Přejít na výpis diskuzí
Civilization V: Brave New World - recenze
9.7.2013 | Jan Smejkal
214 příspěvků
-
Ne, zadni defaultne nestastni obyvatele tam nejsou ... to si pletes s necim jinym.
-
Hrat proti zivim lidem je daleko jednodusi, jelikoz muzes krasne odhadnout co udelaji, pokud to nedokazes, tak to neznamena ze to nedokaze nekdo jiny (rika se tomu analyticke mysleni) ...
A pravdu mas v tom ze multiplayer ve strategiich moc casto nehraji, ovsem z uplne jineho hlediska. Malokdy se stane ze prohraji a tak se mnou moc lidi nechteji hrat (pripadne se odpoji kdyz zjisti ze uz nemaji sanci - pokud se jedna o lidi ktere neznam). Tudiz AI je pro mne prinosem.
A kde se da sehnat? Nainstaluj si Civilization 4 Complete a spust Beyond the Sword, dej si ten nejvetsi svet, pokud mozno treba kontynenty a dej si tam maximalni pocet AI ktery ti hra dovoli. -
Jedna hra staci abych videl chybu, navic jedna hra v Civilizaci stejne trva nekolik hodin ... a pokud s nekym nekolik hodin vedu valku, pri ktere zemre nekolik stovek jednotek, tak vidim "kvalitu" simultaniho tahu ...
A platilo ze kdo prvni klika, vyhrava -
jak jsem již zmínil, v tvé kritice je 0 argumentů, argumentuješ mimo jiné i cenou (30 euro), kde vezmeš nejvíce předražený obchod...Ty jsi mi ale recenzent.. Tak já pujdu asi recenzovat Medal of Honor a řeknu, že už je to stará hra a stojí 30 éček..(je to na STEAMu přeci)... fakt smutný..
Ty tu povídáš, jak jsou blbě navržený. TAK TO UKAŽ KONKRÉTNĚ. Řekni mi , co konkrétně je blbě navržený na TRADE cestách,který musíš bránit před barbarama apod., který jsou tak důležitý, abys měl nějaký income apod. V čem je tohle nestrategický? Tak mi to popiš. Já se rád poučím od znalce, kterej ví, co je a co není strategcké. Ale vážně.
Ty tu tvrdíš, jak když ti někdo bude argumentovat, tak jak mu to povíš a že to vlastně as ichceš.. Tak mi ale nejdříve řekni, Co na přídavcích z BNW je kravina a PROČ. Definuj na hře příklad. PROČ je blbě navržená změna kultury/tourism apod. proč je blbě navržený kongres, kterej teda zřejmě pozbývá strategického významu. Děkuji -
Si delas srandu? To jako myslisvazne, ze v MP se nedockas zrady spojencu, ruznych intrik apod.? A chces tvrdit, ze AI ve hre je originalnejsi a variabilnejsi, nez hrani proti zivym souperum? Muzes mi dat prosim link, kde se takova AI da stahnout do Civ4? Ty asi moc casto multiplayer proti zivym souperum nehrajes, nebo sis zahral jednou, dostal jsi nakladacku a tak ses vratil k AI, od ktere prave presne vis, co muzes cekat. Vzdyt ty AI ve hrach jsou po par kampanich naopak presne odhadnutelne, jak se zachovaji. heh, ted jsi me vazne dostal, kdyz zijes s nazorem, ze hrani singlu proti jednoduche a naskriptovane AI je variabilnejsi, nez hrani proti zivym souperum. *8*
-
sorry, ale teď si ukázal, jak máš 0 schopnost argumentovat. Napíšeš hovadinu a ani se neumíš bránit. Gratuluji, jsi nejlepší recenzent, jakého jsem kdy viděl :DDDD
-
umíš nakupovat jen na STEAMu nebo co? v tom případě tě lituju..
nevím, od kdy je 400KČ 30 éček ;) -
Je vidět, že netušíš. V Civ 5 jsou simultální tahy a v případě, že vyhlásíš hráči válku, tak se to mezi váma dvěma přepne do řežimu normálních tahů, kvůli balance. Ha, to čumíš co, ty mistře se čtyrkou.
Já znám plno lidí jako ty, kteří prostě hráli nějakej předchozí díl a ani za boha by se ho nevzdali. To je skoro i jak Dota. Plno Dota hráčů řve, jak Dota 2 je nahovno a přitom netušej, absolutně. Ty mi je připomínáš. Ale abych ti dal za pravu, Civ IV, narozdíl od doty 1/doty2, je jiná, než její nástupce. Ale nikde není řečeno, že je lepší. NIKDE. Já jsem třeba začínal hrát civilizaci asi tak 2 roky zpátky, a jako začátečníka mě více oslovila Civ 5. Více friendly pro mě byla.
A opakuji, neříkám, že civ 4 je srač*a nebo není. Možná tam máte lepší AI, ale to se v Civ 5 stále dolaďuje. u civ 4 vanilly to taky nebylo všecko perfektní za rok. A to, že umíš jen házet špínu na další díl vysvětluje jen to, že prostě se neudíš a vyloženě musíš něco kritizovat, abys asi dosáhl vnitřního uspokojení, nebo co.. -
Ale vzdyt i tam vyssi obtiznosti funguji podobne mechanismy jako v Civilizaci jako napr. pocet defaultnich nestastnych obyvatel zavisle na obtiznosti apod. Ale jinak ano MOO2 je v tomhle zanru opravdu vyjimecna hra a moc dobre si pamatuju ty LAN party z roku 2000, kdy se hralo 18 hodin nonstop apod. *5*
-
njn, po jedne hre mas v hlave jasno, tak potom se neni cemu divit. *7* Samozrejme, ze clovek nemuze resit kraviny hodinu a uz pred zacatkem hry musi mit trochu jasno, jakym smerem se bude ubirat jeho strategie apod. Ale kecy o tom, ze vyhraje jenom ten, kdo umi rychleji klikat dokazuji, jak moc malo o tom vis *9*
-
Master of Orion 2
Vyssi obtiznost neda AI bonusy, ale meni chovani AI, je vic agresivnejsi, casteji nedodrzuje dohody a dela zakulisni plany proti hraci ...
Doporucuju si zahrat na obtiznost Impossible ... *5* -
No vis, simultani tah se da zapnout i Civ4, jen tak mimochodem ... a multak v Civ5 jsem hral, nekolikrat ;)
Apropo, simultani hru jsem hral jednou a nikdy vic, jelikoz platilo ze vyhraje valku ten kdo rychleji klika, takze dekuji nechci. Jestli to nazyvas strategii, tak pardon.
A petka je oproti ctyrce daleko jednodusi ... obtiznost ktera dava AI bonusy proti jejich demenci moc nepomuze ... -
Hraju s maximalnim moznym poctem AI na te nejvetsi mozne mape. A ano, AI te snadno vyklepne i na tu druhou obtiznost, staci kdyz udelas chybu ktere si AI vsimne (napriklad nemas aspon 8 mest a v kazdym tak 5 jendotek - ikdyz ani to neni zaruka, maximalne jich zautoci min) a v ten moment se na tebe sesype i deset AIcek a kazda s treba patnacti jednotkama a pak uz se jenom divas jak te obiraji o mesta ...
A ne, nejsem zacatecnik, Civilizaci hraju uz od jednicky -
Ano mas pravdu, ze jsem nehral Civ4 multi, protoze tim systemem, ze tahne jeden a zbytek ceka je jedna normalni hra na mesic a vic a o neco takoveho opravdu nestojim *4* Spis to vypada, ze ty jsi nehral Civ5 multi, abys vedel, jaka zasadni zmena tam je a jedna hra s 6 hraci neni na mesic, ale na cca 4-6 hodin, protoze vsichni hrajou zaroven a pekne to odsejpa. Zatim jsem nikdy nemel nejaky zasadni problem sehnat hrace do hry. Jinak Civ4 single jsem se nahral dost a dost, bez poradnych patchu a datadisku to byl jeste vice spatny a nedodelany titul jako puvodni Civ5 a AI mi v Civ5 neprijde vubec horsi, tak nevim co porad resis? Na me to haterstvi Civ5 pusobi tak, ze nejvice rvou lidi, co pri hrani Civ5 zjistili, ze na vyssi obtiznost nefunguji stejne ochcavky jako v Civ4 a to hloupe AI neporazi tak lehce jak byli zvykli, ale protoze si o sobe mysli, ze jsou velci borci, tak nemuze byt chyba u nich, ale je to vina hry *7*
-
Krasa hry Civilizace prave vzdy tkvela v boji proti AI, ktera se vzdy chovala tak, ze se nedalo moc odtusit moc co udela. A to platilo uz od jednicky. Kdy tvuj nejblizsi spojenec zjistil ze ma vojenskou prevahu a vrazil ti kudlu do zad kdyz jsi to nejvic cekal. Pripadne vyhlasili BAN na Atomove zbrane, protoze jsi byl jediny kdo je mel. A tak dale ... narozdil od zivych hracu se nedalo u AI predpokladat co udela, a kolikrat clovek stal s otevrenou pusou a sledoval bezmocne deni na obrazovce ...
-
Tohle vubec neznam *8*
Diky moc, dneska vecer nainstaluju a zaparim :) -
Nenasel jsem v ni tolik nedostatku jako v Civ5, bohuzel :( To i ma stolni civilizace co jsem si doma vyrobil byla propracovanejsi :(
-
Ha mam te, ted jsi se prokecl ze jsi v zivote Civ4 nehral ...
Za prve. Civ4 ma vsechny typy multaku. Hotseat, via email, LAN, Over Ip, atd ...
Takze jsi dokazal ze komentujes a pritom nemas realne zkusenosti. Tudiz kdyz reknu ze AI v Civ4 je daleko prevysuje AI v Civ5 a ty mi budes oponovat a rikat at si zahraju multak (jiste, kdykoliv kdy dostanu chut si zahrat civku, tak najdu dostatecny pocet hracu, kteri semnou tu hru i dohraji) tak jen ukazujes ze absolutne nevis o cem mluvis -
Co s tou 4 vsichni porad mate, vzdyt i s datadiskem BTS mela 4 take spoustu nedostaku?
Civ5 byla po vydani mizerna ( uplne stejne jako Civ4 v dobe vydani ). Nicmene za ty 3 roky od vydani vyslo spoustu PATCHu + dva datadisky, ktere vyladily herni mecahnismy. Nyni je IMHO Civ5 lepsi nez Civ4+BTS. -
Dockam se od vas toho seznamu her podobnych Civ5, kde na nejvyssi obtiznost oproti normal AI ve hre nema zadne zvyhodneni oproti hraci?