Přejít na výpis diskuzí
Civilization V: Brave New World - recenze
9.7.2013 | Jan Smejkal
214 příspěvků
-
Jako autor recenze jste uz puvodni hrou znechuceny a otraveny a presto delate recenze na datadisky, to mluvi samo za sebe. *9*
Nema cenu to tu dale rozebirat, kazdy at si udela soud sam. *7* -
Kazdy mame jine priority. AI nebude velmi pravdepodobne jeste par desitek let ve hrach lepsi a zabavnejsi, nez zivy souper. Osobne hraju single poslednich par let vyjimecne a kdyz uz, tak pro seznameni se hrou a hlavni gro hraje hrani proti zivym souperum. Jednak je to mnohem zabavnejsi, narocnejsi, ale taky variabilnejsi.
-
tak tenhle myšlenkový veletoč je na potlesk, to ti musím říct. Tady vážně končí veškerá moje snaha o nějakou rozumnou debatu.
Achievement unlocked
Ne, hele, vážně. Napiš Jonu Shaferovi mail, že je neobjektivní deb*l, co háže na tvou oblíbenou hru h*vna. *3* -
Komunita hracu, prijala datadisk velmi pozitivne ( G&K takovy ohlas po vydani nemel ):
http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=500422
Ze autor recenze tuhle hru vubec nepochopil, je nejlepe videt na odstaci o Benatkach. -
pokud jsem zkuseny sachista a budu hrat sachy proti 5 letemu diteti, ktere to nikdy nehralo a nema predpoklady, ze z nej vyroste dalsi Kasparov, tak pokud chci, aby hra byla pro me vyzva, tak dost mozna zacnu bez poloviny figurek. Nevim, kde jste se docetl a z jakych her jste nabral dojem, ze dnesni AI ve hrach se muze bez problemu a vynalozeni zcela absurdnich naklady na vyvoj a vykon vyrovna cloveku.
-
Jděte už do háje s tím přihlouplým argumentem, že blbá AI v pětce vlastně ničemu nevadí, protože můžeš hrát multiplayer. Dobře nastavená AI byla, je a bude základním kamenem dobrého dílu Civilizace a dokud na ni v pětce nezapracují, nebude sahat svým předešlým dílům, kde se chovala alespoň logicky, ani po kolena.
-
no vidíte a vaše příspěvky jsou pouze a jen házení hoven na tuhle recenzi, tak jsme si asi podle vaší logiky kvit, ne?
Civ5 prodala něco přes dva miliony kopií. Až mi dáš statistiku, že většina těhle lidí hraje na vyšší než normální obtížnosti, můžem se bavit dál. No a já ti pak řeknu, že redakčním pravidlem napříč všemi periodiky je recenzování na normal. Finito. -
to je mozne, ale kazdy slusny recenzent zmini moznosti nastaveni hry, vcetne obtiznosti a dopadu techto faktoru na hru. Ale to byste si to musel bez pocitu znechuceni zahrat a travit tim dalsi cas, ale ten vam uz nikdo nezaplati, takze to ve vasich recenzich asi neuvidime. No co se da delat. Ale chlubit se opravdu neni cim. Alespon ze vam nechybi charakter priznat se, ze jste recenzi odflakl a pro zkusene hrace Civ5, kterym ma byt recenze urcena je silne osekana a jeji uzitecnost pro rozhodnuti o koupi je silne spekulativni, dost mozna demagogicka *7*
-
ježiš, a jo. z těch všech -tionů se člověku hned zamotá hlava.
-
A jeste bych rad dodal jednu vec. Komu ma byt urcena vase recenze? Hrajete ji na nizkou obtiznost, ale v recenzi zminujete pouze zmeny oproti puvodni hre a prvnimu datadisku. Takze recenze je urcena pro zkusene hrace Civ5, kteri v prumeru uricte nehrajou na obtiznost Prince a nepousti porad dokolecka defaultni nastaveni. Jakou vypovidaci hodnotu a pro koho ma potom vase recenze, ktera ma byt cilena na urcitou skupinu lidi, ale pro tuto skupinu lidi ma vase recenze hranim na lehkou obtiznost minimalni vypovidajici hodnotu. Chapu, ze kritika vlastni prace neni prijemna, ale pak je treba taky trochu sebereflexe, protoze vase recenze je pouze a jen hazeni hoven na Civ5. *3*
-
jů, jaký ještě směr tahle diskuse nabere?
Hry se recenzují na normal/default. Civ5 má normal (jako default). Konec. Tečka. Hotovo. -
Říkám, že náboženství hru trochu narovnává (oddaluje jisté negativní důsledky designu základu) a je to kritika náboženství? Ať tu větu čtu , jak jí čtu, není matoucí a nevidím v ní jiný význam, než jaký je zamýšlen.
citace z recenze G&K:
- Zadek mu zachraňuje hlavně výborné náboženství. (tohle je dokonce hned ve verditku, stačilo číst!)
- Na náboženství mi zásadně vadí jediná věc a to je nemožnost deklarace státního náboženství
- Náboženství konečně mění hru místy až k příjemnému nepoznání
- Bez poznámky nelze ponechat ani to, že jsem si až úchylně užíval sledování toho, jak se má víra šíří světem.
Když už tu mají někteří lidé potřebu se po mně vozit, mohli by si aspoň nejdřív něco zjistit. Čtením. Není ho tu nijak moc. -
Chtěl jsem si recenzi přečíst později, ale jak jsem viděl 6ku, tak jsem hodil flintu do žita. A teď jsem úplně náhodou narazil na metacritics 84% a IGN 9.4. Ok recenze jsou subjektivní počin, ale tenhle rozdíl už je tak velkej, že mi to minimálně bude stát za vyzkoušení *1*
-
ja to vim, ale nelibi se mi vas alibismus, ze defaultnim nastavenim to konci a pada. Pritom zrovna serie civilizace a Civ5 neni vyjimkou, nabizi neuveritelne siroke moznostni nastaveni sveta podle hracovych priorit. Stvou vas stupidni mestske staty? Muzete jich dat mensi pocet zcela podle libosti, nebo je vypnout. A tak to jde udelat temer se vsim. Tak to vypada, ze hrajete na prince a defaultni nastaveni a kdyz vam to nevyhovouje, tak reknete A, to jest vase recenze, ktera je v podstate jedna velka kritika na celou Civ5 a jeji datadisky, ale nereknete B, ze prakticky vsechny vase zminene neduhy, ktere vycitate AI resi hrani proti zivym hracum a pokud jsem lama a bojim se vyzev, tak si v singlu muzu hru upravit vyrazne k obrazu svemu. Ale co cekat od cloveka, ktery odmita vetsi vyzvu, protoze podle nej AI "cheatuje", ikdyz to neni uplne pravda a podobne principy vetsi obtiznosti jsou prakticky v kazde hre. To je totiz to same, jako byste vycital serii CoD, ze vyssi obtiznost je primarne o tom, ze vydrzite mene zasahu.
-
Ted jsem zapl Steam a veru ... 30 Euro :D Bratru tohle snizuje hodnoceni o dalsi body a jsme pod prumerem :D
-
Až na to, že v některých hrách slovo "normal" označuje úplně jinou úroveň obtížnosti než tady v Civ5, takže jestli se recenze dělají na obtížnost "normal" v rámci zachování objektivity, tak je to naprosto zbytečné a tento systém by se měl změnit.
-
Podle minuska a zadneho argumentu mas :D
-
Ale ja ti na multak prdim ... vyzvu v Civce ti vzdycky pred tim dalo i AI ... coz uz v petce neplati. A kdyz vysla ctvrka, tak to pro mne byla po trojce mana z nebes (narozdil od petky).
-
>BNW JE DLC!
BNW je DLC za skoro 30euro, který nic neopravuje (krom drobného tweaku ve špionáži) a valná většina nových mechanik nemá strategický význam, nebo je má navržené tak blbě, že strategický význam pozbývají. -
Hral ... oproti ctyrce je to opruz ;) A hrat jen v sesti lidech je docela blbost, nemyslis? Proto si klidne zahrajeme ve 3 hotseat, pripadne LAN a dodame treba 16 AI-cek ... a o dlouhe vlekle konflikty mame postarano ...