Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • XorxoxTalarius
    No pokud vim z vlastni zkusenosti tak v Beyond the Sword i na druhou nejlehci bylo tezke vyhrat, jelikoz AI automaticky po me prvni chybe delala aliance a snazila se mne vymazat z mapy ... nez s tim clovek uz od zacatku pocital, tak ho proste umlatili cepicema
  • smejki
    Ano, ano, šachy jsou nejlepší, když musím začínat s polovinou figurek než soupeř a když ten navíc může táhnout dvakrát za výměnu. Tenhle přístup k obtížnosti je designovej šit. A je mi jedno, že to v Civ bylo vždy. Šit to byl, šit to je a šit to bude, za tím si stojím.
    >Tiez som zklamany z pristupu a celkovo tejto recenzie... Na BNW sa velmi tesim
    Takže jsi to nehrál, ale už mi chceš lámat hnáty? Přesně takovíto zaslepení a agresivní fanouškové stojí za tím, že si spousta recenzentů nedovolí dávat hrám horší známky než 7.

a neodradi ma ani keby ste jej dali 1.5 z 10
    tohle je na osm bludišťáků. Recenze tě nemám odradit, ale informovat. Myslím, že popis funkcí a analýza systému v téhle recenzi je víc než dostatečná. Pokud ti kritizované prvky nevadí, tak si to kup třeba šestkrát, nikdo tě za to odsuzovat nebude. Ale pokud budeš prskat jenom proto, že někdo hledá a nachází zásadní chyby na něčem, na co se těšíš, tak ze sebe děláš vola, to ti garantuju.

A vůbec, prskálkové, četli jste postmortem hlavního designéra Civ 5 Johna Shafera? Máte ho odkázaný v textu. !!!Sám tvůrce hry vidí na na Civ 5 stejný zásadní chyby jako já!!!, dokonce jich vidí víc, protože zná detailní fungování mnoha systémů na pozadí. A vy mi tady budete říkat, jak jsem nefér? To jako vážně?
  • XorxoxTalarius
    Tohle je varoni pro ty kdo by meli chut si tu hru koupit ... a obhajovat Civku multakem je na palici nemas ten pocit?
  • smejki
    Hry se vždy recenzují na normal. Je autor příspěvku, na nějž reaguji, takový ignorant, že to neví? A civ4 byla neskonale těžší a i na normal to uměla být výzva.
  • Civilizace neni na Prince zadna vyzva od svych prvnich dilu a je to spise pro seznameni s hrou. To je autor recenze takovy ignorant, ze to nevi? hehe, jak je videt nadherny rozdil, kdyz recenzi dela nekdo, komu se podobne hry libi a kdyz nekdo, kdo tomu prakticky nerozumi *9*
  • Na Princ obtiaznosti... tu sa potom niet co divit, ze recenzent bol modernej ere a bojoval proti swordsmanom... Civ V je sama o sebe velmi dobra hra, na vyssich obtiaznostiach samozrejme, ako uz pisali kolegovia. Este jedna otazka na recenzenta, ktory diel z CIV neposkytuje na vyssich obtiaznostiach nepriatelovi boost????
    Tiez som zklamany z pristupu a celkovo tejto recenzie... Na BNW sa velmi tesim a neodradi ma ani keby ste jej dali 1.5 z 10. Fakt trosku objetivity by nezaskodilo, nekazte si dobry web o hrach..
  • smejki
    Takže říkáš, že jsem povinen mít hru rád abych měl právo ji analyzovat? Jaká logika za tímhle tvrzením stojí? hurrr durrr, on kritizovat můj milášek? Hru možná nemám rád (já ji ve skutečnosti mám docela rád, právě pro to, co dělá dobře), ale vždy se snažím být maximálně fér a pokud něco vyčítám, argumentuji. Jsem ochoten kdykoliv uznat chybu, pokud mi je prokázána, nebo na ní sám přijdu, ale ty máš prostě jenom pifku na můj postoj. Argumentaci obsaženou v téhle recenzi jsi nijak nevyvrátil. Nemám se tedy zač omlouvat a nemám z čeho couvat. A mně nevadí, že pro někoho je Civ5 boží hra. Je mi to putna a jen mu můžu přát, že si užívá. Ať si.

Opravdu? Těch pár bodíků výzkumu skrz karavany znamená obyčejně 1-2 body. V momentě, kdy moje produkce lítá přes stovku, tedy většinu času, je to fakt zanedbatelný. Extra bájo je ale to, že podobná čísla z obchodu má i protistrana, přičemž všichni obchodují se všemi. Tím pádem mají všichni stejný bonus. A když jsou všichni na světě supermani, nikdo jím není, jak se říká.

Vanillu jsem nerecenzoval, tak proč ji sem motáš?
  • "Z Gods & Kings se nakonec vyklubala ucházející žehlička, která systém o stupínek vytáhla pouze díky vlivu náboženství, jenž značně oddálilo, v pozdějších fázích nevyhnutelnou, přeměnu světového společenství v koutek kreténů."
    To mi nepřijde jako pochvala náboženství,,, *3*
  • asi muze byt ve ctyrce tezko dynamicky hotseat mod v 6 a vice lidech, kdy se musi stridat jeden za druhym. hehe. ty asi myslis hru ve dvou, maximalne ve trech. Ale duel nema s civilizaci moc spolecneho, vyzva je hrat aspon v sesti, aby mela smysl diplomacie. Jsi asi v Civ5 multak nehral, co?
  • Ty jsi asi nějaký PAN PRO, PAN PROGRAMATOR že? :D
    Ty tvoje srač*y číst, to chce odvahu. Když tě nebaví Civ 5, tak to nehraj a buď ticho. Hraj si svojí nejlepší 4rku a mlč. Povídáš tu něco o dennouncech co vyskakují apod. a přitom vůbec netušíš. To, že se numíš smířit s tím, že jednotky se nestackujou, to je věc jiná. prostě to tak je, když se ti to nelíbí, tak to nehraj, jiným to vyhovuje.
    To jestli AI je nebo není dobrý, to je na pováženou, každopádně nejlepší je hrát MP, jako vždy. A V MP se ukážou opravdové kvality.

Ono, vážení, zapomínáte na jednu důležitou věc. BNW JE DLC! Dodává bonusový obsah. Takže ono vlastně je úplně od věci to hodnotit malými procenty. Jak můžeš pokazit něco, co ti dodává bonus content? Říct že toho není dost? A dle čeho jako soudíš? NEbo říct, že prostě tu hru to stejně nezmění? Kur*a fix je to další CONTENT přidaný. Jediné, co se tak dá kritizovat je, jestli za tu cenu tam je toho dostatečně. nic víc.

a mistr tady nademnou, udělej teda to AI sám, když jsi takový mr programátor. Já neobhajuju CIV V AI, protože k dokonalosti má opravdu daleko, nicméňě chvástat se, jak ty bys to všecko sám vyřešil, to je opravdu smutný.
  • Takze kde zacat...
    Neushlasim s recenzentom v tom ze dal tomu az 6 bodov, ja by som dal s kludnym svedomim 3-4, lebo to co Sidmeir vypustil hadam nemysli vazne.
    Zacnem najskor s hlupymi a mladymi deckami co si to obhajuju a v zivote asi nehrali starsie Civky a nemaju vobec skusenosti s AI, o tom ako hry funguju CO TO VLASTNE AI JE (Artificial intelligence) inak povedane umela inteligencia a ak sa tvorcom s tym nechce sr a t tak jednoducho bota nacheatuju. Demencia AI sa meria v tom, ako je AI schopne reagovat na vasu hru za rovnakych podmienok tj. ze ma napr 2x prijem zlata, produkciu, atd... a v tomto je CIV 5 strasna a neverim tomu ze keby vyvojari moc chceli tak by sa to nedalo spravit na urovni za prijatelnu cenu...
    A teraz sa pustim do kritiky celej tej posahanej CIV 5 aj s celym blbym gameplayom
    V neskorsich fazach je to hrozny humus, jednotky rozhadzane po celom state lebo ich neni kde davat, a co je horsie nebodaj presuvat armadu niekde dalej sa stava utopiou a to nehovorim o tom ze to zabija neskutocne vela casu, ak to porovnam s CIV 4, kde mi hra v priemere trvala 4 hodky tak tuto trva 12 nudnych hodin, ziadna dynamika v tom neni , ziadny feeling z hry, proste bordel a o dobyvani miest ani nehovorim ...
    Nabozenstvo je tu uplne o nicom v porovnani s CIV 4 ani tu nebudem rozpisovat preco, kto hraval CIV 4 to vie,, ano mate na vyber neake low bonusy co si vyberiete ale to je asi tak vsetko ...
    Diplomacia ... ach boze ... to je kapitola sama o sebe, mam neake skusenosti s programovanim a nechapem ako sa da az takto doku rvit nieco taketo, je to otrava kazde druhe kolo vam vyskakuje denouncing .. pripada mi to ako zacykleny algorytmus, ale nakolko to neodstranili tak hold podla tvorcov je to asi v poriadku... a dalo sa to spravit tak jednoducho a logicky
    Co sa tyka bojoveho systemu, to je asi jedine v com mohla napredovat CIV 5 , ale vdaka AI ktora je na urovni na akej je to skor na skodu...
    Takze zhrniem to tak ze keby tvorcovia skratka prerobili grafiku CIV 4 do podoby CIV 5, pridali tam neake tie karavany a supportovanie inych miest, trosku pozmenili bojovy system tak by to pre mna bola asi TOP hra, takto mi neostava nic ine ako cakat na ROME TOTAL WAR 2 a dufat ze aspon to neposeru, i ked z poslednych gameplayov kde drevene balisty 2 strelami rozhodili celu kohortu rimanov... a egyptsky chariot sa choval tak ako keby vazil 70 ton ze pred nim vsetko lietalo sa zacinam bat a prestavam verit ze niekedy niekto urobi este poriadnu strategiu....
  • smejki
    Opravdu?
    http://madsmejki.sweb.cz/normalciv.jpg
  • Počkej, a jak jsi recenzoval civilizaci, když tam obtížnost normal není?
  • prudislav
    takže z recenze jsem pochopil, že když se mi Civ5 líbila tak novej dodatek se mi bude líbit taky. Bohužel je na pětce vidět že vychází spíše s konzolový Revolution než z přechozích PC dílů , ale zas tak špatný jak to píše smejki to neni - alespoň pro mě

(pro info pro mě Civ3+2DLC(10/10), Civ4+2DLC (9/10), Civ5+1DLC(8/10) )
  • smejki
    jak jsi mohl usoudit, že náboženství je vopruz, když ho v téhle i předchozí recenzi chválím? *7*
  • smejki
    1) hry se vždy recenzují na normal
    2) proč bych měl proboha hrát v obtížnosti, která akorát dává protivníkovi bonusy a mně penalizace, tudíž hrajeme každý podle jiných pravidel? To je nejdebilnější přístup ke škálování výzvy imho.
    3) o obtížnosti v té recenzi nic moc není
  • Když hraješ Hitman: Absolution na těžší úroveň tak ti to nezaručí větší AI nepřítele. U Civky ti těžší úroveň nezaručí větší chytrost nepřítele, ale cheatování se kterým se musíš vypořádat. Tohle například EU a HOI série nemá (mám ten pocit).
  • pořádně to prověří až multiplayer - problém je že vyšší obtížnost dá AI bonusy na všechno kromě inteligence, sice staví všechno rychleji ale blbí jsou pořád stejně *4*
  • Jo smejki typický konzumní člověk. *1* Problém je, že on ten datadisk ty hluchý místa moc nevylepšil... Místo aby autoři vzali pořádný vteřinový lepidlo tak vezmou dětský lepidlo, pěkný artworky, nastrči týpka s příjemným hlasem a myslej si, že to bude stačit.

Obviňuješ člověka co má hloubku her rád, že je hráč Codka? *6* Mnohotvárnost je jistě důležitá, ale pokud se brodíš po kotníky ve vodě a hledáš kde by jsi se potopil, aby jsi našel ten poklad kombinování mechanizmu, tak docela slušně narazíš.
  • ako sorry, ale autor recenzie je uplne mimo. Odporucil by som mu, aby NEHRAL hry na malej obtiaznosti. Nech skusi uroven DEITY a potom nech napise, ze hra je primitivne lahka a podobne hovadiny. To ako keby si zapnem hru HITMAN absolution na easy, kazde kolo vystrielam primitivne do posledneho cloveka a poviem....aka nudna hra, ved vsetci su uplne tupi....

Proste treba citat recenzie aj na inych serveroch ako tiscali, bohuzial je to tak, aj ked sem chodim asi cely zivot a cca 90% recenzii je skutocne objektivnych, ale TOTO??? *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit