Cities: Skylines II – recenze budovatelské strategie
-
Jenže ony mu zabránily, to je ten rozdíl :) Já CSII také hrál a je to peklo, ke kterému se Cyberpunk neblíží ani na míli daleko.
-
My máme celého Baldura extrémně zabugovaného od začátku hry - hrajeme teda na splitscreenu, ale to bych neřekl, že je omluva, hra by snad měla fungovat ve všech módech.
-
Mi to připomíná recenzi Cyberpunk zde. Měl recenzent u Skylines 2 napsat jako Šarka u CP, že technické problémy mu nezabránily si hru užit a dát ji 9/10?
-
Star Wars neni fixlý do teď, quality mode jede na PS5 v jedné oblasti dokonce 19FPS, v Perfomance mode vypli RT odrazy, jenže ty nové odrazy jsou extrémně hnusné a jsou to pod určitými úhly 2D textury. PC má problémy pořád.
Star Wars má 85% celkově, přitom je to asi nejhorší optimalizace letos, takže tady to mělo být úplně jiné hodnocení, ta hra byla až scum, když vezmu, že si za to účtují plnou cenu.
Lords of Fallen dostává špatné hodnocení nejen za optimalizaci, mám ti ty recenze zde nakopírovat?
-
absolutně nerozumím, jak recenzenti přistupují k technickému stavu. Někdy to vadí, někdy to nevadí. Tak nějak mám pocit, že se to řídí davem. Co tak koukám, jak jede Baldurs na PS5 od druhého aktu, tak si to nezadá s Cyberpunkem, přitom to má stejné hodnocení jako na PC, kde chápu, že recenzent to obvykle recenzuje na 4090, tak mu horší optimalizace nemusí vadit. Star Wars potom jelo mizerně i na té 4090, na konzolích škoda mluvit.
Fakt tomu nerozumím, chtěl bych znát klíč.
-
No, optimalizace je sice příšerná, ale to by paradoxové měli vychytat v nekonečných aktualizacích, které jistě i tuto hru čekají. Hratelnost je, ale to co hráči od této hry chtějí, takže celkové hodnocení za recenzku je odpovídající a jak znám i ostatní hry od Paradoxu nikoho nepřekvapuje a jediné co mne štve jsou spíše paradoxí šmeliny s mody....
-
Ne, to znamená, že u té druhé poloviny recenzí je to chce i rozkliknout a nezůstat jen u verdiktů :))) Ale nice play! :)
-
Do posledního týdne nesměli techjickej stav komentovat. V jednom z posledních videí to streamer říkal... doporučuji dohledat (byl jeden z těch nejsledovanějších)
-
To znamena, ze te druhe polovině recenzí to nevadilo, anebo to nestalo za rec...aha:)
-
No a mě právě Survivor jel dobře. Jako během 50 hodinového průchodu jsem měl pár cukání, ale jinak bez problémů. I oficiální vyjádření EA tenkrát mluvilo o tom, že problémy má "určité procento našich hráčů", ať už to znamená cokoli.
-
Schválně, Metacritic a čtu jen verdikty... :) Každý řádek jiný verdikt.
"Despite its few peculiarities and performance issues"
"It may stumble under the weight of technical performance"
"...although this comes at the expense of very demanding system requirements"
"Whereas the game faces technical challenges at launch..."
"It's a shame that Cities: Skylines II has performance woes because..."
"There’s still work to be done, but Cities Skylines 2..."
"... even in the face of early performance woes..."
"Even in this subpar technical state, Cities: Skylines 2..."
"Too bad the game lacks in modes and optimization"
"Of course it still needs more time to build (pun intended) ..."
"Sadly, all of that is really dragged down by myriads of technical problems..."
"... while performance problems spoil the beauty..."
"...the game’s consistent technical problems tend to mire that calculated success..."
"...as you grind through the performance issues..."
"...plagued by stability issues..."
"...It feels like playing a beta, or a very early Early Access game..."
"...completely overshadowed by its technical problems..." -
Jojo, na tom něco bude. Já taky osobně neměl problémy se Cyberpunkem na PC, měl sem ho hned v den vydání, a spíš mi hra jela hůř po tom co to začali opravovat... Ale hru jsem si náramně užil... Pořád si ji teda užívám. Ale např takový Jedi Survivor jel strašně na všech platformách, PC, Xbox, PS5, a viděl sem nedávno nějaké záběry, a na PSku to pořád jede strašně. A hra dostala i tak velice dobré hodnocení. Recenze jsou tu velice nekonzistentní.
-
Pokud je špatná optimalizace, tak to HW obvykle nezachrání...
-
Nebo ho zasponzoruješ HW sestavou, která to dá? Ale bude na jiné úrovni, než co má běžný uživatel?
-
To je fakt. Akorát tam se spíš bude hodnotit to DLC. Tedy skvělá oprava, ale DLC s minimem obsahu za velký balík (to Paradox umí taky) bude stejně mizerná známka. Leda by se udělila extra známka za opravenou základní hru.
-
Funkčnost na PC je vždycky loterie. To každý PC hráč zná. Ale nehodnotit to je fakt nesmysl. V případě problémů by recenzent mohl vyzkoušet hru i na jiné sestavě a zohlednit, jestli se to děje jen někde nebo i jinde, ale na známku to prostě vliv mít musí. Zde autor do technického stavu počítá nejen výkon hry jako framerate dropy, ale i evidentní herní bugy jako nepřipojení budov na sítě a silnice. Obojí významně kazí herní zážitek a nejde to opomenout. Samozřejmě by měl být recenzent soudný a nekritizovat nízký framerate s nastavením na max, pokud hraje na vykopávce jen s bídou splňující minimální požadavky. Ale to se tu snad neděje. Do budoucna nikdy nevíš, jestli autoři technický stav opraví a naopak mohou opravit nejen ten, ale i hratelnost a prezentaci (No Man's Sky). Prostě se recenzuje, co k recenzi přišlo a konec. Vývoj oprav a přidávání obsahu může být pokryt dalšími články nebo uživatelskými recenzemi.
-
Když ti někdo zaplatí několik (desítek) tisíc dolarů za to, že budeš streamovat jejich hru, tak do smlouvy ti většinou dají nějaké NDA, kde je napsané o čem nesmíš mluvit. Tak to prostě funguje.
Až to bude oficiálně na trhu a dostane se to do rukou i "obyčejným" streamerům a normálním hráčům, tak teprve tehdy se ven dostanou i nějaké necenzurované názory.
-
Tak zrovna u Cities bude možnost udělat další recenzi po opravě, až vyjde první velký DLC a u Paradoxu se nebojím, že by nevyšlo :)
-
Ja se tomu nedivim, ackoliv primarne jdu po textu recenze a ne po ciselnem hodnoceni, ono cislo na konci je pro me takove ujisteni, ze jsem recenzi pochopil spravne a hra je skutecne tak dobra/prumerna/spatna jak se z textu zdalo. Takze zruseni ciselneho hodnoceni bych take zrovna neuvital, i kdyz je pro me text dulezitejsi.
-
To chápu, ale jak už jsem psal jinde, známí Youtube recenzenti SkillUp a Force nedávno mluvili o tom, jak je ošemetné hodnotit technický stav PC her. Oni prostě mají určitou kombinaci hardwaru a hodnotí jen to, jak hra jede na jejich PC. Takže se třeba u Cyberpunku stalo, že SkillUp to před vydáním pochválil, protože mu to jelo vcelku dobře, a po vydání mu lidi nadávali, že je "ShillUp", protože zamlčel technický stav.
A teď si pro ilustraci vezmi opačný příklad - recenzuješ hru a furt ti to padá, seká se atd., prostě hrůza. Na Games.cz napíšeš "hra dobrá, ale na PC příšerně nedodělaná, prakticky nehratelná 4/10", a pak se ukáže, že tam byl nějaký bug, který se projevoval jen na tvé kombinaci HW/SW a nikde jinde. Takže pro 99.99 % hráčů ta hra jela naprosto bez problémů. Jakou vypovídací hodnotu by těch 4/10 pak mělo pro kohokoli, kdo tenhle web čte? Je to samozřejmě extrémní příklad, jen pro ilustraci pointu.
Proto si myslím, že by ty věci prostě měly být oddělené, přinejmenším u PC her.