hra obsahuje "velkolepy soundtrack" a pod...
    Nevim. Ale jejich arogantni pristupy s hysterickymi vylevy nemusim. Zvlast kdyz nenabizi ani naznak invence, coz by v par lidech meli.
    • Ja tedy nechci rypat. Vim co to je tohle vyvijet. Ale clovek by mohl chapat, ze clovek si kolikrat hru jen stahne, aby se podival, jestli to vubec stoji za zahrani. Takze ten pocet stazeni je opravdu neobjektivni.
      Stejne nechapu cechy. Maji veku UDK, licence stoji 200 dolaru, da se na tom udelat skoro cokoli, ma to steam, je to do 50 tisic dolaru free, potom musi odvadet petinu Epicu... Proc vubec nekdo poti roky hru, ktera nema velkou budoucnost a nici si tak zdravi vyvijenim vlastniho enginu a dalsima kravinama, misto toho aby se par lidi domluvilo, naucilo se Unreal (a ze kazdej koho znam je linej se na to vubec do hloubky podivat :D) a po tech prvnich 50tis koupilo licenci na Unreal3? A ze malou hricku ma v deseti prumerne zkusenych vyvojarich za par mesicu. Jenze kazdej maximalne resi vyvoj na forech, sam od sebe se nezlepsuje a mysli si, kdo vi co nedokaze... ach jo.
  • To Lukáš:
    Vážně se ti divím, že vůbec máš ty nervy sledovat diskuzi na "nějakém herním fóru" na taková místa chodí často lidi, kteří se dost často velice neobjektivně a zároveň hanlivě vyjadřují. Když pominu veškerý fámy a informace a vezmu to jen z morálního hlediska. Tak si myslím, že to co tu čteš ti určitě nedělá dobře bez ohledu na pravdu či nikoliv. Hře jsi věnoval 5 let nebo kolik to bylo a tady slyšíš vesměs jen samý stížnosti. Ber v potaz že to je asi nějakých 15-20 haterů, zbytek se do diskuze raději ani nevyjadřuje. Myslím si, že jako vývojář by ses měl podobným místům uplně vyhnout a když už chceš slyšet kritiku, tak na svém webu - foru ke hře/bugum apod., a tolerovat tam pouze rozumné argumenty. Zde si akorát zkazíš náladu.
    • Naprosty shoulas
    • smejki
      J.E.Sawyer by nesouhlasil. Každý názor je důležitý feedback, pokud nese myšlenku... i pod nánosem vulgarit.
      • Jo tak to je naivni ty voe... každý názor má cenu :-D...

Cenu má jen mimumum názorů, zbytek je kupa ho*en vytvářejících jen informační šum...
        To máš jako kdyby holka co se neumí líčit radila na internetu jak se líčit, a pak tu byla hezká holka co se líčit umí a radila by taktéž na netu, anonymně, bez fotky... čí názor má cenu a čí názor je úplně zbytečný a nejen že zbytečný, ale přímo devastující.... :-)... Miluju tu stupidní korektnost masového průměru, možná že každý člověk má právo na svůj názor, zdaleka ne každý ho má ale právo prezentovat... Jinak já se sem zbytečně vracet nebudu, mám život narozdíl od většiny pseudodiskutérů, takže si tu pište dál.
        • Každý názor má cenu, pokud má nějakou myšlenku. Prvně číst a pak až nadávat...
    • Jak to myslíš neobjektívne? A kto sa podla teba teda vyjadruje objektívne? Ak 20 ludi rekne že je neco špatne tak na tom neco bude. Nebo né?
      • velice naivní myšlenka *1* *1* *1* *1*
      • ucho
        ano, kdyby to bylo objektivní. většina lidí, co zde nadává na danou hru, ji ani nehráli, a jestli ano, možná tak 15 minut... přijdou ti pak takové názory objektivní nebo zkreslené? :)
        • Nooo ale keď niečo hráš 15 minút a nebaví ta to prečo to hrať ďalej že? Dat tomu šancu? Možná, ale nemyslím si že to pomôže.
          • ucho
            samozřejmě, pokud něco po 15 minutách nechceš hrát dál, hrát to nemusíš. ale tady vyvstává otázka: proč by sis to vůbec pouštěl (pokud neuvažuji demo). přeci když jdu něco hrát, tak nějak tuším, co. za 15 minut ze hry nepoznáš nic, to je jako kdybys z kina odcházel po prvních pěti minutách. a teď otázka: dává ti po pěti minutách odchodu z kina tato zkušenost právo na to, abys hodnotil nějaký film? a kolik je vlastně času na to, aby se dala nějak zhodnotit hra (ano, některé aspekty se dají vidět hned, ale nikdy to nejsou ty hlavní aspekty, co hru dělají hrou... tedy pokud nejde o nějakou jednoduchou věc).
      • Snažil jsem se psát to co nejvíc obecně abych předešel případným kolizím s blbci (nemyslím tebe). neobjektivní příspěvek je podle mě třeba tohle: "UUUááá tywoe co to je kurva za sračku, to máte ještě drzost chtít za tu hru peníze? teď jsem stahnul diablo 3 jsem vip testerdu hra cau paka"

Samozřejmě tohle je vyvedený až do extrému, ale je rozdíl když napíšu "Bohužel na hře se mi nelíbí(nevím ještě jsem ji nehrál, budu vymýšlet), že koňové ve hře mají pouze 3 nohy. přijde mi to velmi rušivé a nebyl jsem schopen se přes to přenést a jsem zklamaný. jelikož jste hru vyvíjeli 13 let, měla by podobné bugy postrádat. Doufám v brzké napravení. Děkuji"
        • HHH rozosmial si ma. Samozrejme máš pravdu ano tak by mal vypadať rozumný argument, ale ten nemôžeš čakať na takejto sajte. Ak by som písal priamo výrobcovi, alebo programátorom tak musím napísať čo presne mi na hre vadí, ale toto je verejne fórum a ja sa na niektorých výtvoroch tak rehocem že skoro až plačem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit