Přejít na výpis diskuzí
Civilization V: Brave New World - recenze
9.7.2013 | Jan Smejkal
214 příspěvků
-
ano chapeme stejne s autorem:Nejseme ovce a to ze ho nekdo podplaceny hodnoti vysoko neznamena ze je to dobre.Zadny datadisk to neni je to dlc balicek:zaplat pambuh za mody
-
Jestli se ti libi Civ5 a hral jsi Civ 4, tak ano. Pokud se ti libi Civ5 a nehral jsi Civ4 Complete, tak ne a porid C4C.
Jednoduche :)
Ikdyz pokud jsi hral C4C, tak nechapu jak se ti muze petka libit ... -
autor je hipster? vsude jinde totiz ten datadisk sklizi vysoka hodnoceni. anebo hru vubec nepochopil, jak je patrne z toho odstavce, kde mluvi o tech benatkach.
-
Souhlas .. hra je oproti skvele ctverce tezky propadak
-
si to zahrej na poradnou obtiznost nebo jeste lepe v multiplayeru proti zivym lidem a prestanes pindat nesmysly o tom, ze hra se da zvladnout behem 10 kol a potom uz je to jen nudne preskakovani. Chapu, ze urcitou skupinu hracu odradila zmena bojoveho systemu, kdy je ted treba daleko vice premyslet takticky co kdy a kam presunout, ale je taky spousta tech, vcetne me, kterym soucasny bojovy system vyhovuje daleko vice nez v minulych dilech. A multiplayer je zabavny.
-
blbost
-
Miluju tento typ her a zkouším veškeré hry co s tímto zaměřením vyjdou . Opravdu jsem se snažil mít Civ 5 rád ale prostě to nejde. Tahle hra je oproti jinymým jako např Crusader Kings vyloženě nudná. Proč? Protože veškerý management co Váš stát potřebuj zvládnete během 10ti tahů. A dál? Dál už jen neustále přeskakujete tahy a co 15 tahů vyberete co vyrobit dalšího. Tím to končí. Interakce s AI? Prakticky nulové možnosti a nějaké co dávají smysl se otevřou až ve vzdálených technologiích a stejně nefunguji. 3 hodiny skákání tahů a vítězství, pokud tedy netoužíte po válce s naprosto všemi, což se taky brzy stane nudou. Bohužel, prostě ne.
-
Tenhle datáč dostal na IGN.com 9.2/10 takze fakt nevim jestli jo nebo ne *7*
-
Omlouvam se, v prvnim prispevku mi vypadlo v teto vete dulezita informace, ze by to nekdo nemusel zcela pochopit :-)
A pokud proti sobe stoji elitni expama vytrenovana slabsi jednotka proti *-" technologicky vyspelejsi "-* ale cerstve nasazene bez zkusenosti, tak jsou sily treba vyrovnane. nebo ta elitni i pres svoji technologickou nevyhodu muze zvitezit, pokud zvoli spravnou chvili utoku/obrany, na srpavnem miste atd. -
tipnul bych si, ze jsi petku prakticky vubec nehral, protoze bojovy system souboju je znacne prepracovany, mnohem vice takticky a z hledicka boju daleko lepe propracovany, nez v predchozich dilech. Takze pises o necem, co asi vubec neznaz a nevis jak funguje, ale delas ze sebe chytreho *7*
-
Nechapu tvuj brekot. Vzdyt v Civ5 jasne plati, ze modernejsi a silnejsi jednotka porazi slabsi a vyvojove zaostalou. A pokud proti sobe stoji elitni expama vytrenovana slabsi jednotka proti cerstve nasazene bez zkusenosti, tak jsou sily vyrovnane. nebo ta elitni i pres svoji technologickou nevyhodu muze zvitezit, pokud zvoli spravnou chvili utoku/obrany, na srpavnem miste atd. Vzdyt je to prakticky jako v realu. Vubec nechapu tvoje narky nad nedokonalosti, kdyz situaci kterou popisujes se ve hre normalne nevyskytuje. Se podivej na nejake videa z multiplayeru, abys videl v kaci poradne hrace, co tomu rozumi a mozna ti otevrou oci a pochopis konecne zakladni principy hry. Jakmile jeden hrac ziska technologickou vyhodu nejakych 10 a vice, tak je schopen sam proti vsem suse rozdrtit soupere. A nehrozi, ze by ho zlikvidovala armada vyrazne technologicky zaostalejsi ani v 5ti nasobne presile. Vypada to podobne jako valka v Kuvajtu 1991 kdy USA melo Abramsy se satelitni navigaci proti mnohonasobne presile Irackych T-55 a Amici ztratili za cele tazeni snad jeden tank a ten si navici sejmuli sami v domeni, ze je to nepritel.
-
Počkám si na nějakou akci. Ten koncept obchodních cest se mi docela líbí. Většinou už stejně hraju jen onecitychallenge na deity , takže jsem rád, že se můžu vrátit ke kulturnímu vítězství namísto UN hlasování a podplácení měst v posledním kole -.-
-
Colonization není Civilizace, ale takový (oficiální) Civ 4 mód, dělající z toho předělávku stejnojmenné hry z roku 1995. Na konzole vyšla Civilization: Revolution, což je upravená verze 4. dílu (a pak ještě kdysi Civilization II na Playstation 1).
-
Ne
http://store.steampowered.com/app/235580/?snr=1_4_4__100 -
da se to hrat bez originalni hry?
-
Ale kdyby vsechno to co ty popisujes udelali, tak uz by to nebylo mainstream :D
Ne ted vazne, musim uznat ze vydavat petku v takovem stavu v jakem je je silene, hlavne kdyz si clovek srovna cenu Civ 4 Complete edice. Myslim si ze kdyby zakomponovali vsechno z C4C a vydali to z lepsi grafikou a par obmenami, tak udelali daleko lepe ... ponevadz prebyt Beyond the Sword jim s dolarkama v ocich nepujde ... -
Tak vona i ta Civka 1 byla myslim na nějakejch konzolích tý doby. Minimálně stopro dvojka na PSX :)
-
rikam, jakoby, taky jsem se divil, ze tohle zkousi na pckare... pritom jednicku jsem hraval na klavesnici, tak ono by to na tom krizi taky nejak slo *5*
-
Já vím ale mně to trochu vadí, protože by to šlo udělat jinak a stejně by to bylo zábavné. klasický systém v MMORPG kde nějaký lepší věc je často o dost lepší. Anebo u RTS kde taky jsou lepší jednotky většinou opravu lepší.
- Nechci extra HC simulaci jen naprosto logickou sílu jednotek a s tím související okolnosti. -
na konzole šla jenom ořezávka čtyřky jménem Colonization, ne?