Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chlapce, ty si hral CiV leda tak na na prvej obtiaznosti, ja hrava Emperor a vyssie a ziadna klikacka ala nic to nie je..A to ti potvrdi aj kazdy, kto hraje co i len Kinga. Pokial nikdy nehras na vysloven primitivnej obtiaznosti, vzdy treba uvazovat o strategii.

Inak, povedz mi, co vybudujes za tych 10 tahov, co vraj tvoj stat potrebuje? Jeden monument? Dva ci doly na tazenie nerastnych surovin..Fakt si pobavil a urobil v ociach znalych len hlupaka.

Dam ti len priklad. Aby si v CiV V prezil na vysokych obtiaznostiach ci na Deity, je velmi vysoko nepravdepodobne vyhrat na cas. Lebo AI ma vysoke bonusy v zlate, spokojnosti, vyroby. Netrapi ju nespokojnost z miest a obyvatelov, ta je vypnuta. startuje s dvoma osadnikmi. Na to, aby si prezil, potrebujes silnu armadu. Lenze silna armada zerie peniaze a pojdes do minusu. Ale ak sa sustredis na armadu, zasa zaostas vo vede a hru prehras, lebo tu plati jednoducha matematika, kto vedie vyznamne vo vede, v 95% pripadoch vyhra. Preto na vyssich obtiaznostiach cely cas balancujes na rozhrani dobrej ekonomiky, pokrocilej vedy a malej specializovanej a technologicky pokrocilej armady. Sledujes kto je s kym priatel, kto ma ake socialne politiky a podla toho uzatvaras deklaracie priatelstva, obranne paky a dohody o vyskumu. Napr. Ak je tvoj 1000 rocny priatel v politike FREEDOM a ty si vyberies ORDER / komunizmus/ alebo autocracy /fasizmus/ znamena to koniec vaseho priatelstva a pravdepodobne aj neskor vojnu. O tomto je skutocne CIV na vyssich a na najvyssej obtiaznosti, nie je to ziadne klikanie ale strategicke hranie, sledovanie vztahov naokolo. Lebo tu sa nemozes s AI pustit do otvorenych pretekov v zbrojeni, lebo by si sa nedoplatil a zruinoval ekonomiku a vedu.

fakt nabuduce nepis taketo kraviny, v ociach skusenych hracov sa len zhovadis.
  • Z recenze autora každý čtenář (ten, který čte JEN TISCALI (což je velká chyba) a který nekouká na více hodnocení)) usoudí, že náboženství je blbost, obchodování je jen vtip o nějaké karavaně, policy jsou blbost, vyhrát je hrozně easy a není to vůbec strategické apod.
    TAhle recenze je tak šíleně negativní a položená na "blbých žvástech", že to ani není možný..
  • z recenze zde jsem nabyl dojmu jaký je náboženství v Gods and Kings neskutečný vopruz, po zahrání musím říct že je udělané mnohem zajímavěji než ve 4 - mám dojem že Brave New World bude něco podobného
  • Čtyřka jednoznačně vede mody, Realism Invictus, Revolutions, Rise of Mankind, Star Trek, Fall from Heaven, Dune, WW2 Road to War a spousty dalších z toho dělají úplně novou hru i po tom co tě základní verze omrzí - tyhle total konverze mi u Civ 5 hodně chybí
  • Ozajstnu vyzvu ti da jedine MP, a nie primitivna AI. Civ IV nie je o nic tazsia ako CiV V. A uz ma tieto kecy unavuju. Ked vysla trojka, tebe podobni vyplakavali, ze dvojka je lepsia. Ked vysla stvorka, tebe podobni vyplakavali, ze trojka je lepsia. Pri kazdej jednej hre to iste. Ked to nemas rad, nevyhladavaj o tom diskusie a chod si hrat Civ IV a zbytocne tu nesmrad.
  • Sorry, ale tuto recenziu pisal zrejme mentalny emental, inak to nechapem. Absolutne nechape suvislosti a nevie si dat dokopy dva a dva, je to prototyp dnesneho hlupeho konzumneho cloveka, co nevie planovat a ked mu date na vyber, bud dostane 1 cokoladu teraz a moze ju hned zjest alebo pocka 5 minut, a dostane tri...vybral by si jednu.

Ked uz recenzujete, zistite si nieco o serie. Doplnim len tolko, ze ulohou datadiskou v Civ serii nie je kompletne menit hru o 180 ale vylepsit jej hluche miesta, preto nechapem to plakanie, ze je to fakticky len facelift.

Asi tolko odomna, viac sa rozculovat nebudem, recenzia ako od CoD hraca.
  • XorxoxTalarius
    No dobre, jedna jednotka na tile, je dobra featura, ale k cemu mi to je kdyz je to jedine plus? :D
    Navic boj si clovek musel planovat i ve ctyrce, jelikoz armada neco sezrala a stavet na bezicim pasu taky nesla ...
    A nejsem si jist, ale mam pocit ze do Civ4 existoval mod kterej pocet jednotek na tile upravoval (s jistyma vyjimkama) ... takze to je takovy plus/neplus
  • jiri.krepler
    Naprosto souhlasím
  • XorxoxTalarius
    Jenze zastavet celou mapu zeleznici je dosti casove i financne narocne a multak je dynamicky i ve ctyrce, dodnes pamatuji na ty desitky hodin v Hotseat modu :)
  • XorxoxTalarius
    Urcite doporucuju, ale nez poridit Civ5 ... tak si radsi na Steamu (nebo krabicku) kup Civilization 4 Complete. Vyjde to daleko levneji a budes mit daleko vic moznosti
  • Diky za odpoved, brat to v celku, to jasne dava smysl.
  • je civka dobra hra, mohli byste mi ji doporučit? z obrazku vypada infantilne ale zase spousta lidi tvrdi ze je to nejlepší hra na svete
  • Je hrozně vtipný, jak jste všichni strašně chytří, obzvláště vy, kritici. A ještě více vtipný je to, že autor, kterej nemá Civ 5 moc rád, což jde vidět už od recenze Vanilly až přes další DLC Gods and Kings, jde stejně hodnotit další DLC už s jasně předem daným postojem.
    JE NAPROSTO ZŘEJMÉ, že člověk, kterej hru moc nemusí, NEOCENÍ její doplňky a všecko strhne a odsoudí.
    Je to to samé, jako kdybych já hodnotil třeba Fifu. Řekněme že nemám rád fotbal. A jdu hodnotit Fifu. Jak to asi dopadne? Jak asi ocením FiFu 2013, když se pro mě, nějak extra nezaujatého hráče, prakticky nezměnila od minulé verze?

Kritika je důležitá, ale neměl by to hodnotit člověk, kterej hru nemá rád a nechápe a pořádně nezkusil. Mně by moc zajímalo, jak by autor vyhrál "za prá tahů na diplomacii", kdyby hrál MP proti lidem nebo proti AI na velké obtížnosti.

Já třeba Civ 5 mám rád. Preferuju to, že obroti IV je pro mě přehlednější a jako pro začínajícího hráče byla lehčí, jak civ 4 na to prvotní pochopení. (tím neodsuzuju 4, vím, že má tisíce fanoušků a je to nepochybně super díl).
    Víte, autore, ono i těch "pár blbech botíků výzkumu" hraje docela velkou roli, když si vezmu, že to je z "jednoho blbýho obchodu". Ale to bohužel autor už nevidí a absolutně nechápe.
    Doporučil bych autorovi, aby si hodnotil hry, ke kterým má POZITIVNÍ VZTAH a tím pádem pak dokáže vidět KRITIKU tam, kde DOOPRAVDY JE. A né zkritizovat vše, co vlastně tento DLC přinesl.
  • stejne tak je suprove udelan system stavby silnic a zeleznic, kdy jsou placene a nedochazi tak k tem totalni absurditam, ze je cela mapa pokryta zeleznici apod. A i dalsi veci mi vyhovuji vice, takze ja osobne jsem s C5 hodne spokojeny. A hlavni vec je ten multiplayer, ktery je paradne dynamicky, jeden obrat stiha druhy a pocatecni favorit muze drobnou neopatrnosti skoncit rychle v propadlisti dejin apod.
  • ja to chapu. Rad bojuju a proto me petka bavi daleko vic nez ctyrka, protoze bojovy system, ziskavani zkusenosti a vsechno kolem toho je v petce udelan daleko lepe nez ve C4 a je treba premyslet daleko vic a stejne tak jednotlive bitvy jsou dymamictejsi apod. nez v C4. Chapu, ze kdo se radsi vice pipla v budovani rise, staveni velkych mest apod. tak ho slozitejsi boje v C5 muzou otravovat. Ale mi to naopak sedlo daleko vic a C5 si uzivam.
  • smejki
    A copak na tom ign PÍŠOU?
  • Výborný string. Moje řeč. *4*
  • To že hra sklízí jakékoli hodnocení kdekoliv je úplně putna. Jeho názor je jeho názorem, tak mu nepřisuzuj adjektiva, která mají z tvého pohledu zcela jasně negativní a urážlivou konotaci. K článku: s autorem souhlasím, pětka se zkrátka nepovedla (jak uznává i její designér - mimochodem, díky za link!). První datadisk jsem hrál a až dnes jsem si přečetl autorovu předešlou recenzi na Gods and Kings. No mluvil mi zkrátka z duše. Poslední civku nehraji už dlouhou dobu (kdežto čtvrtou ano) a tenhle datadisk mě k opětovnému nainstalování přesvědčí jen těžko.
  • pokud mas civ 5 tak u ni zustan a na vanoce mzna uz na podzim bude suiper mega akce na steamu jako obvykle a koupim cele dlc balicky za par susnu ale davat 500+500 za dlc balicky je slusna palka
  • XorxoxTalarius
    Spis bych to videl ze autor hral i predesle dily a soudi hru podle toho. Jelikoz to jde, Civ4 se stale prodava a stoji pakatel a nabidne opravdovou vyzvu. Navic do ni existuji desitky velmi kvalitnich modifikaci, ktere hru prodlouzi o dalsi dlouhe hodiny. Takze se da o Civ5 mluvit pouze jako o pokusu vytriskat co nejvice penez a to co fungovalo pred tim co nejvic rozkouskovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit