Přejít na výpis diskuzí
Civilization V: Brave New World - recenze
9.7.2013 | Jan Smejkal
214 příspěvků
-
Je to jenom tvuj osobni nazor, zadny fakt. Je spousta spokojenych hracu, kteri hrajou Civ5 a na Civ4 uz si ani nevzpomenou a hru si uzivaji. AI neni v Civ4 nejak jina nez v Civ5. A koho irituje, ma moznost ji zcela eliminovat a zahrat si multiplayer s zivymi hraci a 99% vytek tak odpada. To v Civ4 neni mozne, tam je pouze hotseat tj. vsichni z jednoho PC, a ten by trval 10x dele nez multi v Civ5. *3*
-
Nepoměr mezi vynaloženým úsilím a výskytem zdravého rozumu je strašný. Ale je to tvůj boj. GLGH
-
S recenziou som spokojný, podla mna to má i tak stále vela bodou.
Neviem o čom tu ta komunita mele, kto hral 4ku musí vedieť že 5ka je skrátna na výkal . To je fakt. A bohužial kedže má rovnaký názor a líši sa len čílom, tak ju každý a vždy bude porovnávať z predchádzajucimi dielmi, kedže je to další diel. No a kedže sa tu nejedná o žiadný príbeh ktorý by sa mohol rozvýjať, ale len o rozvíjanie mechaniky, tak ked je pokročilejšia mechanika výrazne horšia ako predchádzajuca tak je to prušvich jak brno. A tieto posplatane DLCcka za ktore chcu pomaly vyvýžiť zlatom to je len čista pračka na peniaže od nekritickych fanušikov pre nenažranych fušerov. A ešte sa tu budu bť do prs jak su hlupy že im sadli na lep a su ochotný platit tažké prachy za horši hru, akou bola ta predtým.
Porovnanie z tovarom, ak by samsung vyrobil ciernobieli televizor a začal by ho propagovať ako top novinku stále by sa našla banda kretenov ktorý by ho oslavovali ako užastnu invenciu, ale nič to nezmení na tom, že telka vo farbe je lepšia a ty čo to kupuju kopu uplne inu mentálnu ligu. Náboženstvo v GaK to aspon trochu urovnáva, dáva tomu zaujimavejší provk ale po chvile je to zase narovnako a večna vojna pokracuje dalej. Každý druhy mod do civ 4 je lepší ako oficialna civ 5. A to je obrovská hanba...
Ak su všetky parametre také ako recenzia popisuje tak absolutne nechápem kde to nabralo tych 6 bodou, ako kde je ten nadpriemer? Ktoré hra obdobného žánru je ako horšie spravená v nadveznosti na jej predchdádzajuci diel? Moc takych teda nepoznám -
Jsem rád, když lidé plně odhalí své uvažování a své motivace. To se obvykle u prvních příspěvků neděje, tam se jen plive, tak to tlačím dál. Je jednoduché souhlasit s řevem, že recenzent je <>idiot. Dá to víc práce, když diskutér postupně odhalí, proč to řve.
Někdy se domluvíme a najdeme jádro rozporu či nedorozumění. Někdy se ukáže recenzentova chyba. Jindy se prostě ukáže, že diskutér je fanboy/hlupák/lhář/troll (nikoliv nutně jen jedno z toho). -
>"Jaký má smysl kritizovat nějaké přídavky? Přece nikdo nikoho nenutí si to kupovat."
Sorry, ale dál odmítám číst. -
Zajímalo by mě, jestli je pro autora povinné obhajovat svou recenzi v místní diskuzi, nebo jestli to dělá dobrovolně z čistého masochizmu*4*
-
Ok, vanillu jsi nerecenzoval, to jsem se špatně podíval. asi proto má tak vysoký hodnocení, ty bys tomu dal tak 6 zase že..
každopádně k tématu. Nejde o nějakého miláška nebo nemiláška.. Já si jen myslím, že prostě recenzovat DLC, nebo datáč by měl ten, kdo je spokojený se hrou a ten datáč očekává.. Jaký má smysl kritizovat nějaké přídavky? Přece nikdo nikoho nenutí si to kupovat. Nikde není napsaný, že to je MUST BUY jinak si nezahraješ. Ať je cena jakákoliv. Mohu říct něco ve smyslu ano, myslím, že tenhle datadisk nebo dlc nebo whatever toho moc nenabízí, takže s inemyslím, že to je úplně tak super koupě. Ale je to názor a je to o mnohem lepší, než z toho udělat recenzi a zkritizovat to a dát tomu 60%, což je v dnešní době prostě málo.
Jak pak může IGN, Multiplay a další tomu dát 80?
Samozřejmě, názor je názor, bylo by naprd, kdyby všichni tomu dávali 100vky. Ale dle God and Kings, kde jsi měl jasně negativní postoj (až na pár výjimek), mi nepřijde, že bys zrovna prahnul po dalším DLC a čekal na to, co přinese a změní.
Mně osobně se třeba rework kultury líbí. Člověk má mnohem více "akce" u toho, když to tak řeknu, může se více snažit a díky turismu překonat někoho jiného. Co se týče těch obchodů, tak přeci, když obchoduju s někým, kdo je daleko, mám lepší bonusy. Takže ono se nedá říct, že všichni mají totéž. Taky záleží, jak se kdo rychle objeví. A ono i zezačátku nějakých pár bodíků se hodí. Je jasný, že v late-game už to nemá moc význam, ale to je pak spíš k jiným účelům..
a hlasování a návrhy různých sankcí apod.. Vždyť to je přece zajímavé ne? Mít možnost někoho omezit. Zkusit udělat nějakou alianci s někým a bejt proti tomu, kdo dělá armádu a aspoň nějak ho omezit třea tím, že bude mít větší maintenance.
Souhlasím, jsou to drobnosti. Ale i ty drobnosti jsou někdy víc, než si člověk přizná.. Vždyť třeba i z toho náboženství, když si dám bonus, nějaké to 1 kladívko.. tak to v EARLY znamená SAKRA hodně. jen jedna blbá produkce má zezačátku rozdíl obřích rozměrů a může rozhodnout, kdo dřív udělá divy nebo ne. Já si myslim, že BNW si zalouží pochvalu v tom, že se autoři (já to neberu tak, že chtěj vydolovat peníze) snaží tu hru zlepšit. Že naslouchají komunitě. I teď nedávný patch, který vlastně konečně, KONEČNĚ po letech fixne to, když v MP na sebe jdou 2 hráči. Už konečně nemusím řešit ty podělané simultální tahy při válce, které všecko kazily. -
dlc balicek za 30 ecek pane vy jste teda dobrej
-
Ze srandy najel na mody do civ 4 a nasel tento mod
http://www.moddb.com/mods/caveman2cosmos
Kdyby todle vydali v civ 5 tak je to na 50 dlc balicku a ano 6 bodu to ma za to ze je to dlc balicek ne datadisk -
Poviem ti to takto, ani CIV 4 nebola hned taka dokonala a prave preto som sa tesil na tento datadisk a ocakaval som ze konecne sa pustia do najvacsich chyb, co je AI, DIPLOMACIA a ano ze pridaju par tych civilizacii a upravia to nabozenstvo,,, ale kdeze oni z toho spravili este vacsi bordel a na neake AI co im s tym pili usi cela komunita sa uplne VYS*RALI a nemaju hanbu si pytat 30eur ,som hlboko sklamany
ja nie som ziadny zaryty odporca CIV 5 a aj teraz si ju zahram niekedy, ale jednoducho to ***bali, a teraz uz len vymyslaju ako dostat z tejto nepodarenej hry co najvaic penazi -
Alpha Centauri, ale jinak souhlas, pokračování by udělat mohli, když už byl i remake Colonization *3*
-
za 30 euro? Já to koupil za 400KČ... Překvapuje mě, že směrodatná cena je asi tak, která je na STEAMu... wow.. Znáte taky jiný obchody?
Tak mi řekni, jakej NEvýznam má to, že můžeš omezit někoho skrz hlasování, nebo že můžeš více využít obchody/napadnout obchodní cesty a tím zmrazit nějakého hráče. Dále ubgrade kultury, nevím jak ty, ale na kulturu bylo předtím skoro nemožný vyhrát. Teď, i když stále těžce, je to prostě snažší a hlavně zábáavnější, o to jde. -
Jaký mínusko zase? co to tu povídáš.
Nemám pocit, že obhajování MPčkem, pokud hra MP má, je kravina od doby, kdy MP je nejzábavnější na většině her. (pokud samozřejmě nepatříš mezi ty, kteří rádi hrajou jen proti BOTům, protože umí předvídat, jak se budou chovat. )
A jinak k tomu nemám co říct. Nenapsal si vlastně nic, na co by se dalo argumentovat. takže si dělej nějaký mínusky a plusky sám.. -
Autor to zřejmě pořádně nehrál a jenom využil příležitost zanadávat si na civku, recenze k ničemu.
-
Ale je to vina hry, ze hrajete s 3 letym ditetem a dozadujete se stejneho poctu figurek na sachovnici? Nebo je to ciste vase vina, jakou zabavu jste si pripravil?
-
No jestli jste vase doposavadni diskusni prispevky byly snaha o rozumnou debatu, tak je opravdu dobre, kdyz to ukoncime, protoze bych opravdu nechtel videt, kdyz se prestanete ovladat *2*
Muzete mi prosim napsat 5 her, abych si mel z ceho vybrat, ktere jsou svym stylem podobne Civilizaci a kde na vyssi obtiznost neni proti AI zadne znevyhodneni a AI se prosadi pouze a jen svym "vlastnim myslenim"?
A kdyz uz jsme u te analogie se sachy, tak prave vase nazory vyznivaji, jako byste si stezoval na sachy jako takove, ze je to lehka hra se stupidni AI, kdyz by na druhe strane sachovnice bylo 3lete dite. -
házení hoven na tuhle recenzi je ovšem nošením dříví do lesa *7*
-
Civka je dobrá ,vůbec ji nevadí ,že nepatří k hardcore strategiím své místo si v žánru našla.Nejradši jsem měl Civku 2 kampan za Německo *15* . Jinak mohli by udělat pokračování její staré sestřičky Proxima Centauri pokud si název dobře pamatuji ,kdy lidstvo se přestěhovalo k již zminovanému sektoru Centauri.
-
To je nějaký nesmysl, aliance šly uzavírat tak od půlky hry někdy ve středověku a ne, opravdu to na druhou obtížnost (Chieftain) není těžké, protože máš ty výhody proti počítači a utečeš jim stavbami i výzkumem, stejně jako na tu další, Warlord, až Noble je vyrovnaná a od Prince výš dostává naopak výhody AI. To jsi musel hrát opravdu hodně špatně (poprvé?) když tě AI vyklepla na Chieftain
-
Smejki ja ti ziadne hnaty lamat nemusim a ani nebudem. Je to tvoj nazor. Mne si uplne ukradnuty ;) Cim dalej tym viac potvrdzujes ze tu hru z objektivneho hladiska ponat nechces a ani nevies. Agresivny fanusik? Hahah, tych hladaj na futbale...