Přejít na výpis diskuzí
Co může za problematické animace a mimiku v Mass Effect Andromeda
27.3.2017 | Václav Pecháček
249 příspěvků
-
A do Tempestu se dá z planety dostat i podržením klávesy T. *3*
-
Britský žebříček prodejnosti 12. týdne roku 2017: 1. Mass Effect: Andromeda, 2. Ghost Recon: Wildlands, 3. LEGO Worlds.
-
Drobný "life hack" - mapa (inventář, deník atd.) jde zavřít i přísně utajovanou klávesou TAB. A až se budeš rozčilovat, proč ti nejde upravit barva oblečení/brnění, tak barvu je potřeba potvrdit mezerníkem. Ale pšššt, je to přísně tajný. Tak tajný, že to ani do tý hry nedali.
-
Šak musej potěšit typický feministky :D
-
Jeste ohledne te "zivosti" na planetach. Nejspis si myslel prilis zivy "respawn"? To mi misty vadi. Vsechno vycistim, prebehnu na druhou stranu mapy a kdyz me ukol nuti vratit se zahy zpet, svete div se, musim cistit znovu. Nicmene to zachranuje soubojovy system, ktery je nadmiru zabavny a variabilni. Pred tim jsem na ne sla tak... Takze ted zkusim vetsi "rošambo". :))
-
aha "odpad" https://www.youtube.com/watch?v=lptcmV6k_u4
Kontroverzní možná a skutečná 7/10 ano ale žádnej odpad to není. -
Galakticka mapa take sla vyresit lepe a souhlasim ze ten proces letu je zdlouhavy. Z pocatku jsem si rikala, ze me to brzy zacne otravovat. Zatim se tak nestalo. Scenerie jsou fakt povedene a clovek si rika do jake miry je neco alespon trochu podobneho ve skutecnem vesmiru videt. Pokud jsem v jiz probadane oblasti, v letove mezipauze si aspon stihnu odskocit nebo doplnit pitny rezim :)) Pravdepodobne to nahrazuje loading. Vytky k provedeni chapu. Na druhou stranu me tenhle pruzkum zatim bavi ze vsech dilu nejvic hned po ME1. Ve dvojce me rozcilovalo zbytecne zdrzovani na planetach, tocenim kamerou dokola a vysilanim kvanta sond. Tady je to resene lepe a pro me osobne zazivneji.
Na zabavnosti hry se shodneme a o tom to je. Hrajte a bavte se :)) -
Mass Effect pred nazvem mi nevadi. Universum ktere vytvorily je obrovskr. Navic to ma logickou navaznost a ja doufam, ze dalsi stripky ktere po hre sesbiram to jen utvrdi a ta provazanost bude o to vetsi. Tesim se jak se to dal vyvine a urcite budu zvedava na pokracovani. Ryder neni Shepard, o tom neni potreba debatit. Resi uplne jine problemy, ktere zaroven nejsou o to mene dramaticke. Ale je to o tom prozitku.
Bugy samozrejme mohou byt vice ci mene. Ja musim zaklepat, ze si mi v tak hojnem poctu nedeji. Vzpominam si na Zaklinace. Pri prvnim pruchodu temer bez jedine chyby versus problemy lidi o kterych jsem cetla. Pri druhem pruchodu jich bylo vice. Pokud se to nekomu deje ve vetsi mire, je to divne a rozhodne nemile. V takovem pripade je nastvanost na miste pokud to kazi dojem z prozitku.
Ohledne prostredi. Me se libi ze je preplnene. Nebo resp asi na me az tak preplnene nepusobi. Jsem nadsena ze je stale co delat, co objevovat. Vcetne nahodnych podukolu, ktere ani nejsou vyznaceny a nedojdes k nin pokud dotycneho nahodne neprokecnes. Libi se mi ta zivost, to ze se na planetu vratim a neco se zmeni, ze se prostredi vyviji. Samozrejme s to ale dalo resit lepe jako vsechno ostatni. Nicmene dokonala hra porad neexistuje. (Jeste jsem ale zdaleka nevidela vsechny planety na kterych lze pristat). Questy nektere jsou mene zajimave ale porad tak nejak vyplyvaji ze situace. Nepusobi zbytecne, vazi se na okolnosti. Ruku na srdce v realu by vsechno k zajisteni budoucnosti na nove objevene planete taky nebylo zabavne. -
Bohužel to co sem viděl na gameplay záznamech spíš ukazuje, že to odpad vskutku bude a to že na tom dělali politicky korektní droni tomu moc nepomáhá.
-
Hura, konecne komentare na ktere se da reagovat (i controller poustim z ruky). Takhle bych jednou chtela zazit nejakou diskuzi. Prijdu, prectu si nazory lidi kteri hru hrali nebo hraji, maji k tomu co rict a pokud mam co rict, muzu se pripojit.
Souhlasim, ze doporucovat nebylo treba - hry a vsechno jsou osobni preferenci, ne kazdemu sedne co ja bych zrovna doporucila. Jen jsem tim davala najevo, ze po te lavine hejtu neni treba se hry bat. Ale verim, ze jsou lide kteri hru zkusi a nebude se jim libit. To je naprosto v poradku. Kdo ale nezkusi, tezko bude korektne diskutovat.
Co se trideni questu tyce tyce.. naprosto souhlasim. Ze zacatku opravdu utrpeni. Pocas hry jsem si zvykla (clovek si casem zvykne na vse). Mohli to vytesit lepe bez nutnosti toliko preklikavani. Klasicky vypis pod sebou jen s odlisenim Hlavnich a vedlejsich. To jestli je to tam nebo tam bych si precetla z popisku. Takze tady vyhrady mam, dokonce velke ale zily mi to netrha abych kvuli tomu hru shodila do propadliste dejin. Nejjednodussi co muzu udelat, sve vytky sepsat a adresovat tvurcum hry. Jestli tonctou nebo ne, to uz je vec druha. Pokud mam pripominky, musi byt konkretni a konkretne adresovane, agresivni hejt na (pro svet nevyznamnem) webu nic neresi.
K animacim uz jsem se vyjadrila, sem tam pusobi usmevne, ale jde o muj prozitek, jak ja se do role vpasuju. Pak je mi celkem jedno jestli ma Cora mirne koutky nahoru (nehlede na to, ze i v realu potkate lidi kteri tak pusobi, aniz by se zamerne pousmivaly - samozrejme tady se to da osefovat a vyvarovat se tomu. Priste to snad vyladi ke spokojenosti vsem).
Architekt me pobavil a stravila jsem s nim spoustu casu napechovaneho adrenalinem. Tady rozhodne tvurci zaslouzi pochvalu. Prekvapeni necekane o to sokujici a o to vic chtive to vyhrat :)) Jeden z momentu ktery mi utkvi v pameti na tuto hru. -
já nechápu, proč má redakce (konkrétně šéfredaktor) takový nutkání, bránit hry proti zasloužené kritice. bylo to tak s No Man's Sky, teď znovu s Mass Effectem v úvodníku Levelu
-
Tak ale ono lidem nevadí jen animace, ne? To je jen taková třešnička na dortu do které se nejlíp kope přes posměšná videa a meme (ono se blbě dělá meme na téma kvalita příběhu). Ale lidi hlavně odrazují MMO rindovací questy a mrzká kvalita scénáře?
-
Prostě to odflákli, to je snadné. Ještě by to chtělo, aby to kvůli tomu byl prodejní propadák.
-
Jak jako aby se nikoho nedotkli? To se snad už najdou tací, co měli comingout a zjistili, že jsou krogany uvězněnými v tělech lidí nebo co? *1*
Ale vážně - o jaké korektnosti mluvíš? Že tam dali kroganky? Ty jsou v ME už od druhého dílu. Tady furt vidím něco o tom, jak je to určené pro SJW, ale zatím jsem neslyšel jediný konkrétní příklad. -
Já bych jim dal tak trojku. Ujali se toho nováčkové (což byla chyba), nějak se s tím poprali a jestli si vezmou poučení, další díl by mohl být mnohem lepší.
-
Myslím, že problém začal po tom, co je koupila EA a několik velkých jmén odešlo z BW.
-
To máš docela štěstí, že se ti tam vyskytl jen jeden bug. Já mám neustálé problémy. Občas nejde zapnout skener (respektive zapne se, ale okamžitě zas vypne), postava se místy zasekává, třeba po doskoku, prostě se pak postaví, trhá nohama, ale nehýbe se, místy se objevují neviditelné překážky, přes které je sice vidět, ale nejde přes ně střílet, když chci v Nomadu někoho přejet, tak to dělá psí kusy (zasekne se o obyčejného vojáka, případně přejede pavouka, ale nic mu to neudělá atd.).
A jinak co říkáš na prostředí? Nepřijde ti zbytečně přeplněné (všude základna, všude naleziště, všude někdo přistává, bojuje) na úkor kvality? Je ho sice hodně, ale většinou nezajímavé? A to samé s postavami, mnoha questy atp.? Podle mě by udělali lépe, kdyby toho udělali méně, ale dali tomu víc péče. A nebo na galaktickou mapu? Nepřijde ti to ukrutně zdlouhavé?
Ale jako odpad to fakt není, to se zas musím hry zastat, že takový hejt, jaký tu někteří předvádí (katastrofa, tragédie) mi nepřijde adekvátní. Je to rozsáhlé příběhové sci-fi RPG s několika otevřenými světy - kolik takových her existuje? Planety vypadají nádherně, průzkum taky baví (ten pocit, co měl člověk u jedničky, se vrátil, jen to na planetách moc žije, méně je někdy více), easter eggy a odkazy na trilogii zahřejí u srdce, v tom balastu se pár zajímavých postav a questů najde (rozhodně to není tak, že by tam byli POUZE questy "přines, zastřel, oskenuj") a ať si říká kdo chce co chce, Ryderovic famílie mi přijde nadmíru sympatická (byť místy infantilní, to je bohužel pravda, ale holt jim je asi 22 let no), včetně Sary (která mimochodem vypadá jako úplně normální ženská a já osobně jsem rád, že neměli potřebu tam nacpat nějakou sexbombu). -
Ty jo no konečně někdo. Hraju na PS4. Tak jak říkáš. Není to dokonalá hra. Třeba třízení questů nebo že do mapy musíš přes dvě tlačítka. A ano animace obličejů jsou - no pro mě a přítulu která se někdy dívá když hraju spíš zdroj srandy. Jo nějaký bug sem zaznamenal frame rate spadne na pár sekund tak jednou za 3 - 4 hoďky hraní. Ale to všechno vem čert. Me to prostě baví. Souboje sou super. Některé questy nuda, některé fajn a nej sou ty kdy nic nečekáš na na konci se potkáš s architektem ( kdo hraje ví :-D ) Když sem kupoval bylo to v rozpacích, že podporuju něco co se mi nebude líbit, ale není to tak. Jestli bude další andromeda myslím, že už bude líp chycená. Největší kletba té hry je ten nápis před... MASS EFFECT. Jasně ME 1,2,3 dohráno několikrát. Ryder není Sherpard. No a co? Já mám rád Hamburger i Svíčkovou. Obojí je hovězí ale každá jinak upravená. Takže pohoda vím, že mě teď sežehne plamen hate, ale až přijdu po tréningu domů. Nakopnu svoji PS4 usadím se do vladko-křesla tak na to rychle zapomenu :-D
-
Hru bych nikomu rozhodně nedoporučil, ale osobně mě moc baví a souhlasím.
Není to skvělá hra, ale baví mě a o to jde.
Obecně to, co mě nejvíc štve je prostě celková nedotaženost a naprosto očividná skutečnost, že to prostě nestihli a celkově mě děsí, že tak je to dneska skoro u všech AAA her.
Holt za vším hledej prašule.. -
tohle by mělo být trestný, ty chybějící odstavce